Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pieniadze szczescia nie daja ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Piotrek

Piotrek
  • Użytkownik
  • 520 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 13:11

Jak to sie mowi.. z rodzina tylko na zdjeciu i bla bla.
http://www.pomorska.... ... /379000114

#2 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 13:22

Jak ktoś nie ma oleju w głowie to wielkie pieniądze to tylko kłopot. Wygra parę groszy i myśli że jest panem świata i pieniądze są nie do wydania. Później kac moralny jak się wyda i dramaty.
Wszystko musi być umiarkowane. Na wszystko jest czas odpowiedni.
All my senses

#3 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 15:48

straszny dramat przechodzi ta rodzina. Widac ze pieniadze nie zawsze daja ludziom szczescie. w tym przypadku nie daly tego szczescia. Tylko sklocily jeszcze bardziej ze soba ta rodzine

201407101662.png

#4 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 16:32

wg mnie rodzice nie powinni zapisywac swojego mieszkania na wnuczke przed swoja smiercia

mogliby to zrobic, ale zapisac w testamencie
ja sobie nie wyobrażam żeby moja babcia miała teraz zapisac mi swoj dom
uważam że dopóki żyja mają prawo tam mieszkac

dlatego postapili wielki błąd i teraz cierpią
a wnuczka powinna sobie sama jakoś w życiu poradzic
ręce i nogi ma, do pracy i do szkoły mogła isc, a nie za robienie dzieci się zabierac

dziadki sami sobie taki los zgotowali...

myśle ze tu nie chodziło tak bardzo o pieniadze, a raczej o relacje w rodzinie

#5 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 16:38

Albo o kompletny brak rozumu. Został zjedzony wraz z pojawieniem się pieniędzy.
To czysta głupota mieć tyle kasy i ją przepuścić. Kogo tu żałować? Chyba tylko pieniędzy, co potrzebującym dzieciom by się przydały.
A znam sytuację jak facet wygrał sporo pieniędzy i się zabarykadował w domu, żeby mu nikt nie zabrał. Szaleństwo nie zna granic...
All my senses

#6 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 21:53

Pieniądze szczęścia nie dają tym którzy ich nie mają... :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#7 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 18:19

no smutne to , czlowiek oddał by dzieciom co ma a one nie chca rodziców na straosc przygranąc <bezradny></span> tez nie rozumiem dlaczego mieszkanie wnuczce przepisali , ale pewnie zyczliwa córeczka tak kreciłą dziure w brzuchu ze teraz wyladuja w przytułku.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#8 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:00

pieniądze dają szczeście :!: a powiedzenie że kasa nie daję szczęścia wmawia się biednym żeby nie protestowali i nie czuli się pokrzywdzeni
Dołączona grafika

#9 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 09:35

No jak tu byc szczesliwym,jezeli kieszn pusta?nie chcialabym byc bogata,ani biedna.to co mam teraz w zupelnosci mi wystarczy,chociaz przydaloby sie wiecej :oops: Nie bylabym szczesliwa,gdybym musiala decydowac czy kupic dziecku kurtke na zime,czy moze lepiej wydac te pieniadze na cos innego równie waznego.Nie mam pojecia kto wymyslil takie powiedzenie,ze pieniadze szczescia nie daja?Podejzewam,ze kten ktos byl nieszczesliwy z ich nadmiaru,albo juz sama nie wiem <bezradny></span>
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#10 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:47

Nie mam pojecia kto wymyslil takie powiedzenie,ze pieniadze szczescia nie daja?Podejzewam,ze kten ktos byl nieszczesliwy z ich nadmiaru,albo juz sama nie wiem <bezradny></span>

hehehe prawda ...te całe te powiedzenie to totalna bzdura.. będą nawet bogatym (mając miliardy) można być szczęśliwym tylko trzeba z umiarem i głową kasą dysponować.
Dołączona grafika

#11 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 14:07

Oj bogatym czesto niezle wali do glowy,mysla,ze caly swiat do nich nalezy,wiec najlepiej byc srednio bogatym :-D
Dołączona grafika

#12 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 18:35

ja czytałam ostatnio ze mezczyzni , którzy wygrywaja duze pieniadze , dostaja duzy spadek itp , zyja statystycznie krócej :-)
czyli moze i szczescie daja, ale zycie skracaja <umieraam></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#13 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 07:39

Pare lat temu facet wygral gruba kase w totka.Cale zycie zyl skromnie,ale szczesliwie.Mial rodzine,przyjaciól,do momentu wygranej.Zaczal szalec na calego!Rzucil rodzine,kupil dom i sportowe auto,zaczal chlac i cpac.Zapil sie na smierc ze szczescia w trzy miesiace od wygranej,wiec nie sadze,zeby jenak taka kasa dala szczescie.Raczej niszczy czlowieka.
Moja kuzynka tak samo z nadmiaru kasy zaczela nosa zadzierac.Wychowalysmy sie razem i zawsze bylysmy jak siostry.Miala swietnego meza i w ogóle mozna byla z nia konie krasc.Pewnego dnia zabujala sie w panu bogatym.Wziela rozwód z mezem zamieszkala z bogaczem w duzej willi z basenem i od tego czasu nie mamy o czym rozmawiac,najwyzej tylko o tym co nowego kupila i za ile.Wyglada na szczesliwa,ale mysle,ze to nie bedzie dlugo trwalo.Jestem pewna jednego:nie chcialabym byc tak bogata i nie pisze tego bo zazdroszcze,ale poprostu widze,jak pieniadze psuja fajnych ludzi.
Dołączona grafika

#14 Julia

Julia
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 11:57

Jestem pewna jednego:nie chcialabym byc tak bogata i nie pisze tego bo zazdroszcze,ale poprostu widze,jak pieniadze psuja fajnych ludzi.

Ja tak samo. Chciałabym mieć tyle pieniędzy aby wieść spokojne życie, żeby nie martwić się, że nie starcza od 1 do 1 następnego miesiąca. Ale jednak nie za wiele, bo co to za radość mieć wszystko od tak? Bez zadnych starań? Fajnie później spojrzeć nawet na jakąś drobną rzecz i pomyśleć, że osiągnełam to swoimi siłami, zapracowałam bez niczyjej pomocy. Nie chciałabym się wychowywać np w bogatszej rodzinie, bo nie byłabym tą samą osobą, którą teraz jestem. Pieniądze sprawiają, że człowiek zupełnie inaczej spogląda na świat, ma inną hierarchię wartości i jest mniej wrażliwy na krzywdę innych.

Miałam kiedyś taką koleżankę, którą wychowywał sam tata. Miała ona wszystko czego sobie tylko zażyczyła. Ja miałam za to mamę i tatę. Ale wtedy tego nie rozumiałam i zazdrościłam jej. Niestety u koleżanki dobre czasy minęły, kasa się skończyła, chatę i całą resztę przejął komornik, a ojciec ożenił się z kobietą, która jest o kilka lat ode mnie starsza...Koleżanka teraz jest z mamą, strasznie się zmieniła na złe niestety. Wpadła w złe towarzystwo itp. Ja za to nie miałam tylu dóbr materialnych, ale miałam i mam mamę i tatę, którzy dali mi miłość i wzorce, których ona niestety nie miała. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że to jednak ja byłam bogatsza od niej tylko inaczej..

Niestety pieniądze dają szczęście, ale takie szczęście jest ulotne. Dzisiaj pieniądze są, a jutro już ich nie ma.

#15 Gosiek

Gosiek
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:11

Pieniądze szczęścia nie dają lecz lepiej życ pozwolą!!!

#16 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:18

Pieniądze szczęścia nie dają lecz lepiej życ pozwolą!!!

Owszem,ale mimo wszystko powinniśmy jeszcze doceniać i wiedzieć,że są oprócz pieniędzy inne wartości w życiu.Oby pieniądz nie przesłonił nam całego świata.Oto moja opinia.Za mało kasy źle,ale i za dużo także nie dobrze.

#17 Gosiek

Gosiek
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:38

zgadzam się z Tobą!!! choć uważam ,że najlepiej gdyby było tych pieniążków na tyle,żeby człowiek nie musiał się martwić pod koniec miesiąca za co ma chleb kupić tylko żeby spokojnie starczała od wypłaty do wypłaty.Większa ilość pieniędzy owszem jest zgubna bo często ludziom się przewraca w głowach i czuja się lepsi tylko dlatego,że maja grubszy portfel...

#18 piotr1987-23

piotr1987-23
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 07:02

Po pierwsze 30 lat temu to były inne czasy
Po drugie - tu chcodziło bardziej o wychowanie niż o sama kasę.

A tak pozatym pieniądze daja szczęście inteligentnym ludziom, tym którzy wiedzą co zrobić z pieniędzmi oprócz ich wydawania.

#19 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 12:09

A tak pozatym pieniądze daja szczęście inteligentnym ludziom, tym którzy wiedzą co zrobić z pieniędzmi oprócz ich wydawania.

weszłam tu napisać mniej wiecej to samo. Jeśli człowiek jest sam w sobie wartościowy, nie definiuje go grubość portfela i umie korzystać z pieniedzy tak, by nie skupiać się tylko na nich, to niech sobie bedzie bogaty. Mnie by tam pieniadze na pewno dały szczęście - takie małe i drobne - w postaci samochodu i pieknego domku. ;-)
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#20 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 17:21

Witam:)
Pieniądze sa nam potrzebne bo musimy za cos jesc,pic ( mam na mysli soki itp :):) ).
musimy za cos kupic ubrania,i reszte rzeczy potrzebnych nam do Życia.
ale nie uwaŻam ze pieniadze sa najwazniejsze w zyciu.
pomimo tego że nie zarabiamy kokosów ( bo w polsce sie nie da ),jestesmy szczęsliwi bo mamy siebie.nie musimy kupowac sobie drogich prezentów na rocznice,nie musze jadac w restauracjach.mi wystarczy milosc mojego męza i córki.dlatego uważam ze pieniadze nie sa najważniejsze bo nie dadza ci milosci ani usmiechu dziecka ani dotyku bliskiej osoby.