Bez względu czy jesteś mistrzem w oszczędzaniu czy dopiero nowicjuszem tego wyrafinowanego sportu, na pewno nie raz zawitałeś w progi sklepów dyskontowych. Choć dla niektórych zakupy w tego rodzaju sieciówkach to „dziadowanie”, może w dobie kryzysu warto zacząć je regularnie odwiedzać.
Wbrew utartej opinii towary z tego rodzaju sklepów nie muszą kusić nas tylko niską ceną, ale również dobrą jakością. Dlaczego? Bardzo często producentami produktów specjalnie tworzonych dla danego sklepu są znani wytwórcy. Dostarczane przez nich artykuły z reguły nie odbiegają jakością od tych markowych. Są natomiast tańsze, bowiem nie mają kolorowych, specjalnie projektowanych opakowań oraz nie trzeba inwestować w ich reklamę. Jednak tak jak wszędzie, w zbiorze produktów dyskontowych znajdziemy zarówno te bardzo dobre, jak i beznadziejne. Można zdać się na własne doświadczenie i wypróbowywać każdego, bądź skorzystać z niezwykle praktycznego serwisuNa jego stronie znajdziemy przede wszystkim komentarze konsumentów robiących zakupy w takich sklepach jak Biedronka, Lidl, Netto czy Aldi. W sumie otrzymujemy recenzje ponad 400 produktów, a także ranking najgorszych i najlepszych artykułów. Czytając je możemy czasem być ogromnie zaskoczeni jak wiele produktów jest chwalonych i porównywanych jakością do tych z najwyższej półki!
Zakupy z głową
Napisano 05 lutego 2010 - 15:40
Napisano 06 lutego 2010 - 18:38
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 lipca 2010 - 10:46
Napisano 29 lipca 2010 - 11:49
Gospodarstwa domowego teraz nie prowadze, bo tym zajmuja sie rodzice, ale jak jestem z M w weekend to kasy wydajemy az nadto
Pozniej analizuje paragony... co gdzie, ile poszlo
Idziemy do sklepu po cos na obiad czy kolacje.. ale bez konkretnego planu co bysmy zjedli i tak myslimy w sklepie i wrzucamy do koszyka " a moze to, ooo patrz jakie fajne"
Jak jestesmy w Wawce, to zawsze ale to zawsze.... musi skonczyc sie w galerii - a to ciuszek, a to kino, lody, obiad...
W tygodniu nie moge powstrzymac sie od zakupow w drogerii, bo ciagle mi sie jakis kosmetyk konczy
Opracowalam sposob - jak wchodze do sklepu nie biore koszyka ani wozka - sprzedawcy na mnie krzycza, ale ja tlumacze, ze tylko jedna rzecz chcialam
Musze opracowac plan "zakupow z glowa" bo wyjdzie ze nie jestem gospodarna
Wydaje mi sie, ze robienie listy to dobre rozwiazanie
Bo takie wyjscie po niewiadomo co, jak w naszym przypadku, konczy sie..... za duzym rachunkiem przy kasie
Napisano 29 lipca 2010 - 11:57
wouldn't wanna be anybody else!
...
Napisano 29 lipca 2010 - 12:00
zwykle mylę się w granicach max 10 zł
za to mój misiek to już masakra, on tam zawsze wynajdzie sobie jakąś popierdółkę którą musi mieć
Napisano 29 lipca 2010 - 12:02
Obecnie wszędzie biegam z karteczkę
Napisano 30 lipca 2010 - 21:11
A okropnie to jest chodzić na zakupy z R.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 31 lipca 2010 - 12:45
Napisano 23 września 2010 - 13:43
staram sie tak robic aby starczyło na wszystko:)
nie raz zdarza mi sie kupić cos co w sumie nie trzeba kupować - druga szminka ochrona, żel pod prysznic ( a mam w domu jeden) itp
ot...nie jestem mega oszedna
ani też nie szastam kasa na lewo i prawo
coś posrodku
Napisano 04 listopada 2010 - 13:16
Napisano 14 stycznia 2011 - 18:24
na mnie to nie dziala, wchodze po cos i kupuje. chyba ze ide z zamiarem kupic cos na obiad , ale nie wiem co to owszem moge kupic dwie rzeczy zamiast jednej.Zakupy z głową, to na pewno nie zakupy w supermarketach- tam, wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy umiejscowione są na końcu sklepu, tak, by zachęcić Cię do kupienia różnych innych niepotrzebnych pierdół, które znajdują się po drodze.
nigdy nie kupuje czegos co nie jest mi potrzebne.
Napisano 14 stycznia 2011 - 18:28
Napisano 13 lutego 2011 - 22:16
moze my kobiety tak mamy?
a korzystacie z kart rabatowych? punktowych? zeby "z głową" oznaczalo też "oszczedzanie"?
Napisano 14 lutego 2011 - 20:44
a korzystacie z kart rabatowych? punktowych? zeby "z głową" oznaczalo też "oszczedzanie"?
A jakie masz na myśli? Z marketowych mam clubcard (słabość) i payback. Ale czy oszczędzanie? Liczę raczej na to, że przy odpowiedniej liczbie punktów dostanę jakiś bon pieniężny albo uda mi się wymienić je na nagrodę.
A jeśli zakupy to najlepiej z karteczką - to raz, nie na głodnego - to dwa i nie w weekendy - to trzy. Promocje zawsze staram się omijać a przynajmniej sprawdzać cenę jednostkową. Do tego przed pójściem do kasy idę sprawdzić ceny pod czytnik.
[ Dodano: 2011-02-14, 20:45 ]
A jakie masz na myśli? Z marketowych mam clubcard (słabość) i payback. Ale czy oszczędzanie? Liczę raczej na to, że przy odpowiedniej liczbie punktów dostanę jakiś bon pieniężny albo uda mi się wymienić je na nagrodę.
A jeśli zakupy to najlepiej z karteczką - to raz, nie na głodnego - to dwa i nie w weekendy - to trzy. Promocje zawsze staram się omijać a przynajmniej sprawdzać cenę jednostkową. Do tego przed pójściem do kasy idę sprawdzić ceny pod czytnik.
Napisano 19 lutego 2011 - 16:55
Napisano 19 lutego 2011 - 17:12
Karte ta daje tez w drogeri DM za 1e jeden punkt
W realu punkty zbieraja sie duzo wolniej tam za za wydane 10e mam 3 punty.
Mam tez karte na stacji Schell.
Napisano 24 lutego 2011 - 10:29
Napisano 24 lutego 2011 - 13:48
Jak mogę sprawdzić mój aktualny stan konta punktów?
Stan konta można sprawdzić za pośrednictwem:
- Internetu, www.payback.pl w sekcji "Mój PAYBACK"
- pakietu "Mój PAYBACK": do 4 razy w roku
- Biura Obsługi Klienta: 0 801 044 440 (0,35zł/min z telefonów stacjonarnych)
Napisano 24 lutego 2011 - 13:57
ja tylko tak robieZakupy z karteczka w dloni to niezła sprawa
No...chyba ze ktos nie musi sie liczyć z tym co i ile wkłada do koszyka