Wątek dla tych, co jeszcze nie mają swojego domu czy nawet m2, ale juz sobie marzą...
Czy wszystko same planujecie w swoim "małym białym domku"? Macie ogólną wizję, czy bardzo szczególową?
Napisano 19 maj 2014 - 14:46
Wątek dla tych, co jeszcze nie mają swojego domu czy nawet m2, ale juz sobie marzą...
Czy wszystko same planujecie w swoim "małym białym domku"? Macie ogólną wizję, czy bardzo szczególową?
Napisano 20 maj 2014 - 09:57
My wszak mamy dom , ale formalnie jeszcze nie jest nasz .. ale już niedługo .
My sami wszystko razem uzgadniamy itp ... dużo mamy pomieszczeń niektóre musimy jeszcze trochę wykończyć , ogólnie dwa pokoje do remontu .. plus ganek cały do rozbiórki .. jeszcze planujemy zrobić sobie skalniak plus oczko wodne .
Napisano 20 maj 2014 - 10:08
A ja marzę o domku na dole kuchnia z jadalnią,łazienka,salon...i na górze ze3 sypialnie i łazienka.Widzę go oczami wyobraźni
.Z kuchni wyjście na taras i ogród.A tymczasem mieszkam w 2pokojowym mieszkaniu kiedyś zakładowym obecnie gminnym...życie.Ale cieszę się z tego co mam
. Przede wszystkim spokój,własny kąt,który mogę po swojemu przemeblowywać i ,,przeurządzać"...i to jest najważniejsze, maluteńki balkon,kuchnię z dużym oknem i mikroskopijną łazienkę.Przynajmniej sprzątania jest mało.A ogród mam...niedaleko domu...więc jest w porządku.
A pomarzyć zawsze można a wręcz trzeba.
Użytkownik gogi edytował ten post 20 maj 2014 - 10:10
Napisano 21 maj 2014 - 11:04
Moim marzeniem jest dom piętrowy, z dużym ogródkiem (z grządkami, drzewami, miejscem do zabawy i leniuchowania) i niewielkim tarasem. A w środku takie moje marzenia to posiadać spiżarnię, miejsce, gdzie wszyscy wspólnie będą mogli jeść, dużą kuchnię - bo to będzie mój raj. Chciałabym, żeby każdy miał swój kąt, a na ścianach/półkach zdjęcia i pamiątki.
Ale najważniejsze, żeby dom był ciepły, przytulny, żeby chciało się do niego wracać i każdy mógł powiedzieć, że to jego ulubione miejsce... żeby sąsiedzi słyszeli śmiech, a nie krzyki, żeby w domu każdego dnia pachniało świeżym obiadem, a w weekendy domowym ciastem.
Marzenia...
Napisano 23 maj 2014 - 16:07
@Findmysky. u mnie wręcz przeciwnie. Żadnego domu z ogródkiem, bo to wiąże się z koszeniem trawy czego nie znoszę a ktoś musi.
Mieszkanie z balkonem mi wystarczy.
Napisano 23 maj 2014 - 19:00
Mam 3 pokojowe mieszkanie z ubikacja lazienka wielkim przedpokojem kuchnia
Marze o domku malym, 3 pokoje napewno nie wiecej....z duzym ogrodem.
No ale jak pisze Gogi trzeba cieszyc sie tym co sie ma. Miejsca malo nie mamy, mieszkam przy lesie, dzialke mam:)
Teraz sobie remontuje.Jest ok
A domek...moze kiedys. Bo czemu nie?
Napisano 29 maj 2014 - 13:58
Oj domek to bardzo by się przydał. Niekoniecznie musi by duży, zadowolę się nawet małym, ba! nawet,rzekłbym niedużym, wielkości kawalerki. Warunek jeden: nie w mieście. Może by pod miastem, na obrzeżach miasta, na odludzi, w lesie czy na tam gdzie psy tyłkami szczekają a na noc zwijają asfalt. Wszędzie byle nie w mieście. Mówię poważnie. Marzenia marzeniami ale mam nadzieję, że kiedyś uda mi się Natomiast jeśli moje marzenia się nie spełnią i będę miała duży dom/ duże mieszkanie to zatrudnię architekta a sam z boku dobuduję szopę tylko dla mnie
Użytkownik Hawaj edytował ten post 29 maj 2014 - 14:05
Napisano 29 maj 2014 - 14:22
Marzy mi się mały domek w górach, taki drewniany...
Napisano 08 grudzień 2014 - 05:51
Ja tam bym już nie wybrzydzała, wszystko lepsze od mieszkania z teściem. Nawet namiot
Użytkownik nejo edytował ten post 08 grudzień 2014 - 05:51
Napisano 09 grudzień 2014 - 15:20
Każdy ma tak, że planuje sobie jakby to było w swoim własnym kącie Te marzenia - kiedyś jak będę u siebie to zrobię sobie to to to i tamto
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:51
Mamy spore mieszkanie w udynku wielorodzinnym ale i tak zawsze moim marzeniem było i będzie mieć piękny dom z bali
Naprawde są takie dni, w których mamy wszystko
*>.<*
Ach, Matari Fotos
Napisano 23 lipiec 2015 - 15:12
Właśnie kupiliśmy mieszkanie - nie jest niestety duże (50,24 mkw), bo funduszy na większe brak, ale nareszcie własne. A marzymy o ładnym domku z widokiem na górskie szczyty
... link ...
Napisano 26 lipiec 2017 - 11:17
napewno będzie to olbrzymi salon połączony z kuchnią i wysoki na 3-4 m
Napisano 31 lipiec 2017 - 22:20
Poddasze i sypialnia na.. z małym balkonikiem
Napisano 06 grudzień 2020 - 14:27
A jeśli chodzi o nasze stylizacje to https://beatawojtcza...atek-garderoby/ torebki na pewno warto mieć i dopasowywać je do stylizacji.
/link/ Dobre dary przyjaciółki
Napisano 07 kwiecień 2021 - 07:01
Ja odkąd przeczytałam ten artykuł marze o łóżku kontynentalnym w sypialni, ale z miejscem krucho....
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
marzenia:) |
|
![]() |
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych