Książka
Napisano 26 lipca 2007 - 16:11
Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:51
Oczywiście nie wszystko można wypożyczyć, nie wszystkie są niestety, a poza tym bardzo duzo ludzi je wypożycza.
Jak na razie jestem pewna, że kupię Alchemika, Zachira-one wyjątkowo mi się spodobały. Czytałam jeszcze "Demon i Panna Prym"-bardzo daje do myślenia, "Pielgrzym"-strasznie mnie zmęczył, nawet nie byłam w stanie dokończyć tek książki
Saga Tolkienowska Władca Pierścieni-po prostu cudo.
Oczywiście nasz czarodziej Harry Potter też jest super.
Lubię książki Karola Maya, kilka dni temu wypożyczyłam kolejne, tym razem 5
Kiedyś czytałam dużo książek Zelaznego i Andre Norton, świetna fantastyka, muszę kiedyś do niej wrócić, choć nie wiem czy teraz by mi się podobała.
Ale tak naprawdę nic nie przebije "Alicji w Krainie Czarów" Lewisa Carolla.
Nawet nie wiem jak opisać tę książkę, ta książka to po prostu mistrzostwo.
Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:54
[ Dodano: 2007-08-01, 23:56 ]
Ale tak naprawdę nic nie przebije "Alicji w Krainie Czarów" Lewisa Carolla
chyba ja się skusze na tą książke ... ciekawe co to będzie po przeczytaniu 3 stron czy poleci na półkę zbierać kurz czy do konca przeczytam
Napisano 01 sierpnia 2007 - 23:18
Też tak miałam, nawet jeszcze za czasów L.O choć już wtedy zaczęłam kombinować z fantastyką. Poczytaj to i owo, wtedy określisz jakie książki najbardziej Cię interesują, bo nie wierzę, że żadna książka nie jest w sanie Cię sobą zainteresować
Nie no, zdziwiłabym się gdybyś Alicję w Krainie Czarów odstawiła w kąt, naprawdę.
Poz tym jesli nie lubisz czytać, to ta książka jest dla Ciebie, bo nie jest taka gruba, więc Cię nie wystraszy.
Zresztą ta książka jest niezmiernie ciekawa, nie będzie Cię w stanie znudzić, po prosotu NIE i koniec.
Widzę, że lubisz H.Pottera, więc Alicja powinna Ci się spodobać.
Napisano 01 sierpnia 2007 - 23:37
Napisano 02 sierpnia 2007 - 00:33
Ja nie lubie za bardzo romansów i kryminałów, ale widzę tu trochę przygodówek, jakie bys poleciła?
Napisano 02 sierpnia 2007 - 00:55
* Saga Klucze
# Klucz światła
# Klucz wiedzy
# Klucz odwagi\'
#
* Irlandzka trylogia
# Klejnoty słońca
# Łzy księżyca
# Serce oceanu
czy np\
# Szczypty magii
# Taniec marzeń ale tak to poprostu kazda przynajmniej mnie wciaga co do kryminałów
pod ps. J.D. Robb to wiesz kazda powiesc łaczy sie praktycznie ze soba troszke bo sledztwa prowadzi ta sama p. detektyw... ale sa bardzo wciagajace i moge z czystym sumieniem powiedziec ze mozesz sie na ktoras z nich skusic
Napisano 02 sierpnia 2007 - 01:03
Napisano 20 sierpnia 2007 - 12:12
Napisano 29 sierpnia 2007 - 17:33
Napisano 30 sierpnia 2007 - 13:30
właśnie skończyłam "Zieloną milę" Kinga
świetna książka, polecam wszystkim, którzy jeszcze nie czytali
i tylko prosze nie iść na łatwizne i filmu nie oglądać
bo to nie to samo
hehe z ta łatwizna to kiepsko bedzie bo juz dawno ogladalam filmek
Napisano 30 sierpnia 2007 - 19:02
hehe z ta łatwizna to kiepsko bedzie bo juz dawno ogladalam filmek bardzo mi sie podobal, wiec ksiazka pewnie jeszcze fajniejsza
na 100% książka lepsza, ja tam książki wole
Napisano 30 sierpnia 2007 - 23:28
na 100% książka lepsza, ja tam książki wole
![]()
ja tez tylko koniecznie przed obejrzeniem filmu, bo inaczej to mi sie juz nie chce czytac
Napisano 31 sierpnia 2007 - 08:21
ja tez tylko koniecznie przed obejrzeniem filmu, bo inaczej to mi sie juz nie chce czytac
racja, lepiej przed obejrzeniem, a ja nawet filmu nie wiedziałam, tzn. "zielonej mili" jakoś mało przy telewizorze siedze, zdecydowanie książki bardziej wciągają
Napisano 31 sierpnia 2007 - 11:55
Napisano 31 sierpnia 2007 - 11:59
Napisano 31 sierpnia 2007 - 11:59
mi do gustu przypadły ksiązki Wojciecha Cejrowskiego, opowiadające o jego podrózach. Bardzo miła lektura, napisane prostym językiem i z odrobina zartu. polecam. Ostatnio czytałam "Gringo wśród dzikich plemion".
MOj kolega czytal jego ksiazki i rzczywiscie tez mowil ze warto przeczytac
Napisano 31 sierpnia 2007 - 14:40
a teraz jestem w trakcie czytania książki "Cicha kuracja" Michael Palmer
Napisano 31 sierpnia 2007 - 16:41