Dzisiejsze 16 latki
Napisano 31 maja 2010 - 15:59
Napisano 31 maja 2010 - 16:03
Ale jestem jak najbardziej za wczesną edukacją seksualną. Uważam, że nikomu nie zaszkodzi. A edukacja seksualna nie polega na namawianiu kogoś do uprawiania seksu, tylko tłumaczy w jakiś sposób mechanizmy naszego ciała i czym w ogóle jest seks. Byle tylko zajęcia nie były prowadzone przez bojaźliwe katechetki bo wtedy mija się to z celem. I rzecz jasna powinny być to zajęcia obowiązkowe, a nie że jakiś pożal się boże ortodoksyjny rodzic powie "nie" a potem będzie wielce zaskoczony, że córka w ciąży bo myślała że za pierwszym razem nie zajdzie...
Napisano 31 maja 2010 - 16:27
Ale jestem jak najbardziej za wczesną edukacją seksualną. Uważam, że nikomu nie zaszkodzi. A edukacja seksualna nie polega na namawianiu kogoś do uprawiania seksu, tylko tłumaczy w jakiś sposób mechanizmy naszego ciała i czym w ogóle jest seks. Byle tylko zajęcia nie były prowadzone przez bojaźliwe katechetki bo wtedy mija się to z celem. I rzecz jasna powinny być to zajęcia obowiązkowe, a nie że jakiś pożal się boże ortodoksyjny rodzic powie "nie" a potem będzie wielce zaskoczony, że córka w ciąży bo myślała że za pierwszym razem nie zajdzie...
[ Dodano: 2010-05-31, 17:40 ]
Dużo zależy,od samych dzieci i od tego jak mają poukładane w głowach.Ja jak byłam m łodsza to wśród znajomych miałam koleżanki i kolegów wywodzących się z różnych środowisk i dodam,że nie miało na mnie to żadnego wpływu.Wiedziałam,co należy a co nie.Najważniejsze to ,iż umiałam powiedzieć nie,mimo naporów grupy.Dodam,że kiedyś jednak16-laki miały jakieś poczucie wstydu,nie było tak wielkiej rozwiązłości jak teraz.Nie było takiego natłoku negatywnych informacji chociażby w postaci teraźniejszych teledysków pełnych golizny i podtekstów erotycznych.