Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Puzzle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#1 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 15:48

Odświeżyłam niedawną swoją pasję z dziecinstwa, jaką jest układanie puzzli :) Obraz, jaki sobie wybrałam, był dla mnie nielada wyzwaniem, ale jestem z siebie dumna, że je ułożyłam i nie zgubiłam żadnego elementu <umieraam></span> Oto, jak prezentują się puzzle w antyramie powieszone na ścianie.

A jak to jest u Was z tym zajęciem? Lubicie układać puzzle? Dla mnie to jest niesamowicie relaksujące :)

Załączone miniatury

• Zdjęcia-0070.jpg

#2 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 16:05

No no no, gratulacje ;) musiałaś nieźle się napracować. Ja mam w domu jeden obraz z puzzli, lwa z kotkiem :-P I też jest u brata w pokoju powieszony. Co do układania- czasami coś mnie najdzie, ale nie nazwałabym tego swoim hobby :mrgreen: Niestety moją wadą jest brak cierpliwości- a to akurat źle wpływa na układanie.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#3 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 17:50

Elodi,

Obraz, jaki sobie wybrałam, był dla mnie nielada wyzwaniem

biorąc pod uwagę niebieskie niebo to tak :shock:
lubię puzzle i zawsze chciałam sobie takie wielkie kupić ułożyć i walnąć na ścianę, ale wybrałabym na pewno jakiś inny motyw ;-)

#4 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 17:55

A ja nigdy nie miałam do tak wielkich puzzli cierpliwości, za to u kumpla na ścianie wisi wieża Eiffela jak ją po raz pierwszy zobaczyłam ... <wow></span> nie mam bladego pojęcia z ilu elementów była złożona, wiem na pewno, że układał ją ponad 2 miesiące ... podziwiam wszystkich którzy mają tyle cierpliwości i potrafią się odnaleźć w większych puzzlach :mrgreen:

i nie zgubiłam żadnego elementu <umieraam></span>

a to jest kolejny argument dlaczego to nie zabawa dla nie - ile razy otwieram pudełko z puzzlami, tyle razy ubywa w nim elementów <umieraam></span> więc siłą rzeczy nie jestem w stanie skończyć układania <leze12></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#5 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 20:46

Kiedyś uwielbiałam, teraz nie mam ani pudełka puzzli ;-)

Raz ułożyłam z bratem takie skomplikowane, ktoś je od spodu ponumerował i już nie było takiej frajdy :lol:

Elodi, przyznam, że ładnie sie prezentują, ale to układanie nieba :shock: :shock: :shock:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#6 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 21:54

Elodi pięknie się prezentują i faktycznie trudne zadanie miałaś, nie tylko niebo ale i piramidę zapewne było ciężko ułożyć :-D
Ja kocham układać puzzle i na imieniny brat mi kupił 3000 elementów, miesiąc je układałam i dziś zawisły na ścianie a oto i moje dzieło, jeszcze na stoliku ;-)

Załączone miniatury

• DSCN2608.JPG

"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#7 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 22:05

malgonka, pięknie się prezentują :) Widzę, że z tej samej firmy co moje :mrgreen: 3000 puzzli to mega wyzwanie :) Na pewno układałabym je dłużej niż miesiąc :P Muszę przyznać, że też najprostsze nie są ;) Kombinacja wielu kolorów... Ale piękne :) Zastanowie się kiedyś nad 3000 elementów :P

#8 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 lipca 2010 - 06:49

Dziewczyny chylę czoła nad Waszą cierpliwością <dziekujee></span>
oba obrazki prezentują się świetnie <ookk></span>

ja w swoim życiu ułożyłam tylko jedne takie duże puzzle, bodajże 150 elementów - pamiętam jaka dumna z siebie wtedy byłam <jezorek11></span>
i ostatnio nawet zastanawiałam się czy nie 'podkraść' Wam na chwilkę tego hobby i znowu jakiś nie ułożyć i powiesić na ścianie :D
ale to chyba dość drogie hobby prawda? <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#9 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 15 lipca 2010 - 08:33

amoramor, wcale, że nie :) Za jedno opakowanie takich puzzli zapłaciłam 30zł ;) łącznie z przesyłką, bo zamawiałam przez internet :)

#10 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 lipca 2010 - 08:44

Jak byłam młodsza to bardzo często układałam puzzle i to o dużej liczbie elemntów. A potem jakoś zabrakło puzzli i przestałam.
W zeszłym roku Siostra naciągnęła Mamę na takie:
Dołączona grafika
Ale Siorka nie ma zamiaru ich układać,bo nie ma cierpliwości....
Więc planowałam zabrać je ze sobą tylko nie wiem gdzie będę to robić <bezradny></span> wiadomo,że trzeba mieć miejsce gdzie zostawi się puzzle spokojnie na bok i wróci tam jak będzie miało się czas,a na stancji nie mam takiego miejsca <bezradny></span>

Elodka najlepszy fragment z Twoich puzzli to niebo :mrgreen: chociaż z piaskiem też pewnie można było dostać oczopląsu :-D

malgonka śliczny obrazek :-D u Ciebie też widzę fragmenty,które mogły sprawić trudność ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#11 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 lipca 2010 - 12:10

Odświeżyłam niedawną swoją pasję z dziecinstwa, jaką jest układanie puzzli

jak byłam mała to uwielbiałam układać puzzle. I potem wisiały w antyramach w domu, zresztą do dzisiaj mam jedne w pokoju :mrgreen:

z siebie dumna, że je ułożyłam i nie zgubiłam żadnego elementu

brawo :mrgreen: ja tak miałam kiedyś, babcia z dziadkiem kupili mi puzzle z Bitwa pod grunwaldem, do układania cholerie to ciężkie, bo ciemne jak diabli, a elementów z 1500 było.. i jak prawie skończyłam, to sie okazało, że kilka zginęło, i z powieszenia i cieszenia się nici <bezradny></span>

trzeba mieć miejsce gdzie zostawi się puzzle spokojnie na bok i wróci tam jak będzie miało się czas

dlatego ja głónie zrezygnowałam potem z tej zabawy.. brak miejsca i brak czasu. Ale zajęcie jest super <ookk></span>

Swoją drogą, Elodka i Malgonka, brawa za cierpliwość :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#12 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 15 lipca 2010 - 20:27

Dzięki dziewczyny, ja właściwie kiedyś jeszcze w podstawówce ułożyłam 500 elementów i od tamtej pory nic :-D

Muszę przyznać, że też najprostsze nie są ;) Kombinacja wielu kolorów... Ale piękne :)

Dziękuję :mrgreen: faktycznie było kilka trudności, najtrudniejsze były te drzewa masakra, ale jakoś poszło :-D

ale to chyba dość drogie hobby prawda? <hmm></span>

A ja nie mam pojęcie bo to prezent był, brat pyta co chcesz na imieniny odpowiedziałam, że puzzle ale spodziewałam się 1500 elementów a on mi zafasolił 3000 :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 20:46

ja kiedys bardzo lubiłam puzzle ,ale wiecej niz 200 sztuk nie ukladałam , nigdy w ramkach nie trzymałam, tylko co jakis czas sobie ukladałam. ostatnio miłam ochote na jakies puzzle ale nie było fajnego wzroru w markecie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#14 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 27 lipca 2010 - 15:16

robiłam przemeblowanie w pokoju i teraz został mi kawałek pustej ściany do zapełnienia - początkowo myślałam o obrazie, ale z racji że mam ich kilka na innej ścianie pomyślałam, że może antyrama i puzzle :mrgreen: akurat mam wolne do października więc teraz muszę tylko zastanowić się nad obrazkiem do układania i do roboty :-D
a gdzie kupujecie puzzle? Widziałam fajne na Allegro od 1000 do nawet 3000 elementów, zamówię sobie coś pośrodku, jeśli będzie ładny widoczek 8-)

#15 omka

omka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 16:36

Uwielbiam układać puzzle zimą :) Zawsze wybieram jakiś "ciepły" widok i czekam na lato. Ostatnio z siostrą układałam puzzle, które zajmują pół podłogi w pokoju. W zasadzie tylko pomagałam, bo są ogromne, ale frajda nieziemska :)

#16 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 17:53

Uwielbiam puzzle,szczególnie takie z krajobrazami.Rozkładam je na podłodze i biorę się za układanie.Dzieje się to zazwyczaj w mroźne zimowe wieczory.

#17 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 września 2010 - 19:04

ja nigdy nie miałam cierpliwości do tych puzli powyżej 100 sztuk :P

szczególnie trudno ułożyć np. niebo gdzie trudno rozróżnić od siebie chmurki

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#18 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 16:06

No to chwalę się w końcu moimi 2000 puzzli :mrgreen: :mrgreen:
Miałam siąść do nauki, ale wiadomo jak z tym jest, więc siadłam i je dokończyłam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie działałam sama, z siostrą, koleżanką i szwagram :P
D. wymiękł, bo nie ma cierpliwości do takich rzeczy :-P

Załączone miniatury

• puzzle1.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#19 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 16:49

Wow, jestem pełna podziwu- trudne te puzzle były. Ja jedne mam na ścianie powieszone, ale przy Twoich to pikuś- bo moje to tylko 500 elementów,. ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#20 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 16:59

Olenka, bardzo, ale to bardzo gratuluję wam cierpliwości :mrgreen: Ja denerwuję się już na samą myśl o tym, że miałabym układać tę białą kostkę na dole, więc podziwiam :lol:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych