MIKROFALA
Napisano 29 sierpnia 2011 - 19:36
Napisano 06 września 2011 - 08:49
Napisano 29 września 2011 - 10:55
Napisano 23 listopada 2011 - 13:41
Choś nie jestm pewna czy w dobrej kategorii
Posprzeczaliśmy się o kuchenkę mikrofalową. On twierdz, że jedzenie z mikrofali jest niezdrowe i należy unikać jej używania, ja mówię,że przecież te mikrofale podgrzewają wodę w jedzeniu, więc co w tym niezdrowego?... On,że te fale właśnie!
Ja że te z komórki, którą nosi przy jaj,,, są gorsze!
Ale jak to właściwie jest?...
Napisano 03 grudnia 2011 - 23:06
wkładania metalowych rzeczy i zamykania miktrofali w trakcie pracy.
Może to chodzi o tę wodę jak piszesz ale coś mam inne przeczucia.
Napisano 04 grudnia 2011 - 20:34
Napisano 05 grudnia 2011 - 11:10
Z tego co wiem, mikrofalówki nie działają otwarte. To jest zabezpieczenie fabryczne. Czytałam kiedyś opowiadanie, w którym jedna kobieta popełniła samobójstwo wkładając głowę do mikrofali
A wracając do Twojego pytania. Ja nie mam pojęcia jak to działa. Serio
Napisano 05 grudnia 2011 - 13:22
-do piekarnika to, co innego...
Moja koleżanka w podstawówce jajka chciała ugotować w mikrofali - zapamięta ten dzień do końca życia
Kurcze, wciąż nie wiem o co kaman z tym metalem i wodą
Napisano 06 grudnia 2011 - 11:57
Może na discovery bedzie lecieć o mikrofalówkach? Albo książki, chociaż nikt raczej nie robi dzieła o mikrofali:P
Chętnie bym pomógł ale jak zaglądam do tego tematu to dostaje depresji, że tyle lat się uczyłem a nie wiem:)
Napisano 08 grudnia 2011 - 11:14
Napisano 08 grudnia 2011 - 13:26
ja takżeja podgrzewałam kawę z mlekiem
nigdy nic się nie działo
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 09 grudnia 2011 - 15:13
Przypuszczam raczej, że "plum" było, bo mikrofala była ustawiona na zbyt dużą moc lub za długo podgrzewał kawę. Przecież mleko nawet na kuchence wykipi jak go nie przypilnujeszmoże z Twoim kubkiem coś było nie tak?
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 10 grudnia 2011 - 10:00
Z ciekawych "trzaskających" rzeczy - strasznie nie lubię grzać kotletów w mikrofali, bo właśnie - trzaskają, do tego np. mielone "puchną". Całkowicie odpada też grzanie pierogów, naleśników i innych podobnych - mikrofala wysusza.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 10 grudnia 2011 - 18:51
spróbuj grzać w woreczku, nie wyschnąmikrofala wysusza
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 10 grudnia 2011 - 21:38
To pewnie nie była wina kubka tylko tego długiego podgrzewania, chociaż to było dwa lata temu. Dzięki za przełamanie mojego strachu,
Pamiętam też jak kiedyś na biwaku podgrzałem mleko do płatków ale tego już nikt nie musi komentować. Naprawdę
Tak już poważniej to też nie przepadam za kuchenką bo ona daje chamskie ciepło-maksymalnie i jakoś tak na krótko. Np ser się nie zapieka-jest ciepły ale się rozpada bardziej niż roztapia.
Ale za to jak szybko ma się ciepły posiłek:)
Napisano 10 grudnia 2011 - 21:43
woreczek pęczniejespróbuj grzać w woreczku,
jeśli masz mikrofalę z grillem, wystarczy zmienić program na grillowanie i ser wychodzi idealnyNp ser się nie zapieka-jest ciepły ale się rozpada bardziej niż roztapia.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 11 grudnia 2011 - 13:58
ja to czasami lubię chlebek z masełkiem i serem z mikrofali taki płynący...
Ale dalej nie wiem co z tymi sreberkami
Napisano 11 grudnia 2011 - 19:56
Mój leniwy tata, który od mikrofali jest uzależniony właśnie taki sposób preferuje, żeby jedzenie nie wysychałoLepiej przykryć talerzem z góry, żeby nie wysychało
Ja sama w mikrofali podgrzewam mleko, czasem spagetti odgrzewam, parówki, czasem robię zapiekanki z serem
Napisano 11 grudnia 2011 - 20:09
Najlepszy z mikrofali jest chyba popcorn
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych