Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Błonnik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#41 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 10:06

o czymś takim jeszcze nie słyszałam, jaki to ma w ogóle smak?

hmmm...cięzko powiedzieć... na początku tak dziwnie smakowało ale później polubiłam to i mogłabym jeść i jeść :-P Czasami też jadam blonnik sante z żórawiną i który jest pyyyyyszniutki :-P Ale koleżanki się ze mnie śmiały, że trociny jem :-P :-P

również to jadam ale jako dodatek do płatków, Zdrowy Błonnik jest doby na taką odskocznię od codziennych płaktów
Dołączona grafika

#42 ewka85

ewka85
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 01 maja 2011 - 08:21

najwięcej błonnika w jabłkach. te w proszku są tak obrzydliwe, że masakra. kiedyś musiałam stosować, a teraz zjadam jabłuszka i ananasy i jest w porządku :)

#43 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 maja 2011 - 13:13

te w proszku są tak obrzydliwe, że masakra.

to prawda ..swojego czasu kupiłam w proszku (jak dobrze pamiętam marchewkowy) obrzydlistwo :!: dosłownie na wymioty brało :evil: wywaliłam do kosza bo szkoda się tak 'truć'

chociaż wiem że teraz są jakieś nowe specyfiki - błonnik w postaci budyniu
Dołączona grafika

#44 apc-Cosmetics

apc-Cosmetics
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 09 października 2012 - 15:05

Polecam błonnik w tabletkach. Który wspomaga przemianę materii, pomaga w trawieniu. Ja stosuje błonnik ze względu na...zaparcia;/ bardzo pomaga, przy czym nie czuje głodu. Każda tabletkę popijam dużą ilością wody i nie podjadam miedzy posiłkami, szczególnie wieczorem. W dodatku jest niedrogi. 100 tabletek błonnika z ananasem kosztuje zaledwie 16zł. na opakowaniu napisane jest żeby brać 6 do 10 na dzień. Po 2-3 przed każdym głównym posiłkiem, ale ja biorę po jednej przed jedzeniem i tez pomaga.

#45 roszele

roszele
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 11 października 2012 - 13:11

To fakt, nie należą do najsmaczniejszych ale z mlekiem i bananem pycha.
kobieta swą urodą rzuca na kolana, a dobrocią podnosi na duchu.

#46 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 23:34

W tabletkach? A fuj! W sklepach spożywczych są dobre produkty bogate w błonnik, np. Sante. Smacznie i do tego zdrowo. Dobre, bogate w błonnik śniadanko i można podbijać świat :-)

#47 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 19:59

np. Sante.

byle nie bylo to granulowane otreby nbo maja sporo cukru,m aromatów i syropu glukozowo-fruktozowego.
najlepiej platki owsiane , suszone owoce i duzo plynów.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#48 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 27 listopada 2012 - 11:55

Płatki owsiane to jak najbardziej dobry pomysł. Do pogryzania są też fajne ciasteczka owsiane, niskokaloryczne. Warto przy tym pamiętać, że błonnika nie zawierają np. mięso, ryby, mleko, jaja, alkohole, masło, oleje i inne produkty tłuszczowe. Jak już jemy "błonnikowo", to warto się tego przez jakiś czas trzymać.

#49 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 27 listopada 2012 - 20:33

A ja lubię musli błonnikowe z truskawką i błonnik 5 zbóż jako przegryzki. Otręby owsiane ze śliwką na śniadania. W ogóle odkąd zamieniłam pieczywo na śniadanie, na otręby, owoce i warzywa czuję się znacznie lepiej i "lżej".

#50 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 21:07

Bardzo dobra jest jeszcze Granola - jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, a przy okazji w różnych smakach.
A "lekkość" faktycznie pojawia się i to działanie błonnika, bo ponieważ wchłaniając wodę pęcznieje i wypełnia żołądek. Nie ma poczucia głodu i mniej się je. super sprawa :-)

#51 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 22:53

Tak, ale myślę że nie można przesadzać z takim "zdrowym" jedzeniem. Wszystko w nadmiarze szkodzi. Myślę, że zróżnicowana dieta to podstawa. Przynajmniej wszystkie witaminy dostarczane są regularnie.

#52 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 21:39

Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Jedynie racjonalne, zdrowe odżywianie daje tak naprawdę wymierne efekty, i nie tylko w sferze wagi i wyglądu, ale samopoczucia i zdrowia.

#53 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 19:43

i woda , woda i inne plyny , bo rak tego i duzo blonnika to dopiero "zakorkuje" :roll: i tez na poczatek nie mozna przesadzać , trzeba stopniowo zwiekszac ilość blonnika w diecie .
no i dieta wysokoblonnikowa obniza cholesterol ;-)

#54 Gorzka

Gorzka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 11:52

Własnie sobie skubie blonnik :) pycha!

#55 Jowita1

Jowita1
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 23:04

Ja jem dużo jabłek i owsiankę co trzeci dzień i jeszcze mi taka ilość błonnika nie zaszkodziła..Według mnie jest wskazany i powinien być zawarty w każdej diecie.. Szczególnie u osób, które walczą z cellulitem!:)

#56 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 maja 2013 - 20:11

tylko nie mozna zapominac o duzej ilosci plynów. kasze tez , te grube, maja go sporo , no bardzo wiele warzyw.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych