Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zabawy ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#41 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 16:53

Po to żeby uczcić nowe małżeństwo ?

a po jaką chol*** wydawać tyle kasy na wesele ? można uczcićje obiadem i też będzie ...

lubi niech się w ten sposób bawi, ale jeśli ktoś nie chce, to musi chyba tym krzesłem przywalić, żeby ktoś zrozumiał, że jakaś tam osoba nie ma ochoty się w ten sposób bawić.

to zależy już od młodych i osoby organizującej imreze - jeżeli młodzi są na tyle kumaci, żeby zobaczyc ze prowadzacy działa na siłe - powinni zareagować, a jeżeli nie widzą tego - no to wychodzą z imprzy ludzie którzy bedą później patrzeć na takie zabawy podobnie jak ty. i skończy sie w końcu czas fajnych zabaw, gdzie śmiechu było zawsze pod dostatkiem, niezależnie od ilości wypitego alho ... a zaczną sztywne imprezy typu "obiadek u cioci kunegundy", tylko z większą ilośćią gosci. bo jeżeli patrzeć dalej - to ja sama wyciagam ludzi np. do tańca, a przecież oni nie chcą :roll: no i co? oni mają później mówić że na weselu nie powinno być tańców bo to prostackie? więcej luzu, a żadna zabawa nie będzie straszna i z każdej będzie masa śmiechu ... :-P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#42 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 17:05

a po jaką chol*** wydawać tyle kasy na wesele ? można uczcićje obiadem i też będzie ...

No bo może ktoś chce jednak je wydać ? Wesela są na zasadzie albo będą zabawy a jak ich nie będzie to wesela ma też nie być ?

bo jeżeli patrzeć dalej - to ja sama wyciagam ludzi np. do tańca, a przecież oni nie chcą :roll: no i co? oni mają później mówić że na weselu nie powinno być tańców bo to prostackie? więcej luzu, a żadna zabawa nie będzie straszna i z każdej będzie masa śmiechu ... :-P

Przecież ja właśnie mówię, że tańczyć można jak najbardziej, bo o to chodzi, ale po co tyle szumu o niektóre zabawy jeśli ktoś tego nie lubi ?

#43 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 17:07

mysle , że nie kazdemu jest w tych zabawach do smiechu. <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#44 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 17:13

Wesela są na zasadzie albo będą zabawy a jak ich nie będzie to wesela ma też nie być ?

wesele ma pewną swoją otoczkę do której zabawy też należą... jeżeli wesele zaczniemy obdzierać z tej otoczki to zostanie z niego tylko miły (albo i nie) posiłek w nie do końca trafionym towarzystwie cioteczek i wujków często widzianych raz w życiu. jest sens wydawać kupe kasy? nie widzę takiego <bezradny></span>

po co tyle szumu o niektóre zabawy jeśli ktoś tego nie lubi ?

o jakie np. ? już pisałam że nie widzę konieczności brania udziału w nich, ale niech będą - bo co ci szkodzi, że kilka osób sie pobawi ? :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#45 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 17:22

o jakie np. ? już pisałam że nie widzę konieczności brania udziału w nich, ale niech będą - bo co ci szkodzi, że kilka osób sie pobawi ? :roll:

Kilka osób niech się bawi jak chce, mi to nie przeszkadza, denerwuje mnie jedynie to, jak ktoś kogoś na siłę ciągnie.

wesele ma pewną swoją otoczkę do której zabawy też należą... jeżeli wesele zaczniemy obdzierać z tej otoczki to zostanie z niego tylko miły (albo i nie) posiłek w nie do końca trafionym towarzystwie cioteczek i wujków często widzianych raz w życiu. jest sens wydawać kupe kasy? nie widzę takiego <bezradny></span>

Jezu .... Przecież ja nie mówię o żarciu, ale o imprezie, że jak najbardziej powinna być, ale żeby nikt nie ciągnął na siłę nikogo do zabaw, bo to denerwuje lekko mówiąc.

#46 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 17:25

nie mam nic do zabaw typu pociag z daleka albo zabawa ze stołkami ( mama , tata, syn , córka , pies i słoń) i innych delikatnych ale np pompowanie balonu pompką chłopakowi na kolanach albo całowanie sie z facetem , który złapał muszke , choc sie go nie zna to nie jest dla mnie zabawne, nawet jak patrze na to z boku.

#47 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 17:28

nie mam nic do zabaw typu pociag z daleka albo zabawa ze stołkami ( mama , tata, syn , córka , pies i słoń) i innych delikatnych ale np pompowanie balonu pompką chłopakowi na kolanach albo całowanie sie z facetem , który złapał muszke , choc sie go nie zna to nie jest dla mnie zabawne, nawet jak patrze na to z boku.

O to to, dokładnie tak, takie zabawy jakie wymieniła magdaaaaa jak najbardziej mogą być te pociągi, woźnice itp itd, ale ta reszta jak to całowanie się z kolesiem, który złapał muszę, chociaż się go nie zna, czy to pompowanie to PRZESADA.

#48 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 17:53

np pompowanie balonu pompką chłopakowi na kolanach

ale jesli robi to para to co w tym zlego? gorzej jesli nieznajoma nieznajomemu ma jezdzic na kolanach,ale watpie zeby ktorakolwiek orkiestra wziela do tej zabawy dwoje obcych dla siebie ludzi :-/
u mnie na weselu byla ta zabawa i wszyscy mieli niezly ubaw - wlacznie z uczesniczacymi w tej zabawie parami

mysle,ze duzo zalezy od tego w jaki sposob te zabawy sa przeprowadzone,
ja poki co nie trafilam na takie, ktore nazwalbym chamskimi,prymitywnymi czy prostymi :-/
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#49 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:00

mysle,ze duzo zalezy od tego w jaki sposob te zabawy sa przeprowadzone,

no właśni. ja nie spotkałam się z tym, żeby nie było chętnych na zabawy weselne i nikt nikogo siłą nie wyciągał wystarczy ustalić wcześniej jakich zabaw oczekujemy a jakich sobie nie życzymy. tak całkiem bez zabaw to chyba byłoby troche nudno, bo najfajniej wspomina się właśnie takie śmieszne zabawy :lol:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#50 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 23:45

tak całkiem bez zabaw to chyba byłoby troche nudno, bo najfajniej wspomina się właśnie takie śmieszne zabawy

ło boszz jak to dobrze przeczytać było :mrgreen: bo jużmyślałąm że jakaś inna jestem czy co że tak samo myśle :-P

#51 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 01:07

bez zabaw na weselu to tak jakoś dziwnie by było <bezradny></span>
ale oczywiście takie przesadzone nie wchodzą w grę... ;-)

mnie się podobała zabawa jak panie stały w kółku i podawały sobie miotłę.. gdy muzyka przestała grac ta która miała miotłę odpadała. ta która wygrała została jako ostatnia i oczywiście bardzo się cieszyła do momentu aż się dowiedziała, że została czarownicą heheh i musiała z ta miotłą tańczyć :P

albo to samo tylko z workiem z ubraniami :)
i kto trzyma worek jak muzyka przestaje grac ten coś wyjmuje i to ubiera :) i w ten sposób pani młoda była strażakiem, mam pana młodego robotnikiem, mój k> miał sukienkę a ja strój kąpielowy :P i bawili się wszyscy i było super :mrgreen:
nie ma to jak wiejskie wesela :)

#52 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 11:00

mnie się podobała zabawa jak panie stały w kółku i podawały sobie miotłę.. gdy muzyka przestała grac ta która miała miotłę odpadała. ta która wygrała została jako ostatnia i oczywiście bardzo się cieszyła do momentu aż się dowiedziała, że została czarownicą heheh i musiała z ta miotłą tańczyć :P

albo to samo tylko z workiem z ubraniami :)
i kto trzyma worek jak muzyka przestaje grac ten coś wyjmuje i to ubiera :) i w ten sposób pani młoda była strażakiem, mam pana młodego robotnikiem, mój k> miał sukienkę a ja strój kąpielowy :P i bawili się wszyscy i było super :mrgreen:

he he,nie widzilam nigdy tych zabawa,fajne :-D

nie ma to jak wiejskie wesela :)

zgadzam siie w 100%
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#53 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 11:38

u mnie na weselu pamietam jedna taką zabawę , jak wszyscy chętni stoją w kółku i Panna młoda zaczyna zabawe wkładając sobie między nogi wałek co wyglądało jak wiecie co ;-) i musiała podać nastepnej osobie i ta osoba musiała sie nieżle starac , żeby ten wałek odebrać nie dotykając rękami :lol: i tak dalej ....śmiechu było co nie miara

Ale ja za duzo zabaw na weselu nie lubię bo mnie troszkę nudzą :-P ja wolę tańczyć :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#54 mishi

mishi
  • Użytkownik
  • 378 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 12:22

No miałam "walczyka", trzymając się za pupy, cycki i tak dalej. No i Pan mówi "no to teraz siadamy", i wszyscy siadają na podłogę, a on "ale nie tutaj tylko siadamy do stołów" :D śmiechu było co niemiara. U mnie ogólnie, to ludzie woleli tańczyć niż się bawić ;)
Bóg stworzył człowieka. Stać mnie na coś lepszego, powiedział, i stworzył kobietę...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#55 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 21:44

tak całkiem bez zabaw to chyba byłoby troche nudno,

bez zabaw na weselu to tak jakoś dziwnie by było

ja tak nie uwazam, na wszystkich weselach, ktorych bylam, 2 byly bez zabaw i uwazam, ze byly to najlepsze wesela z wszystkich, w ktorych uczestniczylam, aby wesele bylo udane i zeby bylo co wspominac nie trzeba organizowac zabaw (oczywiscie poza oczepinami, bo to obowiazkowo ;-) )
Dołączona grafika

#56 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 06:36

a mnie się wydaje, że zabawy pomagają w "zapoznawaniu" się obu rodzin :) tak łatwiej jakoś wtedy jest

#57 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 15:41

Ja uważam że z każdej zabawy można zrobić prymitywną rozrywkę lub całkiem przyjemne,pełne śmiechu przerywniki ślubnej imprezy.
Dużo zależy od prowadzącego imprezę,jak potrafi zachęcić ludzi i od samych gości,którzy się bawią.
Jak byłam kelnerką na weselu-ok.60 gości to orkiestra genialnie zachęcała wszystkich obecnych do wspólnej zabawy (nawet starsze panie brały udział). Ważne aby mieć wyczucie kogo do jakiej zachęcać (bo nie wyobrażam sobie dziadków pompujących balony :-P )
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#58 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 11:07

myślę, że takie chamskie zabawy rzweczywiście powiny nie być stosowane na weselach, a oglądaliście może film "Wesele" ? Tam to dopiero były chamskie wiejskie zabawy. Byłam we wrześniu na weselu u znajomych i brałam udział w jednym konkursie, z samymi dziewczynami- super było żadnych seksualnych podtekstów. Uśmiałam się co nie miara! :-P

<ookk>

#59 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 19:26

tak widziałam film 'wesele' i niestety takie zabawy nie tylko w filmie sie pojawiają , wiele wiejskich wesel bez tego sie nie obejdzie.

#60 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 19:37

To czy goscie beda brac udzial w zabawach zalezy od nich samych :-)
Ale wydaje mi sie, ze duzy wplyw na to ma wiek uczestnikow.
Jednak osoby starsze, dojrzalsze nie sa chetne i mlodzi sie w to bawia.
A jak tych mlodych jest malo, to sa wyciagani sila :-/
Ale my tylko raz bylismy na takim weselu ;>
Do lapania welonu byly tylko 3 panny, wiec naprawde bylo nas niewiele ;-)
Ale zabawy byly fajne :-) lekkie :-)

Ja lubie zabawy smieszne, ale nie chamskie typu przyniesc damskie majtki albo spodnie meskie i tanczyc pozniej z golasem ;> nie podchodzi mi to <bezradny></span>