Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co studiujecie ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
385 odpowiedzi w tym temacie

#61 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 17 września 2007 - 00:26

Kończą się moje najdłuższe wakacje, więc po ponad 3 miesiącach leniuchowania zdecydowałam, że napisanie kilku słów w tym temacie będzie pierwszym krokiem w kierunku powrotu do świata nauki ;-)

Otóż od września zaczynam studiować filozofię z elementami kulturoznawstwa. Co z tego wyniknie, nie mam pojęcia. Wole się nie zastanawiać jak będę wyglądać za 5 lat po zrobieniu magistra z tego kierunku.

Raz już chyba wspomniałam, że jeśli zacznę na forum cytować Platona lub wypisywać łacińskie sentencje proszę o zakaz pisania postów na 3 dni lub dożywotniego bana <ojejkuu></span>
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#62 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 17 września 2007 - 08:32

A ja zaczynam studiować gospodarkę przestrzenną....

Brzmi interesująco, napiszesz kilka słów więcej o tym kierunku ;>
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#63 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 17 września 2007 - 09:36

Kończą się moje najdłuższe wakacje,

nic mi nie mow... szybko to wszystko zlecialo :roll:
ja juz po malu zaczynam myslec o moich studiach... zobaczymy jak to bedzie na tej mojej resocjalizacji.. :mrgreen:
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#64 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 17 września 2007 - 09:53

kayen, a jak widzisz swoją przyszłość po tych studiach? tzn gdzie chciałabyś pracować no i w zasadzie dlaczego wybrałaś te studia? Dla mnie filozofia to był jeden z najgorszych przedmiotów - to trzeba naprawdę lubić i rozumieć :D bo dla mnie Ci wszyscy filozofowie to takie pierdoły gadali :D

A ja zaczynam studiować gospodarkę przestrzenną....

bardzo fajny kierunek :D

#65 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 17 września 2007 - 09:55

Kociak ostatni roczek przed Tobą co ;-)
Masz może już jakis wstepny temat na pracę mgr :?: :?:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#66 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 17 września 2007 - 10:44

Kociak ostatni roczek przed Tobą co ;-)

niestety jeszcze dwa lata :P teraz dopiero zaczynać będę 4 rok :-|

#67 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 17 września 2007 - 10:59

niestety jeszcze dwa lata :P teraz dopiero zaczynać będę 4 rok :-|

<hmm></span> <hmm></span> cos mi sie musiało pomieszać <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#68 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 17 września 2007 - 12:09

Anija Święte słowa. Teraz nie wyobrażam sobie jak komukolwiek po 2 miesiącach chce się wracać do szkoły ;-)

Kociak Po filozofii jak i po części innych kierunków humanistycznych ciężko będzie znaleźć pracę związaną ze studiami. Z tego na ile miałam styczności z filozofią i kulturoznawstwem do tej pory, wydaje mi się że wybór tego kierunku nie był takim złym pomysłem. Zobaczymy jak to będzie :->
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#69 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 17 września 2007 - 14:06

Teraz nie wyobrażam sobie jak komukolwiek po 2 miesiącach chce się wracać do szkoły ;-)

Mnie się zawsze chciało :D Już umierałam z nudów... teraz przez całe wakacje pracowałam, ale i tak już czekam na początek roku akademickiego - jak to będzie na tym nauczaniu angielskiego :D

#70 Moniika

Moniika
  • Użytkownik
  • 2 534 postów

Napisano 17 września 2007 - 16:08

[/quote] bardzo fajny kierunek :D[/quote]
No mi sie tez właśnie wydaje, ze fajny a po pierwszym zjeździe sie okaze jak to tam wszystko wyglada. :mrgreen:

[ Dodano: 2007-09-17, 17:14 ]
Jewel tak naprawdę są to studia techniczne, duzo rysunków technicznych itp. Wydaje mi sie ze to ciekawy kierunek i sie zdecydowałam. Zobaczymy czy nie bede żałować. ale może nie będzie tak źle :mrgreen: .

#71 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 17 września 2007 - 18:24

A ja w tym roku zaczynam pedagogikę ze specjalizacją -promocja zdrowia. Już nie mogę się doczekać, choć trochę się boję. ;-)

#72 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 17 września 2007 - 18:26

A ja w tym roku zaczynam pedagogikę ze specjalizacją -promocja zdrowia.

promocja zdrowia?? xD ciekawie brzmi ;] wiec obie zaczynamy pedagogike :) tylko ja inna mam specjalizacje
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#73 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 17 września 2007 - 18:43

promocja zdrowia?? xD ciekawie brzmi ;] wiec obie zaczynamy pedagogike :) tylko ja inna mam specjalizacje

Chciałam iść na zdrowie publiczne, ale w końcu zdecydowałam się na ten kierunek z tą własnie specjalizacją. :-) Hmm, to jeszcze mi powiedz gdzie będziesz studiować, na jakiej uczelni?Przypuszczam też, że w Łodzi? ;-) Skoro wybrałaś resocjalizację, to pewnie chciałabyś pracować z trudną młodzieżą?

#74 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 17 września 2007 - 18:57

Skoro wybrałaś resocjalizację, to pewnie chciałabyś pracować z trudną młodzieżą?

dokładnie :)
chcialabym bardzo po tym zostac kuratorem sadowym, a jak mi się nie uda to wstąpie w szeregii policji xD
w Łodzi resocjalizacja jest tylko na Wyższej Szkole Pedagogicznej ;] na Uniwersytecie Łódzkim resocjalizacja jest tylko jako studia II stopnia czyli mogę zrobić magisterke
wiec licencjackie zrobie na WSP a magisterke na UŁ ;]

a ty gdzie idziesz do szkoly?

#75 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 17 września 2007 - 19:09

dokładnie :)
chcialabym bardzo po tym zostac kuratorem sadowym, a jak mi się nie uda to wstąpie w szeregii policji xD
w Łodzi resocjalizacja jest tylko na Wyższej Szkole Pedagogicznej ;] na Uniwersytecie Łódzkim resocjalizacja jest tylko jako studia II stopnia czyli mogę zrobić magisterke
wiec licencjackie zrobie na WSP a magisterke na UŁ ;]

a ty gdzie idziesz do szkoly?

Ooo, ciekawe plany. :-) Groźna Pani kurator, albo Pani Policjantka. :-D :-P

A le przecież pedagogika resocjalizacyjna jest również na mojej uczelni WSHE-Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna :-) Wyższa Szkoła Edukacji Zdrowotnej również proponuje pedagogikę resocjalizacyjną. ;-)

A na WSP magisterki nie ma tak?

#76 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 17 września 2007 - 22:49

dziewczyny, takie ploteczki o szkołach to już załatwiajcie na PW, bo tutaj większość dziewczyn i tak nie ma pojęcia o czym piszecie

#77 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 17 września 2007 - 22:51

No tak, sorrrrryyyy. ;-)

#78 oOmikuniaOo

oOmikuniaOo
  • Użytkownik
  • 430 postów

Napisano 19 września 2007 - 10:53

ja od 29 września zaczynam nauke na studium kosmetycznym... może później jakieś studia dziennikarskie.. :mrgreen:
Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...

#79 Kaś

Kaś
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 24 września 2007 - 13:37

Prawo studiujemy.Ale tylko do końca września chyba :/.
"Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"

#80 muzyka*duszy

muzyka*duszy
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 24 września 2007 - 14:29

A ja się filologią hiszpańską obecnie zajmuję ;-) Ale na tym na pewno nie koniec, inne kierunki po główce tysz chodzą... ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych