Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zabiegi zwalczające cellulit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
356 odpowiedzi w tym temacie

#321 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 10:59

Ja od 3 miesięcy używam kosmetyków serii Eveline i powiem, że nic specjalnego.

A moja przygoda z cellulitem zaczęła się gdy zrobiłam sobie roczną przerwę od siłowni, i dopiero jakimś roku przestraszona zobaczyłam, ze mam cellulit chociaż NIGDY go wcześniej nie miałam.

Od razu z powrotem zapisałam się na siłownię (dodam, że jestem szczupłą osobą), i po 2,5 miesięcznym chodzeniu na siłownię dopiero teraz widzę poprawę.. a te kosmetyki to pic na wodę myślę że i bez nich było by dobrze, bo tak działa wyobraźnia człowieka.

Dodam, że przy każdym prysznicu używam specjalnej szczotki z naturalnego włosia z małymi masażerami.

Zawsze, nawet jak nie chodziłam na siłownię piłam 2-3 litry wody i pomimo tego cell. pojawił się.

Reasumując na cellulit dobry jest sport i to ten bardziej siłowy tj. gdzie wysyłek jest większy...nie mówię, że u każdego to ma się sprawić ale u mnie tak jest ..
Dołączona grafika

#322 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 09:37

chce ci sie

chce . Ale jakos mizernie bo nic z tym nie robie...
a powinnam . Dla siebie .

Przede wszystkim, warto zaopatrzyć się w gąbkę

taka do masazu ??nie wiem jaka bedzie najlepsza...

Rozpoczynamy go od ciepłej wody, stopniowo zwiększając jej temperaturę aż woda będzie gorąca (uważając oczywiście żeby się nie poparzyć). Następnie przekręcamy wodę na zimną (nie letnią) wytrzymujemy kilkanaście sekund i znowu polewamy ciało gorącą wodą przez kilkadziesiąt sekund. Robimy tak minimum 6 razy. Przy czym jeden raz= 1raz zimna woda + 1 raz ciepła woda. Prysznic zawsze kończymy zimną wodą, zamykają się dzięki temu pory skóry

próbowałam i cięzko powiem wytrzymać ....

Reasumując na cellulit dobry jest sport i to ten bardziej siłowy tj. gdzie wysyłek jest większy...nie mówię, że u każdego to ma się sprawić ale u mnie tak jest

czyli jednak ruch :) wniosek taki że jednak siłownia najlepsza
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#323 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 12:54

A ja nie wierzę w żadne preparaty na cellulit.Tylko dieta i gimnastyka, na ujędrnienie ciała.

#324 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 13:16

to tez zalezy jak mocno zaawansowany jest cellulit.Na taki delikatny pomoze regularne stosowanie dobego kremu i kilkuminutowy masaz,a jak juz nasze uda wygladaja tragicznie no to trzeba przejsc na diete,wode mineralna bez gazu i gimnastyka
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#325 Mandarynkaa

Mandarynkaa
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 12:16

to tez zalezy jak mocno zaawansowany jest cellulit.Na taki delikatny pomoze regularne stosowanie dobego kremu i kilkuminutowy masaz,a jak juz nasze uda wygladaja tragicznie no to trzeba przejsc na diete,wode mineralna bez gazu i gimnastyka

Ja mam taki raczej nie bardzo zaawansowany i postanowiłam przejść na odpowiednią dietę plus zapisałam się na aerobik. Mam nadzieję, że pomoże :) No i oczywiście zaopatrzyłam się też w odpowiedni balsam wspomagacz :)

#326 Mandarynkaa

Mandarynkaa
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 12:22

A czy któraś z was słyszała o programie stop-cellulit? Stosuje się w tej metodzie fale akustyczne, które kierowane są na miejsca bezpośrednio "dotknięte" cellulitem.

#327 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 19:50

O matko! No to może być ciekawe ale pewnie drogie. Tylko bardziej kojarzy mi się z rozbijaniem tłuszczu.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#328 Mandarynkaa

Mandarynkaa
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 08:42

O matko! No to może być ciekawe ale pewnie drogie. Tylko bardziej kojarzy mi się z rozbijaniem tłuszczu.

Jak dla mnie jest to bardzo oryginalna metoda, ale z tego co wiem - stosowana jest już w ponad 500 ośrodkach na całym świecie! :) Terapia fają akustyczną uzupełniana jest tutaj także odpowiednią dietą.

#329 MuszkaCzyKrawat

MuszkaCzyKrawat
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 10:25

Ja jestem na etapie akceptacji tego, że w wieku dwudziestu paru lat i szczupłej sylwetki mam cellulit. Nawet nie wiem kiedy się pojawił, nie przytyłam ani nie schudłam gwałtownie, cały sezon jeździłam rowerem, a tu klops :) Na razie używam serum z Lirene, ale nie widzę żadnych efektów, żadnych - z tego, co przeczytałam wyżej chyba warto zmienić krem. Zastanawiam się też nad zabiegiem, bo moja kosmetyczka poleca mi mikrodermabrazję (na twarz działa świetnie), tyle, że to trwa trochę, jeden zabieg nic nie da, a cała seria to duży koszt, szczególnie kiedy duże partie ciała są "opanowane" (ja mam na udach i pośladkach i nie wyobrażam sobie tego, że może pojawić się jeszcze gdzie indziej). Słyszałyście może o jakichś innych zabiegach? Skutecznych zabiegach? :)

#330 szuszu

szuszu
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14 września 2011 - 11:52

Ja korzystałam endermologii w poznaniu w gabinecie .... Miałam cellulit na udach, zrobiły mi się takie "poduszeczki" na bokach jak są kości biodrowe... no chyba wiecie o co mi chodzi;)
Po jednej serii zabiegów już widac efekty, przedewszystkim moje uda nabrały ładnego kształtu i zmniejszych się cellulit, choć nadal przydało by im się tym moim udkom zmalec troszkę! :)

#331 krokusica

krokusica
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 29 września 2011 - 13:56

Osobiście to wydaje mi się, że najlepszą metodą na cellulit jest po 1. zdrowie odzywianie a po 2. ruch ruch i jeszcze raz ruch. Plus peelingi robione metodą domową a od czasu do czasu masaż w spa. Ale chyba dieta i to co jemy jest kluczowym 'składnikiem'. Ostatnio czytałam fajnego darmowego ebooka "Które diety naprawdę działają" dostępnego na stronie wydawnictwa Ale Historie i sporo rzeczy na temat zalezności w odżywianiu a wyglądzie się dowiedziałam, to samo dotyczy cellulitu.

#332 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 04 października 2011 - 16:14

Ruch, ruch i jeszcze raz ruch.
Dobra dieta - minimum słodyczy, owoce, unikamy tłuszczy...
Zabieli antycellulitowe, ale róbcie je samodzielnie. Na szybki i skuteczny początek walki z cellulitem polecam GUAM ANTYCELLULITE KREM. Ten krem naprawdę działa super i jest mega skuteczny!

#333 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 08 października 2011 - 19:16

Ja tez uwazam ze jednak zaden krem i balsam na problemy z cellulitem nie jest na tyle skuteczny zeby mógł nam pomóc.Dlatego moze zabieg mezoterapii własnie bedzie odpowiedni...

#334 apc-Cosmetics

apc-Cosmetics
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 16:58

Zachęcam do zastosowania jednodniowej diety antycellulitowej. Dietę tą należy powtarzać przynajmniej raz w tygodniu. Jej główną zaletą jest obfitość witaminy C, zawarte w niej owoce pobudzają trawienie oraz wpływają na pracę wątroby oczyszczając i odtruwając organizm.

#335 Lulla

Lulla
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 12:50

Odkopuję wątek, bo mam konkretne pytanie w temacie.
Czy któraś z Was słyszała albo najlepiej stosowała Celluprogram? Chodzi mi o program antycellulitowy łączący ćwiczenia, zabiegi, dietę. Wiem, że cellulit najlepiej zwalczać kompleksowo, ale nie wiem, czy ten program faktycznie działa, czy jest dobrze dobrany? Będę wdzięczna za informacje :)

#336 lizzka

lizzka
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 13:17

Moja siostra stosuje ten Celluprogram, ale nie jestem na bieżąco z efektami - mogę zapytać przy okazji :)

#337 Lulla

Lulla
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 12:10

Moja siostra stosuje ten Celluprogram, ale nie jestem na bieżąco z efektami - mogę zapytać przy okazji :)

Ooo, będę bardzo wdzięczna :) Szukam opinii i na razie cięzko coś znaleźć, znalazłam tylko 1 recenzję na youtube, na blogach i forach ciężko o informacje...

#338 magdalena.mm

magdalena.mm
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 18:09

Ja o tym Celluprogramie nie słyszałam, ale sama sobie taki program zrobiłam. Połączyłąm zmaine diety z cyklicznymi ćwiczeniami przed telewizorem ale najwazniejsze były chyab z tego zabiegi nie oszukując się na Reaction (ale miałam tylko 3) i pomiędzy nimi mąż mi robił masaże takim urzadzeniem z drogerii razem ze specjalnym preparatem antycellulitowym (już nie pamietam jakim dokładnie (chyba to był Elancyl albvo Vichy taki srebrny) i na wakację miałam piękną i gładką skórę. Nie ćwiczyłam jakoś mocno, nie glodziłąm się. Wydajew mi się że przede wsyztskim te masaże i zabiegi mi pomogły. A masaż pomiedzy zabiegiem pomógł przyspieszyć usuwanie toksyn i wygładził skórkę. Spróbujcie same :) Warto działać z różnych stron, można też dołożyć suplementy diety ale po co płacić skoro można zmienic dietę :)

#339 murcielago

murcielago
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 13:42

rolleny też są fajne i mają program praktycznie na całe ciało, przez jakiś czas chodziłam regularnie i razem z tańcami całkiem fajny efekt przynosiło i przy okazji godzinka odpoczynku

tylko nie wszystkie fitness kluby to mają:(
"Kobieta bez wykształcenia ma do wyboru dwie drogi w życiu: małżeństwo albo prostytucję, co właściwie wychodzi na jedno, prawda?"

#340 MeryMacom

MeryMacom
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 17:56

Regularne zabiegi w salonie urody są najlepszym sposobem. Dobrze jest przejść się do sprawdzonego salonu z dobrą obsługą i wysoką jakością wykonywanych zabiegów. W takim miejscu najlepiej nam powiedzą co powinniśmy wybrać, żeby być zadowolonym z efektów.