Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Walka z rozstępami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
154 odpowiedzi w tym temacie

#101 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 10 marca 2008 - 14:47

mogą :P na plecach sa poziome ( wiem bo tez mam w okolicy krzyza :P ) w okolicach ramion tez sa poziome :)

#102 Ola_La_A

Ola_La_A
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 11 marca 2008 - 10:30

ja mam poziomymi usłany cały dół pleców,tuż nad pupą ;(
'I'll Stay Forever In My Dreams Where You Are Near...' :*

#103 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 16 marca 2008 - 09:12

cholera jasna mi się porobiły rozstępy na cyckach :/
nie znoszę dojrzewania.
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#104 Sheer Rose

Sheer Rose
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 16 marca 2008 - 23:59

słyszałam od znajomej, która po urodzeniu dziecka nie mogła sobie poradzić z rozstępami, że zostały z nich niteczki po "rol masażach"(nie jestem pewna czy to się tak nazywa) w każdym razie sprawiły, że stały się niewidoczne....

#105 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 19 marca 2008 - 21:15

rol masażach"

dobrze napisałaś. byłam właśnie w tym tygodniu dowiedzieć się co to takiego i jaki dają efekt. i po Wielkanocy zaczynam chodzić. pani strasznie zachwala: ponoć likwidują rozstępy, cellulitis, zmniejszają tkankę tłuszczową, ujędrniają ciało, ogólnie brzmi fajnie :) spróbuję. i dam znać.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#106 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 19 marca 2008 - 23:19

Madzia81 ja byłam chyba 2 razy,faktycznie dobry zabieg,sądze że po większej ilości efekt jest rewelacyjny
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#107 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 19 marca 2008 - 23:30

czekam na sprawozdanie :D jesli likwiduja lub chociaz zmniejszaja stare rozstepy te masaze to i ja zaryzykuje :)

#108 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 24 marca 2008 - 14:04

ale ile to cudeńko kosztuje? i po ilu zabiegach są efekty?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#109 agta

agta
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 24 marca 2008 - 17:33

Ooooo... Jak fajnie przeczytać, że może jednak coś zadziała. W takim razie i ja czekam na sprawozdanie. :-)

Tylko 5% Polek nosi dobrze dobrany stanik. Wiele kobiet zamiast 75B powinno nosić zupełnie inny rozmiar... Zasada jest prosta - mniejszy obwód i większa miska.

#110 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 29 marca 2008 - 22:13

ale ile to cudeńko kosztuje?

u nas 7 zł za półgodzinki.

po ilu zabiegach są efekty?

pani mówiła, że po okołu 5, 6 zabiegach już dużo widać.

po świętach miałam lenia, ale króliczek wielkanocny już przyniósł karnet i od przyszłego tygodnia zaczynam :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#111 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 16:15

Ja z rozstepami nie walcze , mam tylko stare czyli juz nie czerwone , głownie na udach. .Waga mi nie skacze wiec jak na razie nowe sie nie pojawiają ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#112 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 14:55

Moim zdaniem jak rozstępy są świeże to da się coś jeszcze z nimi zrobić,by nieco zmniejszyć.Chociażby poprzez kremy czy zabiegi kosmetyczne.Ja osobiście nie mam rozstępów z czego się bardzo cieszę. ;-)

#113 gwiazda

gwiazda
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 04 maja 2010 - 09:55

Jak sie trzyma wage,to nie bedzie rozstepów,a jak juz sa to w aptekch mozna kupic specjalne oliwki,które chyba niewiele pomoga

#114 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 10:12

Co to są rozstępy?

Każdy wie, jak wyglądają rozstępy. Są to równoległe prążki, które mają wrzecionowaty kształt. W miejscu powstawania rozstępów skóra staje się pomarszczona i wiotka.

Dlaczego mam rozstępy?

Rozstępy kojarzą się większości osobom z nieestetyczną przypadłością kobiet w ciąży. Choć prążki pojawiają się na ciele ciężarnych pań, to występują również na ciele innych ludzi.

Naukowcy wykazali, że na powstawanie rozstępów ma wpływ hormon stresu, który nazywany jest kortyzolem. Hormon ten ma negatywny wpływ na fibroblasty. Fibroblasty to komórki, które odpowiedzialne są za produkcję białkowych włókien – kolagenu i elastyny. Jeżeli więc kortyzol produkowany jest w nadmiarze, wówczas „upośledza” on działanie tych komórek. W związku z tym kolagen i elastyna nie są białkami „zdrowymi”. Oznacza to, że nie spełniają one swoich funkcji, a więc skóra jest narażona na działanie czynników zewnętrznych. Jeśli więc z jakichś powodów zostanie ona rozciągnięta, pęka na powierzchni, co przejawia się w postaci rozstępów.

Fazy rozstępów

Warto wiedzieć, że rozstępy przechodzą dwie fazy. Pierwsze stadium zwane fazą zapalną przejawia się pojawianiem się prążków, które przybierają kolor ciemnoróżowy bądź czerwono-fioletowy. Są niestety bardzo widoczne, ale w tej fazie da się je jeszcze skutecznie usunąć. Po jakimś czasie rozstępy przechodzą w stadium bliznowacenia. Prążki stają się biało-perłowe, ale nadal są widoczne oraz wyczuwalne w dotyku. Można więc powiedzieć, że przypominają blizny (stąd nazwa fazy ewolucyjnej rozstępów).

Trzeba wiedzieć, że rozstępy atakują po cichu, chociaż czasami można odczuć lekkie swędzenie lub pieczenie skóry w miejscu powstawania prążków.

Czy można pozbyć się rozstępów?

Rozstępy można zlikwidować. Wszystko zależy od tego, w jakim stadium ewolucyjnym znajdują się prążki. Najprościej mówiąc – jeżeli rozstępy mają ciemny kolor, wówczas prążki można zlikwidować. Natomiast z rozstępami w fazie bliznowacenia nie będzie już tak łatwo. Zanim poznamy sposoby na pozbycie się rozstępów, warto wiedzieć, że najlepiej zapobiegać pojawieniu się rozstępów, aniżeli je leczyć.

Kosmetyki na rozstępy

Na rynku kosmetycznym oraz farmaceutycznym znajdziemy wiele kosmetyków, których celem jest zwalczenie rozstępów. Warto podkreślić, że kosmetyki na rozstępy przyniosą najbardziej spektakularne, jeśli nasza walką z prążkami rozpocznie się jak najwcześniej.

Kosmetyki na rozstępy powinny zawierać szereg substancji, które przyczynią się do rozjaśnienia prążków oraz do wzmocnienia skóry. Jest to możliwe dzięki substancjom, które pobudzą produkcję kolagenu oraz elastyny.

Niektóre kremy na rozstępy zawierają również różne witaminy, które mają zbawienny wpływ na naszą skórę. Pomocna będzie witamina A, witamina E oraz witamina D3. Dobry wpływ na skórę ma panthenol.

Jednym z takich kremów, którego skuteczność oceniana jest dość wysoko jest Revitol Stretch Mark. Specyfik ten przyczynia się do zwalczenia rozstępów, które powstają w wyniku ciąży, w okresie dojrzewania. Ponadto krem Revitol Stretch Mark polecany jest osobom, u których rozstępy powstały w wyniku ćwiczeń na siłowni. Revitol Stretch Mark przyczynia się również do spłycania głębokości rozstępów, dzięki czemu stają się one mniej widoczne. Ale to nie wszystko. Specyfik ten poprawia elastyczność skóry, co sprawa, że nasze ciało staje się bardziej jędrne. Dodatkowo zabezpiecza przed powstawaniem kolejnych prążków. W składzie tego preparatu znajdują się same naturalne składniki, dzięki czemu bez żadnych obaw krem ten może być stosowany przez ciężarne kobiety.

Warto wiedzieć, że samo stosowanie kremów, nawet tych najlepszych, nie przyniesie zaskakujących rezultatów, jeśli nie będziemy systematyczni oraz cierpliwi. Skuteczność działania kosmetyków na rozstępy zwiększy się, jeżeli kosmetyk będziemy nakładać na rozgrzaną skórę (najlepiej więc po kąpieli), a dodatkowo zafundujemy sobie masaż.

Co jeśli kosmetyki na rozstępy nie pomogą?

Wspomniałam już, że kosmetyki na rozstępy są najbardziej skuteczne, jeśli zastosujemy „terapię szokową”. Należy działać natychmiast i jak najwcześniej. Niestety nie zawsze mamy możliwość szybkiego działania. Może się więc okazać, że na stosowanie kosmetyków na rozstępy jest już za późno. Wówczas pomogą zabiegi w salonie dermatologii estetycznej. Pomocne mogą okazać się takie kuracje jak: mezoterapia, mikrodermabrazja, peelingi chemiczne czy laserowe usuwanie rozstępów. W ostateczności można zdecydować się na chirurgiczne usuwanie rozstępów.

www.artykuly.com

artykuł wklejam bo... to świństwo pojawiło się też u mnie :cry:
na wewnętrznej stronie ud mam sine pręgi.. jest to pierwszy etap gdzie można jeszcze z tym walczyć, także w planach mam zakup cepanu, oraz po przekopaniu internetu produktu firmy Dax- Perfekta extra slim-serum koncentrat wyszczuplający do szybkiej redukcji rozstępów, bo jest polecany przez osoby walczące z tym paskudztwem.

Załączone miniatury

• mm.jpg

#115 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:27

słyszałam że krem na rozstępy firmy MUSTELA jest dobry i rzeczywiście daje efekty...ale nie znam nikogo kto by go stosował
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#116 Gosiek

Gosiek
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 16:20

Ja mam rozstępy po ciązy już się cieszyłam,że nie będę ich mieć ale dosłownie w ostatnich 2 tygodniach ciąży ''wywaliło'' mnie i pojawiły się te rozstępy na brzuchu.Stosowałam różne balsamy ale narazie nie widać efektów choć juz nie są tak mocne.I mam jeszcze pod udami i troche na piersiach ale powiem Wam szczerze najmniej sie przejmuje tymi pod udami bo tak ich nie widać jak te na brzuchu...

#117 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 18:34

Gosiek to mnie pocieszyłaś, ja nie mam na razie rozstępów wogóle i miałam nadzieję że mi się nie zrobią ale coś czuje że też mnie wywali przed samym porodem, a te kremy i żele na rozstępy nic nie dają na prawdę moja siostra już kolejny testuje, jest szczupła tylko rozstępy straszne ma na udach i nic.... żadnych zmian nawet najmniejszych :-/

#118 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 21:01

ale tak na prawdę rozstępy to sprawa hormonów...kremy i inne specyfiki mogą je trochę zniwelować ale czy usunąć w 100%...?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#119 Wenessa

Wenessa
  • Użytkownik
  • 322 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 10:40

ja mam tez takie małe na udach ,bo przycztyłam w ciązy prawie 20 kilo,a byłam szczupła ,i zrobiły się,ale nawet nic juz nie stosuję na nie,natomiat moja kolezanka tez przytyła,ale będąc w ciązy smarowała się,oliwkami cała ciążę,i wtedy gdy przybywało jej na wadze,miała ciałko natłuszczane i ona nie ma rozstępów <bezradny></span> także polecam,dla tych co dopiero są,lub będa,dużo oliwek w ciąży,takich dla dzieci z johsona ;-) ;-)
Pamiętaj aby kazdy dzień był najpiękniejszym dniem Twojego zycia.......

#120 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 21:57

Ja mam dosyć sporo rozstępów. Pogodziłam się z tym i nic z nimi nie robię. Czasem kupię jakiś balsam na nie i je posmaruję, ale to tak dla formalności :P