Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy wierzycie w miłość na całe życie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#101 Pola33

Pola33
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30 kwietnia 2017 - 14:51

Idealnych związków nie ma niestety, sama sie o tym przekonałam. Już nie jesteśmy razem. Po pewnym czasie zacześliśmy się bardziej kłócić, on nie dawał swojego telefonu nawet dotknąć.Nie znikał,ale zawsze się spóźniał, choć miał wszystko jak w zegarku poukładane, dziwne pomyślałam,on nic powiedzieć nie chciał, mówił że jest wszystko normalnie, a codziennie się kłóciliśmy.nie wytrzymałam i postanowiłam sprawdzić, założyłam podsłuch,spyphone, o taki jak w artykule./reklama/ Nie minęły dwa dni, kiedy na 100 procent byłam pewna co się dzieje. zwyczajnie miał inną. miesiąć się już otrząsam z tego, dlatego nawet jeśli macie świetnego faceta, patrzcie na niego realnie.

#102 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 kwietnia 2017 - 20:59

Ja tam wierzę w miłość na całę życie...

Swoje przeżyliśmy i jeszcze pewnie wiele przed nami.. ale rozmawiamy i staramy się siebie zrozumieć..

#103 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 kwietnia 2017 - 21:22

nawet jeśli macie świetnego faceta, patrzcie na niego realnie.

sprawdzanie na zapas, bo raz się sparzyło to nic dobrego, miłość to zaufanie.

Ja wierzę miłość na całe życie. Nie jest to już taka ślepa wiara, że jak się kochamy, to żyli długo i szczęśliwie, myślę że to wiara dojrzalsza. Po pierwsze trzeba mieć ogromne szczęście, żeby trafić na tę właśnie osobę, po drugie chociażby nie wiem co trzeba walczyć. Jesteśmy tylko ludźmi i zdarza nam się potknąć i nie wystarczy tylko sobie wybaczyć, trzeba rozmawiać, pracować nad sobą ale i potrafić razem milczeć, siedzieć w jednym pokoju robiąc zupełnie coś innego, ale razem i nie zapominać mimo lat o fizycznej stronie związku - nawet największe uczucie do pelni potrzebuje namiętności.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#104 beMonia

beMonia
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 11 maja 2017 - 20:23

Wszystko zależy od ludzi, którzy tę miłość tworzą. 

Dla jednych - prawdziwa na całe życie,

dla drugich - prawdziwa ale tylko na fragment życia.

Chociaż wolałabym tę pierwszą :)

#105 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 15 maja 2017 - 06:42

Oczywiście, że wierzę. Dla mnie miłość w życiu jest najważniejsza i wszystko co robię, to właśnie z miłości. Miłość nadaje życiu sens.

#106 ala0123

ala0123
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14 czerwca 2017 - 11:26

Myślę że istnieje taka miłość, albo oboje muszę tego bardzo chcieć.

#107 Adamek430

Adamek430
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28 sierpnia 2017 - 11:47

Jak najbardziej istnieje. Trzeba tylko w to uwierzyć 

#108 danusia45

danusia45
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 07 września 2017 - 09:13

Ja też wierzę w taka miłość, my sami ją tworzymy i wszystko zależy od nas. Mam nadzieje że w naszym małżeństwie ona przetrzyma już do końca:)

#109 Tomikks

Tomikks
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07 września 2017 - 10:18

Ja wierzę, że taka miłość istnieje. Zależy to przede wszystkim do ludzi, którzy są razem oraz ich relacji. W miłości musi być przyjaźń bo bez tego nie ma nic.

#110 alunia12

alunia12
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28 września 2017 - 09:33

Zgadzam się z @Tomikks w związku potrzeba przyjaźni czyli wierności, zaufania i dbania o drugiego człowieka. A według mnie miłość przetrzyma wszystko. 

... 

#111 MarcDol06

MarcDol06
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30 września 2017 - 22:55

Naturalnie, że wierzę. Wszystko jest możliwe. Niemniej, w dzisiejszych czasach jakby trudniej o taką miłość. Wystarczy spojrzeć na ilość rozwodów. Jak myślicie, o co może chodzić?

Samotnym jest się tylko wtedy, gdy ma się na to czas.

#112 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 01 października 2017 - 19:24

Jak myślicie, o co może chodzić?
Nikomu się nie chce naprawiać, starać się, łatwiej odejść. Nikt też nie chce rezygnować z siebie a czasem trzeba iść na kompromis.

Poza tym ludzie zakładają, że to na całe życie zanim kogoś w ogóle dobrze poznają.

#113 znajomaprzyjaciolka

znajomaprzyjaciolka
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11 października 2017 - 08:31

Ja nie wierzę w miłość na całym życie. Mało jest takich przypadków, w których ludzie kochaliby się od 50 lat i praktycznie z takim samym "natężeniem" - po latach to już jest rutyna

(słucham, komentuję)

#114 Amman

Amman
  • Użytkownik
  • 163 postów

Napisano 09 września 2021 - 12:55

A ja wierzę, ale wymaga to ogromu pracy z obu stron. Nie jest łatwo dbać o siebie, zmagać się razem z problemami i jednocześnie być dla siebie cały czas atrakcyjnym, ale uważam, że jest to możliwe.

#115 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 01 lutego 2022 - 12:59

Ja mam wątpliwości, w zasadzie trudno mi uwierzyć w miłość na całe życie.