Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

facebook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#381 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 11:28

czy te oświadczenia które teraz połowa znajomych udostępnia na fb są konieczne czy to kolejna głupia akcja :roll:

Kolejna głupia akcja. Rejestrując się na FB akceptujesz jego regulamin i takie wpisy można sobie podarować.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#382 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 20:58

Czy da sie zrobic , ustawic na fb tak by ogladac kogos profil ale byc niewidocznym ??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#383 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 21:06

na fb nie ma tak zwanego "podglądacza" wchodzisz na profil kogo chcesz a ta osoba o tym nie wie ;-)

#384 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 21:06

Czy da sie zrobic , ustawic na fb tak by ogladac kogos profil ale byc niewidocznym ??

A to ludzie widza jak ogladam ich profil :shock: :shock: :shock: ?
Ale jaja :!:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#385 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 21:07

A to ludzie widza jak ogladam ich profil :shock: :shock: :shock: ?

a ty widzisz kto wchodzi na twój? NIE.
Więc oni też nie wiedzą

#386 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 21:16

a ty widzisz kto wchodzi na twój? NIE.

A czy ja wiem :lol: Az taka obcykana na fb nie jestem :-P

Chwala :!: :mrgreen:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#387 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 13:32

Mam pytanko: czy można coś zrobić aby nie dostawać zaproszeń do gier? ani nie widzieć postów danej osoby? W sensie strasznie spamuje.....daje wszystko co podleci... no a nie usunę jej bo to rodzina :-/

#388 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 13:48

czy można coś zrobić aby nie dostawać zaproszeń do gier?

Musiałabys zablokować gre (lub gry).

ani nie widzieć postów danej osoby?

Najeżdżasz na post tej osoby i pojawia sie strzałka w dół z prawej strony u góry: i klikasz "Ukryj" i dalej klikasz "Zmień to, jakie aktualizacje otrzymujesz od użytkownika XXX" i odznacz wszystkie ktore sa zaznaczone :) :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#389 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 14:11

Olenka, dziękować :mrgreen:

[ Dodano: 2012-12-23, 17:41 ]
Prośba:

Bardzo proszę o "lubię to" w moim komentarzu o obróżkach. "Walczymy" o obróżkę dziękujemy :mrgreen:

#390 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 21:00

AgnieszkaT, ale to może podaj jakiegoś linka bo ja nie wiem gdzie głosować

#391 Desire

Desire
  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 10:09

Mam facebooka od dwóch lat. Założyłam tam konto, kiedy niewielu z moich znajomych je tam miało. Początkowo wydał mi się fajnym miejscem na spędzenie wolnego czasu, ale kiedy dużo ludzi się tam zaczęło rejestrować, już przestałam się dobrze bawić. Otrzymywałam wiele zaproszeń do znajomych - sama też zapraszałam... Potem tego pożałowałam, ale co zrobić, nie będę przecież połowy usuwać, bo coś mi tam w nich nie pasuje. A raczej w tym, co umieszczają na profilu. Już dwie z byłej klasy z liceum usunęłam, bo to był prawdziwy hardkor, co one umieszczały, ale może nie będę publicznie o tym wspominać. Spotkałam się nawet z osobą, która posunęła się jeszcze dalej, umieszczając pewną część ciała. Dopiero potem odkryłam, że w profilu każdej osoby można odznaczyć, żeby jego wpisy nie pojawiały się na publicznym wallu. I od pewnych ekshibicjonistów mam już spokój :D.
Co mnie wkurza w Facebooku? Przede wszystkim, brak bezpieczeństwa :cry: . Facebook nie jest w żaden sposób zabezpieczony, połączenie nie jest szyfrowane, a więc dobry haker może w każdej chwili przejąć czyjeś konto. Więc warto wymyślać sobie skomplikowane hasła... Żeby nikt się nie mógł włamać. Do mnie się raz włamali i najadłam się wstydu. Ta osoba zaprosiła do moich znajomych chyba ze 100 osób, w tym jakiegoś posła czy radnego, którego nie znam. Napisała w moim imieniu nieprawdziwe informacje, z których potem musiałam się tłumaczyć.
Z Facebooka korzystam, by mieć kontakt z ludźmi ze studiów, czasem coś ważnego umieszcza starościna roku (np. informacja o godzinach dziekańskich 8-) bądź informacja od wykładowcy, że odwołuje zajęcia :lol: ), mało kiedy coś umieszczam, a jeśli już, to jakiś utwór z youtube, tyle mi starczy... Parę razy się ośmieszyłam pewnymi statusami- sądziłam, że nikt tego czytać nie będzie, a tu pyk - ktoś komentuje, ktoś od razu lajkuje, masakra.
Facebook jest genialnym wypełniaczem czasu, dlatego trzeba uważać! :mrgreen:
22.01.2012 ;*

#392 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 19:38

Ja mam konto od chyba dwóch lat, może ponad. Założyłam kiedyś z ciekawości i zostałam. W sumie zaglądam tam codziennie, ale ja pracuję przy komputerze, więc wchodzę, sprawdzam, coś napiszę, czasem jakieś zdjęciu wrzucę.
Nie jestem uzależniona, ale też łatwiej mi się skontaktować ze znajomymi z innego miasta. Ja nie lubię rozmawiać przez telefon, więc łatwiej mi popisać :) I taniej :)
Ale muszę zrobić porządek ze znajomymi, bo poprzyjmowałam takich tylko na cześć a nie wiem po co. Nawet z nimi nie rozmawiam i większość kliknęłam aby mi się nie pojawiali na tablicy. Więc po co ich mieć? Nie wiem, ale jakoś czasem mi głupio ich usunać.

Każdy z nas urodził się ateistą

#393 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 21:13

Ja niestety chyba powoli staję się od tego portalu uzależniona. Pierwsza czynność jaką zrobię włączając kompa to - facebook. Kiedyś siedziałam na gg aby pogadać z ludzmi, teraz tylko przez fb. Wszystkie informacje do szkoły na fb. Aż czuję się od tego zniewolona.
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#394 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 marca 2013 - 21:02

Dzisiaj odkryłam przypadkiem dziwną rzecz na FB.

Jeśli nasz znajomy A i znajomy B mają siebie nawzajem w znajomych, ale ukrywają listę swoich znajomych to my wchodząc na profil A lub B nie zobaczymy w zakładce "wspólni znajomi" tego drugiego.

Mam nadzieję, że jasno napisałam :lol: a zaskoczyło mnie to, bo sądziłam, że w zakładce "wspólni znajomi" zawsze pokażą się wspólni znajomi ;-)

Ja niestety chyba powoli staję się od tego portalu uzależniona. Pierwsza czynność jaką zrobię włączając kompa to - facebook. Kiedyś siedziałam na gg aby pogadać z ludzmi, teraz tylko przez fb. Wszystkie informacje do szkoły na fb. Aż czuję się od tego zniewolona.

Od kiedy używam komunikatora FB do rozmów z ludźmi to o wiele rzadziej włączam FB w przeglądarce. Ale fakt - z gg uciekło już sporo ludzi. Sama dłuższy czas nie używam, ale to dlatego, że jestem na innym kompie i nie mogę się zebrać do zainstalowania WTW (do obsługi m.in. gg)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#395 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 19:56

znów mam nowy fb :-/

ledwo się do poprzedniego wyglądu przyzwyczaiłam <bezradny></span>

#396 vanya

vanya
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 21:03

Ja mam fb od 2008r. jak jeszcze był "elitarny" na zaproszenia :lol: Na początku sama namawiałam koleżanki żeby dołączyły i tak jakoś sieć fejsbukowa się rozrosła. Teraz fb jest na porządku dziennym, ale nie uznaje tego za nałóg, bez internetu potrafię wytrzymać i NIE GŁUPIEĆ bo to też ważne. Bardzo mało dodaje znajomych, nie czuje potrzeby czytania o osobach, którym nawet "cześć" na ulicy nie mówię i działa to też w drugą stronę. Jeżeli z kimś nie rozmawiam to się nie chrzanię i usuwam <bezradny></span> . Troszkę bezpośrednie, ale tego portalu używam głownie do komunikacji i czasem jakieś zdjęcie cyknę i wrzucę - kota najczęściej :mrgreen:

#397 czika

czika
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 11:02

Ja już nie mogę żyć bez Facebooka :-P Strasznie dużo się tam dzieje, nowinki, znajomi.
Zauważyłam, że dużo jest też ostatnio fajnych konkursów, jak np. ten na profilu Twistermind gdzie można tablet Samsunga wygrać.
Bierzecie w jakichś konkursach udział? Co o nich myślicie?

#398 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 08:28

Bierzecie w jakichś konkursach udział? Co o nich myślicie?

Ja podchodzę sceptycznie. Nie wydaje mi się, żeby była to prawda. Klikam w jakieś konkursy tylko jeśli ktoś mnie poprosi np. żeby oddać na niego głos itp a to często wiąże się z zalogowaniem tam również siebie. martwi mnie również że za każdym razem należy zgadzać się na przetwarzanie danych które sobie organizatorzy po prostu z fb ściągają

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#399 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 12:23

Ja biorę ale tylko w lokalnych. Na razie nic nie wygrałam, ale jedna koleżanka perfumy, druga sweterek. Więc w tych wiem, że naprawdę ktoś wygrywa. W takich ogólnopolskich nie biorę udziału.

Każdy z nas urodził się ateistą

#400 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 17:11

Z fb korzystam przede wszystkim z poczty. I to duzo.
Wrzucam tez zdjecia. Nie biore udzialu w konkursach. W nic tez nie gram. Nie angazuje sie jakos mocno ale napewno wiecej jestem niz kiedys
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim