Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
144 odpowiedzi w tym temacie

#1 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 30 kwietnia 2009 - 14:13

Zamach na królową Holandii?
Auto wjechało w tłum widzów!

Podczas corocznych obchodów dnia Królowej Holandii – Koninginnedag - rozpędzony samochód podążając w stronę autobusu z królową Beatrycze, staranował tłum widzów w holenderskim mieście Apeldoorn. Według holenderskiej agencji ANP zginęły cztery osoby - czego policja na razie nie potwierdza.
Zdarzenie nastąpiło niedaleko miejsca, w którym w otwartym autobusie znajdowali się członkowie rodziny królewskiej, w tym królowa Beatrycze oraz następca tronu, książę Willem-Alexander z żoną Maximą.

Autobus podążał za defiladą mającą uczcić 100. rocznicę urodzin królowej Juliany i 29. rocznicę wstąpienia na tron jej córki Beatrycze.

Samochód marki Suzuki Swift zatrzymał się na pomniku. Ciężko rannego kierowcę odwieziono do szpitala.

Smutne święto

14 osób jest rannych, trzy są w stanie krytycznym. Według agencji ANP cztery osoby nie żyją. Królowej nic się nie stało.

Nie jest jasne, czy był to wypadek, czy zamach.

Całą sytuacje widziała królewska rodzina, znajdująca się kilka metrów dalej. Wszystkie uroczystości czwartkowe odwołano.

O krok od tragedii

Informację o wydarzeniach w Holandii otrzymujemy również na platformę Kontakt TVN24. Relacje są dramatyczne. - Czarne auto potrąciło przechodniów i wpadło na trasę parady. Nie trafiło autobusu z rodziną królewską i rozbiło się na monumencie - pisze anonimowy internauta. I dodaje: - Według świadków, gdyby wjechało w paradę kilka sekund wcześniej, trafiłoby prosto w ten autobus.

Dzień królowej

Co roku 30 kwietnia odbywa się największe święto uliczne Amsterdamu. W dzień urodzin Królowej Wilhelminy (1880 – 1962) każdy obywatel i gość miasta ma prawo handlować na ulicy czymkolwiek zapragnie. Całe miasto zamienia się w jedyny w swoim rodzaju, pełen barw największy rynek na świecie.

Dzień Królowej oznacza również masę plenerowych imprez, koncertów i festynów. Święto przyciąga rok rocznie prawie milion turystów z całego globu, rezerwacje hotelowe robione są z co najmniej półrocznym wyprzedzeniem.

żródło + film

Załączone miniatury

• rodzina.jpg

nie ma mnie tu i nie będzie.

#2 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 01 maja 2009 - 22:59

oglądałam zdjęcia :-/
z jednej strony przemarzające fotki a z drugiej strony przerażające zachowanie ludzi którzy stoją jakby nigdy nic <bezradny></span>
straszne to :-/

#3 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 maja 2009 - 10:29

tutaj są tre zdjęcia : http://fakty.interia... ... ze,1016657

Masakryczne

Ale Torka co ci ludzie mieli robić? Od tego są służby medyczne... :/

#4 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 03 maja 2009 - 08:07

Ale Torka co ci ludzie mieli robić? Od tego są służby medyczne...

wiem wiem... chodzi mi o to ze te fotki wyglądają jak fotomontaż bo normalnie na twarzach ludzi pojawiło by się przerażenie , strach a oni maja miny jakby tego nie widzieli <bezradny></span> takie ja mam wrazenie

#5 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 03 maja 2009 - 19:24

w momencie uderzenia pewnie było przerażenie
poza tym, to są ułamki sekund to uderzenie, to się nie zdąrzysz zorientować co się stało...

No nic
w Polsce pewnie nie zapanowali by nad tłumem
tak mi się wydaje

#6 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 03 maja 2009 - 19:47

matko ogladalam relacje w tv
ale te zdjecia sa okropne boje sie pomyslec co by bylo gdybym sie tam znalazla :shock:

#7 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 03 maja 2009 - 19:56

słyszałam o tym :-|
ale nie widziałam :-|
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#8 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 03 maja 2009 - 21:21

w Polsce pewnie nie zapanowali by nad tłumem

ta, bo wszyscy zlecieliby się żeby popatrzeć ;-)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#9 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 13 maja 2009 - 21:37

No nie mogę...
Szok: nastolatkowie zmusili 9- i 12-latka do seksu oralnego, nagrali film i pokazali kolegom
Dwóch gimnazjalistów zmusiło swoich młodszych kolegów - 9- i 12-latka do seksu oralnego, nagrało wszystko telefonem komórkowym, a następnie rozpowszechniło film wśród znajomych - informuje "Głos Szczeciński". Zdarzenie miało miejsce w ubiegłym tygodniu w Lipianach (woj. zachodniopomorskie).

Późnym popołudniem w piątek, na deptaku ciągnącym się wzdłuż murów obronnych w Lipianach, 15- i 16-latek złapali dwóch chłopców ze szkoły podstawowej, po czym zmusili ich do uprawiania seksu oralnego, co nagrali kamerką w telefonie komórkowym. Potem swoje "dzieło" pokazywali innym uczniom.

Policja otrzymała informację o filmie krążącym wśród uczniów od dyrektora gimnazjum w Lipianach, do którego uczęszczali chłopcy. Sprawcy znani są policji, szkoła miała już nieraz z nimi problemy. Jak ustalił "Głos Szczeciński", sprawcy pochodzą z niepełnych rodzin, w domu także sprawiają problemy.

Sprawa trafi do sądu rodzinnego w Stargardzie. Już w środę w niebieskim pokoju, przystosowanym do przesłuchań dzieci, przesłuchiwani byli małoletni pokrzywdzeni.

Źródło: wp.pl

Wyobrażam sobie, co ci chłopcy musieli czuć, koszmar...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 14 maja 2009 - 01:09

Ja mam nadzieję, że ' sprawcy ' będą czuć koszmar.

#11 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 15 maja 2009 - 11:34

matko boska...

ja bym tych wszystkich pseudo ludzi zebrała w kupę i wysłała na bezludną wyspę, niech tam się zabijają, gwałcą itd...

ja tutaj tego nie chcę...

#12 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 15 maja 2009 - 14:28

No, zamiast budowac wiezienia, wysłać wszystkich ze skrzywioną psychą gdzieś, gdzie nie będą zagrażać nikomu, co najwyżej sobie... skąd się to bierze w ogóle?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 15 maja 2009 - 14:32

kjujiczek, niech się tam pozabijają, mi ich żal nie będzie

skąd się to bierze w ogóle?

takie widzisz mamy cywilizowane społeczeństwo
neichaj cywilizacja idzie na przód
bo po co zajmować sie psychiką ludzi, umysłem nie?

rzeźnia

#14 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 15 maja 2009 - 14:39

Straszne to. Z jakich rodzin muszą pochodzić tak zdemoralizowane dzieciaki :evil:

#15 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 15 maja 2009 - 14:40

Z jakich rodzin muszą pochodzić tak zdemoralizowane dzieciaki :evil:

to może być zwyczajna kochająca się rodzinka
nie musi być patologii żeby "pociecha" odwaliła taki numer
:/

#16 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 15 maja 2009 - 14:51

to może być zwyczajna kochająca się rodzinka
nie musi być patologii żeby "pociecha" odwaliła taki numer

Nie sadzę.
W rodzinie gdzie człowiek jest uczony moralności, rozwija sie jego empatie takie cos jest nie do pomyślenia.
Dla mnie to totalna degeneracja.

Ci chłopcy nie musieli byc bici w domu by ten ich dom był dysfunkcyjny.

I co teraz z nimi będzie ??
Obawiam się, że jeśli pójdą do poprawczaka to tam czeka ich dalsza degeneracja, mozliwe, ze oni sami będą psuć innych.
Takich sie powinno leczyć.
Dlatego nie wiem jaka kara byłaby najodpowiedniejsza

Tacy ludzie dla mnie nie sa normalni

#17 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 maja 2009 - 14:52

sprawcy pochodzą z niepełnych rodzin, w domu także sprawiają problemy.

... czytajcie dokładnie ;-)

Nielegalna nie zaczynaj OT <nenene1></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#18 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 15 maja 2009 - 14:59

czytajcie dokładnie ;-)

ja tylko mówię, że nie trzeba patologii w domu żeby dziecko w takie afery się wplątało czy na takie pomysły wpadło
;-)
czytaj uważnie :P

W rodzinie gdzie człowiek jest uczony moralności, rozwija sie jego empatie takie cos jest nie do pomyślenia.

najczęściej
ale nie zawsze

znam takie rodziny, znam takie osoby, znam takie sytuacje BARDZO DOBRZE

#19 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 maja 2009 - 15:04

cerrata, ubije !

za kolejny OT bedzie ostrzeżenie ... to nie jest temat o wychowywaniu, o rodzinie ani o innych takich :!: wracamy do tematu wiadomości

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#20 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 15 maja 2009 - 15:05

nie(d)oceniona, :shock:
o co ci chodzi?
podajemy wiadomości i o nich dyskutujemy
<bezradny></span>

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2009-05-15, 15:08 ]
zamiast komentwać dyskusje schodzicie na temat rodziny a może nie? ;>

[ Dodano: 2009-05-15, 16:18 ]
w takim razie bez komentarza ... :roll:

Oglądałyście slumdoga?

Trailer filmu KLIK
O filmie KLIK

Gwiazda "Slumdoga" na bruku

To nie było trudne zadanie dla koparek, ale traumatyczne przeżycie dla 10-letniego aktora nagrodzonego Oscarami filmu "Slumdog". Robotnicy zrównali z ziemią kilkadziesiąt prowizorycznych domów w slumsach Bombaju, gdzie mieszkał chłopiec.
10-letni Azharuddin Mohammed Ismail jeszcze spał, kiedy w jego domu zjawiła się policja. Dopiero co obudzonym mieszkańcom bezpardonowo kazano się wynieść. Wkrótce potem dom i 30 innych w okolicy wyburzono. - Nie wiem dokąd pójść - powiedziała dziennikarzom matka chłopca, siedząc na łóżku wyciągniętym z ruin. Shameem Ismail zapewnia, że nie poinformowano ich o wyburzeniu domu.
Dzieci z Bombaju pod skrzydłami "Slumdoga"
Ponad 747 tys. dolarów trafi w ręce "dzieci ulicy" z Bombaju. Pomoc... czytaj więcej »

Miasto nie wiedziało, czyj dom niszczy

Wielu mieszkańców slumsów nie jest właścicielami gruntów, na których stoją ich, często bardzo prowizoryczne, domy. Dlatego władze gwałtownie się modernizującego Bombaju nie mają problemów z ich wysiedlaniem. Z tego argumentu skorzystał też miejski urzędnik U.D. Mistry. Jak zapewniał, wyburzono jedynie nielegalnie postawione budy, a nie domy. Nie wiedział, że w zburzonej szopie mieszkał chłopiec, który zagrał w słynnym filmie. Zapewnił też, że mieszkańcy ruder, którzy żyli tam ponad 15 lat, dostaną mieszkania od rządu. Żadnych szczegółów nie podał.
Gwiazdy "Slumdoga" dostaną domy
Rubina Ali i Azharuddin Ismail - dwójka małych aktorów, którzy odegrali... czytaj więcej »

Obietnice bez pokrycia

Jednak miasto już raz obiecało domy rodzinom dziecięcych aktorów ze "Slumdoga", którzy podobnie jak grane przez nich postacie pochodzą z bombajskich slumsów. W lutym, tuż po ceremonii rozdania Oscarów, gdzie film Danny'ego Boyla zdobył 8 złotych statuetek, indyjskie władze rozpływały się w pochwałach. - Odkąd dzieci przyniosły dumę państwu, muszą dostać domy - stwierdził wówczas Amarjeet Singh Manhas, szef lokalnej organizacji mieszkaniowej.

Jednak ani Oscary i 326 mln dolarów, które zarobił film, ani deklaracje indyjskich władz nie przyczyniły się dotąd do poprawy warunków życia dwojga dzieci ze slumsów, Azhara i Rubiny Ali. Dziewczynkę, która grała małą Latikę, własny ojciec chciał oddać do adopcji... za 20 mln rupii (równowartość 310 tys. euro). Jednak po dziennikarskiej prowokacji wycofał się z tego pomysłu.
Chciał sprzedać dziecko ze "Slumdoga"
Ojciec indyjskiej dziewczynki Rubiny Ali, która zagrała w nagrodzonym... czytaj więcej »

Film zarobił, aktorzy - niekoniecznie

Twórcy "Slumdoga" zapewniali, że zrobili wszystko, żeby pomóc młodziutkim gwiazdom filmu. Ustanowili fundusz, który ma zapewnić dzieciom odpowiednie mieszkanie, wykształcenie i lokum, kiedy skończą szkoły. Przekazali też organizacji dobroczynnej 747.500 dolarów, aby pomóc dzieciom z bombajskich slumsów. Według producenta Christiana Colsona ustanowiony fundusz jest "pokaźny", ale nie zdradził on nikomu jego wysokości - nawet rodzicom dzieci.

wspomnę również o ojcu dziewczynki grającej w tym filmie, który stwierdził że to bardzo oskarowe dziecko i chętnie sprzeda je za pokaźną sumkę...
Chciał sprzedać dziecko ze "Slumdoga"

Ojciec indyjskiej dziewczynki Rubiny Ali, która zagrała w nagrodzonym ośmioma Oscarami filmie "Slumdog", próbował sprzedać do adopcji "oscarowe" dziecko - podał w niedzielę brytyjski tabloid "News of the World".
Według tygodnika, Rafiq Qureshi chciał otrzymać 20 mln rupii (równowartość 310 tys. euro) za 9-letnią córkę.
Dzieci z Bombaju pod skrzydłami "Slumdoga"
Ponad 747 tys. dolarów trafi w ręce "dzieci ulicy" z Bombaju. Pomoc... czytaj więcej »
"News of the World" napisał, że dowiedział się o planach ojca, który tłumaczył je chęcią poprawy losu córki i całej rodziny. Rolę pragnących zaadoptować dziecko szejka z Dubaju i jego żony wzięli na siebie reporterzy tabloidu.

Gdy próbowali targować się o cenę, obecny przy rozmowach stryj dziewczynki powiedział, że to nie jest zwykła, lecz "oscarowa" dziewczynka. Dziewczynka i jej kolega, 10-letni Azharuddin Ismail, zostali wyrwani ze slumsów, by zagrać Latikę i Salima w hollywoodzkiej produkcji, która później odniosła ekranowy sukces na całym świecie.

żródło: tvn 24 (internet)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych