Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Przeszkadza wam łysienie u facetów?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#41 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 maja 2010 - 11:05

ja miałam jednego kolegę który ma 22 lata i łysieje już :/ ale w sumie to dużo widuję chłopaków takich młodych którzy łysieją albo siwieją strasznie szybko :/

Niektórzy nawet sexowanie wyglądają ;) :oops:

to fakt ale tylko jeśli mu pasuję taka łysinka :) bo nie każdemu facetowi to pasuje.

mnie osobiście drażniło by trochę to jak by mój facet łysiał w młodym wieku.

#42 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 maja 2010 - 11:13

mnie osobiście drażniło by trochę to jak by mój facet łysiał w młodym wieku

O matyldo,przecież specjalnie by nie łysiał.Różne są przyczyny utraty włosów.Po za tym jakbyś naprawdę kochała faceta ,to nie przeszkadzałoby ci to,że łysieje nieco wcześniej.Pamiętaj,uroda przemija.Ja tam bym kochała mojego miśka nawet jakby tracił włosy(może nawet jeszcze bardziej) i całowałabym go po główce.

#43 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 maja 2010 - 11:19

viola, hmmm... nie miałam do czynienia z łysiejącym adoratorem dlatego po prostu takie jest moje zdanie ;)
a co do urody... wyglądem przyciągnie a charakterem zatrzyma tyle i na temat.

#44 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 12 maja 2010 - 12:28

Nie wiem czy mi przeszkadza... Niezbyt mi się podoba, ale chyba nie tylko to byłoby wyznacznikiem czy jakiś facet przypadnie mi do gustu. Liczy się całokształt.

P. nie łysieje, więc się nad tym jakoś strasznie nie zastanawiałam.
Wiadomo że kiedyś może zacząć. A teraz podoba mi się taki jaki jest, z włoskami :-P

#45 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 maja 2010 - 12:46

nie, no ja przyznam szczerze, ze pewnie jakby facet łysiał to mogłabym go ceniac jaki mniej atrakcyjnego , ale to tylko przy pierwszym spotkaniu , gdyby nam sie fajnie gadało itp to pewnie bym szybko o tym zapomniała. No i jak dziewczyny pisały u niktórych facetów dodaje to uroku ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#46 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 15 maja 2010 - 23:10

Mnie łatwiej byłoby chyba przyzwyczaić się do od początku, stopniowo łysiejącego faceta, niż do faktu, że mój, mający do tej pory bujną czuprynę facet nagle zaczyna gubić włosy. Wyglądałby co najmniej dziwnie.

#47 Desi00

Desi00
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 11:19

Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka :P
Mój facet miał z tym kiedyś wielki problem, jednak wszystko by było dobrze gdyby nie fakt, że miał z tego powodu strasznego doła :/ na szczęście zrobił sobie kurację z Folixin-u a ja siedziałam i moczyłam mu głowę w wodzie z aloesem i włoski odrosły ale co się z tym namęczyłam to moje. Swoją drogą to się zastanawiam ostatnio dlaczego tak jest, że część facetów sobie z tym problemem nie radzi, przecież w dzisiejszych czasach wydaje mi się to całkowicie normalne <bezradny></span> ?

#48 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 11:33

Mój facet miał z tym kiedyś wielki problem, jednak wszystko by było dobrze gdyby nie fakt, że miał z tego powodu strasznego doła :/

Podobnie jak mój. Ma już zakola i gniazdko powoli ;/ Stwierdził, ze będzie sie teraz regularnie golił na łyso bo woli być cały łysy niż częściowo.

Czy to przeszkadza? Nie sądzę. To naturalna kolej rzeczy, a jak się kogoś kocha to nie zwraca się raczej na to uwagi ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#49 Desi00

Desi00
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 11:53

No właśnie :] Ale wszystko zależy od tego jak facet to odbiera, jeśli ma doła i ciężko mu sobie z tym poradzić to wtedy trzeba szukać jakiś rozwiązań np. Follixin czy jakieś maczanki z Aloesem. Jeśli ma dystans i po prostu zaczyna golić się na łyso to też dobrze :]

#50 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 21:11

Mi jakoś specjalnie by nie przeszkadzało łysienie. Tak mi się wydaje, bo nie jest to pierwszą rzeczą, na jaką zwracam uwagę u nowo poznanego mężczyzny. Chociaż zgadzam sie, że

Mnie łatwiej byłoby chyba przyzwyczaić się do od początku, stopniowo łysiejącego faceta, niż do faktu, że mój, mający do tej pory bujną czuprynę facet nagle zaczyna gubić włosy.

Wystarczy mi, że P. siwieje już. :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#51 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 21:18

Wystarczy mi, że P. siwieje już.

M. też, ale taki już urok brunetów, że u nich jest to bardziej widoczne i chyba zaczyna się wcześniej, ale na to na razie nie zwracam jakiejś większej uwagi.
Na szczęście póki co nie znajduje jeszcze swoich włosów na poduszce, co cieszy mnie niezmiernie ;-)

#52 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 13:09

ale taki już urok brunetów, że u nich jest to bardziej widoczne i chyba zaczyna się wcześniej, ale na to na razie nie zwracam jakiejś większej uwagi.

A moim zdaniem to nie jest regułą,że pierwsi łysieja bruneci i ze bardziej widać u nich ubytek włosów.
Np.mam w rodzinie i w śród znajomych blondynów wiek około trzydziestki a juz mają łyse placki na głowie lub zakola. <bezradny></span>

#53 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 13:18

A moim zdaniem to nie jest regułą,że pierwsi łysieja bruneci

ale karate chodziło chyba o siwienie ;-)

mam w rodzinie i w śród znajomych blondynów wiek około trzydziestki a juz mają łyse placki na głowie lub zakola.

też znam takie przypadki :D nawet mam znajomego, który ma 23 lata i już ma bardzo duże zakola - dlatego od roku goli się na całej głowie na łyso. Ma ogromne kompleksy na punkcie swoich włosów, a właściwie ich braku :P choć nikomu innemu to nie przeszkadza.
Ja osobiście nie zwracam na to szczególnej uwagi. Jesteśmy ludźmi i każdy z nas się zmienia z biegiem czasu. Nie uważam łysienia za wadę lub powód do kompleksów ale wiadomo, że każdy widzi to inaczej. Łysienie nie dotyczy mnie osobiście i pewnie dlatego nie uważam tego za traumę.
To pewnie tak jak mężczyźni nie uważają, iż celulit może być powodem do kompleksów a większości kobiet spędza on sen s powiek <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#54 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 13:24

ale karate chodziło chyba o siwienie ;-)

o rzeczywiście :oops: .
Mnie nie przeszkadza jak facet siwieje,niektórzy bardzo fajnie prezentuja się z siwizną.
A jesli chodzi o łysienie ,to trudno,czasami tak bywa,ze szybko gubi sie wlosy.Jak i kobiety tak i mężczyźni.Nieraz traci się czuprynę na tle chorobowym.
Mój M także nie ma za dużo włosów i kocham go takim jaki jest. ;-)

#55 therosomak

therosomak
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 00:53

Ten follixin faktycznie skuteczny czy to fake ? Proszę o odpowiedź.

#56 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 18 lutego 2016 - 08:00

Mi nie przeszkadza ale mój mąż ciągle na to narzeka.... Podbijam temat bo może znacie dziewczyny jakieś skuteczne terapie łysienia u mężczyzn? Chciałabym go wreszcie wysłać do dermatologa bo fortunę wydaje na te wszystkie wcierki, kosmetyki itp..... Wierzy,że mu to pomoże .

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#57 Gaja8

Gaja8
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 18 lutego 2016 - 19:04

To waszym zdaniem duży mankament?

Mój facet nie ma jeszcze 30 lat, a już robi mu się łyse kółko z tyłu głowy, a on się śmieje, że to przeze mnie, bo jego mama kiedyś mówiła, że jak dziewczyna oblizuje łyżki i miski po robieniu, np. ciasta to będzie miała łysego męża. ;) Uważam, że jak się kogoś kocha to to mało zmienia.

#58 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 08:28

Ale gdzie konkretnie łysieje? Na czubku? Robia mu się zakola czy są plamy na głowie? Myślę,ze na poczaku powinien sobie zrobić badania ogólne Krew, mocz. Moze sobie przebadać żelazo albo hormony tarczycy. Potem jeśl nic mu nie wykaże skieruj go do dermatologa albo najlepiej trichologa. Skąd jesteście? 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#59 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 11:21

Gdynia ale w razie czego to mogę dojechać również i do Gdańska albo do Sopotul Nie ma problemu. Mąż zawsze miał spore zakola ale od jakiegoś czasu zaczał łysieć równiez i na czubku głowy. Nawet sobie nie wyobrażasz jaki to jest dla niego problem. Dosłownie codziennie staje przed lustrem oraz ogląda się w nim. Porównuje sobie zdjęcia w sieci. Te sprzed roku i te aktualne żeby zobaczyć ile mu włosów wyleciało. Może to i trochę śmieszne ale u niego powoli widzę coraz powazniejsze przerażenie :P 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#60 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 23 lutego 2016 - 11:43

Widzę,że moje rejony. Na Skłodowskiej jest Clinica Cosmetologica.Jest to centrum medyczne doktora Michajłowskiego. Specjalizują się tam w takich problemach ( łysienie i te sprawy). Ja jakiś czas temu zauwazyłam u siebie wypadanie wlosow i zrobilam tam trichogram i biopsje skory glowy Na szczescie okazalo sie ze cebulki były żywe tak wiec terapia po której jestem ( konkretnie dermapenem) daje dobre efekty. Jestem w miesiac po terapii oraz wlosy zaczynaja powoli odrastac. Wiem jednak ze u mezczyzn terapia moze byc inna bo z tego co mowil mi lekarz przyczyny wypadania wlosow sa inne u kazdej strony. Musielibysce sie sami dopytac.

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.