Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nadciśnienie a ciąża

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 04 września 2009 - 16:43

Od czterech tal biorę tabletki na nadciśnienie (Bisocard 5mg - biorę pół tabletki dziennie)
Podczas wizytu u ginekologa oraz kardiologa lekarze powiedzieli mi, że jeżeli kiedyś będę chciała zajść w ciążę należy odstawić leci. Ostatnio podczas wizyty u lekarza ogólnego zapytała go o to czy należy odstawić leki, powiedział, że nie ma takiej potrzeby...
Już sama nie wiem kogo mam słuchać, bo każdy mówi co innego...

#2 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 września 2009 - 20:09

mysle ze ginekolog ma wieksza wiedze na ten temat niz lekarz ogólny , ale najlepiej byłoby asiegnąc opini mize kilki ginekologów <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#3 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 04 września 2009 - 22:44

karolina_1986, ja bym w tej sprawie posłuchała opinii ginekologa. Przecież ciąża to jego dziedzina, a wiadomo, że ktoś, kto kształci się w jednym konkretnym kierunku lepiej orientuje się w temacie niż ktoś, kto takie zagadnienie ledwo "liznął". Oczywiście dla całkowitej pewności możesz zasięgnąc opini drugiego ginekologa
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#4 k.schuetz

k.schuetz
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 11 września 2009 - 20:18

Mialam podobny problem .Bralam tabletki na nadcisnienie, ktore ustwaili mi w szpitalu na kardiologii. po jakims czasie poszlam na kontrole do prywatnego kardiologa i jak zobaczyl co bralam to sie za glowe zlapal i kazal odstawic i brac cos innego.obecnie biore bisopromerck 5 .keidy zapytalam czemu mi zmnienia stwierdzil,ze biorac poprzednie leki ,gdybym zaszla w ciaze planowana lub tez nie...istaniej wysokie prawdopodobienstwo tego,iz dziecko urodzilo by sie z wadami rozwojowymi.
Proponuje zatem wybrac sie do dobrego kardiologa a nie do ogolnego lekarza.
...:::Don't pretend, just be honest:::...

#5 Wegan.Marta

Wegan.Marta
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 18 stycznia 2016 - 14:15

Często się zdarza, że na jeden temat dwóch specjalistów z innej dzieciny ma różne zdanie. W takim przypadku warto wybrać się do jeszcze jednego lekarza, który rozstrzygnie nasze obawy. Dobrym pomysłem jest też poszukanie innych osób mających takie same dolegliwości i zaobserwowanie jak postąpiły w danej sytuacji. Bardzo nie lubię sytuacji gdy na dany temat słyszę dwie różne diagnozy, szczególnie jeśli chodzi o coś ważnego co wpływa bardzo na zdrowie. Wtedy jak najszybciej idę do kolejnych lekarzy upewnić się w decyzji jaką mam podjąć. W tym przypadku spróbowałabym konsultacji przede wszystkim z innym ginekologiem.