Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zabiegi zwalczające cellulit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
356 odpowiedzi w tym temacie

#301 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 08:24

Czytałam w gazecie, ale o lipolizie laserowej. W sumie jest to fajna alternatywa w porównaniu z liposukcją, na której przebieg jak patrzyłam w tv to mi włosy dęba stawały.
Konkretnie czytałam o lipolizie slimlipo, zabieg trwa około godziny, znieczulenie tylko miejscowe, porównując z liposukcją to bajer. Ponadto po rozpuszczeniu tłuszczu i jego odessaniu, inną wiązką lasera robi się termolifting, dzięki czemu po odessaniu tłuszczu skóra nie wisi. Powiem Wam, że jakbym miała kasę to uważam że ten zabieg jest tak mało inwazyjny, że skusiłabym sie na niego bo mojemu brzuchowi to już nic nie pomoże. Jak brzuch był dwa razy cięty to żadne mięśnie już go nie będą trzymać.

#302 MISSbutterfly

MISSbutterfly
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 14:51

Aż specjalnie założyłam konto, aby wtrącić się do wątku o lipolizach iniekcyjnych i laserowych.
Otóż nie ukrywam, że temat mnie interesuje, ponieważ tu i ówdzie przydałoby mi się trochę odessać tłuszczyku :-P

Dziewczyna pisze o lipolizie iniekcyjnej - nie jest ona droga, ale czy aby jeden taki zabieg wystarczy? Ile można zgubić centymetrów po takim jednym "ostrzyknięciu"? Z kolei lipoliza laserowa wydaje się być świetnym pomysłem, ale ile ona kosztuje? (ta, o której wspomniałaś). Czy oba zabiegi są bezpieczne? No i przede wszystkim, który przynosi bardziej spektakularne efekty? Dodam, że chodzi mi głównie o likwidacji tzw. boczków i krągłych bioderek :-P

#303 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 15:27

Jeśli chodzi o lipolizę iniekcyjną to potrzebne jest wykonanie kilku zabiegów i z tego co wiem efekt jest niepewny, dziewczyny skarżą się, że potem np. są nierówności na ciele w miejscu lipolizy i trzeba chodzić na dodatkowe zabiegi.
Laserowa jest o tyle lepsza, że wystarczy jeden około godzinny zabieg, ponad to rozpuszczony tłuszcz jest odsysany na zewnątrz i skóra jest poddawana termoliftingowi.
A zabiegi wydają mi się bezpieczne, znieczulenie jest tylko miejscowe.

#304 lukrecja7777

lukrecja7777
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 09:23

Tak słyszałam o Liposhock. Moja koleżanka poddała się temu zabiegowi, w celu zlikwidowania cellulitu. Efekty są świetne, a miała bardzo zaawansowany cellulit. Z tego co przeczytałam kiedyś w czasopiśmie, to LipoShock został nagrodzony w prestiżowym konkursie Prix de Beauté Cosmopolitan 2009 i uznany najlepszym Zabiegiem pielęgnacyjnym roku. Ten zabieg to inaczej lipoliza laserowa.

#305 albatrosik

albatrosik
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 21:15

ja z cellulitem toczę dość długą walkę, dieta, trochę sportu i fajne żele Slimline- warto być systematycznym i twardym w balsamowaniu, ćwiczeniu i masażach chociaż rękawicą, - naprawdę widzę zdecydowaną poprawę, mam smuklejsze, gładsze uda i pośladki :mrgreen: Myślę że aby zobaczyć rezultaty trzeba na nie poczekać, nie ma cudownych metod które zmienią nasze ciało po 2 tygodniach, potrzeba czasem kilku miesięcy ale warto :)

#306 arpka

arpka
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 10:54

Liposhock - mój wybawiciel :-)
Żegnajcie niedoskonałości skóry, witaj gładka, elastyczna i cudownie napięta skóro :-)
Nie miałam wcześniej pojęcia że fale dzwiękowe potrafią rozbić tłuszczyk. Zawsze wydawało mi się że pozbycie się tłuszczu wiąże się z użyciem skalpela i jakiegoś odsysacza tłuszczu. A tu taka niespodzianka - bezinwazyjnie wyszczuplałam.
Uwolniony tłuszcz został natychmiastowo eliminowany z organizmu poprzez naturalne procesy metaboliczne.
Po zabiegu poprawił mi się równiez metabolozm, więc powrót do stanu przed zabiegiem mi nie grozi.
No i ten końcowy masaż rozgrzewający - dla niego samego warto było wyrzucić troszkę kaski :-)

#307 Klinik

Klinik
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 10:10

Moim zdaniem kosmetyki to mogą wpłynąć na wygląd skóry a nie na tkankę tłuszczową i grudki. Jeśli ćwiczenia i dieta nie pomogły (ja ćwiczę i jestem na diecie od 10 lat i wciąż mam skórkę pomaranczową), to niestety pozostają tylko zabiegi medycyny estetycznej. Warto umówić się na konsultację i sprawdzić jak można zaradzić.

#308 tylda

tylda
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 11:37

zgadzam się, w większości balsamy działają głównie regenerująco, nawilżająco i pomagają w utrzymaniu jędrnej skóry. Są pomocne ale nie zwalczą cellulitu. Dobrym rozwiązaniem jest wybranie się do spa na jakiś konkretny specjalistyczny zabieg. Między innymi w wykonują przyjemny dla zmysłów ;) czekoladowy masaż antycellulitowy, który poprawia kondycję skóry i ciała.

#309 Klinik

Klinik
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 11:43

Fajna jest lipoliza za pomocą Revitall Celluform bo ma też to samo co ta zwykła, a do tego jeszcze antyoxydanty, witaminy i aminokwasy regenerujące skórę. Cała lipoliza przebiega łagodniej, bez takiego bólu i zgrubień pod skórą, skóra jakby się naciąga trochę. Mój lekarz robi to od dawna i szkoli lekarzy z lipolizy, więc ma niezłe doświadczenie. Revitall Celluform razem z Revitall Tonic też jest niezły, troszkę droższy od zwykłej lipolizy ale dobry na przykład na brzuch po ciąży.

#310 krykat

krykat
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 01 września 2010 - 15:46

ja miałam slim lipo 3D. Płaski brzuch, zero obwisłej skóry- bo robią od razu termolifting. Zabieg trwa ok 1,5 h i jest bezbolesy, co prawda przez jakiś czas musisz nosić specjalny pas uciskowy i chodzić na masaże, żeby wszystko ładne wyrównać, ale efekt jest rewelacyjny.
polecam kobietom, które wszystkiego już próbowały - ćwiczeń, diet... niektórych partii ciała czasmi po prostu nie da się usunąć (oczywiście są różne przypadki) korzystałam z usług są naprawdę profesjonalni

#311 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 02 września 2010 - 07:58

Czy jest to zabieg podobny do lipolizy ?
Jaka jest jego cena?

Nie to zupełnie co innego bo w lipolizie wykorzystywane sa promienie lasera, których energia termiczna tak jakby ropuszczała tłuszcz. Natomiast w liposhosku używana jest energia mechaniczna, czyli fale dźwiękowe i ultradźwiękowe, i rozrywane są jakieś tam błonki tkanki tłuszczowej i w ten sposób upłynnia ją i ona za pomocą masażu drenującego jest odprowadzana dalej, a w efekcie trafia do wątroby i tam jest przetwarzana i wydalana.
No ja przynajmniej tak rozumiem istotę tego zabiegu :-)

#312 judyta123

judyta123
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07 września 2010 - 08:59

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE,INTERESUJE MNIE ZABIEG TRANDERMALNA LIPOSONIKACJA JEST TO ZABIEG LIKWIDUJĄCY TKANKĘ TŁUSZCZOWĄ I CELLULIT.CZY KTOŚ O TYM SŁYSZAŁ ALBO PRÓBOWAŁ TEGO ZABIEGU?POZDRAWIAM

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-09-07, 10:05 ]
Wyłącz caps locka :roll:

#313 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 07 września 2010 - 14:03

Jeśli chodzi o lipolizę iniekcyjną to potrzebne jest wykonanie kilku zabiegów i z tego co wiem efekt jest niepewny, dziewczyny skarżą się, że potem np. są nierówności na ciele w miejscu lipolizy i trzeba chodzić na dodatkowe zabiegi.
Laserowa jest o tyle lepsza, że wystarczy jeden około godzinny zabieg, ponad to rozpuszczony tłuszcz jest odsysany na zewnątrz i skóra jest poddawana termoliftingowi.
A zabiegi wydają mi się bezpieczne, znieczulenie jest tylko miejscowe.

Masz racje.Moja koleżanka miała wykonywany zupełnie niedawno ten zabieg i to co musze napisac-miała ściagnięta az 4 litry tłuszczyku.To mozna sobie teraz wyobrazić jakie sa efekty po...

#314 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 07 września 2010 - 14:05

Ciekawa jestem czy ten zabieg jest bolesny...I ile sie dochodzi do siebie po takim zabiegu?

#315 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 08 września 2010 - 13:15

W czasie takiego zabiegu odczuwa się pewien dyskomfort, a nawet niewielki ból. Można to porównać do biczy wodnych, które momentami tez są bolesne, tylko tu zamiast strumienia wody w nasze ciało uderza fala dźwiękowa o odpowiedniej częstotliwości.
Po trzech zabiegach widać już poprawę, jednak należy poddać się serii co najmniej 6-10 zabiegów.

#316 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 września 2010 - 11:48

a ja si emusze wziaść porzadnie za ten cały celluit...
bo ile tak mozna...
że też tak trudno sie go pozbyć.
czyli jak...
odpowiednie jedzonko
ruch
masaż
jakiś preparat i dużo wody i może coś ztego wyjdzie... :roll:

i ponoc nie można pic kawy ?
i unikac soli należy???

a te zimne natryski???
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#317 Guest_ritanova_*

Guest_ritanova_*
  • Gość

Napisano 01 października 2010 - 18:26

Witam, mój sprawdzony sposób to dużo ćwiczeń i dwa razy dziennie koktajl witaminowo proteinowy

#318 marianna500

marianna500
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 05 października 2010 - 12:52

Czy ktoś zna zabieg transdermalna liposonikacja?czy ktoś go próbował jakie są efekty?
Zabieg ten podobno redukuję tkankę tłuszczową i cellulit

#319 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 15:47

ja si emusze wziaść porzadnie za ten cały celluit...

chce ci sie ??? :P
ja nigdy z nim nie walczyłam, nie przeszkadza mi ze go ma, na ulicy go nie pokazuje , jest ok.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#320 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 16:32

Tylko połączenie odpowiednio zbilansowanego menu, wraz ze wzmożoną aktywnością fizyczną może przyczynić się do wyraźnej redukcji cellulitu.
Specjaliści w szczególności zalecają ruch o charakterze aerobowym. Dobrze jest wypracować w sobie zwyczaj praktykowania aktywności fizycznej regularnie, przez co najmniej 30 minut dziennie. Na początek niech to będzie np. spacer czy jazda na rowerze.

Przede wszystkim, warto zaopatrzyć się w gąbkę, która pomoże usunąć martwy naskórek. Masujmy nią ciało (najlepiej ruchami w stronę serca) podczas kąpieli – w ten sposób pobudzimy cyrkulację układu limfatycznego, co z kolei polepszy przepuszczalność gromadzących tłuszcz komórek. To prosty i niekosztowny sposób na redukcję cellulitu. Oczywiście, dobrze jest także stosować nawilżające i ujędrniające kremy czy balsamy.

Domowe sposoby na cellulit:

* masaże
* prysznic naprzemienny
* peeling kawowy
* picie zielonej herbaty
* stosowanie wywarów i naparów ze skrzypu lub pokrzywy
* przykładanie kostek lodu
* bańki
* wcieranie rękawicą serum z oleju wiesiołkowego zimno tłoczonego olejku cynamonowego, grejpfrutowego i geraniowego

Nivea Good0bye Cellulite

Duzo slyszalam i czytalam o nim opinii i wszystkie sa jak najlepsze :-) Ponoc kosmetyk rewelacyjny.

a te zimne natryski???

Rozpoczynamy go od ciepłej wody, stopniowo zwiększając jej temperaturę aż woda będzie gorąca (uważając oczywiście żeby się nie poparzyć). Następnie przekręcamy wodę na zimną (nie letnią) wytrzymujemy kilkanaście sekund i znowu polewamy ciało gorącą wodą przez kilkadziesiąt sekund. Robimy tak minimum 6 razy. Przy czym jeden raz= 1raz zimna woda + 1 raz ciepła woda. Prysznic zawsze kończymy zimną wodą, zamykają się dzięki temu pory skóry.

Prysznic naprzemienny wzmacnia efekt wcześniej wykonanego peelingu na cellulit. Oczyszcza skórę, rozluźnia mięśnie, pobudza krążenie podczas nagłych zmian temperatury. Naczynia włosowate szybko się rozszerzają i kurczą. Dzięki temu zalegający nadmiar wody, toksyn i innych substancji odrywa się od ścianek w ich wnętrzu. Ułatwiając tym samym oczyszczenie organizmu. Nie tylko naczynka się rozszerzają i kurczą, ale pory również i dzięki temu wypychany jest nadmiar łoju wraz z toksynami.

Przeciwwskazania

Jeżeli masz problemy z krążeniem, wykonując prysznic zwróć uwagę by nie było drastycznej zmiany temperatury. Możesz robić prysznic ciepło-chłodny. Do tej zasady powinny zastosować się również kobiety w ciąży. Osoby chorujące na cukrzyce nie powinny rozgrzewać stóp gorącą wodą.

i unikac soli należy???

Unikaj połączenia tłuszczu z solą i tłuszczu z cukrem

Ja np. nie uzywam soli, nie dosalam. Sol oglnie jest nie zdrowa. Wstrzymuje wode w organizmie.

i ponoc nie można pic kawy ?

Jak najmniej kawy <bezradny></span> Duzo zielonej herbatki i ziolowych ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.