Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Poświęcenie i Zmiana..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 14:09

Nie powiem, żeby to było łatwe. Tak naprawdę momentami jest okropnie ciężko, ale dajemy radę. I w gruncie rzeczy jesteśmy bardzo szczęśliwi. On lubi swoją pracę, cieszy się, że przez wyjazdy możemy coś odłożyć, przecież mu tego nie zabronię.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#22 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 15:59

Maona, jeśli Wa obojgu to odpowiada, to ok. ;-)
Ja stawiam sobie pytanie, gdzie kończy się rozsądne poświęcenie, a zaczyna gonitwa. I ile można poświęcić, a czego poświęcać absolutnie nie wolno. :->
Dopuszczam myśl, że może kiedyś będziemy musieli poświęcić nasz wspólny czas i żyć na odległość, bo tutaj będzie dziecko, rachunki, a pracy nie będzie. Ale w przypadku tego, że chcemy mieć więcej, lepsze wakacje i samochód z salonu, to już nie dla mnie takie życie. Nie poświęciłabym chwil z Brzydkim na rzecz czegoś, co nie jest absolutnie konieczne. <bezradny></span>

Kiedyś mi się wydawało, że związek z Brzydkim wymagał od mojej osoby bardzo dużych poświęceń. Teraz z perspektywy czasu uważam, że to nie były poświęcenia. Może kompromisy, które w pewien sposób mnie rozwinęły i wpłynęły pozytywnie na psychikę.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#23 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 16:16

Ja kiedyś poświęciłam bardzo dużo dla związku.. w sumie dlatego patologicznego związku :-/
Nie poszłam na wymarzone studia, zerwalam kontakty z moimi przyjaciółmi, odciełam się kompletnie...

a teraz? tak jakby zaczynam od nowa, z super facetem. Takim który mnie rozumie, z takim który nie zabrania mi się spotykać ze znajomymi, jest przy mnie i mi dopinguje!!!
Nie musze z niczego rezygnować bo akceptuje to jaka jestem, i to co chce robić.

Każdy w życiu popełnia jakieś błędy... Myślę,że teraz czas żebym pomyslala trochę też o sobie, o tym czego chce i co sprawi , że będe szczesliwa po prostu

iv09i09kftvt0mdm.png

#24 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 13:54

To ja teraz mam tak w związku, że facet ode mnie wymaga pewnych rzeczy i ja też od niego wymagam. Ale czuję, że chcę tego i nie jest to dla mnie problemem. Raczej nas to rozwija i nie jest to wyzbywaniem się siebie, zmienianiem na siłę.

Kiedyś mi się wydawało, że związek z Brzydkim wymagał od mojej osoby bardzo dużych poświęceń. Teraz z perspektywy czasu uważam, że to nie były poświęcenia. Może kompromisy, które w pewien sposób mnie rozwinęły i wpłynęły pozytywnie na psychikę.

Mam nadzieję, że kiedyś tak powiem ;)

#25 sferasklep

sferasklep
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17 czerwca 2015 - 21:42

mogłabym wiele poświęcić, jeśli on by o to nie prosił, bo skoro prosi o poświęcenie to nie jest tego wart... ale na pewno nie zmieniałabym siebie dla jego widzimisię 

http://sferasklep.pl/ - akcesoria sportowe i nie tylko 

#26 sabikja91

sabikja91
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 22 czerwca 2015 - 15:34

Nie poświęciłabym wszystkiego dla widzimisię, jeżeli miałoby to mocne podstawy i powody to temat były do rozważenia.

#27 Matari

Matari
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 12:22

czasem warto coś poświęcić

#28 Olga1

Olga1
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 21 września 2015 - 18:51

Dużo zależy od tego, jakiego rodzaju byłoby to poświęcenie, bo jeżeli musiałabym się bardzo poświęcać, bez zainteresowania, czy poświęcenia z drugiej strony to szczerze mówiąc olałabym sprawę, bo czemu ja mam się starać. Tak już jest od dawien dawna, że zazwyczaj miłość razem z poświęceniem idą w parze. Wiem, że w obecnym związku też musiałam z kilku rzeczy zrezygnować, ale on też, więc to się wyrównuje i nie ma co tego wypominać. 

#29 Banka91

Banka91
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 21:07

A byłybyście w stanie zrezygnować z rodziny?? kiedy postawiłby ultimatum?

#30 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 01 grudnia 2015 - 12:27

Z rodziny, to zależy co przez to rozumiesz. Ja jestem za szeroko pojętym kompromisem w związku, ale tylko takim, na który idą zgodnie obie strony.

#31 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 02 grudnia 2015 - 20:13

@Banka91 jak to zrezygnować z rodziny? Ja uważam, że to niemożliwe. On nie musi ich kochać, ale nie może zabronić ci np. kontaktu z nimi.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png