No to faktycznie troszkę przegięliwłaśnie przy tej zabawie na koniec zażyczono sobie biustonosz
Zabawy ślubne
Napisano 25 sierpnia 2009 - 16:58
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 25 sierpnia 2009 - 17:03
A pozatym ja jestem hmmm wstydliwa jeśli chodzi o jakieś zabawy i zawsze na sile mnie wypychają a ja zamiast się bawić to się gotuje ze wstydu i złości bo ja nie lubie
Napisano 25 sierpnia 2009 - 17:07
Napisano 25 sierpnia 2009 - 17:09
Napisano 25 sierpnia 2009 - 17:27
Najbardziej końcówkaNa środku para młoda tańczy. Z boku stoją świadkowie i zbierają do koszyczków pieniążki za zatańczenie z panią, albo panem młodym. Każdy kto chce "odbić" panią młodą musi wrzucić do koszyczka świadka pieniążek, a kto z panem młodym do świadkowej. Taka odbijanka trwa jakiś czas. Na koniec świadkowie liczą pieniążki i ten, kto "zarobił" ich więcej, będzie rządził pieniędzmi w małżeństwie. Na koniec wszystkie pieniądze bierze do ręki pan młody, klęka przed żoną i powtarzając za orkiestrą ślubuje: "I tak będzie co miesiąc" i oddaje pieniądze żonie
Jeszcze jedna z zabaw jaka mi się skojarzyła (też podpatrzona na weselu koleżanki )
Panna młoda, jej matka i jakaś kuzynka (akurat tak było u Sylwi) siedzą na krzesełkach. Każda z nich pod pupą ma pompkę, na którą maja podnosic i opuszczac pupę, żeby nadmuchac balony umieszczone pod ich krzesełkami. Której balon pierwszej pęknie ta wygrywa, oczywiscie kończy się to jakimś żarcikiem dotyczącym seksualnych możliwości uczestniczek
Napisano 25 sierpnia 2009 - 20:01
takie są najfajniejszeto jedna z zabaw, które podobają mi się najbardziej
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 25 sierpnia 2009 - 20:07
trzeba zdobyc damskie figi
skrzyżowanie dłoni "figa z makiem"
to wyróżniamy męską figę z makiem i damską figę z makiem? Albo napisałaś nieco inaczej, niż ten prowadzący to powiedział, albo faktycznie miał na myśli figi jako majtki, ale potem się wykręcał... dla mnie to też niesmaczne trochę. Ściąganie biustonoszy i majtek
Napisano 25 sierpnia 2009 - 20:22
Napisałam figę z makiem, żeby zobrazowac co mam na mysli. Kiedy Ty skrzyżujesz palce to jest to figa damska, a jak zrobi to jakiś facet to jest męskato wyróżniamy męską figę z makiem i damską figę z makiem?
Napisano 25 sierpnia 2009 - 20:27
bo na najczęściej w tej zabawie jest to flaszka
Napisano 25 sierpnia 2009 - 21:42
[ Dodano: 2009-08-25, 22:43 ]
Jeszcze smieszne jest gdy po oczepinach Nowi Państwo Młodzi dostaja wycieczke do okoła sali na jednym krzesełku gdzie Nowy Pan Młody musi odpychac sie nozkami . Zwałka na całego . Dlatego jesli robic zabawy to takie inne nie oklepane a wszyscy beda na pewno zadowoleni ZAPEWNIAM
Guest_niki_*
Napisano 26 sierpnia 2009 - 07:39
Napisano 26 sierpnia 2009 - 11:04
znowu na sierpniowym weselichu nie było żadnej zabawy i brakowało tego.
tak więc wg mnie z zabawami to trzeba konkretnie dogadać się przed weselem czego się oczekuje, omówić co i jak, ile, kiedy, jakie, żeby potem nie było głupich sytuacji.
Napisano 26 sierpnia 2009 - 14:08
Dokładnie o tym samym pomyślała. Najlepiej konkretnie omówic z zespołem, jakie zabawy będą prowadzic na weselu i określic czego oczekujemy, a czego sobie nie życzymy.tak więc wg mnie z zabawami to trzeba konkretnie dogadać się przed weselem czego się oczekuje, omówić co i jak, ile, kiedy, jakie, żeby potem nie było głupich sytuacji.
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:51
bardzo lubie te zabaweNp zbiera sie z kazdej rodziny po 7 osob kazdy siedzi na krzesełku i podczas czytanej historyjki musi sie bardzo dobrze wsłuchac alby wiedziec kiedy musi biec w okolo krzesełek. Historyjka ta jest o rodzinie ( Tata, Mama, Jacuś, Wojtuś, Zosia, Pies i Słoń) Kupa smiechu poniewaz trwa wtedy rewalizacja miedzy rodzina Pani Młodej i Pana Młodego . Kto pierwszy zajmie swoje miejsce Głowa rodziny ( Tata) otrzymuje flaszeczke .
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:56
Ja słyszałam jeszcze,że jest w tym stylu kareta tylko ludzie to woźnica,konie,król,królowa i ktoś tam jeszcze oraz Zoo-każdy jest jakimś zwierzakiemHistoryjka ta jest o rodzinie ( Tata, Mama, Jacuś, Wojtuś, Zosia, Pies i Słoń) Kupa smiechu poniewaz trwa wtedy rewalizacja miedzy rodzina Pani Młodej i Pana Młodego . Kto pierwszy zajmie swoje miejsce Głowa rodziny ( Tata) otrzymuje flaszeczke
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:10
u nas też właśnie bardzo często pojawia się to na weselachkareta tylko ludzie to woźnica,konie,król,królowa i ktoś tam jeszcze
Napisano 03 września 2009 - 12:45
Napisano 07 września 2009 - 21:01
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 11 października 2009 - 16:58
pierwsza- goście ułożyli 4 krzesła w dwóch rzędach-jedno za drugim.
po jednej stronie siedzieli goście z rodziny pani młodej a w drugim rzędzie od pana młodego, na zmianę kobieta-mężczyzna
pierwsze z tyłu musiały zjeśc banana, jak skonczyły to dotykały następną osobe- męzczyzne który musiał wypic kieliszek wódki, pozniej kolejne kobitki szklanke napoju a ostatni facet musiał zjesc tort
śmiesznie to wyszło jak sie tak śpieszyli, zwłaszcza z tym tortem
a druga polegała na tym, że pan z orkiestry dał uczestnikom kolorowe bokserki, trzeba było wybrac wśród gości pary, które tanczyły, gdy muzyka przestała grac trzeba było gatki zdjąc i założyc partnerowi
nie wyobrazam sobie wesela bez takich zabaw
fajna sprawa, nawet jak sie tylko płyte ogląda kupa śmiechu
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...