Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Przeciwko dyskrymianacji kobiet w miejscu pracy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#21 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 22:08

A Ty nie wierz za kazdym razem jak ktoś Ci powie "To dla Twojego dobra"

nie wierze. Po prostu umiem w przeciwieństwie do Ciebie myśleć racjonalnie ocenić co jest dla mnie dobre a co nie. Ta ustawa jest, a Ty nie masz nawet jednego konkretnego argumentu, by zmienić moje zdanie. Żyj dalej w swoim świecie spisku może James Bond pomoże Ci w akcji oczyszczania świata ze zła jakim jest przymusowe badanie piersi...

Widać niektóre osoby myślą, do czego mogą prowadzić częste napromieniowania.

a kto Ci się każe promieniować codzienne??
promieniowanie mammograficzne jest tak niewielkie że nie ma żadnego wpływu na organizm, tym bardziej jeśli jest przeprowadzane raz na 2 lata. Już prędzej zaszkodzi Ci mieszkanie w zanieczyszczonym mieście czy jedzenie w KFC...
:roll:
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#22 Katoshi

Katoshi
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 22:36

Tylko szkoda, że NFZ chce wszystkie koszty zrzucić na pracodawców i się nimi wyręczyć :/
Potem będziesz szukać pracy, i jeśli pracodawca będzie miał do wyboru Ciebie lub mężczyznę to wybierze faceta, bo nie będzie musiał dodatkowo płacić... :roll:

#23 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 23:58

próbowałam po raz drugi przeczytać całą tą powieść fantastyczną ... i znowu nie wytrzymałam mniej więcej w połowie ... może odniosę się do zatrudnienia: kobiety i tak mniej zarabiają od mężczyzn, i tak im trudniej o pracę, koszty badań okresowych i tak ponoszą z tego co mi wiadomo pracodawcy ... więc guzik się tu zmieni, i to nie jest dla mnie żaden argument

co do promieniowań i innych bredni. rozumiem że wasze badania opierają się na badaniu krwi, bo strzykawka promieniowania nie wydziela? chociaż może się mylę i też coś tam produkuje ... głupie porównanie, ale do tego się to sprowadza ... w końcu przy tych maszynach też pracują ludzie i jakoś pomimo tego że na promieniowanie (teoretycznie) wystawieni są codziennie to jakoś nie giną masowo. poza tym raz na 2 lata ... gdzie tu miejsce na za dużą dawkę promieniowania? kolejny bzdurny argument rodem z teorii spiskowych ...

Na całym świecie kobiety chorują na raka szyjki macicy. W skali całego świata ten rodzaj raka jest drugim co do częstości występowania u kobiet poniżej 45 roku życia oraz trzecim co do ilości powodowanych zgonów u kobiet (po raku sutka i raku płuc).

źródło: rak-szyjki-macicy.pl

no, ale lepiej się nie badać, bo to szkodliwe ... szkodliwe jest takie myślenie. na "szczęscie" tylko dla osoby w ten sposób myślącej. na prawdę tak was razi że w końcu ktoś chce coś zrobić z tym problemem? na prawdę? to jest przerażające ... że nie patrzycie na to że znakomita większość kobiet olewa badania, bo przecież jej tan problem nie dotyczy, nigdy w życiu ... a potem okazuje się że idąc na badanie kilka lat wcześniej żyłaby dalej...

a jak nie pasuje ... no bo przecież polska taka okropna i każą mi się badać ... zawsze można się przeprowadzić do takiego państwa gdzie badać się nie każą ... proste :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#24 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 00:18

Najbardziej mnie irytuje myślenie: "Zmuszają mnie, mimo, ze nie chce iść, bo słyszałam, że to nieprzyjemne i boli"- matko kochana :roll:

#25 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 09:45

argumnet ze pracodawca nie zatrudni kobiety bo bedzie musiła placic za badania - ja mysle ze ci co mysla długofalowo bedzie woła kobiete , która przeszła badania niz faceta , który moze zachorowac bo nie ma obowiazku badan profilaktycznych.
zgodze sie z tym

kobiety i tak mniej zarabiają od mężczyzn, i tak im trudniej o pracę, koszty badań okresowych i tak ponoszą z tego co mi wiadomo pracodawcy ... więc guzik się tu zmieni, i to nie jest dla mnie żaden argument

;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#26 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 10:00

argumnet ze pracodawca nie zatrudni kobiety bo bedzie musiła placic za badania

Dziewczyny, ale ten argument jest ogólnie z palca wyssany, bo powtarzam- KAŻDY- zarówno mężczyźni jak i kobiety podlegają badaniom okresowym!! To nie jest tak, ze nagle kobiety zaczną być badane, bo już są, tak samo jak i MĘŻCZYŹNI. Więc wydaje mi się, że to naprawdę żaden dodatkowo jakiś wielki koszt nie będzie...

Zastanawia mnie natomiast inna kwestii- co będzie jeśli w czasie takich badań wyjdzie jakaś zmiana u kobiety? Czy w tym momencie lekarz nie podbije jej badań okresowych i nie będzie mogła pracować? Bo nie wiem po prostu.

#27 p1

p1
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 10:50

Zastanawia mnie natomiast inna kwestii- co będzie jeśli w czasie takich badań wyjdzie jakaś zmiana u kobiety? Czy w tym momencie lekarz nie podbije jej badań okresowych i nie będzie mogła pracować? Bo nie wiem po prostu.

No właśnie. Jeśli coś nie tak wyjdzie w badaniach, to nie obejdzie się bez tego że pracodawca się o tym nie dowie... Już czekam na Wasze odpowiedzi że pracodawca będzie wspierał osoby w chorobie :-D drogie Panie, zacznie szukać nową osobę na Wasze stanowisko. O to cały szum.

Zapraszam na forum

Wystarczy wpisać w google

Pozdrawiam

ZAKAZ WSTAWIANIA LINKOW DO INNYCH FOR

#28 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 11:06

Zastanawia mnie natomiast inna kwestii- co będzie jeśli w czasie takich badań wyjdzie jakaś zmiana u kobiety? Czy w tym momencie lekarz nie podbije jej badań okresowych i nie będzie mogła pracować

no nie wiem czy to ze ktos ma jaks zmiane , która jeszcez nie wiadomo czym jest to juz przeciwskazanie do pracy , kobiety choruja , maja chemie i pracuja .
z drugiej strony jesli sie okaze ze jest to cos powaznego to ta kobieta juz nie bedzie sie zajmowac swoja praca tylko tym aby byc zdrwoym.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#29 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 11:06

p1, widzę, że pomimo ostrzeżeń moderatorów nie dotarła do Ciebie prosta rzecz, że na forum nie linkujemy!

O to cały szum.

A ja myślałam, że o ograniczenie naszych praw przy dokonywaniu wyborów :-P Dziewczyno zdecyduj sie. Najpierw wysuwasz jakieś teorie spiskowe bez przedstawienia jakichkolwiek logicznych argumentów z Twojej strony. Kiedy nikt się z Tobą nie zgodził uczepiłaś się jak rzep teorii o szkodliwym promieniowaniu (ten mit zresztą też został obalony). W tej chwili podczepiasz się pod wypowiedź Marzycielki. Jesteś straszną przeciwniczką wprowadzenia obowiązku wykonywania tych badań a sama nie wiesz do końca dlaczego :lol: Czekam aż z Twojej strony padnie wreszcie jakaś logiczna wypowiedź i jak na razie jestem rozczarowana :roll:

Czy w tym momencie lekarz nie podbije jej badań okresowych i nie będzie mogła pracować?

A wiesz, że ja tez jestem ciekawa co w takiej sytuacji? Może ktoś coś wie na ten temat?
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#30 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 11:09

No właśnie. Jeśli coś nie tak wyjdzie w badaniach, to nie obejdzie się bez tego że pracodawca się o tym nie dowie... Już czekam na Wasze odpowiedzi że pracodawca będzie wspierał osoby w chorobie :-D drogie Panie, zacznie szukać nową osobę na Wasze stanowisko. O to cały szum.

nie ja nie twierdzę ze pracodawca będzie wspierał daną osobę, ale jeśli ją zwolni to ona może go podać do sądu pracy, biorąc pod uwagę okoliczności i WYGRA to raz. Dwa, jeśli będzie chora, to prawdopodobnie skończy się zwolnieniem a w czasie jego trwania pracownika NIE MOŻNA ZWOLNIĆ. Coś jeszcze p1?

#31 p1

p1
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 11:42

Dziewczyno zdecyduj sie. Najpierw wysuwasz jakieś teorie spiskowe bez przedstawienia jakichkolwiek logicznych argumentów z Twojej strony.

Wszystko jest napisane w petycji, z czym się nie zgadzamy i jest tam wiele punktów a nie tylko jeden. Jeśli ich nie rozumiesz to poproś kogoś żeby przetłumaczył Ci. Faktycznie łamanie podstawowych praw człowieka zapisanych w Konstytucji RP to nic wielkiego :-D Przeciez to "dla dobra" :-)

nie ja nie twierdzę ze pracodawca będzie wspierał daną osobę, ale jeśli ją zwolni to ona może go podać do sądu pracy, biorąc pod uwagę okoliczności i WYGRA to raz. Dwa, jeśli będzie chora, to prawdopodobnie skończy się zwolnieniem a w czasie jego trwania pracownika NIE MOŻNA ZWOLNIĆ.

A po wygranej walce będziecie pracować jak stare dobre małżeństwo :-D
To powodzenia :-)

ZNIKAM, dużo zdrowia.

ps zdumiewajace wystarczy kilka haseł typu "to dla waszego dobra" i niektorzy sa w stanie zrobic wszystko :shock:

#32 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 12:06

A po wygranej walce będziecie pracować jak stare dobre małżeństwo :-D
To powodzenia :-)

albo jesteś bardzo młoda i nigdy nie pracowałaś, albo naprawdę niewiele wiesz o życiu... Tu nie chodzi o to, że przywrócą kobietę do pracy nawet- choć może się tak zdarzyć, ale sąd może odszkodowania od pracodawcy dla niej zażądać. To teraz wyobraź sobie swoją apokaliptyczną wizję, ze wszystkie te kobiety będą zwolnione. Wyobraź sobie ile do sądu pracy wniosków spływa. To jak myślisz, nikt nie zwróci uwagi na taki duży problem? Czy uważasz, ze wszyscy pracodawcy są na tyle głupi, żeby nie podejrzewać jak taka sytuacja się skończy? Zresztą nie wiemy czy takie kobiety u których coś się wykryje, nie będą jakiejś ochrony pracowniczej miały- może i taki zapis w prawie pracy się znaleźć.