Pieniadze szczescia nie daja ;)
Napisano 08 lutego 2010 - 13:11
Napisano 08 lutego 2010 - 13:22
Wszystko musi być umiarkowane. Na wszystko jest czas odpowiedni.
Napisano 08 lutego 2010 - 16:32
mogliby to zrobic, ale zapisac w testamencie
ja sobie nie wyobrażam żeby moja babcia miała teraz zapisac mi swoj dom
uważam że dopóki żyja mają prawo tam mieszkac
dlatego postapili wielki błąd i teraz cierpią
a wnuczka powinna sobie sama jakoś w życiu poradzic
ręce i nogi ma, do pracy i do szkoły mogła isc, a nie za robienie dzieci się zabierac
dziadki sami sobie taki los zgotowali...
myśle ze tu nie chodziło tak bardzo o pieniadze, a raczej o relacje w rodzinie
Napisano 08 lutego 2010 - 16:38
To czysta głupota mieć tyle kasy i ją przepuścić. Kogo tu żałować? Chyba tylko pieniędzy, co potrzebującym dzieciom by się przydały.
A znam sytuację jak facet wygrał sporo pieniędzy i się zabarykadował w domu, żeby mu nikt nie zabrał. Szaleństwo nie zna granic...
Napisano 08 lutego 2010 - 21:53
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 12 lutego 2010 - 18:19
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 15 czerwca 2010 - 09:35
Napisano 15 czerwca 2010 - 17:47
Nie mam pojecia kto wymyslil takie powiedzenie,ze pieniadze szczescia nie daja?Podejzewam,ze kten ktos byl nieszczesliwy z ich nadmiaru,albo juz sama nie wiem
hehehe prawda ...te całe te powiedzenie to totalna bzdura.. będą nawet bogatym (mając miliardy) można być szczęśliwym tylko trzeba z umiarem i głową kasą dysponować.
Napisano 16 czerwca 2010 - 18:35
czyli moze i szczescie daja, ale zycie skracaja
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 czerwca 2010 - 07:39
Moja kuzynka tak samo z nadmiaru kasy zaczela nosa zadzierac.Wychowalysmy sie razem i zawsze bylysmy jak siostry.Miala swietnego meza i w ogóle mozna byla z nia konie krasc.Pewnego dnia zabujala sie w panu bogatym.Wziela rozwód z mezem zamieszkala z bogaczem w duzej willi z basenem i od tego czasu nie mamy o czym rozmawiac,najwyzej tylko o tym co nowego kupila i za ile.Wyglada na szczesliwa,ale mysle,ze to nie bedzie dlugo trwalo.Jestem pewna jednego:nie chcialabym byc tak bogata i nie pisze tego bo zazdroszcze,ale poprostu widze,jak pieniadze psuja fajnych ludzi.
Napisano 17 czerwca 2010 - 11:57
Jestem pewna jednego:nie chcialabym byc tak bogata i nie pisze tego bo zazdroszcze,ale poprostu widze,jak pieniadze psuja fajnych ludzi.
Ja tak samo. Chciałabym mieć tyle pieniędzy aby wieść spokojne życie, żeby nie martwić się, że nie starcza od 1 do 1 następnego miesiąca. Ale jednak nie za wiele, bo co to za radość mieć wszystko od tak? Bez zadnych starań? Fajnie później spojrzeć nawet na jakąś drobną rzecz i pomyśleć, że osiągnełam to swoimi siłami, zapracowałam bez niczyjej pomocy. Nie chciałabym się wychowywać np w bogatszej rodzinie, bo nie byłabym tą samą osobą, którą teraz jestem. Pieniądze sprawiają, że człowiek zupełnie inaczej spogląda na świat, ma inną hierarchię wartości i jest mniej wrażliwy na krzywdę innych.
Miałam kiedyś taką koleżankę, którą wychowywał sam tata. Miała ona wszystko czego sobie tylko zażyczyła. Ja miałam za to mamę i tatę. Ale wtedy tego nie rozumiałam i zazdrościłam jej. Niestety u koleżanki dobre czasy minęły, kasa się skończyła, chatę i całą resztę przejął komornik, a ojciec ożenił się z kobietą, która jest o kilka lat ode mnie starsza...Koleżanka teraz jest z mamą, strasznie się zmieniła na złe niestety. Wpadła w złe towarzystwo itp. Ja za to nie miałam tylu dóbr materialnych, ale miałam i mam mamę i tatę, którzy dali mi miłość i wzorce, których ona niestety nie miała. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że to jednak ja byłam bogatsza od niej tylko inaczej..
Niestety pieniądze dają szczęście, ale takie szczęście jest ulotne. Dzisiaj pieniądze są, a jutro już ich nie ma.
Napisano 17 czerwca 2010 - 13:11
Napisano 17 czerwca 2010 - 13:18
Owszem,ale mimo wszystko powinniśmy jeszcze doceniać i wiedzieć,że są oprócz pieniędzy inne wartości w życiu.Oby pieniądz nie przesłonił nam całego świata.Oto moja opinia.Za mało kasy źle,ale i za dużo także nie dobrze.Pieniądze szczęścia nie dają lecz lepiej życ pozwolą!!!
Napisano 17 czerwca 2010 - 13:38
Napisano 19 czerwca 2010 - 07:02
Po drugie - tu chcodziło bardziej o wychowanie niż o sama kasę.
A tak pozatym pieniądze daja szczęście inteligentnym ludziom, tym którzy wiedzą co zrobić z pieniędzmi oprócz ich wydawania.
Napisano 19 czerwca 2010 - 12:09
weszłam tu napisać mniej wiecej to samo. Jeśli człowiek jest sam w sobie wartościowy, nie definiuje go grubość portfela i umie korzystać z pieniedzy tak, by nie skupiać się tylko na nich, to niech sobie bedzie bogaty. Mnie by tam pieniadze na pewno dały szczęście - takie małe i drobne - w postaci samochodu i pieknego domku.A tak pozatym pieniądze daja szczęście inteligentnym ludziom, tym którzy wiedzą co zrobić z pieniędzmi oprócz ich wydawania.
Napisano 18 lipca 2010 - 17:21
Pieniądze sa nam potrzebne bo musimy za cos jesc,pic ( mam na mysli soki itp
musimy za cos kupic ubrania,i reszte rzeczy potrzebnych nam do Życia.
ale nie uwaŻam ze pieniadze sa najwazniejsze w zyciu.
pomimo tego że nie zarabiamy kokosów ( bo w polsce sie nie da ),jestesmy szczęsliwi bo mamy siebie.nie musimy kupowac sobie drogich prezentów na rocznice,nie musze jadac w restauracjach.mi wystarczy milosc mojego męza i córki.dlatego uważam ze pieniadze nie sa najważniejsze bo nie dadza ci milosci ani usmiechu dziecka ani dotyku bliskiej osoby.