Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Walka z rozstępami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
154 odpowiedzi w tym temacie

#61 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 15:01

a mozna ja dostac u nas

Z tego co ja slyszalam to tylko przez neta mozna zamowic, ale nie wiem czy to prawda
Łapie chwile ulotne jak ulotka...

Dołączona grafika

#62 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 23 stycznia 2008 - 03:41

a mozna ja dostac u nas

Z tego co ja slyszalam to tylko przez neta mozna zamowic, ale nie wiem czy to prawda

Nie wiem naprawde!Ale jezeli ktos jest baaaardzo ta mascia zainteresowany to moze sie jakos dogadamy i ja moge stad wyslac.Tylko ostrzegam tak jak pokazywalam wczesniej jest dosc droga i trzeba conajmniej ze dwie tubki na siebie wysmarowac zeby blizny zniknely! <bezradny></span>

#63 Czekolada

Czekolada
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 09:21

Z rozstępmi to juz bardzo nie da sie walczyc po fakcie , te wszystkie kremy i tak dalej to działaja nie w 100%....o to by nie miec rozstępów trzeba dbac przed faktem....ja od ilus lat staram sie aby nie miec problemu cellulitu albo rozstepow kiedy s.....Regularnie cwicze , utzrymuje w miare tała wage i stawiam na wode mineralna i owoce :mrgreen:

#64 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 10:54

o to by nie miec rozstępów trzeba dbac przed faktem.

czasami nie ma sie na to wplywu, niestety
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#65 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 12:24

Chociazby w czasie ciazy- moja mama uzywala 20 roznych kremow zapobiegajacych powstawaniu rozstepow a i tak na nic sie to nie zdalo.

Dołączona grafika

#66 Martha

Martha
  • Użytkownik
  • 375 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 15:47

z tego co wiem (w szkole mnie uczyli kosmetycznej) ze na to nie ma sposobu. Tzn aby zapowiegac nalezy odpowiednio nawilzac skore wtedy nawet w przypadku iazy bedzie elastyczna i latwiej sie bedzie rozciagac...
A po... coz.. mozna splycic kwasami owocowymi - to chybanajskutecznijeszy spoosb ...ale usunac sie nie da.

#67 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 15:51

Z rozstępmi to juz bardzo nie da sie walczyc po fakcie , te wszystkie kremy i tak dalej to działaja nie w 100%....o to by nie miec rozstępów trzeba dbac przed faktem....ja od ilus lat staram sie aby nie miec problemu cellulitu albo rozstepow kiedy s.....Regularnie cwicze , utzrymuje w miare tała wage i stawiam na wode mineralna i owoce :mrgreen:

ja cwicze rowniez :P kiedys zbyt forsownie :P teraz sie ograniczam hahahaha wage tez mam w miare stałą :P kilo czy 2 w ta czy w tamta :P i nie moozna powiedziec zebym rosła szybko :P czy w ogole hahahahahaha :P a jednak mi sie porobiły :P lekarz powiedział ze to wina skóry mojej .... jest jakastam inna :P czegos mam za duzo a czegos za mało :P i tymn sposobem nie wazne jak sie walne to prawdopodobnie nie zrobi mi sie siniak...albo zrobi mały, ledwo widoczny...ale za to robiły mi sie rozstepy...i dopiero leki mi pomogły... teraz juz mi sie nie robia ...ale cały czas biore zapobiegawczo skrzyp i witamine a+e.... a starych mam juz całkiem spora kolekcje

#68 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 16:23

A ja mam znowu taka skore, ze lekko sie uderze i mam wielkiego siniaka ... Denerwujace to jest ..

Dołączona grafika

#69 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 01:56

A ja mam znowu taka skore, ze lekko sie uderze i mam wielkiego siniaka ... Denerwujace to jest ..

Dokladnie tak jak ja!Dlatego po ciazy ..... pomimo tego ze sie smarowalam wszystkim czym tylko sie dalo to mialam takie rozstepy jakbym biczem dostala! :cry:

#70 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 13:06

Ja mam naszczescie nie widoczne rozstepy na tylku :(

Dołączona grafika

#71 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 13:37

moja bratowa po ciąży ma straszne rozstępy. nie dość że wielkie i sine to na dodatek wszędzie: na brzuchu, udach,tyłku, piersiach. ramionach....w ciązy i po niej również stosowała baaardzo wielu kremów i nic. za to ja po ciązy nie mam nawet jednego rozstępika i mimo że nie smarowałam sie niczym :mrgreen:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#72 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 13:39

tuptunio, ja mam bez ciazy na dupie rozstepy : byl takie okres, ze moje waskie jak u chlopaka biodra i maly tylek sie powiekszyly no i teraz wygladam jak kobieta za to mam rozstepy ;(

Dołączona grafika

#73 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 13:51

Alex1511, ale widocznie masz sklonnosci do tego!Tak jak ja! :roll: Podobno dobry jest balsam coco butter podobno taki balsam tez ma jakies wlasciwosci wygladzajace aaaa no i ja kiedys smarowalam sie tez balsamem z Nivea takim ujedrniajacym Alex1511, sprawdz moze cos ci pomoze!

#74 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 20:49

Alex1511, pociesz się ża za to masz teraz seksowną, kobiecą sylwetke. a z gołym tyłkiem raczej latać nie będziesz, więc i tak nie widać :mrgreen: ;-)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#75 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 21:55

ej a mi się zrobiły na cyckach :roll: chyba od tego że raz chudnę a raz tyję?
yyyh i co teraz :P chyba będę zmuszona kupić kremik na rozstępy.
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#76 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 23:25

Myślałam, że ten problem mnie nie dotyczy ale jednak ostatnio zauważyłam na piersiach porwaną skórę i się przeraziłam. Wygląda to niezbyt- chociaż jeszcze tego nie widać, nie wiem jak to będzie latem wyglądać. Fakt, że mi o rozmiar powiększył się biust bo troszkę przytyłam ale od razu rozstępy <bezradny></span> Kosmetyczka mi powiedziała, że nie ma po co kupować kremów bo one nic nie dają- to jest porwana tkanka. Kazała mi zażywać jakieś tam witaminy ale ja biorę multiwitaminę. Właśnie nie pamiętam co to były za witaminy. W każdym bądź razie nie kupuję żadnych kremów bo nie ma sensu.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#77 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 23:30

sens jest póki rozstępy są jeszcze takie jakby fioletowe,jak zbledną nic sie nie da zrobic...można troche spłycic,ale to raczej marny efekt.
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#78 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 23:34

To ja mam białe, to znaczy nie widać ich a ja zauważyłam je dopiero jak dotknęłam podczas badania pierś i wyczułam nierówności.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#79 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 23:39

to zalezy w jakim miejscu je masz :D na piersiach nawet swierze moga nie byc fioletowe... ja radziłabym jednak zastosowac jakis krem na blizny...to nie prawda ze nic nie daja...po prostu nie likwiduja rozstepow....

a i taka mała rada :D nalezy unikac opalania rozstepow...z 3 powodów

1. Staja sie naprawde bardzo widoczne ( a potem naprawde długo jasnieja...
2. Skora w tych miejscach jest cienka...i mniej chroniona ( szczegolnie na swierzych) i opalajac ja niszczymy warstwy pod naskorkiem co powoduje trwałe uszkodzenia, pogłebienie istniejacych rozstepow a w efekcie patrz pkt 1
3. Zwiekszamy szanse na zachorowalnosc na raka skory ...tak jak przy duzych pieprzykach i myszkach...

#80 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 23:40

Jewel to już nic nie zrobisz :-/ na samym początku to są takie jakby fioletowe kreski,troche jak żyłki wyglądają i są płaskie,nie da sie ich wyczuc.i to da sie cofnąc.ale z czasem bledną i powstają właśnie te nierówności.teraz to tylko peelingi mogą je spłycic

[ Dodano: 2008-02-16, 23:42 ]
Madae jak czuc nierówności to już nic sie nie pomoże.a że krmy na blizny...też słyszałam np. no-csar i przeciwzmarszkowe np. stri vectin
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!