Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PSY

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#141 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 września 2011 - 22:46

Może nie norma,ale bardzo często zdarza się u szczeniaków ciąganie za nogawki,gryzienie palców. Dobrze gdybyście mieli zabawkę,która będzie leżała gdzieś wyżej,poza zasięgiem wzroku psa i gdy zaczyna szaleć to skupić uwagę na tej zabawce. Ale najpierw trzeba "ukarać" psa podniesionym tonem i dopiero po chwili zacząć się z nim bawić.
Izolacja może zadziałaś,ale proponowałabym to gdyby odwracanie uwagi zabawką nie dawało rezultatów.

A z zabawek polecam Ci zakupić taki sznurek
Dołączona grafika
Są w różnych rozmiarach więc na pewno kupisz coś co będzie pasowało do mordki malucha. Ceny zaczynają się od 2,5zł w górę (zależy od wielkości). Kolorystycznie też są fajne,ten trochę taki mdły ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#142 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 września 2011 - 06:01

Tilia, dzieki. Taki sznurek mamy i bawimy sie w przeciaganie. Przeczytałam juz tyle postów na necie że głowa boli. Do tego ksiazka. I kazdy pisze co innego. :lol:

np. czy pies moze byc w łozku ? w ksiazke pisze że nie - bo to stawia go na pozycji dominanta .

W necie na portalu o psach - że powinnien bo to zapobiega agresji :-P

Oczywscie nie mówie tu o tym by pies cały czas spał w łożku. Szczegolnie w nocy. Tylko aby w ciagu dnia wziasc go na chwile.

[ Dodano: 2011-09-13, 20:04 ]
A co do kapieli jakies rady ? dzis go kąpałam . Sama kapiel była taka sobie - widac że sie bał. Wyrwał sie. Dopiero po fakcie przeczytałam cały etap oswaja go z kabina, woda, nagradzania jak sie bac nie bedzie.

Ale bardzo źle znosił wycieranie recznikiem - strasznie sie wsciekał, warczał. Pewnie sie bał... Nie wiem jak tego unikac na przyszłość.

Juz przy suszeniu suszarka była ok- spokoj, tulił sie do mnie
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#143 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 września 2011 - 21:41

np. czy pies moze byc w łozku ? w ksiazke pisze że nie - bo to stawia go na pozycji dominanta .

W necie na portalu o psach - że powinien bo to zapobiega agresji :-P

Według mnie obie odpowiedzi są durne. Ważne żeby ustalić raz na zawsze czy pies ma pozwolenie wchodzenia do łóżka czy nie i być konsekwentnym. Nie na zasadzie,że dzisiaj może a jutro nie może a potem znowu może. Oczywiście należy psa nauczyć,że gdy my tego wymagamy to pies ma zejść,ale ja nie widzę nic złego gdy pies poleży sobie na łóżku. Mój pies np. wie,że może wskoczyć na moje łóżko jeśli jest na nim kapa i kładzie się jedynie w nogach. Ale śpi także na swoim posłaniu,na podłodze itd.

dzis go kąpałam

a po co?nie za wcześnie?ja bym proponowała najpierw oswajać szczeniaka z odgłosami łazienki i nagradzać go smakołykami w tym pomieszczeniu,żeby mu się miło kojarzyło.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#144 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 września 2011 - 09:14

Według mnie obie odpowiedzi są durne. Ważne żeby ustalić raz na zawsze czy pies ma pozwolenie wchodzenia do łóżka czy nie i być konsekwentnym.

do tego samego wniosku doszłam. Dlatego nie powalamy. Zreszta wystarczy ze Broszka I tofik pchaja tyłek na łozko. ale ze koty czysciochy - pozwalamy. Choc i tak nie spia z nami.

Tak wiec jak chce do nas wejsc probuje nieudolnie, to mowie " nie " . Chwile sie obrusza :lol: i idzie na legowisko

a po co?nie za wcześnie

wet powiedział ze mozna. Jednak to nie mogło dobre z jednego powodu - powinnam wczesniej

oswajać szczeniaka z odgłosami łazienki i nagradzać go smakołykami w tym pomieszczeniu,żeby mu się miło kojarzyło.

doczytałam o tym po fakcie :roll:
Tak wiec jak pisalam wyzej - na wycieranie recznikiem zareagował zle
teraz go oswajam z kabina , recznikiem woda . wszystkim.

Dzieki tilia . :)

#145 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 września 2011 - 19:37

dzis go kąpałam

ale gdzies sie wytarzał i był brudny ? nie wystarczyło przetrzec mokrym recznikiem/scierką :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#146 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 września 2011 - 22:17

Sajuri ja już nic nie rozumiem. Skąd w końcu jest Twój pies i skąd jest pies rodziców?pisałaś najpierw,że pies rodziców to Kubuś,a teraz na bejbi napisałaś,że Twój to Kubuś,bo rodzice go tak nazwali. A tutaj na wątku piszesz,że psa wzięliście z tego samego miejsca co Twoi rodzice i oni mają swojego psa,a Wy swojego <co></span>

JkIEp1.png

#147 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 września 2011 - 09:02

Tak moj pies to Kubus. Ten co rodzice wzieli na poczatku. Tak nas zauroczył ze trafil do nas. Jeszcze jakies pytania? ( tak dodam ze mam na imie Aga, jestem prawdziwa, jestem w ciazy )
tak sa z tego samego miotu, rodzice maja swojego my mamy swojego.

#148 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 września 2011 - 13:31

( tak dodam ze mam na imie Aga, jestem prawdziwa, jestem w ciazy )

A czy ja o to pytam? :roll:

Jeszcze jakies pytania?

Jakoś wcześniej nie potrafiłaś jasno napisać,że pies jest wzięty od rodziców. Skoro mam wątpliwości do tego czy coś dobrze zrozumiałam to chyba lepiej,że zapytam?nie rozumiem zupełnie bulwersu z Twojej strony.

JkIEp1.png

#149 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 września 2011 - 13:58

Jakoś wcześniej nie potrafiłaś jasno napisać,że pies jest wzięty od rodziców

nie sadzilam ze to AZ tak wazne ze my mamy psa ktorego wzieli rodzice a rodzice maja innego. No ala na przyszłosc bede wiedziec że mam pisac jasno i czytelnie.Poinformuje Cie na pw. Abys wiedziała o wszystkim.

Sajuri napisał/a:
( tak dodam ze mam na imie Aga, jestem prawdziwa, jestem w ciazy )

A czy ja o to pytam?

nie no wiesz, jak mnie tak szpiegujesz to sprawdz jeszcze to usg co robiłam. Bo wiesz, moze nie moje akurat. :roll:

No i tyle w temacie. Nie widze senu meczyc tematu. Psiak ma sie dobrze, i rośnie zdrowo. W pazdzierniku juz 3 miesiac bedzie. ;-)

#150 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 29 września 2011 - 14:05

dołączam się do posiadaczy psów i od razu zacznę pytaniem

Przygarnęliśmy naszą suńkę 1,5 miesiąca temu. Ma trochę problemów m.in. niedoczynność tarczycy (jest leczona hormonalnie) i krzywe łapki, które prawdopodobnie są efektem nieleczonej wcześniej niedoczynności. Żaba została znaleziona w lesie, w stanie strasznego wychudzenia, i była prawie łysa :( Teraz już ją odkarmiliśmy i sierść ma ładną też. Niestety ostatnio zauważyliśmy, że ma gulę na karku. Taką mięsistą, jakby przyczepioną do skóry. Była w to miejsce szczepiona na wściekliznę, ale też na to miejsce miała wylaną krople przeciw kleszczom (EXport), czy to może być jakaś reakcja alergiczna?

#151 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 września 2011 - 14:11

Demonica, moze i alergia, najlepiej przejść się do weterynarza. Ja bym nie czekala.

#152 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 września 2011 - 14:17

ze to AZ tak wazne ze my mamy psa ktorego wzieli rodzice a rodzice maja innego

Po prostu pytałam o to wcześniej i dałaś odpowiedź jakby to był inny pies. Zaskoczyło mnie to co przeczytałam na bejbi i tyle.

Poinformuje Cie na pw. Abys wiedziała o wszystkim

I po co ta złośliwość?nie martw się,nie interesujesz mnie na tyle,że aż chcę relację z Twojego życia :-)

jak mnie tak szpiegujesz

szpieguje? :shock: bo przeczytałam jednego posta i chciałam dopytać jak to w końcu jest? :shock:

to sprawdz jeszcze to usg co robiłam. Bo wiesz, moze nie moje akurat. :roll:

:roll: :roll: :roll:

Nie widze senu meczyc tematu.

Chciałam po prostu wyjaśnić 1 kwestie i tyle.

Zapomniałam,że na BS to należy tylko słodzić i słodzić i słodzić i nie można o nic zapytać :mrgreen:

Demonica takie gule zdarzają się czasami. Mogą być wynikiem alergii albo weterynarz źle się wbił. Możesz rozmasowywać delikatnie to miejsce żeby obrzęk zszedł,a jeśli masz większe wątpliwości to wybierz się do weterynarza :-)

JkIEp1.png

#153 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 29 września 2011 - 14:48

Sajuri, Tilia, z dalszą dyskusją zapraszam na PW lub tutaj

forumowe-brudy-vt906.htm

#154 Aranjani

Aranjani
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30 września 2011 - 09:24

Demonica takie gule zdarzają się czasami. Mogą być wynikiem alergii albo weterynarz źle się wbił. Możesz rozmasowywać delikatnie to miejsce żeby obrzęk zszedł,a jeśli masz większe wątpliwości to wybierz się do weterynarza :-)

Zgadzam się z Tilią.:)

Niektóre psy mają wrażliwą skórę. Mojej jednej psinie zawsze po ugryzieniu kleszcza robi się takie zgrubienie. Pamiętam jak pierwszy raz się coś takiego zrobiło to ("ja panikara") od razu poleciałam do weta;) ale na szczęście on mnie uspokoił :)

Tilia widzę, że masz dużą wiedzę na temat psów:)
Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych

#155 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 września 2011 - 11:01

Aranjani dziękuję :-) psy to moja pasja od wielu lat :-)

JkIEp1.png

#156 Aranjani

Aranjani
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30 września 2011 - 11:08

Aranjani dziękuję :-) psy to moja pasja od wielu lat :-)

Nie ma za co:) stwierdziłam tylko fakt:)

Ja też uwielbiam psy:) Mam w tej chwili trzy burki i cały czas się uczę. Teraz jestem na etapie szkolenia najmłodszej pociechy:)
Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych

#157 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 września 2011 - 11:14

Aranjani, to załącz do tematu fotografie psiaków jeśli masz ochotę :-) chętnie pooglądam :-D

JkIEp1.png

#158 Aranjani

Aranjani
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30 września 2011 - 11:33

chętnie, ale jak już będę miala 10 postów (teraz nie dam rady) ;)

#159 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 września 2011 - 16:47

No Kubus po 2 szczepieniu. Za tydzien moge znim isc na trawke. Wet powiedział ze ma duzo z cocker spaniela i ze te czarne sa bardziej dominujace. Ile w tym prawdy - nie wiem, bo ja znowu czytałam ze rude.

#160 Aranjani

Aranjani
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30 września 2011 - 20:56

Moim skromnym zdaniem nie ma co się sugerować kolorem...
Kiedyś słyszałam, że psy z czarnym podniebieniem to prawie diabły :roll: ja mam dwa psy z takim podniebieniem... i każdy inny... a jeden to uosobienie spokoju;)