Nasze roślinki
Napisano 09 stycznia 2011 - 18:29
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 stycznia 2011 - 18:31
one chyba nawet są w takich sprzedawane? Na pewno są w sprzedaży osłonki na te doniczki, większość ma zagłębienie na wodę, kolory, wzory - masa jest.najlepiej mieć go w przezroczystej doniczce
ja teżstrasznie zazdroszczę posiadaczom
ale przy mnie kwiaty nie mają szans na przeżycie
Si, piszę to bo ja swojego przesadziłam w białą.... a później dopiero się wgłębiłam czemu była przezroczysta.
Napisano 09 stycznia 2011 - 18:35
też bym zmieniła donicęSi, piszę to bo ja swojego przesadziłam w białą.
u mnie nawet kaktusy nie wytrzymująno to kupić. Wbrew obiegowym opinia nie sa trudne do utrzyzmania
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 09 stycznia 2011 - 18:41
Napisano 10 stycznia 2011 - 13:01
również kocham storczyki
w domu rodzinnym mamy 2, a tu w Łodzi mam taka jakby miniaturkę
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 10 stycznia 2011 - 13:44
Dokladnie,także tak robię.Niezawodny sposób.moja mama 'nawadnia' je w ten sposób, że wstawia do naczynia z wodą na ok 30 min aż one wchłoną sobie tej wody tyle ile potrzebują
i taki 'zabieg' powtarza raz na tydzień
Napisano 08 lutego 2011 - 13:48
Porównując z fotkami które tu wcześniej wstawiałam ma dużo więcej pedów, wcześniej miał tylko dwa. Teraz ze 4 albo 5?
[ Dodano: 2011-02-14, 20:29 ]
Mój kfiat. Trochę ciemne te zdjęcia, bo światło dziś kiepskie było.
Napisano 15 lutego 2011 - 00:45
A przy okazji zapytanie
Dziś z okazji Walentynek dostałam od D. mini różyczki w doniczce. I ciekawa jestem czy któraś takowe posiada w domu? Bo na necie czytam różne rzeczy, że można w domu trzymać, że przesadzać, nawozić, wschodnie parapety itd.
Jakieś wskazówki bym prosiła
Takowe:
Napisano 15 lutego 2011 - 10:05
Śliczne,piękny odcień.Mam takie same.Mój kfiat. Trochę ciemne te zdjęcia, bo światło dziś kiepskie było.
Napisano 15 lutego 2011 - 22:59
Napisano 16 lutego 2011 - 08:31
Wiesz,Mirabelka,mój biały ma więcej kwiatów niż ten wrzosowy.czy zauważyłaś może żeby biały storczyk słabiej się rozwijał?
spostrzegłam jeszcze ,że jak stoi na ławie,lepiej rośnie.Na parapecie tak nie rósł.
Napisano 16 lutego 2011 - 11:41
racja, zauwazyłam to u siebie i u mamy mojej też Nie mam pojecia czemu...słbaszy gatunek ?ale one jakoś zawsze słabiej wyglądają
Olenka, no sliczności. Cudne. Niestety ja nie doradze.
a tu moje
Kiedyś miałam totalnego fioła na pukcie kwiatów, raz w tygodniu kupowalam jednego
Napisano 16 lutego 2011 - 12:34
Kalanchoe jest dość łatwe w utrzymaniu, chociaż ja kiedyś dostałam od P.... no i jak mi przestało kwitnąć, to wyczytałam że muszę je zanieść w ciemniejsze miejsce. Zaniosłam....zapomniałam....i kwiatek mi totalnie padł, już nie dało się go reaktywować.
A liście miał piękne, tylko mi się tych kwiatków zachciało
Olenka moja mam dostała takie od P, tylko różowe. Nie wiem czy jakoś specjalnie je traktuje, ale podejrzewam, że jest do nich specjalna odżywka. Coś tam mi kiedyś przemknęło chyba. Ja bym obserwowała kwiatek... nie miałam sama takiego, więc się nimi nie interesowałam.
Napisano 16 lutego 2011 - 12:40
Ja swoje pelargonie na początku jesieni uszczypuję troszkę .Wkładam pojedyńcze gałązki do wody.Jak puszczą korzonki wkładam do doniczek.Podlewam przez zimę.A latem przenoszę do dużych skrzynek na balkon.Chociaż od jakichś dwóch lat przerzuciła się na....pelargonie?
Napisano 16 lutego 2011 - 12:43
Napisano 16 lutego 2011 - 18:48
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 lutego 2011 - 13:20
Kwitł Ci od kiedy go kupiłaś?
Napisano 17 lutego 2011 - 13:44
u mnie tez tak było. Dostał nawóz - i kwitnie.storczyka od dłuższego czasu rosną tylko liście
z surfini ? nie.Zbierasz ze swoich nasionka
O to Ci chodzi ? słyszałam cos ze sie zbiera...
sasiadki sie dziwia co ja robie ze u mnie te surfinie tak piekne, az sie wylewaja, sa geste.
Mówie że tylko podlewam - wczesnym rankiem i wieczorem ( byle nie w godiznach kiedy slonce operuje mocno ) i nawoz daje. Nie pamietam jak czesto go dawałam... 1 w tyogdniu ? 1 na 2 tyg.? na opakowaniu pisze i stosowałam sie.
juz sie nie moge doczekac jak bede je sadzic... uwielbiam bawic sie w ziemi
Napisano 17 lutego 2011 - 15:24