Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#261 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 20:06

Teraz czytam "Grom" Deana R. Koontza-jest doskonaly!

Będę musiała poszukać skoro zachwalasz :-D akurat tej książki nie czytałam ;-) tak mi się wydaje ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#262 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 20:09

Tilia, nie wiem jaki gatunek ksiazek lubisz, ale "GRom " spodoba Ci sie (zabarwienie science -fiction)

#263 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 20:12

Ogółem bardzo lubię tego autora ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#264 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 22:09

ja tez :) "Grom" chyba czytałam...a moze to była "pieczara gromów" czytałam tyle jego ksiazek ze juz nie zawsze odrozniam :P a jakis czas temu to było...niedługo moze znowu po nie siegne :P

#265 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 00:15

Mi się Intensywność podobała..jeszcze kilka czytałam ale obok pierwszej bledną :-P

#266 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 00:17

Mi się Intensywność podobała..jeszcze kilka czytałam ale obok pierwszej bledną :-P

UWIELBIAM tę książkę :-D niesamowita i trzymająca w napięciu :-D ale to już chyba kiedyś pisałam :-P

JkIEp1.png

#267 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 00:27

ooo taaak :D Intensywnosc jedna z lepszych :) strasznie sie wczułam jak ta babeczka przed tym psycholem uciekeła

#268 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 11:45

ja teraz czytam "Lustrzane odbicie" Danielle Steel :-P

#269 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 12:53

a ja kupiłam " Alchemię uwodzenie " i będę próbować na moim mężu jak tylko przeczytam <jupi></span>

jeeny tez to kupilam, ale dla mnie szmira totalna, w ogole jej skonczyc nie moge :)

obecnie mam malo czasu na czytanie, bo matura tuż tuż, ale jak mam chwilkę to sięgam po "Taka piękna żałoba" Hrabala. Całkiem przyjemnie się czyta.

Poza tym polecam Terakowską "Ono", "Poczwarkę" oraz Coelho "11 minut" "Weronika postanawia umrzeć" "Demon i panna Prym"

a słyszałyście o książce "Podziemne życie mężczyzny" ? ja tylko 2-3 str. przeczytalam, na przerwie z koleżanką. powiem Wam, ze chyba ja przeczytam, ale język wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia :/ ten koles [autor] jest po prostu oblesny momentami :/

#270 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 18:16

ten koles [autor] jest po prostu oblesny momentami :/

Tak myslalam o Wiliamie Whartonie w trakcie czytania "spoznionych kochankow"
Ksiazka niezla, ale czulam niesmak przy opisach seksu 70-letniej dziewicy z 2o lat mlodszym facetem.

#271 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 18:20

Ksiazka niezla, ale czulam niesmak przy opisach seksu 70-letniej dziewicy z 2o lat mlodszym facetem.

ten temat był tu już poruszony hehe :-P ale ja bronie Whartona, bo jakoś musiał to opisać z punktu widzenia tej niewidomej kobiety i moim zdaniem nie było to obleśne ;-)

#272 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 18:21

Nie wiem czy byl, jestem tutaj dopiero 24 godziny i jestem na poczatku przekopywania tematu :-D

#273 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 18:24

w tym temacie już o tym ciut pisałyśmy, bo właśnie nie każdemu ten opis seksu staruszki z 50 latkiem się podobał ;-)

#274 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 23:50

Kwestia gustu, coś na zasadzie, że niektórych np. seks analny obrzydza.. :P Kiedyś się wypowiadałam :P

Ja "połykam" Roberta McLiama Wilsona :P Najpierw Autopsja, teraz Zaułek łgarza. Rewelacyjny przekaz emocji, sposób puentowania, wyzwalacz emocji :)

#275 gruchapietrucha

gruchapietrucha
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 06 maja 2008 - 22:14

Ja dzisiaj zaczełam "Pianistkę" Jelinek. Zapowiada się ciekawie!!!
Zakochana na wiosnę.

#276 dora_to

dora_to
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 19 maja 2008 - 19:37

A ja dopiero co zamówiłam sobie przez internet Bridę Coelho. Skusiły mnie opisy książki, mówiące o poszukiwaniu drugiej połówki i magii:-) Jak przeczytam, to się odezwę, na ile książka spełniła oczekiwania. A może wy to już czytałyście? Jeśli tak, podzielcie się wrażeniami.

#277 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 19 maja 2008 - 19:45

Ja uwielbiam Paulo Coelho te ksiazki maja w sobie cos cudownego
dora_to jesli chodzi ci o ta najnowsza jego ksiazke to podobno jest swietna wczoraj jechalam w pociagu z kobieta ktora czytala ta ksiazke i mowila ze super

#278 kakua

kakua
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 20 maja 2008 - 07:18

Oj jak ja nie lubię Coelho, "Alchemik" był jeszcze dosyć dosyć, ale reszta to juz mnie przeraziła naiwnością i banalnością, przez "Weronikę...", czy "Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam" ledwo przebrnęłam...

I wiem, że to dopiero kiczowate, ale zaczytuję się nałogowo w Stephenie Kingu ;) (Koontz nie dorównuje mu do pięt :P), uwielbiam Jonathana Carrolla, i tu bardzo mocno polecam "Krainę Chichów".

I świetna książka, do której często wracam: "Życie Pi" Yanna Martela

#279 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 20 maja 2008 - 07:24

"Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam" ledwo przebrnęłam...

a ja to czytalam i bardzo mi sie podobala

a o Alchemiku juz nie wspomne to moja 1 pozycja jaka przeczytalam, powiem szczerze ze byla masakra jak dla mnie a na koncu sie wzruszylam.... a teraz 2 dni temu slyszalam ze "Weronika poztanawia umrzec" jest pozyycja jaka powinno sie zaczac przeygode z Coelho i BARDZO mi ja chwalono teraz chce ja nabyc i zdam relacje

[ Dodano: 2008-05-20, 08:25 ]
z reszta Tomek ja czytal i tez chwalil

#280 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 20 maja 2008 - 08:27

Stephenie Kingu ;) (Koontz nie dorównuje mu do pięt :P )

Oszzzzz TY <ciah></span>

A co do Coelho.Nie lubię jego twórczości.Nie zachwyciła mnie ani jedna jego książka <bezradny></span>

JkIEp1.png