Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

weekendowe wypady

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
133 odpowiedzi w tym temacie

#61 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 12:11

coffee, na forum nie linkujemy ;-)

#62 annimka

annimka
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 22:08

jak w temacie :)
macie jakies doświadczenia? gdy nastaje piatek pakujecie torbe i w droge?
ja strasznie bym tak chciała ale jakoś brak mi inwencji co i gdzie...
macie jakies miejsca godne poleceni? podzielcie się :D

Kochana! tu nie ma co sie zastanawiac! pakujesz najpotrzebniejsze rzeczy i ruszasz, gdzie Cie nogi poniosa albo pierwszy pociag, ktory przyjedzie na stacje ;) takie wypady sa najlepsze! :D

#63 The Special One

The Special One
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 09:41

Weekendowy wypad przeważnie się zaczyna od smsa do kilku znajomych. Później pakowanie, ubieranie, odpalenie motocykla i jazda na zbiórkę. A dalej to już gdzie oczy poniosą. 300 - 500 kilometrów w jeden dzień w grupie znajomych, z lepszą połówką z tyłu ( plecaczek) to nie problem. Na koniec piwko, opowieści i do domu do dziecka...

#64 karol25

karol25
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 21:57

Uwielbiam weekendowe wyjazdy, nawet takie jednodniowe, które pozwalają oderwać się od rzeczywistości i codziennych spraw, to świetny sposób na relaks, chociaż osobiście lubię też wyjazdy na dłuższy czas, wycieczki do cieplejszych krajów.

#65 gromadzia3

gromadzia3
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03 marca 2012 - 00:01

Wcześniej wyjeżdżaliśmy zawsze nad jakieś jeziorko, bo mój facet i jego kumple wędkują. Ale co to za przyjemność dla pań - wysłuchiwanie ciągle jednego tematu. W końcu się zbuntowałyśmy i w majowy weekend rezerwujemy sobie jakąś wycieczkę objazdową a potem resztę długich weekendów możemy siedzieć na rybach. W zeszłym roku całą ekipą byliśmy na wycieczce "Paryż za grosze" z /nazwa usunięta/, w tym roku będą "Skarby Italii" - panie też mają swoje hobby, a potem - tradycyjnie - na ryby ;)

#66 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 marca 2012 - 16:05

Nie mogę się już doczekać takich weekendowych wiosennych wypadów za miasto nad jeziorko lub do lasu <dreams></span> Uwielbiam!

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#67 karol25

karol25
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 10 marca 2012 - 14:54

Z chęcią bym gdzie dzisiaj wyskoczyła, najchętniej na plażę, żeby się poopalać, bo mam dość solarium... jednak póki co na razie pozostaje mi przeglądanie ofert biur podróży i oglądanie fotek z fajnymi miejscami...

#68 Anula.

Anula.
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 12 marca 2012 - 21:38

Zdecydowanie polecam (oczywiście w miarę możliwości) wypad na konie rowerem! :))
Wiele razy sprawdzone i praktykowane - wygodne buciki i spodnie, toczek lub kask na głowę i w drogę! Sama przyjemność, najpierw bardzo się zmęczyć i przy okazji mieć niesamowitą frajdę (endorfinki i te sprawy), a później gorąca kąpiel jest niesamowicie doceniana i zbawienna :D

Jazda konna to dość drogi interes, ale raz na jakiś czas warto spróbować - poczuć trochę natury i wiatru we włosach :)

#69 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 12 marca 2012 - 22:11

Jazda konna to dość drogi interes, ale raz na jakiś czas warto spróbować - poczuć trochę natury i wiatru we włosach :)

też polecam, zawsze latem spędzam dużo czasu w klubie jeździeckim :-)

#70 karol25

karol25
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 18 marca 2012 - 18:55

Nie umiem jeżdzić konno, choć uważam, że to niebywale ciekawe zajęcie, marzy mi się, że kiedyś nauczę się jazdy konnej, czyli spełnię swoje marzenie z dzieciństwa, wiem jednak, że to droga dyscyplina.

#71 JagodaJ

JagodaJ
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:04

Ja mieszkam na Pomorzu wiec mam blisko nad morze i ostatnio dałam się namówić na rejs promem do Szwecji, bałam się choroby morskiej ale wytrzymałam :D Było super, Płynęliśmy z Unity Line, mają ciekawe oferty rejsów specjalnych i naprawdę bardzo fajnie zorganizowany czas na promie ;) Teraz planuje się wybrać na autokarową weekendową wycieczkę po Szwecji bo kilka godzin na lądzie było za mało a bardzo podobają mi się te małe kolorowe domki i muszę tam pojechać jeszcze raz, tylko czekam na ładną pogodę ;)

#72 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 13:40

Na weekend majowy jedziemy w góry. Ze znajomymi w 4 :) Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że wszystko wypali, bo to pewnie będą już moje wakacje ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#73 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:59

Na weekend majowy jedziemy w góry.

Ja mam w niedługim czasie matury.

... ale za to po maturach 4 dni w górach z Połówkiem ;)
Myślę jakoś zaprogramować nam czas, żeby znów się nudzić.
Chyba, że spontan okaże się lepszy :lol:

Połówek coś gadał o bieganiu wieczorami, piciu piwa, graniu w karty, spacerach do cerkwi,
wspinaczce na jakąś górkę, wypożyczeniu rowerów...
<ookk></span>

#74 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 12:05

my w weekend majowy wybieramy się nad morze :mrgreen: już się nie mogę doczekać ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#75 Arowana14

Arowana14
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 11:30

Najlepiej nad jezioro :)

#76 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 08:33

ja byłam na mazurach, bo stamtąd pochodzę :)
w przeciwieństwie do dziś pogoda była cudowna!
Teraz, aż strach coś planowac...
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#77 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 18:15

Obecnie weekendy to tylko u Połowka, ale to zawsze fajniej niż w domu :)

Choć planujemy do jakiejś mieściny wyskoczyć w weekend, tak krajoznawczo ;)

#78 Sygin

Sygin
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 18:20

Razem z moimi współlokatorami na weekendy jeździmy nad jeziorka w pobliżu Wrocławia ;). Albo na inne wycieczki krajoznwacze ;)

#79 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 415 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 19:58

Mam stosunkowo niedaleko do morza więc na weekend często wybieram się na nasze wybrzeże. Z nadmorskich miejscowości chyba najlepiej wypoczywa mi się w Łebie ;) Jest tam o wiele spokojniej niż w innych miastach, poza tym cenię ten specyficzny klimat. Wszędzie woda - z jednej strony morze, z dwóch innych jeziora. Zazwyczaj podróżujemy razem z grupką znajomych i wynajmujemy sobie nocleg albo dwa w pensjonacie. W sieci jest dużo stron z noclegami (np. reklama).

#80 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 19:46

My najcześciej pakujemy sie w samochód i zwiedzamy bliższą i dalszą okolice - za każdym razem można naprawde odkryć coś nowego. Od czasu do czasu coś nam wpadnie w ucho, jakaś informacja o ciekawym miejscu - wtedy jedziemy dalej, zwykle też w PL. Jeżeli chodzi o dalsze wypady, to ostatnio był rejs do Kopenhagi z reklama - wróciliśmy pełni wrażen i naładowani pozytywną energią :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych