Zakupy z głową
Napisano 24 lutego 2011 - 14:11
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 02 marca 2011 - 19:30
w realu na czytniku kodu , albo jak robisz zakupy w realu to na paragonie , lub jak tilia pisała na necie jak strone zarejestrujesz,Ale nie wiem jak sprawdzić ilość zgromadzonych punktó
ja zbieram tez pkt z paybacku wlasnie w realu, raz robilam zakupy na bp, poza tym allegro , orange, empikfoto i Yves rocher . nic mnie to nie kosztuje a grosiki sie zberaja.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 marca 2011 - 20:04
Magdaaaa - tez mam takie podejscie, przy okazji zakupów ktore i tak robie moge cos zyskac, co ciekawe w paybacku tak sei fajnie sklada ze jest sporo sklepow internetowych ktore znam od lat i w nich kupowalam, choc pewnie wlasnei daltego ze sa "stare" to przystapily do programu zeby sie jakos wyroznic i wzmocnic konkurencyjnie
Napisano 29 września 2011 - 11:39
Jeśli chodzi o mnie, to od jakiegoś czasu kontroluję swoje wydatki w iPhonie, a to za sprawą darmowej aplikacji . Program sprawuje się świetnie, jest przejrzysty i 'ostrzega' nawet kiedy przekroczę środki przeznaczone na dany dział z naszego budżetu.
Napisano 10 grudnia 2011 - 13:41
Napisano 29 grudnia 2011 - 21:31
Napisano 29 marca 2012 - 13:51
Lubie też poprzeglądać gazetki z promocjami. Ze względu na to, że mieszkam na wygwizdówku nie dostaje tych gazetek zbyt wiele. Dlatego przed wejściem na sklep biorę sobie gazetkę i najpierw ją przeglądam pod kątem tego co mam na liście zakupów.
Raz na jakiś czas mąż zarządza obliczenie wydatków i wtedy cały miesiąc znosimy paragony do domu i wrzucamy do specjalnego kartonika. Pod koniec miesiąca Lolek zasiada z kalkulatorem i swoimi sposobami wylicza wydatki.
Napisano 02 października 2012 - 13:50
U mnie lista musi być, zwłaszcza jeśli planują zakupy na cały tydzień.
Napisano 05 października 2012 - 10:45
Napisano 08 października 2012 - 11:39
Napisano 01 września 2014 - 07:28
Najlepiej robić sobie listę i się jej trzymać. Kupujesz tylko to, co masz na liście i jest dobrze. Inaczej faktycznie można wynieść pół sklepu bo coś się spodobało, bo coś się przyda a w domu się okazuje, że połowa nieprzydatna kompletnie
Napisano 02 kwietnia 2016 - 17:37
zainstaluj sobie aplikacje listonic i wpisz tylko to co masz kupic . Ja tak zaczelam robic i kupowalam tylko to co mialam na liscie. Chociaz nam babkom ciezko przejsc jak cos fajnego i kolorowego
...
Napisano 10 maja 2016 - 10:45
Napisano 21 września 2016 - 12:20
Ja zakupy zawsze robię z głową i nie ulegam tak zwanym pokusom. Ale jeśli już decyduje się na zakupy to korzystam z możliwości przekazania darowizny w postaci procenta od mojej kwoty zakupów dzięki FaniMani. To fajna sprawa. Lubie zakupy na DaWanda i tam też mogę przekazać darowiznę. Więc zakupy z głową plus jeszcze szczera pomoc daje niezłą satysfakcje.
Napisano 08 maja 2017 - 12:32
Według mnie zakupy z głową najlepiej robić według listy - wtedy kupi się naprawdę tylko tyle ile potrzeba.
Napisano 11 maja 2017 - 20:13
1. Listy zakupów
2. Kupowanie przez internet i porównywanie cen - oszczędność kasy
3. ustalenie budżetu na zakupy i usunięcie z koszyka tych rzeczy, które przekraczają budżet i które są jednocześnie najmniej potrzebne
![]()
Napisano 22 czerwca 2017 - 14:39
Listy są ważne, ale tez ograniczaj sobie budżet. Nie wazne ile masz środków. Nie zabieraj karty, albo ustaw sobie limit w głowie
Napisano 24 czerwca 2017 - 13:27
lista zakupów to podstawa kiedy sie idzie do sklepu. Inaczej człowiek się kręci i niewie co chce kupić i zawsze kupuje to to i to potem patrzy na rachunek i zdziwiony "no ale przecież ja miałam kupić tylko to" :| No miałam ale ,ze nie było listy to zakupiłam jeszcze 4 produkty więcej ,bardzo często mało przydatne bo kupujemy pod wpływem impulsu..
Napisano 17 lipca 2017 - 19:43
Teraz wszystko można kupić w sieci, to dobra opcja, nawet pod tym względem, jak chcemy porównać sobie poszczególne oferty. Jak w ten sposób robiłam zakupy dla maluszka, wybraliśmy kilka firm wózków, głównie polskich, poczytaliśmy na ich temat i dopiero podjęliśmy decyzję. Zdecydowaliśmy się na wózek marki adamex, bardzo solidny producent, co roku wypuszczają nowości z dodatkowymi udogodnieniami, mają na uwadze opinie klientów.