MIKROFALA
#22
Napisano 22 luty 2009 - 20:14
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#23
Napisano 26 luty 2009 - 00:59
ogólnie jedzenie wydaje mi sie strasznie suche, a odnośnie promieniowania- podobno nie można stać na wprost drzwiczek, a poza tym jest dość dobra izolacja.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
#25
Napisano 21 czerwiec 2009 - 19:04
przy zakupie radziłabym jednak zwrócić uwagę na to, czy kuchenka posiada funkcję grillowania, jest naprawdę przydatna i jedzenie nie wychodzi takie gumowate. no i nie stawiałabym na najdroższy sprzęt, gdyż używa się tego naprawdę sporadycznie (tak imho)... spory wybór wszelkiego sprzętu jest na
#26
Napisano 05 lipiec 2009 - 20:20
#29
Napisano 12 lipiec 2009 - 10:05
piękna i taka kosmicznapiekna jest
Oby służyła jak najlepiej
#31
Napisano 24 lipiec 2009 - 12:54
straszne ślady na tych drzwiczkach zostają
i wlasnie dlatego nie podoba mi sie
u mnie przystalo na tym, ze mikrofalowka nie jest potrzebna
#33
Napisano 24 lipiec 2009 - 14:27
#34
Napisano 12 sierpień 2009 - 14:51
#36
Napisano 13 sierpień 2009 - 08:23
albo nieumiejętnie się z tą opcją obchodzę, albo uważam dokładnie tak jak tuptunio Niedość, że z każdej strony trzeba podpiekać 15 minut, co nam daje 30 w sumie, to po wyciągnięciu nieco się rumieni, ale większość kiełbaski jest "ugotowana". Ja tam preferuję najprostszą z możliwych, która ma i rozmrażanie i podgrzewanie. Grill w mikrofali do szczęścia mi nie jest potrzebny Kiełbaski z prawdziwego zdarzenia zrobi się na działce, na prawdziwym grilluszczerze mówiąc ten grill niewiele daje
#37
Napisano 13 sierpień 2009 - 12:00
#38
Napisano 13 sierpień 2009 - 19:06
ale to nie jest grill masz poprostu mikrofalę z możliwościa pieczenia jak w piekarniku, czyli z termoobiegiem. na samym grillu nie ma możliwości upieczenia czgokolwiek, jest po to żeby co najwyżeć coś podpiec np. ser na zapiekance.Właściwie działa jak piekarnik
#40
Napisano 11 listopad 2009 - 19:38
poniżej artykuł negatywnie nastawiony.
Nienaturalnymi polami elektromagnetycznymi są również fale EM kuchenek mikrofalowych. Tu również można byłoby wskazać mnóstwo przykładów badań naukowych dowodzących szkodliwości takiego promieniowania. Znana jest np. sprawa szwajcarskiego naukowca Hansa Ulricha Hertela, któremu Szwajcarskie Stowarzyszenie Producentów i dostawców AGD wytoczyło proces, ponieważ Hertel opublikował w 1991 r. wyniki swoich badań wskazujących na wysoką szkodliwość pożywienia przygotowywanego w kuchenkach mikrofalowych.
Wyniki prac Hertela korespondują jednak doskonale m.in. z wieloletnimi badaniami rosyjskimi prowadzonymi od 1957 r. w dawnym ZSRR, głównie w Instytucie Radiotechnologii w Klinsku (Białoruś) i także obecnie, dotyczącymi wpływu pokarmów poddanych działaniu mikrofal na stan zdrowia człowieka. Jakie okazały się wnioski z badań?
1.Wyższa częstość występowania raka żołądka i jelit, a także ogólne zwyrodnienie komórek tkanek peryferyjnych i przewodu pokarmowego.
2.Zmniejszenie sprawności układu chłonnego, co wpływa na degenerację układu odpornościowego i spadek mocy systemów ochronnych przed nowotworami na skutek zmian chemicznych w żywności poddanej działaniu mikrofal.
3.Znaczne obniżenie wartości odżywczej produktów poprzez obniżenie bioprzyswajalności witamin B-complex, witaminy C, witaminy E, zasadniczych składników mineralnych oraz składników lipotropicznych (choliny, inozytolu) – substancji, które uniemożliwiają nieprawidłowe nagromadzenia tłuszczu i są niezbędne do zachowania zdrowej wątroby).
4.Tworzenie się w poddanym ekspozycji na mikrofale, przygotowanym już mięsie rakotwórczych związków w postaci d-nitroso-diethanolaminy.
5.Sprzyjanie powstawaniu rakotwórczych wolnych rodników.
6.Pojawienie się większego odsetka komórek nowotworowych w surowicy krwi.
7.Zaburzenia w układzie pokarmowym.
W grudniu 1989 r. brytyjscy naukowcy w opublikowanym w prestiżowym piśmie brytyjskim „Lancet” artykule przedstawili wyniki badań wskazującymi zachodzenie zmian w odżywkach dla niemowląt, które to pokarmy podgrzewano w kuchenkach mikrofalowych. Według badań, zawarty w pokarmach aminokwas l-prolina, składnik wielu białek, w wyniku działania promieniowania mikrofalowego przybiera postać izomerów o właściwościach toksycznych dla układu nerwowego i nerek.
Sztuczne promieniowanie EM niszczy całkowicie energię życiową w pokarmach ponieważ następuje przerwanie wiązań chemicznych w białkach. Jeśli połączymy promieniowanie kuchenek mikrofalowych z wcześniejszym głębokim mrożeniem pokarmów, to w wyniku otrzymujemy pokarm wartości odżywczej papieru. Organizm jest zmuszony do wydatkowania olbrzymiej ilości energii, by taki „pokarm” strawić. Typowe objawy po zjedzeniu takiego posiłku to zmęczenie i senność. Z czasem pojawiają się zaburzenia pracy jelita grubego, problemy z flora jelitową i produkcją endogennej witaminy K (skutkujące m.in. niebezpiecznymi krwawieniami z nosa), stany przygnębienia, depresje czarnowidztwo.
źródło: eioba.pl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych