U mnie w pracy obowiązuje elegancja, powinno się nosić stonowane kolory, takie jak czerń, szarości czy biel. Białe koszule rzadko noszę, zwykle nakładam granatowe jeansy, do tego niekrzykliwa bluzka i jest git. Ale żałuję, że nie mogę nosić tego, co chcę, bo jednak czasem wolałabym się ubrać w coś bardziej ekstra ![]()
Strój do pracy
Napisano 22 października 2013 - 07:12
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 05 lutego 2014 - 11:20
U mnie w pracy na szczęście nie obowiązuje dress code, mogę chodzić w dżinsach. Do tego zwykle zakładam bardziej elegancką bluzkę ![]()
Napisano 05 lutego 2014 - 16:14
U mnie teraz z racji pracy w przedszkolu, musi być przede wszystkim wygodnie
I najlepiej na cebulkę bo jak się z dzieciakami bawi to można się ugotować
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 30 listopada 2014 - 13:56
Ostatnio uzupełniłam trochę moją służbową garderobę i tak oto pojawiły się 3 nowe sukienki:
Pierwsza mniej oficjalna:
Druga w pepitkę, w której ostatnio się kocham:
I trzecia na bardziej oficjalne spotkania:
- Yrel lubi to
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 30 listopada 2014 - 19:14
pierwsza ma genialny kolor
a trzecia ma super krój
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 07 grudnia 2014 - 19:44
Ale żałuję, że nie mogę nosić tego, co chcę, bo jednak czasem wolałabym się ubrać w coś bardziej ekstra
Ja od stycznia zmieniam aptekę i pod tym względem, to się doczekać nie mogę.
Tu, gdzie jestem obecnie obowiązują jasne spodnie, białe buty i fartuch, a do tego krótkie niepomalowane paznokcie i brak makijażu ( ja robię trochę, ale ogólnie lepiej jest się nie malować). Oczywiście fartuch mi pozostanie, ale nikt nie będzie ingerował w to, co pod nim, w paznokcie, włosy, makijaż.
Nie sądziłam kiedyś, że zakaz malowania paznokci może mi tak dokuczyć. ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 10 września 2016 - 13:48
Zakaz malowania paznokci jeszcze okay, ale bez makijażu? No ja bym się nie zdecydowała na pracę w takich warunkach ![]()
Ale ogólnie u mnie jest casual styl. Nie ma problemu z chodzeniem w dżinsach i t-shirtach, ale też sukienkę i szpilki można założyć.
Miłego dnia
Napisano 18 października 2016 - 14:37
Napisano 18 października 2016 - 19:22
Już teraz widzę mój styl małymi krokami się zmienił, nawet mój mąż to zauważył, teraz pewnie zamiast trampek do pracy pewnie częściej jednak będą szpilki itp ![]()
Ale nawet jestem zadowolona.
W sumie swoje kg zgubiłam, więc i bardziej kobieco się czuję...
Napisano 19 października 2016 - 08:41
W dzisiejszych czasach już na szczęście mniej zwraca się uwagę na takie detale w pracy, chociaż nie zawsze, ale to na prawde dziwne że w aptece jest taki zakaz
Napisano 13 grudnia 2016 - 19:08
Wydaje mi się, że strój do pracy powinien zależeć od tego jaki dress code panuje w danej organizacji. Ja mam szczęście i nie muszę specjalnie elegancko się ubierać, jednak też nie przychodzę w dresie
Napisano 14 grudnia 2016 - 09:56
Ja pracuje w biurze, więc dbam by ubiór był odpowiedni do warunków pracy. Jakaś spódniczka za kolano, bluzka, nic nadzwyczajnego. Staram się dopasować do mojego otoczenia w pracy ![]()
Napisano 15 grudnia 2016 - 22:27
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 01 marca 2017 - 16:56
u mnie w pracy nie obowiązuje dress code dlatego korzystam i ubieram się tak, jak mi się podoba, ale oczywiście w granicach rozsądku ![]()
Napisano 17 maja 2017 - 11:41
Ja pracuję w biurze, nie mamy żadnych wymogów. staram się utrzymać równowagę. Zawsze mam spodnie typu rurki granatowe, czarne, szare i koszulę, ewentulnie t-shirt i żakier, buty typu sztyblety, balerniki i jest idealnie
Napisano 30 czerwca 2017 - 22:10
U nas z reguły były dzinsy i jakas bluzka, chyba ze wizyta klienta lub wyjazd do klienta, to wtedy bardziej elegancko
Napisano 07 lipca 2017 - 12:22
Ja bardzo lubię zakładać jeansy do pracy, ale nie obowiązuje mnie dress code.
Napisano 23 listopada 2017 - 13:47
ja do pracy ubieram
czarne spodnie
białą bluzkę
czarna kamizelkę
Napisano 11 grudnia 2017 - 10:11
Ja najczęściej zakładam :
spódnicę,
ciemną bluzkę
szpikli, ewentualnie botki
Napisano 26 stycznia 2018 - 12:54
Wydaje mi się, że to wszystko zależy od tego gdzie pracujesz, czy masz z góry narzucony jakiś dress code czy nie. Ja u siebie mogę chodzić jak chcę, byleby nie były to dresy jakieś. A poza tym ważne jest to, żeby dobrze się czuć w ubraniach. Ja często kupuje rzeczy do pracy tutaj...link... bo jak coś trzeba bardziej eleganckiego do pracy założyć na jakieś spotkanie to też można znaleźć klasyczne spodnie w kant czy koszule, a ja lubię takie uniwersalne sklepy. Trochę moda młodzieżowa, a trochę na na poważnie ![]()