Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Niezbędne wyposażenie domu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#61 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 11:28

Lodówka, pralka, kuchenka z piekarnikiem, mikser i blender..

choć bez miksera jakis czas żyłam.. i zmywarka dość wygodna

#62 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 14:18

Oprócz oczywistych oczywistości  :mrgreen: pod tytułem: pralka, lodówka, kuchenka z piekarnikiem, odkurzacz i żelazko absolutnie niezbędnym sprzętem u mnie w mieszkaniu jest ... otwieracz do wina  <lol> Bez porządnego otwieracza ani rusz, bo już wyrosłam z otwierania wina cyrklem, błyszczykiem i cegłą czy nożyczkami  <umieraam>

Poza tym bardzo często używam Thermomixa - świetna sprawa  <ookk>

Mikrofalówka w mieszkaniu jest ale ja z niej osobiście nie korzystam. 

Ze sprzętów 'niekuchennych' to na pewno depilator i coraz częściej suszarka (bo dostałam nową, więc jeszcze okres ekscytacji mam  :mrgreen: )

Teraz podczas upałów eksploatowany jest również bardzo często wiatrak  <ookk>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#63 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 16:05

Thermomixa
co to? :P 

Ja od jakiegoś czasu zaczęłam doceniać mikrofalę... Nie posiadam i cierpię z tego powodu okrutnie. Jednak to niesamowita wygoda wrzucić miskę z zupą czy makaron i po kilku minutach mieć cieplutkie ;-) 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#64 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 16:47

Thermomix to cos jakby robot kuchenny, mikser, mieszacz do chleba, podgrzewacz w jednym :)

#65 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 04 sierpnia 2014 - 17:57

Pralka, lodówka, piekarnik, płyta indukcyjna, maszynka do mięsa, blender, czajnik elektryczny, mikser to chyba wszystko jest dla mnie ważne, ale nie mogłabym już żyć bez zmywarki. Nie potrafię sobie wyobrazić jak to było jak jej nie było. :) Jest niesamowita, oszczędna i dzięki niej mam więcej czasu i dłużej trzyma mi się lakier na paznokciach.  <jezorek11>

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#66 makarenka

makarenka
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20 sierpnia 2014 - 11:33

Pamiętajmy też, że w każdej kuchni, zwłaszcza tej często eksploatowanej, niezbędne będą patelnie rożnych rozmiarów, garnki, sztućce, deski do krojenia i waga.

Tutaj masz ciekawe zestawiene:

/link/

Użytkownik Olenka edytował ten post 20 sierpnia 2014 - 11:38

#67 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 września 2014 - 09:43

Teraz to dla mnie temat do rozważań nr1 jaki sprzęt jest na początek absolutnie niezbędny, a co będzie można dokupić trochę później bez presji. Część sprzętu jak np. laptop, telewizor, dvd i takie inne bierzemy swoje, to co z kuchni tylko ja używam to też, ale lodówka, pralka itp to będzie trzeba zainwestować

Użytkownik halynka edytował ten post 01 września 2014 - 09:44

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#68 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 30 września 2014 - 22:15

Jakie AGD powinno znaleźć się w nowej kuchni koniecznie, co może się przydać, ale nie musi a co kompletnie jest bez sensu kupować??

#69 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 09 września 2015 - 21:03

Podbijam, bo fajny temat, a ja jestem na etapie urządzania domu. :) Jak dla mnie takim urządzeniem jest blender, a jeszcze lepiej dobry robot. Lubię sobie czasem w kuchni poszaleć, a bez robota ciężko, jeśli chce się poszaleć szybko. :)

#70 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 14 września 2015 - 08:36

Chciałabym mieć fajnego robota kuchenne, ładnego, wielofunkcyjnego, najlepiej coś takiego:

SKA_production-and-promotion-2.jpg

no ale wszystko w swoim czasie ;)

Póki co muszę wybrać piekarnik, mikrofalówkę, zmywarkę i płytę.

#71 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 15 września 2015 - 09:32

Chciałabym mieć fajnego robota kuchenne, ładnego, wielofunkcyjnego, najlepiej coś takiego:

strasznie mi się on podoba ;) i jeszcze ten kolor...

#72 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 17 września 2015 - 10:53

No, prawdziwe cudeńko, oprócz tego, że ładnie wygląda jest też funkcjonalny. Ma mnóstwo końcówek i przystawek, wyrabia nawet ciasto i może mielić mięso :)

#73 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 19 września 2015 - 14:57

Piękny jest! Mogę spytać jaki to model? Zakochałam się w tym kolorze. :)

#74 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 22 września 2015 - 12:24

Ma mnóstwo końcówek i przystawek, wyrabia nawet ciasto i może mielić mięso

z każdym ciastem sobie poradzi?
Kruche też ??
A ile w ogóle kosztuje?

#75 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 18 lipca 2016 - 10:46

Ja jestem totalnie zakochana w sprzętach w stylu retro.Kitchen aid planowałam sobie kupic ale ostatnio krucho u nas z kasą tak wiec szukam obednie jakiegoś zamiennika. Czy są może jakieś inne firmy, które produkują takie roboty kuchenne ale w korzystniejszej cenie? Bo jednak te 2000 zł na robot to dla mnie za dużo.

Jakiś czas temu szukałam sobie również nowej mikrofali i natknęłam się na kuchenki mikrofalowe Candy w stylu retro. Totalnie się w nich zabujałam. Zobaczcie sobie:

80-38000218%20EGO-G25DCR-L-49110-M.jpg

80-38000207%20EGO-G25DCG-F-40929-M.jpg

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#76 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 24 lipca 2016 - 10:10

Te Candy sa naprawde super

#77 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 13 maja 2017 - 18:01

No nie wiem. Ja jakoś nie jestem przekonana do tej marki. Miałam 2 urządzenia z Candy i szybko się zepsuły. Za to nigdy nie zawiodłam się na Viledzie. Mam wiele produktów do sprzątania tej marki i jestem zadowolona. Teraz chcę kupić deskę do prasowania i też szukam jakiejś tej marki. Już jedną znalazłam na ...link.... Widać, że ma pokrycie dobrej jakości, a to w przypadku deski jest najważniejsze.

#78 kaptur3k

kaptur3k
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28 sierpnia 2017 - 12:52

dla mnie teraz w planach jest generator pary i takie super żelasko, kto, coś?

#79 muaraz

muaraz
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 15 września 2017 - 11:30

żelaZko jak już ;) nie polecam na nim oszczedzać, już się dwa razy przejchałam na jakiejś chińszczyźnie. Żelazko do wywalenia, tak samo jak kilka popalonych ciuchów :/ a ten genetaror pary to co to jest?  

#80 kathy

kathy
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 15 września 2017 - 12:40

dostałam od męża takie z Bosha i jestem mega zadowolona, zresztą to solidna firma, pralkę tez mam od nich. to moje żelazko grzeje się tylko wtedy jak się je trzyma w dłoni, produkuje dużo pary i po kilku miesiacach używania nie ma ani jednej ryski