Dzisiejsze 16 latki
Napisano 02 maja 2010 - 11:45
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 02 maja 2010 - 12:40
A ja bym dodała jeszcze-od tego jakich ma się RODZICÓW.Może to zależy od towarzystwa w jakim się przebywa, może od tego gdzie się mieszka...
Kto wychowuje te dzisiejsze 16 latki?w kapuście się dzieci jak wiadomo nie rodzą....jeśli rodzic nie ma autorytetu u swoich dzieci,w głębokim poważaniu ma to gdzie jego dziecko się podziewa,do szkoły przychodzi(jeśli w ogóle) tylko po wieczne pretensje "bo przecież mój synek/córcia tacy grzeczni i kochani,niee oni nie mogli tego zrobić" itp to nie ma się potem co dziwić,że taka jest dzisiejsza młodzież.
Ile lat mają rodzice dzisiejszych 16latków?wg mnie są w większości w granicach 30-40 lat. W jakich czasach oni żyli?w tych właśnie co młodzież była taka super i kochana,a własnym dzieciom nie umieją przekazać tych wartości?matki nie widzą jak chodzą ubrane i wymalowane ich córki?ba nawet same po mieście chodzą ze swoimi córeczkami tak wyszykowane.
Wiadomo,że nie mówię o wszystkich osobach i rodzicach 16 latek,bo nie ma co uogólniać. I na dodatek mogłabym skrzywdzić wielu naprawdę super rodziców,bo wiem,że wychowanie dziecka to naprawdę ciężka praca,ale nie wińmy wszystkich dookoła tylko nie rodziców.
Są sytuacje,że rodzice się starają,a nastolatek ma wszystko w nosie,nie da się z nim porozumieć itp,poznaje nieciekawe towarzystwo,ale ile jest takich przypadków?
Ja chciałabym,żebym kiedyś w przyszłości była dumna ze swojej 16 letniej córki,a nie odbierała ją z komisariatu np....
Napisano 02 maja 2010 - 13:30
A ja bym dodała jeszcze-od tego jakich ma się RODZICÓW.
Kto wychowuje te dzisiejsze 16 latki?w kapuście się dzieci jak wiadomo nie rodzą....jeśli rodzic nie ma autorytetu u swoich dzieci,w głębokim poważaniu ma to gdzie jego dziecko się podziewa,do szkoły przychodzi(jeśli w ogóle) tylko po wieczne pretensje "bo przecież mój synek/córcia tacy grzeczni i kochani,niee oni nie mogli tego zrobić" itp to nie ma się potem co dziwić,że taka jest dzisiejsza młodzież.
Ile lat mają rodzice dzisiejszych 16latków?wg mnie są w większości w granicach 30-40 lat. W jakich czasach oni żyli?w tych właśnie co młodzież była taka super i kochana,a własnym dzieciom nie umieją przekazać tych wartości?matki nie widzą jak chodzą ubrane i wymalowane ich córki?ba nawet same po mieście chodzą ze swoimi córeczkami tak wyszykowane.
Heh i tu się mylisz. Oni słuchali beatelsów i stonesów.... żeby nie wspomnieć że punk rocka. Dla pokolenia naszych dziadków oni też byli zepsuci... tylko nie tak jak my w ich oczach.
Uważam również że to wielki mit iż kiedyś się dbało o dzieci i je wychowywało. Tzn można było im przylać, to się całkiem słuchały i bały pasa na kołku... ale tak to to zupełnie jak dzisiaj - dziecko wyganiało się na podwórko aby głowy nie zawracało matce, a jak zawracało to temu dziecku ścierą po głowie, bo zawraca zmęczonej matce głowę. O rozmawianiu z dziećmi to kiedyś nikt nie słyszał.
Wiadomo,że nie mówię o wszystkich osobach i rodzicach 16 latek,bo nie ma co uogólniać. I na dodatek mogłabym skrzywdzić wielu naprawdę super rodziców,bo wiem,że wychowanie dziecka to naprawdę ciężka praca,ale nie wińmy wszystkich dookoła tylko nie rodziców.
Są sytuacje,że rodzice się starają,a nastolatek ma wszystko w nosie,nie da się z nim porozumieć itp,poznaje nieciekawe towarzystwo,ale ile jest takich przypadków?
Ja chciałabym,żebym kiedyś w przyszłości była dumna ze swojej 16 letniej córki,a nie odbierała ją z komisariatu np....
Rozróżnijmy tutaj 2 rzeczy - dziecko może być krnąbrne i rozkapryszone - wtedy to faktycznie wina rozpieszczenia i braku karności. Ale jeśli mówimy o popełnianiu przestępstw, to tu już wiele różnych czynników ma wpływ i zależnie od historii dziecko może pochodzić zarówno z dobrej rodziny jak i złej.
Napisano 03 maja 2010 - 11:24
Napisano 05 maja 2010 - 15:38
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 06 maja 2010 - 09:09
nie wierze w to co czytam normalnie szok
okropne strach poslać dziecko do szkoły jak takie majaą tam zabawy
Napisano 06 maja 2010 - 09:14
MASAKRA
Napisano 06 maja 2010 - 09:17
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 06 maja 2010 - 10:55
Napisano 08 maja 2010 - 17:55
Napisano 13 maja 2010 - 15:06
magdaaaaa,
![]()
![]()
![]()
![]()
nie wierze w to co czytam normalnie szok![]()
![]()
![]()
okropne strach poslać dziecko do szkoły jak takie majaą tam zabawy
jakaś bzdura... ja nie wierzę.
[ Dodano: 2010-05-13, 16:11 ]
lekcje o tematyce sexu?Rośnie nam ciemna masa,MASAKRA
średnia wieku inicjacji seksualnej w Polsce to 17-18 lat i od lat się nie zmienia (mitem jest, że w Polsce coraz młodsze dzieci uprawiają seks). Natomiast w krajach gdzie jest edukacja seksualna, ta granica inicjacji seksualnej jest znacznie niżej. Dlatego jestem przeciwniczką edukacji seksualnej (chyba, że dla licealistów). Nie ma powodu by dzieciakom w wieku gimnazjalnym sugerować, że to najlepszy wiek na rozpoczęcie współżycia.
Wczoraj miałam przyjemność spędzić 2 godzinki z paroma licealistami... jak zwykle mity, że mamy zdemoralizowaną nienormalną młodzież...
Napisano 13 maja 2010 - 15:12
Nie wiem czy to prawda, ale jeśli tak to wybaczcie ale te dziewczyny te
Debilizm
Napisano 13 maja 2010 - 19:24
wiesz oglądałam dziś rozmowy w toku , w których mowa była o 13 latkach uprawiajacych sex, pewnie zejak je nazwiesz dzieckiem to sie oburza ale dla mnie to jeszcze dzieci[(mitem jest, że w Polsce coraz młodsze dzieci uprawiają seks). ...
Napisano 13 maja 2010 - 21:43
wiesz oglądałam dziś rozmowy w toku , w których mowa była o 13 latkach uprawiajacych sex, pewnie zejak je nazwiesz dzieckiem to sie oburza ale dla mnie to jeszcze dzieci[(mitem jest, że w Polsce coraz młodsze dzieci uprawiają seks). ...
i niestety nie są to odosobnione przypadki.
Statystki głoszą co innego. A jednak mit!
Napisano 14 maja 2010 - 18:05
Napisano 27 maja 2010 - 13:17
źródło:http://www.se.pl/wydarzeniaSeksskandal w gimnazjum w Ostródzie. Pięć uczennic zaszło w ciążę. Pojawiła się plotka, że to finał orgii. Jedna z tych dziewczynek, 15-letnia Daria, tylko nam ujawnia, jak było naprawdę. To dziecko nie jest z żadnej orgii - mówi przez łzy Daria Niklas (15 l.), jedna z pięciu ciężarnych uczennic gimnazjum w Ostródzie. Obrzydliwa plotka rozsiewana przez niektóre media rujnuje jej życie.
Przerażona dziewczyna boi się nawet wyjść z domu. - Nie wiem, kto to wymyślił, że z koleżankami brałyśmy udział w jakichś ohydnych orgiach. To bzdura - mówi nastolatka.
Przeczytaj koniecznie: Nowy Dwór Mazowiecki: Ojczym dźgnął ją nożem, bo nie chciała z nim seksu
Kiedy pięć uczennic Gimnazjum nr 2 w Ostródzie (woj. warmińsko-mazurskie) zaszło w ciążę, miasto obiegła wstrząsająca plotka - to efekt wyuzdanej orgii. Według podchwyconej błyskawicznie wersji dziewczynki miały się zabawiać w tzw. słoneczko. Przekazywania tych bzdur z ust do ust nie powstrzymał nawet fakt, że dziewczynki zaszły w ciążę w zupełnie różnym czasie. Trzy z nich już urodziły dzieci.
- Nie mogę zrozumieć, dlaczego ktoś tak mnie oczernia. Teraz boję się wyjść na ulicę - mówi Daria Niklas (15 l.), która lada moment urodzi dziecko. Ciężarna uczennica wyznaje, że od dwóch lat ma chłopaka - Dawida, i bardzo go kocha. - Po raz pierwszy współżyłam z nim w wakacje. Mam pewność, że on jest ojcem mojego dziecka, bo miałam tylko jednego partnera seksualnego - tłumaczy się dziewczyna.
Dawid Kawiak (18 l.) też nie ma wątpliwości, że jest ojcem dziecka Darii. Z niecierpliwością oczekuje na narodziny maleństwa.
- Oni są ze sobą już długo - zapewnia Ewa Kawiak (55 l.), mama Dawida. Kobieta zna ukochaną syna i, jak zapewnia, złego słowa nie może o niej powiedzieć.
Patrz też: Rzeszów, podkarpackie: Ksiądz molestował nastolatki, z jedną uprawiał seks
- Proszę nie potępiać Darii tylko dlatego, że w tak młodym wieku zaszła w ciążę - mówi mama Darii Danuta Niklas (42 l.). Już pogodziła się z tym, że zostanie babcią. Do czasu osiągnięcia pełnoletności przez Darię dziewczynka wraz z dzieckiem będzie mieszkała w domu rodzinnym. Dopiero potem młodzi pobiorą się i zaczną wspólne życie.
Odrażająca plotka skrzywdziła też pozostałe gimnazjalistki. Ludzie wytykają je na ulicy i w niewybredny sposób szydzą z nich.
- Policjant pytał mnie, czy brałam udział w jakiejś ohydnej rzeczy - opowiada Magda Z. (17 l.), która dwa tygodnie temu urodziła córeczkę. Inna z uczennic - Ewelina J. (16 l.) - od kilku dni wstydzi się wyjść z dzieckiem na spacer. - Mój mąż był już na policji. Pójdzie też do prokuratury. Ci, którzy wygadują bzdury o mojej córce, odpowiedzą za to - mówi wzburzona matka gimnazjalistki.
Policjanci, którzy zajmują się sprawą, zdecydowanie dementują wszelkie pogłoski o zboczonych zabawach.
- Prawdą jest, że pięć dziewczyn z jednego z ostródzkich gimnazjum zaszło w ciążę. Ale informacje o rzekomo organizowanych w szkole i na prywatkach orgiach z ich udziałem to plotka - mówi podinspektor Tomasz Klimek, komendant powiatowy policji w Ostródzie. I zapewniła że wszystkie uczennice mają stałych partnerów i chcą w przyszłości założyć rodziny.
Policja prowadzi śledztwo, ale nie w sprawie orgii, ale żeby ustalić, czy któryś z chłopaków współżył z uczennicą mającą mniej niż 15 lat. To jest karalne.
Nastolatkom brakuje wiedzy
- Edukacja seksualna i w szkołach, i w domach "leży". Jeśli seks jest tematem tabu, nastolatek podejmuje działania ryzykowne czy naganne. A gdyby był odpowiednio wyedukowany seksualnie, może sytuacja wyglądałaby lepiej - mówi seksuolog prof. Zbigniew Izdebski.
ninagarcia zamieniłam linka na artukuł, na drugi raz wklejaj artykuł bo link, za jakiś czas może nie działać i nic nie daje
Napisano 27 maja 2010 - 16:16
więc ten artykuł raczej nie potwierdza Twojej tezy zabawy w "słoneczko"Według podchwyconej błyskawicznie wersji dziewczynki miały się zabawiać w tzw. słoneczko. Przekazywania tych bzdur z ust do ust nie powstrzymał nawet fakt, że dziewczynki zaszły w ciążę w zupełnie różnym czasie. Trzy z nich już urodziły dzieci.
A to akurat jest potwierdzenie mojej tezy, że gdyby edukację seksualna wprowadzić w miarę wcześnie to może dzieciaki wiedziałyby czym grozi seks bez zabezpieczeń i uniknęłyby niechcianej ciąży- Edukacja seksualna i w szkołach, i w domach "leży". Jeśli seks jest tematem tabu, nastolatek podejmuje działania ryzykowne czy naganne. A gdyby był odpowiednio wyedukowany seksualnie, może sytuacja wyglądałaby lepiej - mówi seksuolog prof. Zbigniew Izdebski.
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 30 maja 2010 - 12:34
No ale to nisty potwierdza , ze bez dobrego wychowania do zycia w rodzinie, czy jak to tam zwać, to takich przypadków bedzie wiecej.
Napisano 31 maja 2010 - 10:45