Przedszkole
Napisano 31 marca 2010 - 21:55
Napisano 01 kwietnia 2010 - 08:31
Napisano 01 kwietnia 2010 - 08:51
Skąd ja to znam.Tyle,że mój syn jak szedł do przedszkola pierwszy raz to miał 4 lata.Płakał praktycznie dzień w dzień przez prawie cały rok przedszkolny.Poprawilo się dopiero 2 miesiące przed wakacjami.Wchodziliśmy do przedszkola to panie wiedziały,że Aduś idzie,bo płacz rozlegał się wszędzie.Teraz wyrósł z tego i ma 6 lat.Uczęszcza nadal do zerówki ,która mieści się w tej samej placówce co przedszkole.Dzisiaj, jak go zaprowadziłam, to był placz przy moim wyjściu (czekałam w sztani czy się uspokoi i jakoś się udało), ale nie tak straszny i histeryczny, jak wczoraj.
[ Dodano: 2010-04-01, 09:57 ]
Ps,każde dziecko jest inne.Akurat może twój maluszek popłacze parę dni i wszystko będzie dobrze,przyzwyczai się.
Napisano 03 września 2013 - 22:25
Zapisaliśmy go na sześć godzin, od 8 do 14. Bardzo fajna babeczka zajmuje się smykami.
Napisano 04 września 2013 - 15:17
Daje mu wrzesień , jak nic się nie zmieni zabieram go
Viola Mam nadzieje ,że zacznie coś skubać bynajmniej
Love Love Love
Napisano 04 września 2013 - 15:39
smoczkowa, daj mu czas- i wrzesień to może być mało. Pierwsze dni będą naprawdę trudno, ale myślę, że po miesiącu przynajmniej w miarę w dobrym humorze powinien być jak go odbierasz
Jogobella, cieszę się, że synek tak dobrze się czuje w przedszkolu
Napisano 04 września 2013 - 16:05
Co do placzu to trzeba przetrzymac. Dzieci sa rozne, jak ja chodzilam do przedszkola (grupa 6latkow juz) to mialam w grupie chlopca, ktory przez bite 2 tygodnie pierwsze przyklejal sie matce do nogi i darl w nieboglosy, ze on nie chce tu zostac i koniec
Daj mu szanse
U nas, ze tak powiem bez zmian, Zuzu zostala w grupie najmlodszych, chyba tylko z jednym albo dwojka starych kolegow. Reszta poszla wyzej
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 04 września 2013 - 16:12
dlaczegoZuzu zostala w grupie najmlodszych
mojej kolezance przedszkolanka po 2 dniach powiedziała, ze dziecko sie nie nadajei wrzesień to może być mało
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 września 2013 - 16:54
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 04 września 2013 - 19:02
Napisano 04 września 2013 - 20:19
Boje się ,że te panie po prostu go nie lubią i się nim nie zajmują
Dziś jak po niego poszłam był jednym dzeckiem nie przebranym z pidzamy i bez majtek z golym siusiakiem! bo pampersa znaleść nie mogła
Beznadziejne te Panie w przedszkolu
Love Love Love
Napisano 05 września 2013 - 19:23
super podejscie , do 7 lat tak beda robictu beda go karmic bo nikt sprzatał nie bedzie po nim.
Napisano 06 września 2013 - 12:26
Marzycielka a niemiecki w przedszkolu tez? Mala chodzi prwatnie ? jakie ma wogole zajecia ? ( jesli mozesz napisz w odp dziale plis bom ciekawa )
Następnym, razem proszę, żeby pytanie też w odpowiednim temacie było zadane, skoro zdajesz sobie sprawę z jego istnienia.
Tak niemiecki też w przedszkolu. I tak Miśka chodzi prywatnie.
Co do zajęć, to jest ich sporo, my korzystamy tylko z tych wliczonych w czesne, a są to:
j.angielski 5 razy w tygodniu po 2 godziny
j.niemiecki 2 razy w tygodniu po godzinie
basen raz w tygodniu
zajęcia z logopedą grupowe 2 razy w tygodniu
zajęcia z logopedą indywidualne raz w tygodniu
zajęcia plastyczne (warsztaty, poza zwykłymi codziennymi wykonywanymi pracami) 2 razy w tygodniu
wyjścia do teatru, kina lub filharmonii- 2 razy w miesiącu
gimnastyka- 2 razy w tygodniu
zajęcia muzyczno rytmiczne- 2 razy w tygodniu
Poza tym, oczywiście zwykłe zajęcia zgodnie z programem. W naszym przedszkolu korzystają z Kuferków wydawnictwa Juka.
Napisano 08 września 2013 - 18:07
Napisano 08 września 2013 - 18:10
a to nie chodziło o to, że w tych przedszkolach za złotówkę nie ma środków na zatrudnianie ludzi z zewnątrz? Bo nawet słuchałam ostatniej jakiejś tam mądrej ministry i sama mówiła przemądrzałym tonem, że nie można dopłacać do tego, żeby przedszkole zatrudniało ludzi z zewnątrz, bo jest to podwójne płacenie za tą samą godzinę. Natomiast przedszkole samo z siebie w ramach tej złotówki (e w przedskolach zajecia dodatkowe moga byc tylko prowadone przez nauczycieli tam pracujacych , z zewnatrz nie wolno .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 08 września 2013 - 18:18
dowiedzialam sie o tym od klientki , ktora ma dziecko w przedszkolu , na zebraniu dyrektorka powiedziala ze nie bedzię zajęć dodatkowych .Zebranie z rodzicami trwalo 3 h przez dyskusje na ten temat.
Napisano 08 września 2013 - 18:25
Zebranie z rodzicami trwalo 3 h przez dyskusje na ten temat.
I wcale się nie dziwię. Gdyby Miska chodziła do państwowego przedszkola, szlag by mnie z miejsca trafił. MEN wypowiada się, że jest to równanie szans- tak, tyle, że w dół- zamiast wymyślić, jak dzieciom, których rodziców nie stać na te zajęcia pomóc, może darmowo mogłyby na jedno czy dwa chodzić, to zabieramy wszystkim.
I teraz wyobraźcie sobie, jeśli dziecko będzie realizowało samą podstawę, bez nawet zwykłej rytmiki, jaki w zerówce będzie rozstrzał pomiędzy dzieciakami z prywatnych przedszkoli czy tych, którym rodzice załatwią na zewnątrz zajęcia- to się nazywa równanie szans? Śmiech na sali
Napisano 08 września 2013 - 18:42
no wlasnie o te rytmike mi chodzi, bo to jednak super sprawa, i wcale nie byly to jakos mega drogie zajecia . najgorsze jest to < nie wiem czy to prawda> ze nawet gimnastyki korekcyjnej nie wolnobez nawet zwykłej rytmiki
Napisano 09 września 2013 - 12:58
Napisano 09 września 2013 - 14:33
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych