Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasze roślinki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
614 odpowiedzi w tym temacie

#401 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 18:29

ja nie wiem co w tych kwiatach takiego zachwycajacego, sa ladne , ale zebym chciala taki w domu to nie wiem. no moze ładnie pachna i to dlatego tak sa lubiane <hmm></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#402 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 18:31

najlepiej mieć go w przezroczystej doniczce

one chyba nawet są w takich sprzedawane? Na pewno są w sprzedaży osłonki na te doniczki, większość ma zagłębienie na wodę, kolory, wzory - masa jest.

strasznie zazdroszczę posiadaczom :oops:

ja też :P ale przy mnie kwiaty nie mają szans na przeżycie :lol:

Si, piszę to bo ja swojego przesadziłam w białą.... a później dopiero się wgłębiłam czemu była przezroczysta. 8-) Póki co nie przesadzam, bo nigdy nie wiem jaki rozmiar kupić, albo akurat nie ma takich....

#403 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 18:35

Si, piszę to bo ja swojego przesadziłam w białą.

też bym zmieniła donicę <umieraam></span>

no to kupić. Wbrew obiegowym opinia nie sa trudne do utrzyzmania :)

u mnie nawet kaktusy nie wytrzymują :lol: albo je zasuszam, albo topię <lol></span> Ale może kiedyś, kto wie... ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#404 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 18:41

Jesli chodzi o mnie to nie przesadzałam storczyków.Są w przezroczystej plastikowej doniczce.Tylko podstawkę mają ozdobną. ;-)

#405 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 10 stycznia 2011 - 13:01

Sajuri, moja mama 'nawadnia' je w ten sposób, że wstawia do naczynia z wodą na ok 30 min aż one wchłoną sobie tej wody tyle ile potrzebują :D i taki 'zabieg' powtarza raz na tydzień :D

również kocham storczyki <serducho></span>
w domu rodzinnym mamy 2, a tu w Łodzi mam taka jakby miniaturkę <ookk></span> przeuroczo wygląda taki pomniejszony <ojejkuu></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#406 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 stycznia 2011 - 13:44

moja mama 'nawadnia' je w ten sposób, że wstawia do naczynia z wodą na ok 30 min aż one wchłoną sobie tej wody tyle ile potrzebują :D i taki 'zabieg' powtarza raz na tydzień :D

Dokladnie,także tak robię.Niezawodny sposób. ;-)

#407 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 13:48

Nie zabrałam ostatnio aparatu ze sobą... :cry: No ale tak jak pisałam storczyk kwitnie mi całą zimę <bezradny></span> Nie wiem co to za cud. Może zalezy też od wieku kwiatka.

Porównując z fotkami które tu wcześniej wstawiałam ma dużo więcej pedów, wcześniej miał tylko dwa. Teraz ze 4 albo 5?

[ Dodano: 2011-02-14, 20:29 ]
Mój kfiat. Trochę ciemne te zdjęcia, bo światło dziś kiepskie było.

Załączone miniatury

• IMG_0238.JPG
  • IMG_0244.JPG
  • IMG_0246.JPG

#408 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 00:45

Podbijam storczyka Miry :mrgreen: :mrgreen:

A przy okazji zapytanie :P

Dziś z okazji Walentynek dostałam od D. mini różyczki w doniczce. I ciekawa jestem czy któraś takowe posiada w domu? Bo na necie czytam różne rzeczy, że można w domu trzymać, że przesadzać, nawozić, wschodnie parapety itd.

Jakieś wskazówki bym prosiła :P
Takowe:

Dołączona grafika
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#409 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 10:05

Mój kfiat. Trochę ciemne te zdjęcia, bo światło dziś kiepskie było.

Śliczne,piękny odcień.Mam takie same. <piweczko1></span>

#410 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 22:59

viola, czy zauważyłaś może żeby biały storczyk słabiej się rozwijał? Powoli zaczynam polować na białego bo to moje marzenie, ale one jakoś zawsze słabiej wyglądają... nie wiem czemu.

#411 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 08:31

czy zauważyłaś może żeby biały storczyk słabiej się rozwijał?

Wiesz,Mirabelka,mój biały ma więcej kwiatów niż ten wrzosowy. :-) A tak w ogóle,to białe storczyki są rewelacyjne.Ślicznie wyglądają.Także zamierzam sobie kupić jeszcze jednego białego. ;* Chociaż...,
spostrzegłam jeszcze ,że jak stoi na ławie,lepiej rośnie.Na parapecie tak nie rósł.
;-) . Dziwne.

#412 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 11:41

Mirabelka__22, no c udnt, piekne ma kwiaty. Mój puszcza pąki.

ale one jakoś zawsze słabiej wyglądają

racja, zauwazyłam to u siebie i u mamy mojej też Nie mam pojecia czemu...słbaszy gatunek ?
Olenka, no sliczności. Cudne. Niestety ja nie doradze. :) ale zajrzyj na forum ogrodnicze.

a tu moje :P
Kiedyś miałam totalnego fioła na pukcie kwiatów, raz w tygodniu kupowalam jednego :oops: Ale że teraz sa dwa koty.. dałam na luz. Raz na jakis czas. A na scianach nie lubie kwiatów...Jedynie na balkonie szaleje... maciejki, surfinie.

Załączone miniatury

• 0710 842.jpg
  • ARCH 06wwww001 (85).jpg
  • ARCH 06wwww001 (76).jpg
  • ARCH 06wwww001 (64).jpg
  • ARCH 06wwww001 (79).jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#413 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 12:34

Sajuri, moja mama zawsze ma surfinie na balkonie... Chyba po niej lubię kwiaty. Też zawsze podlewa je odżywką, bo tak są delikatniejsze i słabiej kwitną. Chociaż od jakichś dwóch lat przerzuciła się na....pelargonie? Zapomniałam jak się te kwiatki nazywają. Zbierasz ze swoich nasionka?

Kalanchoe jest dość łatwe w utrzymaniu, chociaż ja kiedyś dostałam od P.... no i jak mi przestało kwitnąć, to wyczytałam że muszę je zanieść w ciemniejsze miejsce. Zaniosłam....zapomniałam....i kwiatek mi totalnie padł, już nie dało się go reaktywować.
A liście miał piękne, tylko mi się tych kwiatków zachciało :cry:

Olenka moja mam dostała takie od P, tylko różowe. Nie wiem czy jakoś specjalnie je traktuje, ale podejrzewam, że jest do nich specjalna odżywka. Coś tam mi kiedyś przemknęło chyba. Ja bym obserwowała kwiatek... nie miałam sama takiego, więc się nimi nie interesowałam.

#414 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 12:40

Chociaż od jakichś dwóch lat przerzuciła się na....pelargonie?

Ja swoje pelargonie na początku jesieni uszczypuję troszkę .Wkładam pojedyńcze gałązki do wody.Jak puszczą korzonki wkładam do doniczek.Podlewam przez zimę.A latem przenoszę do dużych skrzynek na balkon. :mrgreen:

#415 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 12:43

viola, to muszę jej podpowiedzieć, bo my kwiaty na zewnątrz najczęściej kupujemy. Kiedyś zbierałam nasiona surfinii, ale potem gorzej kwitły.

#416 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 18:48

olenka pytanie gdzie kupiony kwiat < czasem kwaity szybko marnieja jak nie sa z dobrej kwiaciarni> , ja bym zobaczyła jak ma ziemie i najlepiej zainwestowac w jakąs lepsza moze jaks odzywka , mysle ze w lato jak jest cieplo mozesz trzymac w doniczce na dworze a na zime w domu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#417 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 22:08

a u mojego storczyka od dłuższego czasu rosną tylko liście <bezradny></span> czy mogę się spodziewac ,że kiedyś zakwitnie mi jeszcze?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#418 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 13:20

monika34, a coś więcej? Nawoziłaś go? Ma jakieś pędy? No i jaki to gatunek. Może jakieś fotki wrzuć jeśli możesz.
Kwitł Ci od kiedy go kupiłaś?

#419 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 13:44

storczyka od dłuższego czasu rosną tylko liście

u mnie tez tak było. Dostał nawóz - i kwitnie.

Zbierasz ze swoich nasionka

z surfini ? nie.
O to Ci chodzi ? słyszałam cos ze sie zbiera...
sasiadki sie dziwia co ja robie ze u mnie te surfinie tak piekne, az sie wylewaja, sa geste.
Mówie że tylko podlewam - wczesnym rankiem i wieczorem ( byle nie w godiznach kiedy slonce operuje mocno ) i nawoz daje. Nie pamietam jak czesto go dawałam... 1 w tyogdniu ? 1 na 2 tyg.? na opakowaniu pisze i stosowałam sie.:)
juz sie nie moge doczekac jak bede je sadzic... uwielbiam bawic sie w ziemi :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#420 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 15:24

Mirabelka,moje pelargonie już są takie.Latem przesadzę je do skrzynek,na balkon.