Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

taniec na rurce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#21 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 14:00

To jakieś takie poniżające dla kobiet...

Moim zdaniem to nie jest poniżające,nikogo się nie krzywdzi,to tylko taniec.A jak ma się bardzo ładne kształty,to świetnie.Oby tylko nie przekraczać wyznaczonych przez siebie granic(mam na myśli sypianie z mężczyznami),jakieś dotykania itp.

#22 poledancerka

poledancerka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 23 marca 2011 - 21:20

Polskie Stowarzyszenie Pole Dance zaprasza wszystkie Panie do udziału w Pierwszych Ogólnopolskich Zawodach Pole Dance, które odbędą się w dniu 16.04.2011 we Wrocławiu o godz. 18.00 w Ośrodku Działań Artystycznych Firlej (link) przy ul. Grabiszyńskiej 56. Regulamin zawodów i karta zgłoszeniowa do pobrania

Prosimy o wypełnienie karty zgłoszeniowej i przesłanie na adres mailowy:lub pocztą na adres stowarzyszenia

Wszelkie zapytania dotyczące zawodów prosimy kierować pod adres mailowy:

#23 ...Zakochana...

...Zakochana...
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 25 marca 2011 - 22:22

Słyszałam o tym ;D
Ciekawe :)
♥Kocham Mojego Misia♥

#24 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 marca 2011 - 11:17

W chyba ostatnim odcinku YCD był chłopak który uczy tanca na rurze. Pokazywane były urywki z jego lekcji. Swietna sprawa. Sama bym sobie na takie zajecia poszła.
A te dziewczyny cuda wyprawiały na tych rurach. Trzeba być nieziemsko wygimnastykowanym .
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#25 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 marca 2011 - 12:13

Sama bym sobie na takie zajecia poszła

Ja też :-D Jakiś czas temu szukałyśmy z Adą takich zajęć, ale niczego ciekawego, dostosowanego do naszych zerowych umiejętności na razie nie znalazłyśmy <bezradny></span>

Trzeba być nieziemsko wygimnastykowanym

I mieć strasznie silne ręce i nogi, a u mnie z tym najgorzej. O ile jestem w miarę rozciągnięta, to z siłą u mnie bardzo kiepsko.

#26 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 marca 2011 - 13:37

Ja też Jakiś czas temu szukałyśmy z Adą takich zajęć, ale niczego ciekawego, dostosowanego do naszych zerowych umiejętności na razie nie znalazłyśmy

u mnie tez nie ma ;/

mieć strasznie silne ręce i nogi, a u mnie z tym najgorzej

rece to jeszcze, ale nogi mam słabe. Kiedys miałam silniejsze, za czasów jak sie na rowerze jezdzilo ponad 30 km w jedna strone, teraz juz epoka kamienia łupanego
:lol:

No szkoda że nie ma bo chetnie bym sobie potanczyła :-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#27 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 26 marca 2011 - 18:30

U mnie w Krk ponoć jest jakaś szkoła tańca na rurze, ale gdzie i za ile to nie wiem. Ale z tego co widzę to w każdej szkole tańca w Krk są takie zajęcia, ale ja z moimi mięśniami ud raczej się nie nadaję :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#28 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 marca 2011 - 13:57

chyba ostatnim odcinku YCD był chłopak który uczy tanca na rurze. Pokazywane były urywki z jego lekcji. Swietna sprawa. Sama bym sobie na takie zajecia poszła.
A te dziewczyny cuda wyprawiały na tych rurach. Trzeba być nieziemsko wygimnastykowanym

no faktycznie byly swietne , nie jedna tancerka latino czy hiphopu nie jest taki wygimnastykowana.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#29 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 10:49

też chętnie bym spróbowała tańca, ale sama bym się wstydziała pójść , a koleżanek tak odważynych nie mam :-/
Dołączona grafika

#30 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 10:58

U mnie w Krk ponoć jest jakaś szkoła tańca na rurze, ale gdzie i za ile to nie wiem

Pewnie drogo,bo to nowość w naszym kraju.
Sama chętnie zapisałabym się na takie coś.Kocie ruchy i te sprawy..... <umieraam></span> .
Sexy na maksa,ale dla swojego faceta. ;-)

#31 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 11:00

Sama chętnie zapisałabym się na takie coś.Kocie ruchy i te sprawy..... <umieraam></span> .
Sexy na maksa,ale dla swojego faceta. ;-)

jak dla mnie te kocie ruchy to pikuś ..najbardziej zależało by mi na umieśnieniu ciałka :roll: marzenie
Dołączona grafika

#32 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 11:04

na umieśnieniu ciałka :roll: marzenie

To w czym problem,siłownia i sprzęt ,który tam jest. ;-)

#33 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 11:08

na umieśnieniu ciałka :roll: marzenie

To w czym problem,siłownia i sprzęt ,który tam jest. ;-)

siłownia a rurka to co innego, na rurce wszystkie mięsnie na raz pracują, siłka to inna bajka
Dołączona grafika

#34 freeartfusion

freeartfusion
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21 maja 2011 - 16:05

Pole dance. Kilka słów na temat... Pole dance, czyli taniec przy rurze, opuszcza kluby dla panów i wdziera się na salony, a dokładniej do szkół tańca. Wciąż jeszcze otoczony pewną aurą tajemnicy i kontrowersji budzi zainteresowanie zarówno kobiet, jak i mężczyzn. Tymczasem pole dance jako forma fitness łączy taniec i gimnastykę. Wzmacnia i kształtuje sylwetkę, zwłaszcza ramiona, uda i pośladki. Poprawia się elastyczność i koordynacja, a tkanka tłuszczowa znika w oczach. Rośnie wytrzymałość i siła. Pole dance to jednak nie tylko korzyści dla ciała. Uczestnictwo w zajęciach podnosi poczucie własnej wartości i pewność siebie. Poza tym, to po prostu świetna zabawa przy muzyce w kobiecym gronie. Elementy tańca erotycznego odsunięte zostały na dalszy plan, a nacisk kładziony jest na aspekt sportowy. Wykorzystanie w ćwiczeniach drążka daje wiele możliwości. Pozwala wykonać efektowne figury i układy. Jako przyrząd gimnastyczny pionowy drążek (tzw. chinese pole) wykorzystywany jest od stuleci. Numer z jego wykorzystaniem znajduje się w repertuarze słynnego Cirque du Soleil. Uprawianiem pole dancing chwali się wiele gwiazd, m.in. Madonna, Fergie, Jessica Alba, Cindy Crawford, Terri Hatcher, Kate Hudson. Zgodnie twierdzą, że ćwiczenia przy rurce pozwalają im utrzymać zgrabną sylwetkę i doskonałe samopoczucie. Na zajęciach taniec przeplata się z gimnastyką i akrobatyką. Aby zacząć, nie trzeba być jednak mistrzynią aerobiku. Zapraszamy panie w każdym wieku. Sprawność fizyczna (jej brak...) czy ciężar ciała nie są przeszkodą. Każdy znajdzie coś dla siebie. Każdy też zyskuje. Zajęcia rozpoczynają się od rozgrzewki, ćwiczeń wzmacniających i rozciągających. Następnie uczestniczki poznają kolejne figury przy drążku, które wykorzystywane są potem w krótkim układzie. W przypadku tego kursu wyjątkowo istotna jest systematyczność. Tylko regularne uczestnictwo w zajęciach pozwala na szybkie postępy. Zainteresowana? Czeka na Panie zupełnie nowa sala tylko do zajeć pole dance….

nie reklamujemy na forum

#35 kornida

kornida
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 15:50

bylam ostatnio na kursie takiego tanca :P fajowa sprawa, tylko teraz mam zakwasy :P

#36 unitedp

unitedp
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 17:14

moim zdaniem, to jest jedna z najlepszych form aktywnosci fizycznej, wspaniale rzazbi sylwetke i poprawia kondycje :)
naprawde polecam, bo warto...

#37 Feeri

Feeri
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 09:39

tylko że dla wielu kobiet taniec na rurce kojarzy się od razu z... wiadomo czym. Ach... te uprzedzenia :)

#38 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 10:08

tylko że dla wielu kobiet taniec na rurce kojarzy się od razu z... wiadomo czym. Ach... te uprzedzenia :)

Wszystko zależy jak taki taniec jest wykonany, jeśli kobieta robi same akrobacje i wygląda to jak sport to jest to pole dance ale jeśli wykonuje przy tym obsceniczne ruchy, no to nie dziwne że kojarzy się tylko z klubem dla panów.

Oglądałam filmiki z pole dance i niektóre tancerki zachowują się ... jak by to delikatnie ująć ... kusicielsko ?

#39 Szpillka

Szpillka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 14:51

A ja kiedyś chciałam się zapisać na pole dance i nie wiedzę w tym nic złego, wszystkie mięśnie pracują i można mieć extra sylwetkę :)