Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.


Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

MIKROFALA


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
107 odpowiedzi w tym temacie

#21 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2990 postów

Napisano 20 luty 2009 - 21:29

ja mikro uzywam tylko do odgrzewania jak sie spiesze:P
Dołączona grafika

#22 magdaaaaa

magdaaaaa

    ..lekko próżna flirciara..

  • Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 22 luty 2009 - 20:14

ja tez włąsnie podgrzewam i to tylko czasami .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko
 


#23 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10527 postów

Napisano 26 luty 2009 - 00:59

możecie się śmiać ale ja to używam mikrofali do podgrzewania płynów ... zupy, mleko, jakieś takieś ... no i grilla do grzanek ...

ogólnie jedzenie wydaje mi sie strasznie suche, a odnośnie promieniowania- podobno nie można stać na wprost drzwiczek, a poza tym jest dość dobra izolacja.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 


#24 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4470 postów

Napisano 28 maj 2009 - 00:15

ja tam niezbyt czesto uzywam mikrofali
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#25 krochmalinka

krochmalinka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21 czerwiec 2009 - 19:04

jedzenie z mikrofali nie należy do najzdrowszych... ogólnie, to chyba nadaje się głownie do podgrzewania płynów, zup, czy topienia sera na kanapkach,
przy zakupie radziłabym jednak zwrócić uwagę na to, czy kuchenka posiada funkcję grillowania, jest naprawdę przydatna i jedzenie nie wychodzi takie gumowate. no i nie stawiałabym na najdroższy sprzęt, gdyż używa się tego naprawdę sporadycznie (tak imho)... spory wybór wszelkiego sprzętu jest na możesz zajrzeć, a nuż coś Ci przypadnie do gustu.

#26 gemma

gemma
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 05 lipiec 2009 - 20:20

Już pomijając mikrofale, to kuchenki mają funkcję grill lub piekarnik. Ja sobie nie wyobrażam życia bez mikrofalówki. Ja mam Amice AMG20E80GS, jestem nią zachwycona bo nie była bardzo droga a dobrze mi służy no i ma designerską srebrną obudowę, która mi pasuje do kuchni :) (to bardzo ważne dziewczyny, prawda?:P) Najbardziej się bałam o transport, że się coś po drodze z nią stanie czy coś (bo zamówiłam przez neta) ale była tak zapakowana, że dotarła w całości. Acha, zamówiłam na

#27 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4235 postów

Napisano 12 lipiec 2009 - 09:31

moja :-D

Załączone miniatury

  • product.jpg

Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#28 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7470 postów

Napisano 12 lipiec 2009 - 09:59

piekna jest ;-) zwłaszcza te drzwiczki oby Ci dlugo sluzyla
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#29 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5351 postów

Napisano 12 lipiec 2009 - 10:05

piekna jest

piękna i taka kosmiczna <ookk></span>
Oby służyła jak najlepiej :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#30 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4235 postów

Napisano 12 lipiec 2009 - 10:56

fakt faktem piękna ale straszne ślady na tych drzwiczkach zostają :-/

właśnie jem podgrzanego w nim kebaba, jestem zdolna :-P
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#31 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6096 postów

Napisano 24 lipiec 2009 - 12:54

straszne ślady na tych drzwiczkach zostają


i wlasnie dlatego nie podoba mi sie ;-) ;-)


u mnie przystalo na tym, ze mikrofalowka nie jest potrzebna ;-)

#32 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4235 postów

Napisano 24 lipiec 2009 - 14:23

tuptunio napisał/a:
straszne ślady na tych drzwiczkach zostają


i wlasnie dlatego nie podoba mi sie

ale juz przestawiona wyżej, mały nie sięga i nie ma problemu ze śladami :-P a te drzwiczki to okazały się lusterkiem
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#33 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8332 postów

Napisano 24 lipiec 2009 - 14:27

u mnie jest i duzo jej uzywamy ale jest juz stara i hmmm.. slabo grzeje <bezradny></span>

#34 Ekspertka

Ekspertka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 12 sierpień 2009 - 14:51

Dla mnie generalnie marka nie gra aż tak wielkiej roli, najważniejsze, żeby miała funkcję grilla. Osobiście posiadam mikrofalę firmy Optimum i nie narzekam. Znajomi mają Daewoo oraz Mantę i również są zadowoleni.

#35 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4235 postów

Napisano 12 sierpień 2009 - 17:18

najważniejsze, żeby miała funkcję grilla

szczerze mówiąc ten grill niewiele daje
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#36 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6709 postów

Napisano 13 sierpień 2009 - 08:23

szczerze mówiąc ten grill niewiele daje

albo nieumiejętnie się z tą opcją obchodzę, albo uważam dokładnie tak jak tuptunio <bezradny></span> Niedość, że z każdej strony trzeba podpiekać 15 minut, co nam daje 30 w sumie, to po wyciągnięciu nieco się rumieni, ale większość kiełbaski jest "ugotowana". Ja tam preferuję najprostszą z możliwych, która ma i rozmrażanie i podgrzewanie. Grill w mikrofali do szczęścia mi nie jest potrzebny ;) Kiełbaski z prawdziwego zdarzenia zrobi się na działce, na prawdziwym grillu :P

#37 Ekspertka

Ekspertka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13 sierpień 2009 - 12:00

Hmm... u mnie świetnie się sprawdza - dzięki tej funkcji mogę przyrządzać pieczenie i zapiekanki. Właściwie działa jak piekarnik :) Ale kiełbasek nie próbowałam, więc może w tym przypadku się nie sprawdza. Muszę kiedyś sama zobaczyć ;)

#38 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4235 postów

Napisano 13 sierpień 2009 - 19:06

Właściwie działa jak piekarnik

ale to nie jest grill ;-) masz poprostu mikrofalę z możliwościa pieczenia jak w piekarniku, czyli z termoobiegiem. na samym grillu nie ma możliwości upieczenia czgokolwiek, jest po to żeby co najwyżeć coś podpiec np. ser na zapiekance.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#39 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 13 sierpień 2009 - 23:43

U mnie mikrofala stoi odlaczona, bo w ogole z niej nie korzystamy.
Wolimy podgrzac, upiec w piekarniku, bo wtedy jest smaczniejsze :mrgreen:

Nawet jak robie sobie chleb z serem w mikrofali to wydaje sie taki mokry, a w piekarniku chrupiacy...mniam!
Dołączona grafika

#40 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 11 listopad 2009 - 19:38

zdania na temat mikrofalówek są podzielone, ale komu wierzyć? . w naszym domu nie ma miejsca dla tego typu urządzeń .
poniżej artykuł negatywnie nastawiony.

Nienaturalnymi polami elektromagnetycznymi są również fale EM kuchenek mikrofalowych. Tu również można byłoby wskazać mnóstwo przykładów badań naukowych dowodzących szkodliwości takiego promieniowania. Znana jest np. sprawa szwajcarskiego naukowca Hansa Ulricha Hertela, któremu Szwajcarskie Stowarzyszenie Producentów i dostawców AGD wytoczyło proces, ponieważ Hertel opublikował w 1991 r. wyniki swoich badań wskazujących na wysoką szkodliwość pożywienia przygotowywanego w kuchenkach mikrofalowych.

Wyniki prac Hertela korespondują jednak doskonale m.in. z wieloletnimi badaniami rosyjskimi prowadzonymi od 1957 r. w dawnym ZSRR, głównie w Instytucie Radiotechnologii w Klinsku (Białoruś) i także obecnie, dotyczącymi wpływu pokarmów poddanych działaniu mikrofal na stan zdrowia człowieka. Jakie okazały się wnioski z badań?

1.Wyższa częstość występowania raka żołądka i jelit, a także ogólne zwyrodnienie komórek tkanek peryferyjnych i przewodu pokarmowego.

2.Zmniejszenie sprawności układu chłonnego, co wpływa na degenerację układu odpornościowego i spadek mocy systemów ochronnych przed nowotworami na skutek zmian chemicznych w żywności poddanej działaniu mikrofal.

3.Znaczne obniżenie wartości odżywczej produktów poprzez obniżenie bioprzyswajalności witamin B-complex, witaminy C, witaminy E, zasadniczych składników mineralnych oraz składników lipotropicznych (choliny, inozytolu) – substancji, które uniemożliwiają nieprawidłowe nagromadzenia tłuszczu i są niezbędne do zachowania zdrowej wątroby).

4.Tworzenie się w poddanym ekspozycji na mikrofale, przygotowanym już mięsie rakotwórczych związków w postaci d-nitroso-diethanolaminy.

5.Sprzyjanie powstawaniu rakotwórczych wolnych rodników.

6.Pojawienie się większego odsetka komórek nowotworowych w surowicy krwi.

7.Zaburzenia w układzie pokarmowym.

W grudniu 1989 r. brytyjscy naukowcy w opublikowanym w prestiżowym piśmie brytyjskim „Lancet” artykule przedstawili wyniki badań wskazującymi zachodzenie zmian w odżywkach dla niemowląt, które to pokarmy podgrzewano w kuchenkach mikrofalowych. Według badań, zawarty w pokarmach aminokwas l-prolina, składnik wielu białek, w wyniku działania promieniowania mikrofalowego przybiera postać izomerów o właściwościach toksycznych dla układu nerwowego i nerek.

Sztuczne promieniowanie EM niszczy całkowicie energię życiową w pokarmach ponieważ następuje przerwanie wiązań chemicznych w białkach. Jeśli połączymy promieniowanie kuchenek mikrofalowych z wcześniejszym głębokim mrożeniem pokarmów, to w wyniku otrzymujemy pokarm wartości odżywczej papieru. Organizm jest zmuszony do wydatkowania olbrzymiej ilości energii, by taki „pokarm” strawić. Typowe objawy po zjedzeniu takiego posiłku to zmęczenie i senność. Z czasem pojawiają się zaburzenia pracy jelita grubego, problemy z flora jelitową i produkcją endogennej witaminy K (skutkujące m.in. niebezpiecznymi krwawieniami z nosa), stany przygnębienia, depresje czarnowidztwo.


źródło: eioba.pl
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych