Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#281 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 21 maja 2008 - 19:44

ja teraz czytam 'Pachnidło'
książka stara, znana
jak na razie zapowiada się ciekawie ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#282 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 21 maja 2008 - 19:46

a mi sie jakos to "pachnidlo" nie spodobalo i to chyba byla druga ksiazka w zyciu,ktorej nie dokonczylam :-/
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#283 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 21 maja 2008 - 19:48

ja tam lubię takie pokrętne historie ;-)

#284 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 21 maja 2008 - 20:49

pachnidło tylko oglądałam i dla mnie to było obrzydliwe, nie zachęciło do książki

#285 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 21 maja 2008 - 20:54

dlatego najsampierw przeczytam książkę ;-)
film mam zamiar obejrzeć potem
chyba, że książka mnie zniechęci ;-)

#286 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 21 maja 2008 - 20:57

nie, nie, pewnie nie zniecheci, rzadko książka zniechęca do obejrzenia filmu, cześciej nawet zachęca. a pachnidło pewnie w formie książkowej nie może byc takie obrzydliwe

#287 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 21 maja 2008 - 21:04

nie może byc takie obrzydliwe

dla mnie byla,moze nie az tak bardzo,ale jakos mnie zniesmaczyla ta ksiazka :-/
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#288 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 21 maja 2008 - 21:09

mnie jak na razie nie zniesmaczyła, chociaż opis kleszcza mnie obrzydził ;-)
staram się przy takich opisach zwracać uwagę na fabułę :P

#289 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 22 maja 2008 - 18:12

a o czym jest tak ksiazka tak w skrocie ?

#290 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 22 maja 2008 - 19:22

o kolesiu, który ma super węch i chce tworzyć perfumy, a jego zycie polega na poszukiwaniu jakiegoś super zapachu- totalnie w skrócie.najlepsze jest to , co potrafi zrobić, by zdobyć niepowtarzalny zapach

#291 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 maja 2008 - 20:15

Jan Baptysta Grenuille, obdarzony niepospolitym zmysłem węchu, tworzy najdoskonalsze na świecie eliksiry do produkcji perfum. Zachwyca się nimi nie tylko XVIII-wieczny Paryż, centrum mody i elegancji. Sam Grenuille nie jest jednak zadowolony. Oto owładnęła nim myśl, by wydestylować wonność nad wonnościami, pochodzącą z... dziewiczego kobiecego ciała. Owładnięty idée fixe, postanawia znaleźć dziewczynę o doskonałym zapachu, choćby nawet miał popełnić zbrodnię... Słynna powieść z sensacyjną akcją na tle sugestywnej panoramy obyczajowej Paryża, pełna niezwykłych zdarzeń i postaci, utrzymywała się przez trzy lata na listach bestsellerów!

żródł : świat książki

#292 dora_to

dora_to
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 24 maja 2008 - 00:22

Ja uwielbiam Paulo Coelho te ksiazki maja w sobie cos cudownego
dora_to jesli chodzi ci o ta najnowsza jego ksiazke to podobno jest swietna wczoraj jechalam w pociagu z kobieta ktora czytala ta ksiazke i mowila ze super

Zamówiona "Brida" dotarła, a ponieważ dziś miałam wolne, dopiero co odłożyłam ją na bok, czytałam i czytałam. Jest super. I nie interesuje mnie opinia, że Coelho powtarza oklepane banaly jako życiową mądrość. Ja lubię te aforyzmy, bo mnie zmuszają do zastanowienia, zatrzymania w biegu, po to by uswiadomić sobie te proste sprawy, o których na co dzień nie myślę, zapominam. A tu "Brida" traktuje tak przyjemnie o miłości, o poszukiwaniu miłości, drugiej połówki... Po prostu musisz przeczytać :-D

#293 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 24 maja 2008 - 14:45

dora_to pieknie to napisalas moge sie pod tym podpisac :) wczoraj moja siostra miala imieninki i dostala ta ksiazke os sswojego chlopaka :) jestem po niej w kolejce :mrgreen: juz sie nie moge doczekac :)

jeszcze chce tez przeczytac "Weronkia postanawia umrzec" slyszalam ze tez piekna...

#294 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 24 maja 2008 - 14:48

Olciiia, Weronika postanawia umrzec- moim zdaniem naprawdę warto!
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#295 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 24 maja 2008 - 15:08

tak wlasnie slyszalam ale nie wiem kiedy ja kupie bo jak wpadam do poznania na weekend to nie mam czasu ale popytam znajomych moze ktos mi pozyczy bo sie najaralam znowu na tego Coelho :P

#296 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 24 maja 2008 - 16:42

Olciiia, Weronika postanawia umrzec- moim zdaniem naprawdę warto!

też mi sie bardzo podobała,jak ktoś lubie te klimaty to naprawde warto
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#297 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 maja 2008 - 22:29

"Pachnidło"?pożyczyłam książkę od kolegi i nie spodobała mi się.Dlatego nie oglądałam filmu,bo stwierdziłam,że nie warto ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#298 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 26 maja 2008 - 05:46

hej dziewczyny wczoraj zupelnie przypadkowo ogladalam to pachnidlo bo tomek znalazl jakas plyte i nie wiedzialam co to ale mi sie przypomnialo jak mowilyscie o tej ksiazce...

no i masakra jak dla mnie ogolnie mi sie film podobal ale troche taki nierealny i zakonczenie najbardzien ale ogolnie super masakra jak mial znalezc ten 13 perfum najpiekniejszy na swiecie i jak go znalazl..... to co sie dzialo z ludzmi jak go powachali... masakra....

zadna rewelacja ten film ale nie zaluje ze ogladalam bo fajny byl :)

a ksiazka pewnie bardziej opisowa jest jakie te zapachy dokladnie sa, tak sie tylko domyslam

#299 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 26 maja 2008 - 08:32

Ja po raz kolejny czytałam ostatnio Samotność w sieci, piękna książka...
A wczoraj kupiłam Dom nad rozlewiskiem i Powroty nad rozlewiskiem Małgorzaty Kalicińskiej. Czytałyście może?
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#300 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 26 maja 2008 - 09:34

Olciiia, czytałam Pachnido, mnie się podobało, choć teraz dokładnie się nie wypowiem, bo już ją dawno temu czytałam;)
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...