Zabiegi zwalczające cellulit
Napisano 20 sierpnia 2010 - 08:24
Konkretnie czytałam o lipolizie slimlipo, zabieg trwa około godziny, znieczulenie tylko miejscowe, porównując z liposukcją to bajer. Ponadto po rozpuszczeniu tłuszczu i jego odessaniu, inną wiązką lasera robi się termolifting, dzięki czemu po odessaniu tłuszczu skóra nie wisi. Powiem Wam, że jakbym miała kasę to uważam że ten zabieg jest tak mało inwazyjny, że skusiłabym sie na niego bo mojemu brzuchowi to już nic nie pomoże. Jak brzuch był dwa razy cięty to żadne mięśnie już go nie będą trzymać.
Napisano 25 sierpnia 2010 - 14:51
Otóż nie ukrywam, że temat mnie interesuje, ponieważ tu i ówdzie przydałoby mi się trochę odessać tłuszczyku
Dziewczyna pisze o lipolizie iniekcyjnej - nie jest ona droga, ale czy aby jeden taki zabieg wystarczy? Ile można zgubić centymetrów po takim jednym "ostrzyknięciu"? Z kolei lipoliza laserowa wydaje się być świetnym pomysłem, ale ile ona kosztuje? (ta, o której wspomniałaś). Czy oba zabiegi są bezpieczne? No i przede wszystkim, który przynosi bardziej spektakularne efekty? Dodam, że chodzi mi głównie o likwidacji tzw. boczków i krągłych bioderek
Napisano 25 sierpnia 2010 - 15:27
Laserowa jest o tyle lepsza, że wystarczy jeden około godzinny zabieg, ponad to rozpuszczony tłuszcz jest odsysany na zewnątrz i skóra jest poddawana termoliftingowi.
A zabiegi wydają mi się bezpieczne, znieczulenie jest tylko miejscowe.
Napisano 26 sierpnia 2010 - 09:23
Napisano 28 sierpnia 2010 - 21:15
Napisano 30 sierpnia 2010 - 10:54
Żegnajcie niedoskonałości skóry, witaj gładka, elastyczna i cudownie napięta skóro
Nie miałam wcześniej pojęcia że fale dzwiękowe potrafią rozbić tłuszczyk. Zawsze wydawało mi się że pozbycie się tłuszczu wiąże się z użyciem skalpela i jakiegoś odsysacza tłuszczu. A tu taka niespodzianka - bezinwazyjnie wyszczuplałam.
Uwolniony tłuszcz został natychmiastowo eliminowany z organizmu poprzez naturalne procesy metaboliczne.
Po zabiegu poprawił mi się równiez metabolozm, więc powrót do stanu przed zabiegiem mi nie grozi.
No i ten końcowy masaż rozgrzewający - dla niego samego warto było wyrzucić troszkę kaski
Napisano 31 sierpnia 2010 - 10:10
Napisano 31 sierpnia 2010 - 11:37
Napisano 31 sierpnia 2010 - 11:43
Napisano 01 września 2010 - 15:46
polecam kobietom, które wszystkiego już próbowały - ćwiczeń, diet... niektórych partii ciała czasmi po prostu nie da się usunąć (oczywiście są różne przypadki) korzystałam z usług
Napisano 02 września 2010 - 07:58
Nie to zupełnie co innego bo w lipolizie wykorzystywane sa promienie lasera, których energia termiczna tak jakby ropuszczała tłuszcz. Natomiast w liposhosku używana jest energia mechaniczna, czyli fale dźwiękowe i ultradźwiękowe, i rozrywane są jakieś tam błonki tkanki tłuszczowej i w ten sposób upłynnia ją i ona za pomocą masażu drenującego jest odprowadzana dalej, a w efekcie trafia do wątroby i tam jest przetwarzana i wydalana.Czy jest to zabieg podobny do lipolizy ?
Jaka jest jego cena?
No ja przynajmniej tak rozumiem istotę tego zabiegu
Napisano 07 września 2010 - 08:59
[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-09-07, 10:05 ]
Wyłącz caps locka
Napisano 07 września 2010 - 14:03
Jeśli chodzi o lipolizę iniekcyjną to potrzebne jest wykonanie kilku zabiegów i z tego co wiem efekt jest niepewny, dziewczyny skarżą się, że potem np. są nierówności na ciele w miejscu lipolizy i trzeba chodzić na dodatkowe zabiegi.
Laserowa jest o tyle lepsza, że wystarczy jeden około godzinny zabieg, ponad to rozpuszczony tłuszcz jest odsysany na zewnątrz i skóra jest poddawana termoliftingowi.
A zabiegi wydają mi się bezpieczne, znieczulenie jest tylko miejscowe.
Masz racje.Moja koleżanka miała wykonywany zupełnie niedawno ten zabieg i to co musze napisac-miała ściagnięta az 4 litry tłuszczyku.To mozna sobie teraz wyobrazić jakie sa efekty po...
Napisano 07 września 2010 - 14:05
Napisano 08 września 2010 - 13:15
Po trzech zabiegach widać już poprawę, jednak należy poddać się serii co najmniej 6-10 zabiegów.
Napisano 24 września 2010 - 11:48
bo ile tak mozna...
że też tak trudno sie go pozbyć.
czyli jak...
odpowiednie jedzonko
ruch
masaż
jakiś preparat i dużo wody i może coś ztego wyjdzie...
i ponoc nie można pic kawy ?
i unikac soli należy???
a te zimne natryski???
Guest_ritanova_*
Napisano 01 października 2010 - 18:26
Napisano 05 października 2010 - 12:52
Zabieg ten podobno redukuję tkankę tłuszczową i cellulit
Napisano 08 listopada 2010 - 15:47
chce ci sieja si emusze wziaść porzadnie za ten cały celluit...
ja nigdy z nim nie walczyłam, nie przeszkadza mi ze go ma, na ulicy go nie pokazuje , jest ok.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 08 listopada 2010 - 16:32
Specjaliści w szczególności zalecają ruch o charakterze aerobowym. Dobrze jest wypracować w sobie zwyczaj praktykowania aktywności fizycznej regularnie, przez co najmniej 30 minut dziennie. Na początek niech to będzie np. spacer czy jazda na rowerze.
Przede wszystkim, warto zaopatrzyć się w gąbkę, która pomoże usunąć martwy naskórek. Masujmy nią ciało (najlepiej ruchami w stronę serca) podczas kąpieli – w ten sposób pobudzimy cyrkulację układu limfatycznego, co z kolei polepszy przepuszczalność gromadzących tłuszcz komórek. To prosty i niekosztowny sposób na redukcję cellulitu. Oczywiście, dobrze jest także stosować nawilżające i ujędrniające kremy czy balsamy.
Domowe sposoby na cellulit:
* masaże
* prysznic naprzemienny
* peeling kawowy
* picie zielonej herbaty
* stosowanie wywarów i naparów ze skrzypu lub pokrzywy
* przykładanie kostek lodu
* bańki
* wcieranie rękawicą serum z oleju wiesiołkowego zimno tłoczonego olejku cynamonowego, grejpfrutowego i geraniowego
Duzo slyszalam i czytalam o nim opinii i wszystkie sa jak najlepszeNivea Good0bye Cellulite
a te zimne natryski???
Rozpoczynamy go od ciepłej wody, stopniowo zwiększając jej temperaturę aż woda będzie gorąca (uważając oczywiście żeby się nie poparzyć). Następnie przekręcamy wodę na zimną (nie letnią) wytrzymujemy kilkanaście sekund i znowu polewamy ciało gorącą wodą przez kilkadziesiąt sekund. Robimy tak minimum 6 razy. Przy czym jeden raz= 1raz zimna woda + 1 raz ciepła woda. Prysznic zawsze kończymy zimną wodą, zamykają się dzięki temu pory skóry.
Prysznic naprzemienny wzmacnia efekt wcześniej wykonanego peelingu na cellulit. Oczyszcza skórę, rozluźnia mięśnie, pobudza krążenie podczas nagłych zmian temperatury. Naczynia włosowate szybko się rozszerzają i kurczą. Dzięki temu zalegający nadmiar wody, toksyn i innych substancji odrywa się od ścianek w ich wnętrzu. Ułatwiając tym samym oczyszczenie organizmu. Nie tylko naczynka się rozszerzają i kurczą, ale pory również i dzięki temu wypychany jest nadmiar łoju wraz z toksynami.
Przeciwwskazania
Jeżeli masz problemy z krążeniem, wykonując prysznic zwróć uwagę by nie było drastycznej zmiany temperatury. Możesz robić prysznic ciepło-chłodny. Do tej zasady powinny zastosować się również kobiety w ciąży. Osoby chorujące na cukrzyce nie powinny rozgrzewać stóp gorącą wodą.
Unikaj połączenia tłuszczu z solą i tłuszczu z cukremi unikac soli należy???
Ja np. nie uzywam soli, nie dosalam. Sol oglnie jest nie zdrowa. Wstrzymuje wode w organizmie.
i ponoc nie można pic kawy ?
Jak najmniej kawy
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.