siłownia
Napisano 07 września 2011 - 23:26
co drugi dzien za duzo robilam cwiczen na nogi ...
Napisano 08 września 2011 - 08:13
z moich obserwacji taki własnie jest błąd ćwiczacych dziewczyn jednego dnia wszystko chcą zrobić (aeroby, ręce, brzuch, nogi) a to jest błąd, na każdy dzień powinna przypadać inna partia ciała.Ja sobie poki co dalam spokoj.... bo zbyt mocno mnie codziennie bola
co drugi dzien za duzo robilam cwiczen na nogi ...
krowka17 dobrze że dałaś odpocząć dla organizmu bo tylko mogłabyś biedy sobie narobić, może skonsultuj się z jakimś DOBRYM lekarzem ? ale odczekaj z 2tyg. pójdź na siłkę i zobacz czy bół powraca czy ustąpił
Napisano 08 września 2011 - 09:11
idę na pole dance i tak pod okiem trenera na pewno nie ucierpię tak jak a siłowni skazana sama na siebie.
Napisano 08 września 2011 - 10:33
Jeżeli przeciążyłaś kolana to lepiej odczekaj trochę, bo to nie zniknie z dnia na dzień.idę na pole dance i tak pod okiem trenera na pewno nie ucierpię
Ja na siłowni mam trenera, który zawszę jest chętny do pomocya siłowni skazana sama na siebie.
Napisano 08 września 2011 - 13:56
to jest jeszcze ciężne niż siłowniaidę na pole dance
a na siłowni nie masz treneratak pod okiem trenera na pewno nie ucierpię tak jak a siłowni skazana sama na siebie.
często pewnie korzystasz z pomocy .co ?Ja na siłowni mam trenera, który zawszę jest chętny do pomocy
Napisano 08 września 2011 - 22:07
a czego tu sie wstydzić ?starsze od nas chodzą i się świetnie bawiąja sama się wstydzę iść ale chętnie bym poszła
Na siłowni jest trener ale jest tak nie przyjemny....
Napisano 14 września 2011 - 17:54
dobra mam pytanko do Ciebie, bo z tego co widzę to dość dużo ćwiczysz...-czy orbitrek w połączeniu z rowerkiem i bieżnią daje dobre efekty
Po takim trio na pewno uzyskasz efekty ale wszystko zależy ile czego.
Nie rozumiem dziewczyn które mają następujący schemat : 15 min rowerek, 15 min bieżnia i do tego z 10 min orbitrek ..jak dla mnie jest to bez sensowne przeskakiwanie na sprzęt bo po co ?
Wg mnie najlepszy był by taki schemat : przez 1-2 mies po 60 min bieżnia, następne 1-2 mies orbitrek, kolejne miesiące rowerek.
A czemu tak? bo jak każdy organizm do wszystkiego się przyzwyczaja.
Ja już wszystko testowałam (drugim schematem czyli 45-90 min na jednym sprzęcie przez pół roku) i wiem jak na co mój organizm reaguje.
Dlatego nie powiem co DLA CIEBIE będzie najlepsze bo sama musisz sprawdzić to.
Zaczęłam od rowerku (po 90 min non stop przez pół roku) w tym czasie zgubiłam boczki - taki miałam cel ALE przez to tyłek się spłaszczył jak można to tak powiedzieć. Ale rowerek był rewelacyjny na tracenie kg.
Później bieżnia (przez 60 min non stop biegałam, czasami interwały) i wpłynął tak , że poprawiłam kondycję - takie ćwiczenia wytrzymałościowe i brzuch wyrzeźbił się.
A znowu orbitrek z tego wszystko jest najcięży (jak dla mnie ) pracują tam każde mięśnie, sama musisz siłą je popychać (bo w przypadku bieżni to bieżnia cię napędza).
Zależy co jeszcze chcesz osiągnąć ja gdy chciałam schudnąć to minimum 60-90 min ćwiczyłam na urządzenaich przy NAJLŻESZYM OBCIĄŻENIU.
Teraz chce przytyć, załapać masę mięśniową i katuje się na najcieżnych levelach.
Ale się rozpisałam, a Ty już zaczęłaś chodzić na siłownię?
Jaki chcesz otrzymać efekt ?
Napisano 15 września 2011 - 07:07
zaczęłam... tylko póki co nieregularnie bo na razie mogę 2 góra 3 razy w tygodniuTy już zaczęłaś chodzić na siłownię
jak na razie najbardziej odpowiada mi bieżnia( w rytmie interwałowym) i orbitrek, rowerek jakoś mnie nudzi
Napisano 15 września 2011 - 17:54
dobre i to, ja na początku takze zaczynałam przygodę z siłką od 2-3 razy na siłce (u mnie to był aerobik) , ale wiadomo że przy 2 razach spektakukarnych efektów nie ma co się spodziewaćę 2 góra 3 razy w tygodniu
mam nadzieję że wygospodaruję więcej czasu
pewnie, spórbuj wszystkiego i sama wybierzesz to co najbardziej odpowiadajak na razie najbardziej odpowiada mi bieżnia( w rytmie interwałowym) i orbitrek, rowerek jakoś mnie nudzi
ale myślę że i do niego się przekonam
Napisano 17 września 2011 - 10:47
Aha - interwały róbcie do południa - nakręcają metabolizm na cały dzień
Napisano 19 września 2011 - 15:40
Napisano 28 marca 2013 - 20:23
mam nadzieję, że uda mi sie raz w tygodniu + raz w tygodniu basen
Napisano 30 marca 2013 - 17:27
teraz chodze do kooedukacyjnej
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 maja 2013 - 11:59
Napisano 30 maja 2013 - 15:59
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 03 czerwca 2013 - 11:19
Mam nadzieję, że ze dwa dni w tygodniu poświęcę na ćwiczenia na siłowni oprócz tego
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 03 czerwca 2013 - 16:47
Od lipca zaczynam chodzić na zumbę
Ja również myślę nad jakimiś zajęciami. Koło domu K otwierają szkołę tańca, widziałam, że będzie tam taniec brzucha, towarzyski jakiś i nawet pole dance
Keep calm and become a doctor
// Mission completed