Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Walka z rozstępami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
154 odpowiedzi w tym temacie

#121 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 10:13

U mnie pojawily sie na udach, dosc sporo ich i brzydkie :-x
Balsamy stosuje, ale pewnie i tak nie pomoga :-P

Trudno sie mowi ;-) Nie bede sie jakimis cetkami przejmowac :-P

#122 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 11:17

Balsamy stosuje, ale pewnie i tak nie pomoga :-P

Balsam może zapobiec pojawieniu się nowych rozstępów, ale nie usunie tych, które już się pojawiły. Pocieszam, że czerwień zamieni się w kolor perlisty, więc nie powinno być to tak strasznie widoczne na udach przynajmniej ;)

#123 Agateczkaa

Agateczkaa
  • Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 26 stycznia 2011 - 11:29

Uzywam fissana od poczatku ciąży. Pierwsza tubke dostałam od kolezanki ktora własnie konczyła swoja ciaze, ona stosowała go do konca i rozstepow nie ma. Wiem ze rozstepy to sprawa genetyki głownie, ale warto o skore dbac. Fakt masc jest bardzo tłusta i niezbyt przyjemnie pachnie, ale ułatwia masaz a o to szczegolnie chodzi. Ja go uzywam tylko na noc, na brzuch i biust i mnie tuba wystarcza na 3 tygodnie. Cena około 23 złotych i uwazam ze nie jest to cena wygorowana jak na te jakosc. Fakt brudzi "troche" ubrania, no ale cos za cos. Teraz jestem juz w 27 tygodniu, i odpukac ani pol rozstepa nie mam, dbam o to by skora była nawilzona i natłuszczona, a o to własnie chodzi :-D

Dołączona grafika

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-01-26, 16:55 ]
źródło:wizaż

#124 aneczka89

aneczka89
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 15:14

Ja mam rozstępy "na boczkach" i na udach. Zrobiły się w okresie dojrzewania i nic na nie nie pomogło. Teraz już nie są czerwone tylko perłowe i ich az tak bardzo nie widać. Z resztą nigdy nie lubiłam chodzić w krótkich bluzkach, czy spódniczkach ;)

#125 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 11:47

Też mam sporo. Najwięcej na udach i pośladkach. I też sobie dałam siana z różnymi balsamami, bo nie wierzę w ich działanie. Trudno, zaakceptowałam je już, a D. i tak nie zwraca na nie uwagi.

#126 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 19:50

A ja jako, że po ciąży dorobiłam się sporych rozstępów na brzuchu to postanowiłam się wreszcie z nimi rozprawić i zakupiłam krem z ziaji

Dołączona grafika

Cudów nie ma, bo wiem o tym, że całkiem nie znikną, ale muszę przyznać, że po miesiącu regularnego stosowania widzę sporą poprawę :-) Krem poleciła mi pani z apteki. Na istniejące rozstępy mieli w tamtym momencie dwa- nie pamiętam jakiej firmy był ten drugi, ale kosztował prawie 40 zł- jednak farmaceutka powiedziała, że przychodzi do nich pani, która ten z ziaji kupiła już po raz trzeci i bardzo go sobie chwali, więc postanowiłam spróbować i efekty są zadowalające ;-) Ja dodatkowo jeszcze co drugi dzień po nakremowaniu obwiązuję sobie brzuch na noc bandażem elastycznym, więc P. się ze mnie nabija, że nigdy nie prztszło mu do głowy, że będzie sypiał z mumią :lol:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#127 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 08:55

Ja nie mam, fakt że nie rodziłam, jestem młoda ale mam koleżankę w moim wieku i ma rozstępy na udach i pupie ..gdyby mi o tym nie pwoiedziała nawet bym nie zauważyła ..to możeliwe że od niczego od tak się zrobiły ?
Dołączona grafika

#128 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 09:00

to możeliwe że od niczego od tak się zrobiły ?

A na pewno od niczego? Może ma wahania wagi jakieś? Raz tyje a zaraz potem się odchudza?

Mi też rozstępy się zrobiły długo przed ciążą, na nogach u góry. I też nie mam pojęcia skąd <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#129 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 11:08

to możeliwe że od niczego od tak się zrobiły ?

Rozstępy się nie robią od niczego. Albo ktoś ma wahania wagi- tyje i chudnie na przemian, albo rośnie w bardzo szybkim tempie. To są dwie przyczyny, które znam. Może jest ich więcej.

Walka? Stosować kremy, by nie było nowych. Na stare to chyba za dużo nie podziała.

#130 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 15:40

Najlepszy kosmetyk na rozstępy to szwajcarski produkt o nazwie ION JON LIFT EXTRA BIO LIFT PROFESSIONAL. Opóźnia proces starzenia skóry. Pomaga w walce ze zmarszczkami, usuwa worki pod oczami, a co najważniejsze, minimalizuje rozstępy.

#131 bałkanka

bałkanka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 10:48

Poszłam do dermatolog i przepisała mi maść robioną witaminowa, pomogła jak nic innego :) Na blizny po rozstępach dobra jest maść NO SCAR, ale jest dość droga.
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza. — Albert Einstein

#132 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 17:33

Poszłam do dermatolog i przepisała mi maść robioną witaminowa, pomogła jak nic innego :)

a jaka to maść ? w jakim czasie zauważyłaś poprawę ? możesz pokazać efekt ?

Na blizny po rozstępach dobra jest maść NO SCAR, ale jest dość droga.

używam no scar (wcale droga nie jest, zależy od apteki ja kupiłam za 45 żł)
i dobra to ona nie jest, efekt gorszy niż po maściach za 10 zł (z ekstraktem z cebuli)
no scar nic mi nie pomógl
Dołączona grafika

#133 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 18:19

są dwie przyczyny, które znam. Może jest ich więcej.

na pewno też zaburzenia hormonalne o które u kobiet nie trudno...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#134 jogaa

jogaa
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 06:40

Mnie pomógł olejek arganowy - nie tylko złagodził rozstępy, ale też, poprawił mi skórę twarzy i szyi. Co dla mnie ważne - nie zawiera żadnej chemii. Kupuję na /link reklamowy usunięto/ i jeszcze się nie zawiodłam, a słyszałam, że wciskają jadalny zamiast kosmetycznego.
Pozdrawiam cały Babski Świat :-)

#135 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 20:01

tak o olejku to nawet w tv dzisiaj było.
bałkanka , co to za maść witaminowa? można to dostać bez recepty czy to coś "zakazanego"? :)
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#136 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 04 października 2011 - 16:08

Chyba już gdzieś na forum wspominałam o zdecydowanie najskuteczniejszym kosmetyku na rozstępy, ale wspomnę raz jeszcze. Jest taki kosmetyk jak BIO LIFT PROFESSIONAL / ION JON LIFT EXTRA To szwajcarska marka, która doskonale radzi sobie z rozstępami! W zasadzie wystarczy kilka tygodni by wyeliminować ich ślady, ale oczywiście wiele zależy od tego, jak duże będą to rozstępy.

#137 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Gadu Gadu:6530726
  • LokalizacjaUK
  • Wzrost:169
  • Włosy:farbowane
  • Stan:odlatuję
  • Partner:D
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 czerwca 2012 - 14:00

cześć, temat może i już był ale jestem tutaj nowa i nie widziałam go.
mam problem z rozstępami na udach i 'boczkach'.
czytałam w internecie,że z tymi czerwonymi/różowymi (takie jak ja mam) można walczyć jeszcze.
może któraś z Was zmagała się z tym problemem i poleci mi jakiś krem lub maść?

#138 Żabka

Żabka
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 08:34

Ja teraz jestem w ciązy i strasznie sie boje ze bede miec rozstepy, musze wypróbować kosmetyki jakie polecacie moze akurat mi pomoga chociaz troszke :). Najbardziej boje sie tego ze mojemu W nie bede sie podobac z takim brzuchem :oops: , a jak sobie radzic z wyjsciem np na basen, przeciez nie da sie zalozyc kostiumu odslaniajacego cialo. Jak to u was jest??

[ Dodano: 2012-06-28, 14:17 ]
milo mi ze pomagacie

#139 KasiaKaa

KasiaKaa
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 10:33

Żabka, moja siostra nie miała w ciązy rozstępów więc bez obaw- to nie jest mus. Dużo kobiet mówi, że pomagała im zwykła oliwka dla dzieci.

#140 martilys

martilys
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 15:35

Polecam ten krem na rozstępy: slim line. Stosunkowo tani a przy odrobinie treningu wspomaga pozbywanie się rozstępów.