Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zabawy ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#101 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 10:21

u nas był taniec Panów w parach i były takie jaja, że trudno to opisać, co jakiś czas sobie włączamy ten fragment, aby tylko się pośmiać

#102 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 11:14

Nie wyobrazam sobie wesela bez zadnych zabaw. Przeciez wesele to nie tylko picie , jedzenie i taniec :-/ dlatego dziwie sie bardzo wypowiedzi Fairy

Osobiście strasznie tego nie lubię... zawsze jak chodziłam na wesela kogoś z rodziny czy koleżanek i zaczynały się tego typu rozrywki - uciekałam

ja uwielbiam zabawy weselne i tak jak napisalam nie wyobrazam sobie bez takich zabaw wesela. Mozna sie posmiac przynajmniej przy takich zabawach. Mi sie podoba taka jedna zabawa.
na srodku sali stoi stolik z kilonkami a w srodku wodka a orkiestra spiewa. A kto sie w styczniu urodzil powstan, powstan , powstan podchodzi sie do stolika i pije za zdrowie mlodej pary :mrgreen: i tak kolejka przechodzi az do grudnia hehehe :-D <ojejkuu></span> <impreezka></span>

201407101662.png

#103 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 13:10

U mnie była tradycyjna zabawa z krzesłami, sporo śmiechu przy tym było ;-) oczywiście tradycyjne oczepiny i zbieranie na wózek, a na końcu ja i mój mąż musieliśmy podejść do zespołu, przygotowali dla nas pęk balonów i w środku były karteczki z naszymi obowiązkami, no i kto przebił dany balonik, ten miał przypisaną rolę w zwiazku, np. kto ma gotować obiady, myć naczynia, chodzić po pożyczki do teściowej, itp. Goście byli rozbawieni, zabawy nie były zbyt długie, ani żenujące, więc chyba wszyscy byli zadowoleni.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#104 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:45

jak byłam na wesele to była zabawa ze panstwo mlodzi wybierali kolor balonika i przebijali go a tam była karteczka co beda robic np kto bedze zarabiał, zmywał, flirtowal w pracy itp. Fajna taka w dobrym guscie zabawa.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#105 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:48

U mnie na weselu miałam po pocałunku w usta rozpoznać swojego męża.Siedziało w rządku paru kawalerów,wśród nich mój M.Oczywiście pomyliłam się i wskazałam na jego brata.Ale był ubaw po pachy.Oczywiście to bylo cmoknięcie w usta.

#106 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:52

słyszałam ze sie z zamknietymi oczami dotyka twarzy i rozpoznaje, ale calować , nawet jak to jest cmokniecie , jakos bym nie chciała. <bezradny></span>

#107 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:54

magdaaaa,taka zabawę wymyśliła orkiestra,tylko dotkniecie ustami,nic szczególnego.

#108 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:57

zabawę wymyśliła orkiestra,tylko dotkniecie ustami,nic szczególnego.

pewnie było śmiesznie :) tez nie widzę w tym nic dziwnego ;-) zabawa to zabawa :)

#109 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 19 maja 2010 - 07:48

viola, matko aż strach sie pomylić :mrgreen: :lol: :lol:

#110 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 20 maja 2010 - 06:51

właśnie te pomyłki są najbardziej zabawne :mrgreen:
U nas zespół na pewno zrobi 'karetę' i 'miesiące', choć spodziewam się, że jeszcze czymś nas zaskoczą :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#111 Julia

Julia
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 20 maja 2010 - 11:22

A słyszałyście o weselnym matrixie? Albo zabawie po włosku?
Jak nie, to dajcie znać to się trochę o tym rozpiszę, bo bardzo dużo postów na ten temat, nie mam na razie czasu żeby się zorientować czy te zabawy też zostaly opisane, a nie chce się powtarzać. :-)

#112 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 maja 2010 - 14:01

Julia przyznam ze pierwszy raz slysze , chyba ze znam pod inna nazwa <hmm></span>

#113 Julia

Julia
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 20 maja 2010 - 15:14

Więc weselny matrix polega na tym:
w zabawie biorą udział same pary, w rytm muzyki tańczą, a kiedy prowadzący rzuci komendę np: dwie nogi i jedna ręka, wtedy pary muszą tak się zgrać, żeby podłogi faktycznie dotykały tylko dwie nogi i ręka. Najczęściej partnerka wskakuje facetowi na ręce wtedy zostają na podłodze dwie nogi faceta i np jedna ręka kobiety.
Albo dwie nogi i dwie ręce, wtedy facet stoi na nogach, a kobieta robi tzw taczkę- facet trzyma ją za nogi tak, że ona dotyka ziemi rękami.
Bardzo smieszna zabawa, można w ten sposób wymyślić milion pozycji.
Para, która nie podołała zadaniu odpada i tak aż do końca;)

Zabawa po włosku polega na tym, że w grze również biorą udział pary. Faceci stają na krzeselkach, podwijają spodnie, a kobiety skubią im włosy z nóg;D
Kupa śmiechu przy tym, ja ostatnio tak się śmiałam, że nic nie udało mi się uskubać;D

Dla mnie również wesele bez zabaw nie istnieje. Dopiero wtedy ludzie się integrują i jest się z czego pośmiać i miło powspominać.

Pozdrawiam

#114 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 29 maja 2010 - 19:19

'karetę' i 'miesiące'

mogłabyś opisać bo jestem bardzo ciekawa :D

#115 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 29 maja 2010 - 19:31

Olciiia, karetę na pewno znasz, to ta zabawa gdzie jest woźnica, konie, koła, a prara mloda to król i królowa. Narrator czyta opowiadanie i wyczyta daną część karety, ta musi obiec swoje krzesełko dookola, bo inaczej musi kieliszka wypić :-P Ja dwa razy na tym się potknęłam i musialam wypić :-P
A w miesiące to też chyba znana zabawa: Goście robią kółko leci muzyka, w środku świadkowie i para młoda i leci muzyczka i pokolei wywoływane są osoby urodzone w danym miesiącu, wszystkie są przedstawiane gościom a potem piją kieliszka za parę młoda :-) I taka żartobliwa jest ta zabawa w wykonaniu naszego zespołu, np. jak jest wrzesień to śpiewają "kto się we wrześniu urodził ten robiony byl w sylwestra" albo na końcu jak już wszystkie miesiące wyśpiewają to śpiewają "kto się jeszcze nie urodził..." i wtedy wychodzą (albo są wyciągani) ci, co nie wyszli wcześniej by się napić :-P
I na końcu zawsze się śmieję, bo zespół każe usiąść... no i wszyscy konsternacja, ale po chwili siadają na tym parkiecie i czekają na dalszą część zabawy, a wtedy wodzirej mowi:"Ale nie na ziemi... jak to tak... do stołów" :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#116 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 29 maja 2010 - 21:12

"Ale nie na ziemi... jak to tak... do stołów"

super bardzo mi sie to podoba

powiem ci że nie znam żadnych zabaw bo byłam tylko na jednym weselu w życiu :P

i było bardzo mało zabaw bo Brat Tomka nie chciał i szkoda bo ja uważam że te zabawy są świetne

ale "włoska" nie podoba mi się wcale :-/

U Brata T. podobała mi sięzabawa dla pary młodej siedzieli plecami do siebie i oboje mieli po jednym bucie swoim i jednym współmałżonka i na zadawane pytania mieli podnieść odpowiedni but "ona " lub "on"

np> pytanie: Kto w domu trzyma kase? i podnoszą albo męski albo damski but

duzo smiechu było przy tym bo odpowiedzi mialy się zgadzać
oni mieli 8/10 :mrgreen:

najlepsze było apropo sexu :P

#117 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 maja 2010 - 08:57

A w miesiące to też chyba znana zabawa

w moich stronach bardzo znana :D

"kto się we wrześniu urodził ten robiony byl w sylwestra"

tylko ja słyszałam wersje 'kto się w lutym urodził ma wstać ma wstać ma wstać, niech weźmie kielich w rękę swą i pije i pije do dna' :mrgreen: i robi się to siedząc przy stołach - ale opcja z tym kółkiem na parkiecie bardziej mi się podoba <ookk></span> bo goście się bardziej ze sobą integrują - a nie jak na ostatnim weselu, którym byłam sala była ogrooomna i w trakcie śpiewania każdy zajęty był czymś innym <bezradny></span> i nie zwracał uwagi na to co się dzieje przy innej części stołów

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#118 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 maja 2010 - 11:58

amoramor u mnie tez zawsze była wersja z tym wstawaniem od stolów.
Olciiia zabawa z butami była u mojego brata. Czasem orkiestrama fajne pomysły z zabawami to mozna ich wypytac o pomysły i ustalic co ma byc a co nie , bo nie kazdy pomysł orkiestry musi sie podobac parze mlodej.

#119 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 30 maja 2010 - 21:21

magdaaaaa, też mi się tak wydaje :D

właśnie dziś chyba znalazłam zespół który będzie u nas grał to się z nimi pogada
;-)

#120 Kajka28

Kajka28
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 23:38

A może jezioro łabędzie wykonaniu facetów:

http://www.youtube.com/watch?v=-tAxYXkLhXA

CHociaż nie wiem czy to już nie taki standard i może mało oryginalne :-)

[ Komentarz dodany przez: Elodi: 2010-12-17, 23:52 ]
w opcjach odpowiedzi jest coś takiego jak "youtube". Kiedy tego użyjesz, wystarczy skopiować adres filmu i wkleić między klamry ;) Wtedy film wyświetli się w poście ;)
Dołączona grafika