Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wymarzone suknie ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3401 odpowiedzi w tym temacie

#3121 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 października 2013 - 19:17

@Aspirynkaaa a co będziesz sobie żałować. Uważam, że ten raz nawet warto zaszaleć aby czuć się wyjątkowo. Tobie przede wszystkim ma się podobać, a nie być kupiona na siłę, bo ta była trochę jednak tańsza to się zdecyduję. Czekam, aż pochwalisz się nam ;)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#3122 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 27 października 2013 - 22:07

@Aspirynkaaa gratuluję decyzji!!! Najważniejsze, żebyś się dobrze czuła w sukni i żeby to była twoja wymarzona ( to się po prostu wie).

Jeśli chodzi o późniejszą sprzedaż to możesz ją wystawić na allegro albo innym portalu bądź tak jak pisały dziewczyny oddać do komisu albo salonu sukien ślubnych.

Ja swoją suknię mam do dziś. Z sentymentu jej nie sprzedaję :P Czasem zdarza mi się ją założyć, żeby poczuć magię tamtego dnia :D wiem, głupia jestem ;P

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#3123 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 28 października 2013 - 07:57

Ja swoją suknię mam do dziś. Z sentymentu jej nie sprzedaję

A ja tego zazdroszczę, bo zawsze też tak chciałam. ;)

Zmieniłam teraz zdanie, bo po prostu sukienka przekracza ponad dwukrotnie nasz budżet na jej kupno, więc rozsądnie byłoby coś z tego jeszcze odzyskać. Gdybym nie musiała, to BARDZO bym chciała zrobić tak jak Ty- zostawić i czasami jeszcze zakładać.  ;-)  

@Blondynka88 @inqaa @palomka @Majorka^^ sukienką pochwalę się na pewno dopiero po ślubie. :)
Jakoś nie jestem przygotowana na to, że ktoś mógłby ją skrytykować.  :lol:

@Majorka^^ wyślę Ci pw.  :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#3124 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 28 października 2013 - 08:04

Ja swoją suknię mam do dziś. Z sentymentu jej nie sprzedaję

to tak jak ja:) wisi w szafie, chociaż co jakiś czas zakładam ja i patrzę czy się jeszcze mieszczę :D

Jakoś nie jestem przygotowana na to, że ktoś mógłby ją skrytykować

Nikt nie będzie krytykować :D

#3125 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 października 2013 - 20:33

W zeszłym tygodniu przymierzyłam ich milion- tańszych, droższych, porównywalnych i ani razu nie poczułam tego czegoś. Bywało "ładnie", albo nawet "pięknie!", ale to nie była moja sukienka
ojjjjj pamietam jaka ja bylam sfrustrowana tym przymierzaniem  :roll: bo raz - mialam te same odczucia co ty, a dwa- nie znosze zakupow i przymierzania. 

Dlatego wypozyczyłam i juz. Ale bylam zadowolona i suknia uwazam byla ladna. 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#3126 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 29 października 2013 - 10:21

Aspirynka ja też chcę zobaczyć Twoją suknię jestem mega ciekaawaaa :) 

#3127 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 października 2013 - 16:04

Aspirynkaa, jak możesz to napisz ile będzie cie kosztowała suknia. Mam jeszcze sporo czasu, dlatego chcę zebrać jak najwięcej inf.- co, gdzie, za ile ,no i oczywiście co się najbardziej opłaca. Na razie najbardziej skłaniam się ku uszyciu u krawcowej, bo salonowe ceny...trochę jak z kosmosu.

#3128 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 30 października 2013 - 17:57

Wybor sukni jest ogromny, ale ceny zawrotne :P Moja kuzynka przed wakacjami szyla suknie u krawcowej. Sukienka prosta, koronka i zaplacila 2 tys. Doliczyc cala reszte i najwazniejszy dzien w zyciu wychodzi najdrozszym dniem :lol:

Ale co do tematu sukni to ja jestem fanka koronek :-P dlugich welonow :-P

Takie cos np jak na zdjeciach 8-)

Załączone miniatury

• 10.jpg
  • 9.jpg
  • 5.jpg
  • 3.jpg
  • 2.jpg
  • 1.jpg
  • 8.jpg
  • 7.jpg
  • 6.jpg
  • 12.jpeg
  • 11.jpg
  • 16.jpg
  • 14.jpg
  • 18.jpg
  • 17.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#3129 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 30 października 2013 - 19:49

@katti widzę, że masz dużo sukienek z kolekcji Pronovias- ja je uwielbiam.  :mrgreen:  Myślę, że by Ci się spodobała kolekcja na 2014, bo tam właśnie królują koronki, są przecudne.  ;-)

Z tych wrzuconych przez Ciebie przymierzałam pierwszą na szóstym zdjeciu i  tę z dziewiątego zdjecia, ale wybrałam zupełnie inną. 

@Histeria:) wyślę Ci pw, ale generalnie to na to chyba nie da się przygotować, bo potem i tak się w jakiejś zakochasz i nie ważne, że planowałaś zmieścić się w określonej sumie. Ja jestem sceptyczna, jeśli chodzi o szycie sukienki, która ma być odwzorowaniem oryginału- moim zdaniem zawsze wyjdzie gorzej. Nawet słyszałam zasadę, że jeśli chce się mieć uszytą sukienkę, to nie powinno się mierzyć oryginału wcześniej. A już tym bardziej, jak sukienka posiada koronki. No ale to tylko moje zdanie. ;-)

Nikt nie będzie krytykować

Jasne, jasne  ;-)

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#3130 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 października 2013 - 08:42

Jako ,że u mnie skromny ślub więc suknia tez skromna i myśle , że bedzie wyglądać cos w deseń jak na 8 zdjeciu Katti.

Jak naucze sie wrzucac zdjecia to dam wiecej propozycji.

@Aspirynkaaa wrzuc po slubie zdjecie , bo jak mąż jeszcze podejrzy forum :D Napewno jest śliczna :D

Love Love Love

#3131 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 31 października 2013 - 14:41

@smoczkowa

Będziesz miała krotką sukienkę ?

@Aspirynkaaa

Zawsze możemy się umówić, że tylko pozytywne komentarze przed, ewentualnie negatywne po. :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#3132 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 października 2013 - 18:04

@Riia  tak chcę coś , co bedzie skromne i elegancje. Nie bedzie wesela , wiec pompy tez nie chcem.

Love Love Love

#3133 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 października 2013 - 18:52

Aspirynkaaa, pewnie coś w tym jest jeśli chodzi o szycie, ale ja mam w głowie pewien zarys i raczej jakbym szyła sukienką to byłoby  to połączenie kilku różnych. Z pewnością nie było by tak,ze dałabym krawcowej zdjęcie modelki i czekała,że wszystko będzie takie same..Kiedy szyłam suknie na studniówkę, to "na bieżąco" wprowadzałam zmiany i z początkowego założenia został tylko fason i kolor, detale były zupełnie inne, ale o to własnie mi chodziło :-D

A tak przy okazji, czy to faktycznie prawda,że jesienią i zimą można dużo taniej kupić suknie  w salonie?Chodzi tylko o modele z manekinów, czy te szyte przez salon też?

#3134 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 31 października 2013 - 18:52

@katti sukienki nie są w moim stylu. Nie lubię aż tak bardzo rozłożystych ani zbyt dopasowanych typu rybka. 

A kiedy Twój Wielki Dzień?

nixqp2.png

#3135 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 31 października 2013 - 21:04

jeśli chodzi o szycie, ale ja mam w głowie pewien zarys i raczej jakbym szyła sukienką to byłoby  to połączenie kilku różnych. Z pewnością nie było by tak,ze dałabym krawcowej zdjęcie modelki i czekała,że wszystko będzie takie same..

O jeśli w ten sposób, to jak najbardziej pomysł z krawcową jest dobry. :)

A tak przy okazji, czy to faktycznie prawda,że jesienią i zimą można dużo taniej kupić suknie  w salonie?Chodzi tylko o modele z manekinów, czy te szyte przez salon też?

Szczerze powiedziawszy, to na KAŻDYM oknie wystawowym w salonach z sukniami widziałam plakaty "Wyprzedaż do ....%", a jak zaczynałam mierzyć sukienki, to się okazywało, że akurat tej zniżka nie obejmuje. Tańsze faktycznie były sukienki salonowe, czyli te które służyły do przymierzania wcześniej, ale były też trochę podniszczone. Może ja faktycznie źle trafiałam, bo koleżanka w sierpniu kupiła za 50 % ceny w jednym z salonów. ;-) 

@Riia  :mrgreen: 

@smoczkowa on jakby chciał zobaczyć, to wystarczyłoby, żeby włączył mojego laptopa. Wiem, że go kusi, ale skoro obecał, że tego nei zrobi, to na pewno nie zrobi. ;-)

Nie lubię aż tak bardzo rozłożystych ani zbyt dopasowanych typu rybka.

Ja nie lubiłam rybek dopóki nie przymierzyłam, a za to te rozłożyste kochałam. Kwestia figury, bo każdemu pasuje coś innego. ;-)  

#3136 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 31 października 2013 - 21:07

on jakby chciał zobaczyć, to wystarczyłoby, żeby włączył mojego laptopa.

Suknie masz na tapecie? :mrgreen:

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#3137 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 31 października 2013 - 22:42

Suknie masz na tapecie?

Aż tak to nie. Ale mam zapisane foty na pulpicie, w historii przeglądarki na pewno jest i w ulubionych też. :D 

Łatwo znaleźć.  :mrgreen:

#3138 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 23:22

Wpadła mi w oko i w sumie nie wiem czy mi się podoba czy nie, z pewnością mnie zaciekawiła ;-)

Załączone miniatury

• CHANEZ .jpg

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#3139 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 05:36

Na swój sposób ładna bo prosta. Kogoś bym w niej widziała bez problemu :D ale gdybym to ja miała wybierać dla siebie to już bez tego wykończenia na dole.

#3140 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 07:20

Górę ma ładną, mi się tylko to wykończenie na dole jakoś nie bardzo podoba ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif