Trzymaj się bo i tak jesteś dzielna moim zdaniem, bo ja
to nie umialabym
mimo, że córka się jeszcze nie urodziła.
Napisano 18 sierpnia 2015 - 11:16
Historia z życia wzięta. Będąc w 8 tc serduszko dziecka przestaje bić i czy to możliwe, że lekarz podaje pacjentce tabletkę na poronienie, a potem po tygoniu wysyła ją do szpitala na dobę na zabieg? Nie powinno to się odbyć natychmiastowo po stiwerdzeniu martwej ciąży, że należy oczyścić macicę itd? I czy faktycznie ta doba wystarczy na taki zabieg?
Napisano 05 września 2015 - 08:22
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 06 czerwca 2016 - 17:29
Odpowiadam na coś sprzed roku, ale może kiedyś jeszcze ktoś będzie o tym szukał. Oby nie. ![]()
Sposób interwencji lekarskiej w dużej mierze zależy od stopnia zaawansowania ciąży.
lekarz podaje pacjentce tabletkę na poronienie, a potem po tygoniu wysyła ją do szpitala na dobę na zabieg? Nie powinno to się odbyć natychmiastowo po stiwerdzeniu martwej ciąży, że należy oczyścić macicę itd? I czy faktycznie ta doba wystarczy na taki zabieg?
Może lekarz uznał, że jest duża szansa, że po tabletkach macica oczyści się sama. A po tygodniu sprawdził i okazało się, że potrzeba łyżeczkowania.
Ja to znam z tej strony, że doba wystarcza. Rano przyjmują Cię na oddział, podają odpowiednie tabletki (czasami w kilku dawkach, jeśli jest potrzeba) i czekają na krwawienie. Potem sprawdzają, czy macica się całkowicie oczyściła. Jeśli nie (a często nie) robią łyżeczkowanie. I po dobie jesteś już w domu z taką trochę intensywniejszą miesiączką. Tak jakby nigdy nic się nie stało. Chyba że wystąpią jakieś komplikacje, krwawienia. Pewnie im ciąża starsza, tym trudniej.
Ja słyszałam że kobieta chodziła prawie tydzień z martwym płotem i to w zaawansowanej ciąży , bo czekali czy sama nie urodzi.
Bo tak jest zdrowiej dla kobiety. Fizycznie na pewno, o psychice ciężko decydować. Ale lepiej w przypadku planowania kolejnych ciąż.
@iwonaryki trzymaj się dzielnie!
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 06 czerwca 2016 - 18:13

Napisano 06 czerwca 2016 - 19:32
Napisano 07 czerwca 2016 - 21:03

| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Baleriny czy mokasyny |
|
|
|
Terminale płatnicze |
|
|