Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

MIKROFALA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
107 odpowiedzi w tym temacie

#61 patiren24

patiren24
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 19:36

Widziałam taką w sklepie, model MC8284NS z termoobiegiem. Znalazłam dużo przepisów na dania z mikrofali, więc chyba ktoś ma coś takiego, ale żadnych konkretów.

#62 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 20:56

ja też szukałam i w sumie nic nie znalazłam <bezradny></span> pewno mało osób to ma ;-) my zakupiliśmy sobie piekarnik parowy, ma dobre opinie więc myślę że się sprawdzi :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#63 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 06 września 2011 - 08:49

Ja słyszałam o mikrofali z funkcją opiekania i chyba taką jedynie LG ma, a gotowanie w niej jest kombinowane to można chyba upiec bułeczki na przykład dukana :)

#64 Gaga1

Gaga1
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 29 września 2011 - 10:55

ale na pewno taka, która posiada grlia;)

#65 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 13:41

Do założenia tego tematu natchnął mnie mój Mężczyzna...

Choś nie jestm pewna czy w dobrej kategorii :roll:

Posprzeczaliśmy się o kuchenkę mikrofalową. On twierdz, że jedzenie z mikrofali jest niezdrowe i należy unikać jej używania, ja mówię,że przecież te mikrofale podgrzewają wodę w jedzeniu, więc co w tym niezdrowego?... On,że te fale właśnie!
Ja że te z komórki, którą nosi przy jaj,,, są gorsze!

Ale jak to właściwie jest?...
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#66 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 23:06

Mam nadzieje że z komórką w spodniach to niedługo odkryją, że to były niesłuszne obawy. Później obczaję jak to działa bo zaciekawiło mnie to. Zwłaszcza zakaz m
wkładania metalowych rzeczy i zamykania miktrofali w trakcie pracy.
Może to chodzi o tę wodę jak piszesz ale coś mam inne przeczucia.

#67 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 20:34

Jak to zamykania w ytrakcjie pracy? a da sie bez zamykania? Nie rozumiem, co masz na mysli? <bezradny></span>
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#68 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 11:10

chyba raczej chodzi o ogólnie o wkładanie metalowych rzeczy. Ja kiedyś chciałam rozmrozić masło i włożyłam je mądrze w sreberku :oops: poleciały iskry.
Z tego co wiem, mikrofalówki nie działają otwarte. To jest zabezpieczenie fabryczne. Czytałam kiedyś opowiadanie, w którym jedna kobieta popełniła samobójstwo wkładając głowę do mikrofali :-( ale całe opowiadanie było science-fiction ten motyw chyba też ;)

A wracając do Twojego pytania. Ja nie mam pojęcia jak to działa. Serio :roll: wstyd się przyznać, ale chętnie się dowiem ;).

#69 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 13:22

No właśnie
-do piekarnika to, co innego...

Moja koleżanka w podstawówce jajka chciała ugotować w mikrofali - zapamięta ten dzień do końca życia ;)

Kurcze, wciąż nie wiem o co kaman z tym metalem i wodą :/

#70 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 11:57

Dobre z tym sreberkiem :P chociaż nie wiedziałem, że to aż tak. Aha, nie podgrzewajcie nigdy kawy zz mlekiem bo też robi pluuum:)
Może na discovery bedzie lecieć o mikrofalówkach? Albo książki, chociaż nikt raczej nie robi dzieła o mikrofali:P
Chętnie bym pomógł ale jak zaglądam do tego tematu to dostaje depresji, że tyle lat się uczyłem a nie wiem:)

#71 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 11:14

No co Ty... ja podgrzewałam kawę z mlekiem -może z Twoim kubkiem coś było nie tak?

#72 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 13:26

ja podgrzewałam kawę z mlekiem

ja także ;-) i to nie raz, bo nie lubię zimnej :-P
nigdy nic się nie działo ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#73 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 15:13

może z Twoim kubkiem coś było nie tak?

Przypuszczam raczej, że "plum" było, bo mikrofala była ustawiona na zbyt dużą moc lub za długo podgrzewał kawę. Przecież mleko nawet na kuchence wykipi jak go nie przypilnujesz ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#74 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 10:00

I kawę z mlekiem i samo mleko jak najbardziej podgrzewać można, ale trzeba PILNOWAĆ!!! Jak to Asia napisała - mleko gotując się - kipi, obojętnie gdzie to gotowanie następuje. Jeśli w odpowiednim momencie wyłączysz- nic się nie stanie :lol:

Z ciekawych "trzaskających" rzeczy - strasznie nie lubię grzać kotletów w mikrofali, bo właśnie - trzaskają, do tego np. mielone "puchną". Całkowicie odpada też grzanie pierogów, naleśników i innych podobnych - mikrofala wysusza. <bezradny></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#75 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 18:51

mikrofala wysusza

spróbuj grzać w woreczku, nie wyschną :-P tylko wtedy trzeba pilnować by worek górnej części mikrofali nie dotykał i najlepiej go ponakłuwać, żeby nie spuchł jak balon
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#76 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 21:38

Hmm czuje się jak spłoszony jeleń:) Bo raz wsadziłem tą kawę i mi się więcej odechciało a tu się okazuje, że wszyscy tak robią:)
To pewnie nie była wina kubka tylko tego długiego podgrzewania, chociaż to było dwa lata temu. Dzięki za przełamanie mojego strachu,
Pamiętam też jak kiedyś na biwaku podgrzałem mleko do płatków ale tego już nikt nie musi komentować. Naprawdę:)
Tak już poważniej to też nie przepadam za kuchenką bo ona daje chamskie ciepło-maksymalnie i jakoś tak na krótko. Np ser się nie zapieka-jest ciepły ale się rozpada bardziej niż roztapia.
Ale za to jak szybko ma się ciepły posiłek:)

#77 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 21:43

spróbuj grzać w woreczku,

woreczek pęcznieje :P nie chcę sprawdzać jego wytrzymałości :lol: wolę starą dobrą patelnię dla takich rzeczy odpalać, a o przekłuwaniu przeważnie zapominam :P skleroza na stare lata zagościła... :lol:

Np ser się nie zapieka-jest ciepły ale się rozpada bardziej niż roztapia.

jeśli masz mikrofalę z grillem, wystarczy zmienić program na grillowanie i ser wychodzi idealny :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#78 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 13:58

Lepiej przykryć talerzem z góry, żeby nie wysychało :)

ja to czasami lubię chlebek z masełkiem i serem z mikrofali taki płynący...

Ale dalej nie wiem co z tymi sreberkami :-x

#79 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 19:56

Lepiej przykryć talerzem z góry, żeby nie wysychało

Mój leniwy tata, który od mikrofali jest uzależniony właśnie taki sposób preferuje, żeby jedzenie nie wysychało :)

Ja sama w mikrofali podgrzewam mleko, czasem spagetti odgrzewam, parówki, czasem robię zapiekanki z serem :D Ale nie korzystam za często ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#80 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 20:09

My używaliśmy mikrofali gdy czekaliśmy na nową kuchenkę (w starej piekarnik nie działał).
Najlepszy z mikrofali jest chyba popcorn <umieraam></span> nie wiem czemu ale jak dla mnie rzeczy z mikrofali smakują tak gumowato <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych