Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sieci komórkowe - która najlepsza..?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
224 odpowiedzi w tym temacie

#181 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 marca 2013 - 11:30

W regulaminie dzisiaj doczytałam, że w Mixie tylko doładowanie za 20zł jest objęte promocją.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#182 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 23 marca 2013 - 12:50

W regulaminie dzisiaj doczytałam, że w Mixie tylko doładowanie za 20zł jest objęte promocją.

Tilia, a nie za 30 zł?? W takim razie mnie by to jeszcze objęło. Mój mąż będzie nie pocieszony, bo on za 50 zł ładuje co miesiąc w Mixie.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#183 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 marca 2013 - 17:04

Jogobella,

"W czasie trwania Promocji Abonenci do każdego zasilenia swojego konta kwotą o wartości od 20-99 zł brutto (w przypadku Abonentów Simplus, Abonentów 36i6, oraz Abonentów Sami Swoi) oraz nominałem 20 zł brutto (w przypadku Abonentów Plus Mix i Abonentów MixPlus)
dokonanego w weekend jednym z dostępnych sposobów poprzez jedną z następujących stron internetowych:"
źródło: http://nakarte.plus....t_regulamin.pdf

Też jestem zaskoczona, że tylko 20zł. Jakoś dziwnie to zrobili <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#184 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 02 maja 2013 - 17:42

Mnie denerwuje to, że MixPlus narzucił pakiet, który za bardzo mi nie odpowiada. Chodzi mianowicie o to, że przy podpisywaniu kolejnej umowy z nimi zobowiązuję się do korzystania z pakietu 0,39 gr za całą rozmowę. Trochę to dla mnie niewygodne, bo jakby nie patrząc za każdą rozmowę pobiera mi kasę. Zanim umowa została podpisana, to co miesiąc wykupowałam pakiet za 10 zł i mogłam z 5-cioma osobami tej samej sieci rozmawiać za darmo. To mi bardziej odpowiadało.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#185 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 05:18

Dziewczyny, mam problem z siecią Play. W niedzielę wszystko działało świetnie, od wczoraj rana z kolei cały czas mam brak zasięgu, a jak ktoś dzwoni do mnie to słyszy, że takiego numeru nie ma :shock: Dodam, że mam tel na kartę, a ważność karty jest do grudnia, więc to nie to, że konto się skończyło. Miała może któraś coś takiego, albo słyszała o tym?
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#186 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 09:10

89kasienka89, powiem ci tylko, że moja mama jak przełożyła kartę do innego telefonu to też nie miała na nim cały czas zasięgu. W innym jest ok, ale jeśli chodzi o play w mojej rodzinnej miejscowości są problemy z zasięgiem i właśnie dużo zalezy od tel na jednym jest lepszy na innym gorszy.

Także jak będę zmieniać sieć, to chyba wybiorę tmobile bo mają zasięg we wszystkich miejscach w jakich przybywam (u mnie w domu, u Ł, i tu gdzie mieszkam)
bo teraz mam plusa i u mnie ok, ale jak pojade do Ł to zasięgu nie mam nigdzie :shock:

#187 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 13:46

89kasienka89, Spróbuj wybrać w telefonie ręcznie zasięg PLUS. Powinno być lepiej.

<ookk>

#188 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 19:08

Spróbuj wybrać w telefonie ręcznie zasięg PLUS. Powinno być lepiej.

No właśnie jak chcę ręcznie wybrać, to wyskakuje, że inne sieci niedostępne :roll: I przekładałam kartę też do innego tel i to samo, już ja nie wiem co jest grane.

#189 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 08:39

89kasienka89, A wcześniej korzystałaś w Twoim miejscu zamieszkania z Plusa? Może po prostu w miejscu w którym mieszkasz masz kłopoty z zasięgiem?

<ookk>

#190 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:34

Plusa?

to w końcu plus czy play?

ja mam ostatnio słabszy zasięg z play.
zawsze miałam super, a teraz w pracy mi czasem roaming wyskakuje <bezradny></span>

#191 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:38

a teraz w pracy mi czasem roaming wyskakuje <bezradny></span>

to nie lepiej deaktywować roaming skoro jest niepotrzebny? ;-)

JkIEp1.png

#192 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:42

Tilia, jeśli dezaktywuje roaming to nie będzie tak, że w ogóle nie będę mieć zasięgu?

#193 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:46

Torii1988, roaming to bycie w zasięgu za granicą. Ale wtedy połączenia i smsy są droższe. No chyba, że Ty w pracy musisz mieć roaming, bo polska sieć już nie działa.

JkIEp1.png

#194 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:48

Tilia, dopiero od jakiegoś czasu się tak dzieje tutaj w play
natomiast plus stracił tu całkiem zasięga też jakiś czas temu.

muszę to sprawdzić z tym roamingiem.

#195 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 10:21

to w końcu plus czy play?

Play korzysta również z nadajników Plusa, dlatego jeżeli jesteś w Playu i masz problem z zasięgiem warto przełączyć się na nadajnik Plusa "ręcznie" w telefonie. Często nadajnik z Plusa daje lepszy zasięg niż nadajnik z Playa. Ja jestem w Playu od 5 lat i dużo częściej korzystam z nadajnika Plusa.

<ookk>

#196 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 07:47

Roxi, wcześniej miałam cały czas automatycznie nastawiony jakiś zasięg, teraz próbowałam przestawić i mam "niedozwolone" :-/

#197 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 08:20

89kasienka89, pozostaje Ci jedynie iść do salonu play i zapytać skąd takie problemy z zasięgiem.
<bezradny></span>

<ookk>

#198 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 08:30

pozostaje Ci jedynie iść do salonu play i zapytać skąd takie problemy z zasięgiem.

No właśnie chyba dziś to uczynię, dzwoniłam do biura obsługi klienta i jako że mam tel na kartę nie jestem zarejestrowana w ich systemie i nie może on tako sprawdzić co jest grane, więc tylko podpowiedział, że być może karta sim uległa uszkodzeniu ( ale ciekawe jak kurka) i jak coś dostanę duplikat, dziś się dowiem :->

#199 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 08:57

muszę to sprawdzić z tym roamingiem.

Żeby Ci się roaming nie włączał automatycznie ustaw sobie ręczne wybieranie sieci. Telefon nie będzie wtedy wyszukiwał sieci z najlepszym zasięgiem, tylko trzymał się tej, którą mu wskażesz.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#200 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 11 września 2013 - 11:44

Często nadajnik z Plusa daje lepszy zasięg niż nadajnik z Playa. Ja jestem w Playu od 5 lat i dużo częściej korzystam z nadajnika Plusa.

Ooo jestem w playu już parę lat i jeszcze nigdy nie korzystałam z nadajnika Plusa, aczkolwiek chyba będa musiała bo ostatnio coraz częściej mam problemy z zasiegiem.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif