Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ruszajmy się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
505 odpowiedzi w tym temacie

#481 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 stycznia 2014 - 09:19

O nie widziałam tematu.

Ja teraz , znaczy całą ciąże , można powiedzieć ćwiczę. Ale są to żadne ćwiczenia jakieś profesjonalne.

Dużą TAŃCZĘ, na wczesnych etapach był to szybszy taniec, a teraz raczej stawiam na ruszanie bioderkami i rączkami.

I chodzenie na stołek i schodzenie z niego.

Jest to bardziej w formie zabawy z T. Ale jak ok 1 godz. dziennie tak pochasamy, to fajnie.

Love Love Love

#482 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 19:05

Fitappy.
taka blondynka ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#483 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 lutego 2014 - 21:51

A macie jakiś sposób żeby rozruszać swojego faceta? A może to on Wam motywuje do ćwiczeń?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#484 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 03 marca 2014 - 11:44

A macie jakiś sposób żeby rozruszać swojego faceta?

A chcesz żeby z Tobą ćwiczył? Może Chodakowska razem? Z tego co widziłam, niektórzy faceci po Chodakowskiej mieli naprawdę fajne efekty. Chociaż pewnie ciężko faceta przekonać do jej ćwiczeń, bo mogą być 'babskie'. :lol:

Mój sam zapisał się na siłownie. Umowa podpisana od razu na rok, więc mam nadzieję, że nie będzie odpuszczał. Sam z siebie nie ćwiczył chyba od czasów liceum :lol: i chyba moje gadanie o ćwiczeniach tak mobilizująco na niego podziałało.

A ja ostatnio ograniczyłam ćwiczenia do 10 minut brzucha i 10 minut pośladki (Mel B). Do tego zaczęłam wyzwanie przysiadów, ale po tygodniu kolana zaczęły mnie boleć, więc musiałam odpuścić.

A u Was zaczęły się już jakies przygotowania do lata? <tanczy7>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#485 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 marca 2014 - 12:55

A u Was zaczęły się już jakies przygotowania do lata?

U mnie są dokładnie takie <umieraam> <umieraam> <umieraam>

1623656_625601277513586_255654024_n.jpg

A na poważnie to planuje zacząć dzisiaj ;-) z podkreśleniem - planuje :D

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#486 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 03 marca 2014 - 13:04

dokładnie takie

<umieraam> <umieraam> Widziałam już to dziś gdzieś. Musiałam pokazać siostrze, bo właśnie od dziś planowała dietę...planowała :lol: Nie wyszło.

Ta fotka powinna chyba wylądowować w temacie o motywacji <umieraam>

z podkreśleniem - planuje

Trzymam kciuki. Dzień jeszcze długi <ookk>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#487 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 03 marca 2014 - 13:28

U mnie są dokładnie takie
Tez widzialam :lol:

Jakos zaczelam kilkanascia m-cy temuz cwiczyc i tak jest do dzis ;-)

@Tilia a postanowienia noworoczne z 2013r. cwiczenia z chodakowska ile trwalo  ;-) ?

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#488 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 03 marca 2014 - 15:27

u mnie... od wczoraj :lol:

Rowerek- 18 km na dobry początek :-)

PLANUJE wprowadzić jakąś aktywność co drugi dzień- czy jutro rowerek znowu (bo to lubię najbardziej) chyba, że pogoda nie dopisze (lub z innych bliżej nieokreślonych przyczyn)... to wtedy Ewka :->

A macie jakiś sposób żeby rozruszać swojego faceta?

nie mam, a chciałbym jakiś znaleźć :->

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#489 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 marca 2014 - 12:08

@nikus nie pamiętam - chyba z 2-3 miesiące? :P

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#490 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 04 marca 2014 - 12:19

A ja od dwóch tygodni robię :

50 brzuszków, 30 przysiadów, 30 skłonów, minuta rowerek, leżenie na boku i podnoszenie do góry nogi i tam jeszcze inne...

Narazie tylko tyle , bo za ciężkich jeszcze nie moge. Po miesiącu coś dorzucę do tego

iv09i09kftvt0mdm.png

#491 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 marca 2014 - 16:12

Ja sie zastanawiam nad zumba ...jest u  nas na dniach

tylko nie wiem czy ducha nie wyzione :-P

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#492 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 marca 2014 - 16:23

@Sajuri na czym polegają te ćwiczenia?Kiedyś,gdzieś slyszalam o zumbie,ale o co kaman,to nie wiem.Mozna to ćwiczyć samej w domu?

#493 Jadwiga

Jadwiga
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07 marca 2014 - 10:09

Wczoraj postanowiłam zacząć nowy plan treningowy. Od jakiś 2 lat praktycznie się nie ruszam, nie jestem gruba ale i tak trzeba nabrać trochę formy co wy o tym sądzicie:

Rano 7:00 bieg 15 min truchtem.

Po południu 16:30 10 brzuszków 10 przysiadów i 5 pompek.

Wieczorem o 20:30 bieg 5 min sprint.

Dobre jak na początek ? 

#494 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 07 marca 2014 - 13:50

Po południu 16:30 10 brzuszków 10 przysiadów i 5 pompek.

ile Ci to zajmie? 5 minut? 

MOIM zdaniem z takim planem treningowym szybko się zniechęcisz, bo będziesz musiała 3 razy dziennie 'zmuszać' się do ćwiczeń a efektów raczej nie zobaczysz.

Jeśli chodzi o bieganie to lepiej chyba albo rano albo wieczorem i na początek może być te 15min truchtu, mały spacerek i sprintem do domu pod prysznic ;-)

a zamiast popołudniowych brzuszków np. wycisk z mel b - jeden dzień dajmy na to 20 min ćwiczeń na brzuch, drugiego dnia na pośladki... czy na jakiej partii ciała Ci zależy ;-)

Jak dojdziesz do wprawy możesz rano wydłużyć czas na bieganie, a popołudniami zamiast robić jednego zestawu ćwiczeń - zrobić dwa ;-)

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#495 halinka72

halinka72
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07 marca 2014 - 15:59

A ja od dwóch tygodni robię :

50 brzuszków, 30 przysiadów, 30 skłonów, minuta rowerek, leżenie na boku i podnoszenie do góry nogi i tam jeszcze inne...

Narazie tylko tyle , bo za ciężkich jeszcze nie moge. Po miesiącu coś dorzucę do tego

Dokładnie mam podobny plan i jestem z tym szczęśliwa. JEszcze myśle o bieganiu, co Wy na to?

#496 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 11 marca 2014 - 22:19

Jako, że zostałam posiadaczką multisport'a, trzeba go było zacząć używać. Strasznie się wkręciłam i praktycznie co drugi dzień dymam na drugi koniec miasta na siłownię. Czemu tam, skoro mam pod nosem? Bo mi bardziej przypadła do gustu. Z zajęć grupowych zaliczyłam całe jedne póki co i nie do końca mi podeszły. W planach pilates i streching. Tylko, że sie dpne zmiany w pracy zaczynają i braknie czasu. Więc póki co trzeba bedzie zostać przy samej siłowni <bezradny>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#497 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 czerwca 2014 - 18:58

Ja znowu mogę powrócić do ćwiczeń <silka>  Przerwa była spowodowana moim stanem zdrowia, gdy nawet chodzenie po schodach sprawiało trudność.

Czekam też na lepsze dni gdy będę mogła pośmigać na rolkach :) kupiłam sobie na ten sezon i pojeździłam zaledwie kilka razy :-(

JkIEp1.png

#498 Bonnie

Bonnie
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 15 lipca 2014 - 19:55

Ja sobie codziennie ćwiczę jogę, taki jest mój codzienny sport :-) jakoś wolę się relaksować i chudnąć niż katować się serią ciężkich ćwiczeń. Kupiłam sobie sprzęt w sklepie internetowym /link/ i teraz codziennie śmigam na macie od rana :-D

Użytkownik Olenka edytował ten post 15 lipca 2014 - 20:04

#499 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 19 stycznia 2015 - 17:11

@Sajuri, takie taśmy/gumy stwarzają dodatkowy opór i podobno fajnie rzeźbią mięśnie i ujędrniają ciało :-) No i nie są drogie ;-)

Przykładowy filmik:

#500 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 21 stycznia 2015 - 12:01

mam pytanie odnośnie ćwiczeń na brzuch.

Gdy robie brzuszki,albo odrywam glowe od podloza i probuje tak wytrzymac jakis czas,robi mi sie niedobrze. Do tego boli mnie szyja,mimo tego ,ze rękami nie ciągne glowy tylko podtrzymuje. Chodakowska mowi ,zeby brode ciągnąć do klatki piersiowej, gdzies indziej wyczytalam ,że do gory. Ale robiąc i tak i tak ,po krótkim czasie jest mi niedobrze.

Jakies rady?

iv09i09kftvt0mdm.png