Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

cienie do powiek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

#41 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 10:12

LadyNefretete,mam pytanko,ten cien jest taki sypki?

tak, to jest ten z serii sypkich mineralnych. Ale pędzelek dołączony do opakowania jest idealny do aplikacji i aż sama się zdziwiłam że nic sie nie 'sypie' podczas malowania :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#42 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 10:16

LadyNefretete,mam pytanko,ten cien jest taki sypki?

tak, to jest ten z serii sypkich mineralnych. Ale pędzelek dołączony do opakowania jest idealny do aplikacji i aż sama się zdziwiłam że nic sie nie 'sypie' podczas malowania :mrgreen:

Dziekuje,zachecilas mnie,jak bede w najblizszym czasie w perfumerii,to zainteresuje sie blizej tym cieniem ;-)

#43 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 10:22

zainteresuje sie blizej tym cieniem

pamiętaj, że ten konkretnie to cos w stylu eyelinera :!: są cienie- cienie z tej serii, ale maja inny pędzielek i wyglądają tak

Dołączona grafika

#44 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 15:11

LadyNefretete, ale pewnie drogawe jest takie cos? hm?

#45 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 19:49

To ja się pochwalę moją paletką :D

Tylko zdjęcie coś słabe bo złe światło.

Troszkę żałuję że wzięłam dwa takie jaskrawe kolory, a nie jeden (fiolet i niebieski) ale co tam. :lol:

Bardzo fajnie napigmentowane.

Załączone miniatury

• IMG_7779.JPG

#46 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 19:52

Mirabelka__22, fantastyczny ten fiolet! taki...głęboki, nasycony, bardzo mi się podoba :-) inne kolorki też niezłe <ookk></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#47 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 16:50

Roxi mnie się fartem trafiło i kupiłam za jakieś 9 zlotych to mazidło Loreala:mrgreen: ale wydaje mi się że kolo 35 zl kosztuje normalnie, szczerze mówiąc nie wiem dokładnie :-D

Mirabelka kolorki super, jestem zachwycona, zwlaszcza tym fioletem, jeden z moich ulubionych :mrgreen: i teen niebieski też musi ładnie na oczku wyglądać :-)

#48 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 20:54

Ten niebieski jak pierwszy raz malowałam faktycznie bardzo ładny.
Ale ostatnio nie wiem czy dlatego że pod spód wsadziłam biały czy co zrobił się jakiś zielonkawy na powiece <bezradny></span>

#49 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 09:15

Mirabelka_22,niestety paletka nie w moim guscie.Zbyt mocne barwy,osobiscie wole mniej nasycone odcienie. ;-) Byc moze te barwy ,ktore wybralas nie sa tak ostre po nalozeniu na powiece.

#50 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 10:47

viola, są właśnie mocne i w tym cały ich urok.

Tego czarnego mogę z powodzeniem używać zamiast kredki. Czarniasty jest nawet na oczach ;-)

#51 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 10:56

LadyNefretete, Mira mam do Was pytanie. Szukam dobrego czarnego cienia, właśnie do robienia kresek. Niedawno kupiłam sobie z Manhattana i nie powiem, bo intensywny jest, maluje się nim dobrze (pomimo, że odrobinę się obsypuje), ale... no właśnie, po jakimś czasie cień się "łuszczy" i robią się takie brzydkie wałki, odbija się pod łukiem brwiowym i pod dolna powieką przez co zaczynam wygladac ja panda :roll: I własnie w związku z tym moje pytanie brzmi: jak zachowuja się cienie, które sobie kupiłyście, macie z nimi takie problemy?
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#52 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 10:56

Tego czarnego mogę z powodzeniem używać zamiast kredki. Czarniasty jest nawet na oczach

wow, to jestem pod wrażeniem :mrgreen: mnie w 'czarnych' cieniach zawsze wkurza że na oku robią się szarei trzeba prawdziwych kombinacji alpejskich żeby były czarne :mrgreen: może przy jakims przypływie kasy też sobie taka paletkę zmontuję :-D

#53 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 11:01

tigraa84, przyznam że trochę się odbija, ale u mnie to jest raczej kwestia że ja mam tłustą skórę na powiekach :roll:

Nie używam też żadnej bazy ani nic w tym stylu tylko kładę cień na podkład( bo pudru też nie używam). Ale ogólnie nie spotkałam się z właściwie żadną negatywną opinią na temat Inglota jeśli chodzi o cienie.

No i dodajmy do tego że co gdzieś wychodzę to pada śnieg więc dziwne żeby się jakoś nie rozmazywało.
Tak żebym się umalowała i sprawdzała w domu trwałość to jeszcze nie było <bezradny></span>
Więc nie wiem jak to jest w normalnych warunkach pogodowych :-P

LadyNefretete, właśnie inglot ma to do siebie że te cienie naprawdę są tak napigmentowane i mocne. A to się rzadko zdarza.
Koleżanka oddała mi cienie Rimmela z tych co wklejam tylko błękitny i biały i nawet tego błędkitnego praktycznie w ogóle nie widać <bezradny></span>

Załączone miniatury

• podwojne-cienie-do-oczu-1-rimmel_15308_3.gif

#54 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 11:16

tigraa84, ten loreal do kresek o którym pisałam wcześniej jest wg mnie rewelacyjny, tylko drogi niestety. Trzyma się świetnie i łatwo się obsługuje pędzelek do kresek :mrgreen: z innymi cieniami tylko do kresek nie mam dużego doświadczenia, bo używam raczej kredek i eyelinera :-D

no właśnie, po jakimś czasie cień się "łuszczy" i robią się takie brzydkie wałki, odbija się pod łukiem brwiowym i pod dolna powieką przez co zaczynam wygladac ja panda

dlatego łatwiej sie kredkami i zwykłym płynnym eyelinerem operuje (mam nadzieję że to nie OT), wtedy co najwyżej się zetrze, ale żadna panda nie wychodzi :-D

Mirabelka ja jestem fnką intensywnych odcieni, i naprawdę rzadko się zdarza żeby jakiś tanie dawały fajny efekt, musze ich nakłądać całe mnóstwo, abo na mokro, ale i tak nigdy nie wychodzi tak jakbym chchiała :-| Chyba musę przyinwestować w ten inglot :mrgreen:

#55 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 12:56

nie lubię takich kolorków jak mira pokazała...
ja ostatnio na urodzinki dostałam z inglota super cień do powiek taki jasny rozświetlający coś podobnego jak na tym zdjęciu.

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2010-01-11, 13:02 ]
Staraj się wklejac zdjęcia bez nazw stronek

Załączone miniatury

• 84e2cbe400117dd848b6fae6_138.jpg

#56 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 września 2010 - 16:10

Mirabelka__22, fajne te TWoje cienie

są tak napigmentowane i mocne

w sensie że dlugo sie trzymaja ???
kurcze mi te cienie dość szybko schodza :roll:

dzis kupiałam takie podwojne , popiel

Załączone miniatury

• z5211353X.jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#57 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 października 2012 - 11:01

dzis kupiałam takie podwojne , popiel

Post pisałaś jakiś czas temu.I jak sie sprawują lub sprawiały te cienie?
Nie obsypują się,nie rolują? :-)

#58 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 17 października 2012 - 23:44

nie rolują?

To czy cienie się rolują zależy od tego czy nałożysz wcześniej na powiekę bazę.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#59 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 października 2012 - 07:57

To czy cienie się rolują zależy od tego czy nałożysz wcześniej na powiekę bazę.

a widzisz,a ja nigdy bazy nie podkładam.... :-> Ale te cienie,ktore mam nie sprawiaja mi problemu.

#60 Alicia

Alicia
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 13:16

Czasem mam ochotę się odstrzelić, pomalować, zmienić trochę wygląd, i wtedy właśnie próbuję pomalować sobie powieki cieniem. Wszystko ładnie, pięknie, przez jakąś godzinę :/ mam tłustą cerę i powieki też mi się przetłuszczają (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało), cień zbiera się w zagięciu powiek (nie mam pojęcia jak tam wędruje, bo próbowałam już nawet malować się tak do 1/3 powiek, takie rozmazane oczko), a po 2-3 godzinach znika niemalże całkowicie...
Bazy pod cienie nie pomagają. Może któraś z Was ma podobny problem i wynalazła jakieś sprytne triki?