Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Błonnik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#21 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 01 stycznia 2010 - 19:45

moja kolezanka bierze blonnik90 i sobie go bardzo chwali wiec postanowilam rozniez go sobie kupic tylko akurat go nie było wiec kupiłam ispagul bo pani sprzedawczyni powiedziala mi ze to jest dokladnie to samo tylko inny producent. Dzisiaj wzięłam pierwszy raz ale tylko łyżeczke... zobaczyny mam nadzieje ze cos pomoze ;-)
szczęście ma smak truskawek :D :D

#22 Kajka28

Kajka28
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 29 maja 2010 - 19:10

Lepiej zadbać o to, żeby dostarczyć sobie błonnik z pożywienia, wystarczy dużo warzyw, razowych produktów, pełnoziarnistych kasz i nie trzeba dodatkowo błonnika przyjmować.

#23 mushroom

mushroom
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 08 czerwca 2010 - 12:25

Lepiej zadbać o to, żeby dostarczyć sobie błonnik z pożywienia,

zgadzam się z tym. Nic nie zastąpi naturalnego błonnika. Można do znaleźć w razowym pieczywie, płatkach owsianych, otrębach no i oczywiście warzywa. jeśli owoce to ze skórką.

#24 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 15:43

ja ostatnio postanowiłam wiecej produktów jesc z blonnikiem wiec jem platki owsiane, otreby oraz kasze .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#25 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 18:20

magdaaaaa, tylko pamiętaj żeby nie przesadzić w drugą stronę - bo za dużo błonnika też jest niekorzystne dla organizmu
norma proponowana przez dietetyków to 20-40 g błonnika dziennie :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#26 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 14:51

tak wiem , jak jem na sniadanie kasze gryczana to juz nic z duza iloscia blonnika nie jem w ten dzien .

#27 Fenomenka

Fenomenka
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 09:38

jest taki produkt "Błonnik" jest to cos w rodzaju platek :-) sa to takie male "bobki" :-) niby powinno sie to jesc z mlekiem ale ja wole na sucho sobie pogryzc bo po pierwsze sa lepsze a po drugie zawsze moge jakos rece zając i cos sobie podziobac miedzy posilkami albo przed tv :-) i faktem jest,ze czesciej po tym chodze do kibelka :-) :-) :-)

#28 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 13:49

Dzięki nie(d)oceniona :)
W takim razie przejdę się dziś do apteki może mi farmacetka poleci jakiś produkt z chromem i błonnikiem.

myślę, że zamiast sztuczne błonnika radzę zastąpić naturalnym z produktów, bo ile można tak ciągnąć na proszkach, czym prędzej jak odstawisz błonnik w proszku może dość do wilczego apetytu
Dołączona grafika

#29 lineczka23

lineczka23
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 18:45

No tak, ale ja np nie jem za dużo warzyw i owoców, muszę mieć ogromną ochotę żeby po nie sięgać. Nie przepadam jakoś specjalnie za nimi. Najczęściej z owoców jem banany a z warzyw ogórki kiszone lub fasolke szparagową. Tam chyba nie ma za dużo błonnika?

#30 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 20:37

posty przeniosłam do tematu o błonniku, część o chromie usunęłam

Błonnik występuje:

Produktami, w których znajdziemy duże jego ilości są:
* warzywa: zielony groszek, fasola, seler, marchew, kapusta, kukurydza, soja, suszone warzywa strączkowe, ziemniaki
* owoce: jeżyny, porzeczki, maliny, rodzynki, morele, figi i śliwki suszone
* orzechy i nasiona: wszystkie orzechy, migdały, ziarna maku, lnu, słonecznika
* produkty zbożowe: mąka pełnoziarnista, płatki owsiane, kiełki zbóż, kasze, ryż, pieczona żywność z pełnych ziaren, otręby spożywcze.

Zawsze lepiej jest spożywać składniki mineralne w pożywieniu, a nie w chemii w tabletkach i innych suplementach, ale tak na prawdę mało kto jest w stanie dostarczyć do organizmu wszystkich wymaganych składników w odpowiednich ilościach ;-)

nawet nie lubiąc warzyw i owoców można dostarczyć do organizmu błonnik np. w produktach zbożowych, tych pełnoziarnistych. Warto czytać opakowania kupowanych przez nas produktów ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#31 jolcia19_84

jolcia19_84
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 13:24

Też jestem zdania, że lepiej karmić się błonnikiem z pożywienia.
Mąki i makarony pełnoziarniste, ryż nieoczyszczony, kasze + warzywa i owoce dają radę.
Tylko bez szaleństw bo może być gastryczna katastrofa!

#32 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 15:24

pewnie że lepiej ale na lenistwo ciężko jest coś poradzić ;P sama nie potrafię tego wytłumaczyć ale wygodniej mi było wziąć jakiś suplement...

#33 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:54

kupiłam dzisiaj "zdrowy błonnik" są to takie jakby pałeczki... będę je jeść jak będę miała ochotę coś zjeść, zapcham się nimi i może odechce mi się jedzenia :lol: :lol: :lol:

#34 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 11:56

o czymś takim jeszcze nie słyszałam, jaki to ma w ogóle smak? :) dla mnie nutri slim ma taki fajny smak jak oranżadki w proszku dlatego go lubię i faktycznie hamuje uczucie głodu.

#35 koteczka1

koteczka1
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 14:48

błonnik najlepiej jesc naturalny,
ztego co slyszalam wszelkie blonniki w proszku, ciasteczkach itp sa szkodliwe na dluzsza mete i moga bardzo rozregulowac organizm

#36 lineczka23

lineczka23
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:55

Teraz błonnik można chyba w każdej postaci spotkać :P no ale dobrze, do wyboru do koloru. Chociaż niektóre na prawdę mogą być szkodliwe. Lepiej brać sprawdzone rzeczy. A co do nutri to można jeść je właśnie jako oranżadkę czy lepiej z jakimś produktem?

#37 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 12:35

o czymś takim jeszcze nie słyszałam, jaki to ma w ogóle smak?

hmmm...cięzko powiedzieć... na początku tak dziwnie smakowało ale później polubiłam to i mogłabym jeść i jeść :-P Czasami też jadam blonnik sante z żórawiną i który jest pyyyyyszniutki :-P Ale koleżanki się ze mnie śmiały, że trociny jem :-P :-P

#38 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 18 stycznia 2011 - 11:04

och te koleżanki ze mnie w pracy też się śmieją odkąd postanowiłam się zdrowo odżywiać, zamiast wspierać to jeszcze się śmieją :D moi znajomi z pracy jakieś pizze, kfc, a ja jem płatki owsiane, musli, koktajle białkowe...za jakiś czas im nie będzie do śmiechu jak się zobaczą w lustrze :)

#39 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 stycznia 2011 - 22:17

czymś takim jeszcze nie słyszałam, jaki to ma w ogóle smak?

hmmm...cięzko powiedzieć... na początku tak dziwnie smakowało ale później polubiłam to i mogłabym jeść i jeść Czasami też jadam blonnik sante z żórawiną i który jest pyyyyyszniutki Ale koleżanki się ze mnie śmiały, że trociny jem

to ma pewnie w sobie duzo otrębów <co></span> <hmm></span>
ja gdybym jeszcze łykała blonnik to bym przedawkowała i lyzka z torebki zjadac otreby , no i w posiłkach tez sie jakies ilosci blonnika zdarzaja ;-)

#40 mis11

mis11
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 17:20

Zwykła sucha kajzerka popita sokiem nie tuczy, daje poczucie sytości, wystarczająco pęcznieje w żołądku. Ale mała uwaga, kajzerka nie tuczy, a dokładnie skrobia, pod warunkiem, ze jest jedzona sama, zapomnijcie o kanapkach. ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych