sucha skóra po brevoxylu :((
Rozpoczęty przez Shadi*, 04 kwi 2009 13:49
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 kwietnia 2009 - 13:49
Witam. Mam problem, w sumie powstały z mojej winy Kupiłam Brevoxyl, zachęcona opiniami na jego temat. Przez tydzień smarowałam nim twarz i faktycznie, pomógł, tylko niesamowicie podrażniłam sobie skórę pod oczami
Jeszcze wczoraj była zaczerwieniona, dziś już mniej, ale nadal jest bardzo wysuszona. Najgorsze są te zmarszki, które robią się np.kiedy się uśmiecham - skóra zbiera się i wygląda to potwornie
( Czy to skutek wysuszenia, czy może to coś innego? Czy aż tak wygląda wysuszona skóra? Przy każdym uśmiechu i ruchu twarzy czuję, że mam tam strasznie ściągniętą i jakby twardą skórę
Żadne kremy nie pomagają... Proszę, poradźcie coś. Acha - mam 17 lat, jeśli to ma jakieś znaczenie. Pomóżcie Pozdrawiam Was
Napisano 04 kwietnia 2009 - 19:47
Shadi*, też tak czasem mam że mam potwornie wysuszoną skórę która piecze pęka itd
To fakt że na takie maksymalne wysuszenie nie za bardzo chcą pomagać kremy w takich ekstremalnych przypadkach ja stosuję oliwkę dla dzieci i dużo dużo kremów nawilżających i natłuszczających nakładanych tak jak maseczka
(tzn. w takiej ilości)
zapewniam że to na skutek wysuszenia te wszystkie dolegliwościCzy to skutek wysuszenia, czy może to coś innego? Czy aż tak wygląda wysuszona skóra? Przy każdym uśmiechu i ruchu twarzy czuję, że mam tam strasznie ściągniętą i jakby twardą skórę
To fakt że na takie maksymalne wysuszenie nie za bardzo chcą pomagać kremy w takich ekstremalnych przypadkach ja stosuję oliwkę dla dzieci i dużo dużo kremów nawilżających i natłuszczających nakładanych tak jak maseczka
Napisano 09 kwietnia 2009 - 21:58
tez mam problem z moją skóra na twarzy,podrażniłam sobie przez pilling, zaczelam uzywac kremu nivea i nie pomagało.Dopiero jak zaczelma uzywac kremu nivea soft cos pomaga ,ale nie wiem jaka w tym róznica.
Z tą oliwką też fajna sprawa ,ale to na noc bo w nocy mozemy sie swiecic ale w dzien masakra;]
Często zdarzało mi się mieć problem z cerą przez pudry sypkie,które strasznie wysuszają i czasem podrażniają jak sie uzywa nieodpowiedni,wtedy maść najlepsza no i dbać smarować ,bo kto nie smaruje ten nie jedzie
pozdrawiam
Z tą oliwką też fajna sprawa ,ale to na noc bo w nocy mozemy sie swiecic ale w dzien masakra;]
Często zdarzało mi się mieć problem z cerą przez pudry sypkie,które strasznie wysuszają i czasem podrażniają jak sie uzywa nieodpowiedni,wtedy maść najlepsza no i dbać smarować ,bo kto nie smaruje ten nie jedzie
pozdrawiam
You float in my veins...
Napisano 15 kwietnia 2009 - 10:20
Shadi*, uzywalam brevoxylu przez dluzszy czas i mialam dokladnie taki sam problem. kiedy skora byla juz sciagnieta, odstawiam go na jakis czas i uzywam kremu nawilzajacego. ale to walka z wiatrakami, wiec juz definitywnie przestalam go uzywac.
Napisano 18 kwietnia 2009 - 13:58
Dzięki za odpowiedzi
) maść z wit A pomogła trochę, ale ciągle mam zmarszczki kiedy się uśmiecham
( Chyba sobie na stałe zniszczyłam skórę już
Madzik
- ja dalej stosuję, ale tylko na nos, brodę i ewentualne wypryski, na to nakladam grubaśne warstwy kremu ;] a i tak nie pomaga... brevoxyl jest dobry na pryszcze,ktorych mam mało, na zaskórniki nie działa wcale
Napisano 04 maja 2009 - 15:49
ja tez nie byłam zachwycona tym kremem, nie polecam raczej, można sobie tylko zniszczyć skórę...
Napisano 10 lipca 2010 - 18:31
Ja z własnego doświadczenia moge ci polecić tonik nawilżający Adamed Synactive. Mi kiedyś pomagał na przesuszoną skórę. Ja miałam skórę przesuszoną od słońca, solarium i innych kosmetyków, a w/w tonik mi pomógł.