Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

facebook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#401 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 21:07

Bierzecie w jakichś konkursach udział? Co o nich myślicie?

Nie biorę w żadnych konkursach udziału. Raz tylko wzięłam udział a konkursie na darmową wejściówkę na imprezę do lokalu u mnie w mieście i wygrałam <lol></span>

Facebook to dla mnie główne miejsce do komunikowania się z innymi, mamy swoją klasową grupę i jak ktoś coś potrzebuje to nie musi wysyłać masy sms-ów tylko wystarczy jak opublikuje post w grupie. Poza tym wrzucam zdjęcia i lubię sobie tam po prostu siedzieć i oglądać co tam się dzieje :-)

#402 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 21:12

Ja właśnie dzisiaj wzięłam udział w konkursie. Do wygrania śliczny sweterek, liczę, że może tym razem mi się uda.

Ja to cały dzień mam fb włączonego. Gadam lubię sobie gadać, takie oderwanie od pracy :) Zdjęcia też wrzucam, ostatnio się rozszalałam. :) Czasem nawet materiał zrobię przez fb, dzięki czemu oszczędzam na telefonie :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#403 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 06 maja 2013 - 18:22

Dla mnie to dobry sposób komunikacji z ludźmi o takich samych pasjach. Mam grupę krzyżykujących, stowarzyszenie pod którym trenujemy psa też mam, fundacje pomagające huskym itd. i w ten sposób mogę się dowiedzieć wielu pożytecznych informacji.

Zdjęć jako takich nie zamieszczam, owszem jest parę, ale nie traktuję tego jak osobisty album. Raczej moje prace hafciarskie, wypady w góry, zdjęcia kwiatów, psa.

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#404 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 11:28

Prawada to, że usuwając wiadomości z fb one nadal gdzieś są i swobodnie można je odczytać?

#405 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 11:44

Chyba jak się je archiwizuje to łatwo, ale jak usunie to nie wiem. Przypuszczam, że na pewno nie giną całkowicie, tak jak usuwane zdjęcia, ale nie wiem czy tak każdy je z łatwością odczyta.

Chociaż przyznam się że chciałabym bo miałam jedną ważną informację i ją przypadkiem usunęłam z resztą.

Co jakiś czas ja usuwam moje rozmowy, bo koleżance ktoś się wkradł na profil i poczytał wszystko i jeszcze popisał w jej imieniu do ludzi.

Każdy z nas urodził się ateistą

#406 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 05 sierpnia 2013 - 14:07

wydzieliłam wam dyskusje o wykradzionych hasłach i włamaniach na konto na nowy temat: wykradli-mi-haslo-do-poczty-fb-gg-i-innych-vt8972.htm

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#407 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 11 października 2013 - 12:30

Mam problem. Może któraś miała podobny i wie o co chodzi.

Miałam na telefonie zainstalowanego Messangera FB, i od znajomych dowiedziałam się, że jestem ciągle dostępna. Nawet jeśli wyłączyłam opcje czatu i zamknęłam aplikację (nawet w tych sesjach czy jak to tam się zwie).
Nie wiem o co chodzi, ale po odinstalowaniu Messangera wszystko wróciło do normy.
Ale teraz mam na telefonie nową aktualizację FB, która nie posiada czatu i nie zostaje powiadomiona jak dostaje jakąś wiadomość (a na tym mi zależy).

Szukałam informacji na necie i dużo osób się na to skarży, a FB nie odpowiada.

Help !
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#408 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 07:01

Dzisiaj zauważyłam, że jak ktoś z moich znajomych polubił jakąś fotkę od osoby której ja nie znam to ja mam o tym powiadomienie... w sensie widzę i fotkę i kto itp, Dotyczy to zarówno polubień i komentarzy ale i osób prywatnych i stron.

Kurcze, wcześniej tak nie miałam a teraz jestem zasypywana fotkami obcych mi ludzi i stron, które mnie mało interesują.... 

Też tak macie?? Szukałam czy da to się gdzieś wyłączyć no ale nie znalazłam :( że tak powiem:   <help>

#409 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 09:17

Też tak macie??

Ja tak mam już chyba od dawna. Że wyświetla mi się na głównej np. zdjęcie nieznajomej osoby X, którą polubił lub skomentował mój znajomy.

Ale nie wyswietla mi się to na głównej zawsze. Tylko czasem. Nie wiem od czego to zależy i też nie widziałam niczego w ustawieniach na ten temat.

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#410 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 11:07

@AgnieszkaT możesz zaznaczyć ukrycie takiego postu, a wtedy pojawi się pytanie w stylu czy chcesz udoskonalić aktualności. I wtedy można dać sugestię FB co wolimy widzieć :)

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#411 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 12:24

Ja tak mam już chyba od dawna.

Ooo to ja nie miałam. 

@Tilia, no właśnie zaznaczam bo chyba innego sposobu na to nie ma:/

#412 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 12:30

@AgnieszkaT ja te boczne powiadomienia wyłączyłam jakiś czas temu bo mnei wkurzały, ale za cholerę nie powiem jak. Ale DA SIĘ :D 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#413 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 14:35

ja te boczne powiadomienia wyłączyłam jakiś czas temu bo mnei wkurzały, ale za cholerę nie powiem jak. Ale DA SIĘ

Na pewno jest opcja rozciągnięcia czatu do góry. Wtedy tych powiadomień po prawej nie widać ;-)

#414 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 15:58

@LadyNefretete ale Agnieszce chyba chodzi o to, że jej w aktualnościach wyświetla się kto co polubił, a nie na tym pasku z boku.

A boczny pasek tak jak Olenka mówi - trzeba rozciągnąć czat. Wyłączyć się nie da.

@Tilia, no właśnie zaznaczam bo chyba innego sposobu na to nie ma:/

a nie pokazuje Ci się wtedy czy chcesz udoskonalić aktualności?mi sie wydaje, że ja właśnie w ten sposób się tego pozbyłam i teraz bardzo rzadko mi to wyskakuje

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#415 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 16:05

chodzi o to, że jej w aktualnościach wyświetla się kto co polubił, a nie na tym pasku z boku.

dokładnie:)

a nie pokazuje Ci się wtedy czy chcesz udoskonalić aktualności?

nie:/ mogę usunąć wszystkie od hmm jakby to powiedzieć, osoby, której fotka czy tam coś innego zostało zaznaczone albo ukryć. Ale poszperam jeszcze....

a wróc, jest coś takiego: przyczyń się do ulepszenia aktualności ale tam "oceniam" wybrane strony/posty...

Użytkownik AgnieszkaT edytował ten post 03 czerwca 2014 - 16:07

#416 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 20:53

A czy przypadkiem nie było jakiejś opcji do wybrania przy konkretnej osobie ??

Jeżeli chodzi o znajomych, nie pokazuj w aktualnościach czy jakoś tak.

tylko wtedy chyba nic nie będzie pokazywać, nawet jak ta osoba coś zamieści

#417 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 21:13

Ale nie wyswietla mi się to na głównej zawsze. Tylko czasem.

Bo to chyba zależy od tego czy tamta osoba ma zaznaczone w ustawieniach "pokazuj znajomym znajomych" lub "pokazuj wszystkim", chyba jest coś takiego o ile dobrze kojarzę. ;-) Wtedy wyświetla się na stronie głównej jeśli jakiś wspólny znajomy polubi post lub zdjęcie.

Ja tam swoje treści udostępniam tylko znajomym. :D

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#418 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 22:50

a wróc, jest coś takiego: przyczyń się do ulepszenia aktualności ale tam "oceniam" wybrane strony/posty...

tak oceniasz na ile dane rzeczy są wg Ciebie przydatne w aktualnościach i FB potem dopasowuje to do Ciebie :-) (tak mi się przynajmniej zdaje, bo pozbyłam się wielu dziwnych rzeczy z aktualności :-P )

JkIEp1.png

#419 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 grudnia 2014 - 20:19

Pytanko mam: czy da się zrobić tak, aby widzieć coś co udostępnia dana osoba ale nie widzieć tego, co przekazuje od kogoś? da się to jakoś zablokować? 

#420 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 21 grudnia 2014 - 17:54

@AgnieszkaT tak to sie chyba nie da, ale nie jestem pewna na 100% ;)