Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#221 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 23:59

A ja nie muszę już czytać "Podstaw UE" :mrgreen:
Teraz się zawieszam na "Zimnym ogniu" Koontza :) Mam nadzieję, że mi się spodoba :roll:

..a może zacznę od zwykłego Glamour.. 8-)

#222 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 00:02

ja czytałam :D ale nie pamietam o czym jest :P jakbys mi przytoczyła streszczenie poczatku to moze bym se przypomniała :P daaawno to czytałam :P ...pozatym czytałam duuuzo ksiązek Koontza :D fajowe sa :D

#223 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 09:45

Madae, ja się dopiero rozkręcam z tym autorem, najbardziej Intensywność mi się spodobała :->

A oto streszczenie dla Ciebie, to takie z tyłu książki :-P

"Młoda dziennikarka Holly Thorne jest przypadkowym świadkiem wypadku: nieznajomy mężczyzna z narażeniem życia wyciąga małe dziecko spod kół pędzącego samochodu> Holly postanawia przeprowadzić z nim wywiad, ale bohater znika bez śladu. Zaintrygowana podejmuje śledztwo na własną rękę. Szukając w archiwach prasowych odkrywa, że nie po raz pierwszy tajemniczy wybawca ratuje ludzi przed pewną śmiercią. Dziewczyna postanawia odszukać człowieka, któremu udaje się przechytrzyć los.. Rzeczywistość jednak przerasta jej oczekiwania, a konfrontację z niezwykłą i groźną siłą może przypłacić życiem."

#224 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 13:24

najbardziej Intensywność mi się spodobała :->

Dokładnie :mrgreen: najlepsza :mrgreen:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#225 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 18:30

a ja nie wytrzymałam :P i kupiłam dzis 1 tom Wiedzmina -"Ostatnie życzenie" A. Sapkowskiego :P mam juz 3 tomy hahahaha i czytam jakos od srodka :P

#226 dora_to

dora_to
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 22:37

Ja to bardzo lubie czytac Paulo Coelho, ale już wszystkie jego książki przeczytałam... No więc lubie jeszcze Williama Whartona... ogólnie to czytam różnego rodzaju książki, ale tych pisarzy polecam szczególnie :-)

Podpisuję sie pod tymi autorami z całą odpowiedzialnością. Ostatnio odkryłam też pisarstwo Galsana Tschinaga(mongolski autor), ale trudno tu mówić o całokształcie jego twórczości, bo w Polsce wyszła jedna jego książka "Koniec pieśni". Podobała mi sie jednak na tyle, że wam również polecam. Aha Cobena również lubię. :-) choć faktycznie trochę przewidywalny.

#227 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 20:25

Paulo Coelho tez bardzo lubie :) a teraz czytam przewspaniala ksiazke 'Milosc w czasach zarazy' Gabriela Garcia Marqueza :) wsapaniala, ale nie kazdemu moze przypasowac styl w jakim pisze ten o to Pan:) (zero dialogow w ksiazce :P )

#228 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 08:34

ja wczoraj zaczęłam "Tato" Whartona :)

#229 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 12:22

no i jak? :)

#230 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 12:45

dopiero ze 4 strony przeczytałam :-P nie miałam czasu więcej, bo Mateusza mam w domu chorego ;-)

#231 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 20:20

a ja bym sobie poczytała cos <bezradny></span> 3 tom wiedzmina skonczyłam juz przedwczoraj i znowu nie mam co czytac.... a nie mam kasy chwilowo zeby cos kupic :P

#232 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 16:49

ja wczoraj zaczęłam "Tato" Whartona

Magdaru, dostałam tą książkę już z 6 lat temu i jakos nie mogę się za nią wziąść...... <bezradny></span> Jak Twoje wrażenia,zaciekawiła Cię? Może się przemogę i sięgnę po nią.......................

#233 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 17:13

Roszpunka, Wharton super pisze i mimo tego, że jestem dopiero na 30 którejś stronie to już mi się podoba, jakoś tak życiowo facet pisze, że aż chce się czytać ;-)

#234 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 17:18

Magdaru, dzięki. Czytałam jego: Spóźnieni kochankowie i Ptasiek. Bardzo mi się podobały. Ale opis Taty wydawał mi sie troche dołującą książką i jakoś tak mi zeszło że jej jeszcze nie przeczytałam.................... Chyba to nadrobię :-D

#235 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 17:24

Czytałam jego: Spóźnieni kochankowie

piękna książka :) jeszcze "Niezawinione śmierci" jest super :)
a "Ptaśka" jeszcze nie czytałam, jak skończe "Tato" czytać, to sobie wypożyczę ;-)

#236 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 28 lutego 2008 - 02:01

piękna książka :)

Niesmaczna :-?

Ja dzisiaj łyknęłam "Katyń" A.Szcześniaka.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#237 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 28 lutego 2008 - 08:24

Niesmaczna

Twoje zdanie ;-)

#238 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 28 lutego 2008 - 10:44

To prawda. Nie dla każdego seks starych ludzi jest ekscytujący ;-)
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#239 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 28 lutego 2008 - 12:19

ja sobie torrenta katynia zarzuciłam ( wszystkie tak zachwalałyscie...) i mi sie z błedem sciągnął :P musze jeszcze raz :P a zem ciekawa :D

#240 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 29 lutego 2008 - 22:15

jeszcze "Niezawinione śmierci" jest super :)

Rewelacyjna, zrobiła na mnie duże wrażenie..
A "Spóźnieni kochankowie"..czytałam ją dobre kilka lat temu, byłam młodsza i urzekło mnie jak pięknie można mówić o miłości..dla mnie bomba, kiedyś przeczytam raz jeszcze <serduszka></span>