Zabawy ślubne
Napisano 20 listopada 2009 - 10:21
Napisano 20 listopada 2009 - 11:14
Osobiście strasznie tego nie lubię... zawsze jak chodziłam na wesela kogoś z rodziny czy koleżanek i zaczynały się tego typu rozrywki - uciekałam
ja uwielbiam zabawy weselne i tak jak napisalam nie wyobrazam sobie bez takich zabaw wesela. Mozna sie posmiac przynajmniej przy takich zabawach. Mi sie podoba taka jedna zabawa.
na srodku sali stoi stolik z kilonkami a w srodku wodka a orkiestra spiewa. A kto sie w styczniu urodzil powstan, powstan , powstan podchodzi sie do stolika i pije za zdrowie mlodej pary
Napisano 20 listopada 2009 - 13:10
Napisano 18 maja 2010 - 11:45
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 maja 2010 - 11:48
Napisano 18 maja 2010 - 11:52
Napisano 18 maja 2010 - 11:54
Napisano 18 maja 2010 - 11:57
pewnie było śmieszniezabawę wymyśliła orkiestra,tylko dotkniecie ustami,nic szczególnego.
Napisano 19 maja 2010 - 07:48
Napisano 20 maja 2010 - 11:22
Jak nie, to dajcie znać to się trochę o tym rozpiszę, bo bardzo dużo postów na ten temat, nie mam na razie czasu żeby się zorientować czy te zabawy też zostaly opisane, a nie chce się powtarzać.
Napisano 20 maja 2010 - 14:01
Napisano 20 maja 2010 - 15:14
w zabawie biorą udział same pary, w rytm muzyki tańczą, a kiedy prowadzący rzuci komendę np: dwie nogi i jedna ręka, wtedy pary muszą tak się zgrać, żeby podłogi faktycznie dotykały tylko dwie nogi i ręka. Najczęściej partnerka wskakuje facetowi na ręce wtedy zostają na podłodze dwie nogi faceta i np jedna ręka kobiety.
Albo dwie nogi i dwie ręce, wtedy facet stoi na nogach, a kobieta robi tzw taczkę- facet trzyma ją za nogi tak, że ona dotyka ziemi rękami.
Bardzo smieszna zabawa, można w ten sposób wymyślić milion pozycji.
Para, która nie podołała zadaniu odpada i tak aż do końca;)
Zabawa po włosku polega na tym, że w grze również biorą udział pary. Faceci stają na krzeselkach, podwijają spodnie, a kobiety skubią im włosy z nóg;D
Kupa śmiechu przy tym, ja ostatnio tak się śmiałam, że nic nie udało mi się uskubać
Dla mnie również wesele bez zabaw nie istnieje. Dopiero wtedy ludzie się integrują i jest się z czego pośmiać i miło powspominać.
Pozdrawiam
Napisano 29 maja 2010 - 19:19
mogłabyś opisać bo jestem bardzo ciekawa'karetę' i 'miesiące'
Napisano 29 maja 2010 - 19:31
A w miesiące to też chyba znana zabawa: Goście robią kółko leci muzyka, w środku świadkowie i para młoda i leci muzyczka i pokolei wywoływane są osoby urodzone w danym miesiącu, wszystkie są przedstawiane gościom a potem piją kieliszka za parę młoda
I na końcu zawsze się śmieję, bo zespół każe usiąść... no i wszyscy konsternacja, ale po chwili siadają na tym parkiecie i czekają na dalszą część zabawy, a wtedy wodzirej mowi:"Ale nie na ziemi... jak to tak... do stołów"
Napisano 29 maja 2010 - 21:12
super bardzo mi sie to podoba"Ale nie na ziemi... jak to tak... do stołów"
powiem ci że nie znam żadnych zabaw bo byłam tylko na jednym weselu w życiu
i było bardzo mało zabaw bo Brat Tomka nie chciał i szkoda bo ja uważam że te zabawy są świetne
ale "włoska" nie podoba mi się wcale
U Brata T. podobała mi sięzabawa dla pary młodej siedzieli plecami do siebie i oboje mieli po jednym bucie swoim i jednym współmałżonka i na zadawane pytania mieli podnieść odpowiedni but "ona " lub "on"
np> pytanie: Kto w domu trzyma kase? i podnoszą albo męski albo damski but
duzo smiechu było przy tym bo odpowiedzi mialy się zgadzać
oni mieli 8/10
najlepsze było apropo sexu
Napisano 30 maja 2010 - 08:57
w moich stronach bardzo znanaA w miesiące to też chyba znana zabawa
tylko ja słyszałam wersje 'kto się w lutym urodził ma wstać ma wstać ma wstać, niech weźmie kielich w rękę swą i pije i pije do dna'"kto się we wrześniu urodził ten robiony byl w sylwestra"
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 30 maja 2010 - 11:58
Olciiia zabawa z butami była u mojego brata. Czasem orkiestrama fajne pomysły z zabawami to mozna ich wypytac o pomysły i ustalic co ma byc a co nie , bo nie kazdy pomysł orkiestry musi sie podobac parze mlodej.
Napisano 30 maja 2010 - 21:21
właśnie dziś chyba znalazłam zespół który będzie u nas grał to się z nimi pogada
Napisano 17 grudnia 2010 - 23:38
http://www.youtube.com/watch?v=-tAxYXkLhXA
CHociaż nie wiem czy to już nie taki standard i może mało oryginalne
[ Komentarz dodany przez: Elodi: 2010-12-17, 23:52 ]
w opcjach odpowiedzi jest coś takiego jak "youtube". Kiedy tego użyjesz, wystarczy skopiować adres filmu i wkleić między klamry