Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

siłownia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

#61 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 19:28

Ja chce wybrać się na siłownie, otwarli u nas w mieście fitness club i koleżanki chwalą sobie, ale jak wiecie kiepsko u mnie z czasem. Czy chodzenie raz w tygodniu w ogóle się opłaca? Będą jakieś efekty??

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#62 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 20:29

halynka, mozesz raz w tygodniu chodzić na silke i dawać sobie wycisk, a przez pozostale dni cwiczyc w domu, pol godzinki na pewno bys wygospodarowała, w tym czasie jakies rozciaganie, brzuszki, pompki, czasem moze jakis jogging? Mysle, ze to w polaczeniu z rozsadna dieta na pewno daloby jakies efekty ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#63 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 20:46

kashira, mi nie chodzi o schudnięcie, dietę stosuje całe życie ;P bardziej kondycyjnie, żeby mięśnie rozruszać po prostu i nie sapać wchodząc po schodach ;P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#64 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:08

halynka, moim zdaniem raz w tygodniu to za mało zeby poprawic kondycję, mnie by bylo szkoda pieniazkow <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#65 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:58

raz w tygodniu to o wiele za mało by mieć choć trochę lepszą kondycję. Najlepiej jest 3 razy w tyg, bo ciało cały czas pracuje a nie że odpoczywa cały tydzień a potem dostaje ostry wycisk. Po każdej siłowni miałabyś zakwasy.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#66 krysiaczek

krysiaczek
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 22:51

A czy przy wzmożonym wysiłku fizycznym preferujecie jakieś suplementy? Co sądzicie o l-karnitynie, bo są bardzo podzielone opinie ?

#67 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 22:59

krysiaczek, osobiście uważam, że nie ma potrzeby zaczynać tu OT. O l-karnitynie i innych suplementach mamy osobny temat: suplementy-i-odzywki-vt1456,30.htm#280505

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#68 Sylwia205

Sylwia205
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 26 lutego 2011 - 19:51

Powiem ci, że moja siostra chodzi 2-3 razy w tyg i efekty są rewelacyjne. Schudła łącznie 10 kg. Gdybym tylko ja lubiła siłownię ;)

#69 amarella

amarella
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03 marca 2011 - 13:46

Jeśli zależy Ci na poprawie kondycji to koniecznie musisz znaleźć czas na co najmniej 2 treningi w tygodniu. Ale to nie koniecznie musi być siłownia. Wystarczy, że pójdziesz 1-2 razy a w inne dni sama będzie np. biegać. Szczególnie że ćwiczenia na poprawę kondycji to przede wszystkim rowerek, steper i bieżnia. Jak ja zaczęłam chodzić do Manufaktury Zdrowia to dopiero tam trener mnie nakierował na odpowiednie ćwiczenia i zamiast rozwijać mięśnie zaczęłam polepszać kondycję i wydolność oddechową. Szukaj takiego klubu gdzie otrzymasz poradę.

Link usuniety!!!

#70 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 03 marca 2011 - 15:51

Gdybym tylko ja lubiła siłownię

ja lubię ale jakoś nie mam motywacji żeby samej śmigać ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#71 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 06 marca 2011 - 16:41

jakoś nie mam motywacji żeby samej śmigać ;-)

Ja mam dokładnie tak samo.
Nie wiem czy to wynika z jakiegoś poczucia wstydu czy jak? <bezradny></span>
Może do wiosny uda mi się kogoś znaleźć do towarzystwa...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#72 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 marca 2011 - 16:59

monik_ka napisał/a:
jakoś nie mam motywacji żeby samej śmigać

Ja mam dokładnie tak samo.

a ja znowu nie mam nic przeciwko :) choc jak sie idzie np. z kolezanka czas szybciej mija:)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#73 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 marca 2011 - 22:41

choc jak sie idzie np. z kolezanka czas szybciej mija:)

Owszem,u mnie czas szybciej mijał w drodze na siłkę.
Ale już na samej sali to przynajmniej ja skupiałam sie na wykonywanych ćwiczeniach,pracy mięśni i starałam sie nie dyskutować z koleżankami,by nie dekoncentrować się podczas ćwiczeń. :-D

#74 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 09:54

choc jak sie idzie np. z kolezanka czas szybciej mija:)

Owszem,u mnie czas szybciej mijał w drodze na siłkę.
Ale już na samej sali to przynajmniej ja skupiałam sie na wykonywanych ćwiczeniach,pracy mięśni i starałam sie nie dyskutować z koleżankami,by nie dekoncentrować się podczas ćwiczeń. :-D

kilka razy byłam z koleżanką ale zamiast ćwiczyć on cały cały czas gadała i nie mogła się skupić na ćwiczeniach - temu chodzę sama, siłownia nie jest po to żeby gadać tylko wziąść się za siebie i ćwiczyć

[ Dodano: 2011-08-12, 09:03 ]
wracając do tematu, dalszą dyskujsę tutaj możemy priowadzić

krowka17, to takie raczej podstawowe ćwiczenia ale i tak bardzo dobrze. poza tym dla każdego co innego odpowiada/ma możliwości.

Ja np. same nogi to chyba na 7 czy nawet 9 sprzętach robiłam (każdy sprzęt na inne mięśnie) i to mi zajmowało ok 60 min.
Tak samo z brzuchem katowałam z 45 min bo na każdym innym sprzęcie.

Ale Ty i tak bardzo dobrze ćwiczysz, wcześniej chodziłaś na siłkę czy dopioero teraz zaczęłaś ?
Dołączona grafika

#75 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 09:58

dobra ja ćwiczę od tamtego miesiąca teraz leci mi drugi miesiąc już:)
Nogi robię ogólnie na 4 sprzętach ale 1 sprzęt to od czasu do czasu zaliczam :) Bardziej to te po których czuję aż pieczenie :)
Brzuch robię na bieżni poniekąd i na 4 innych jeszcze sprzętach i to zawsze :)
Ogólnie podoba mi się siłownia i chodzenie tam :)

#76 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 10:25

krowka17 to jak na pierwsze miesiące to jest na prawdę dobrze - nie ma się co przyczepiać i porównywać gdyż ja na siłkę chodzę z 5,5 lat już

ps. jeżeli chesz chudnąć i ćwiczyć aerobowo to radzę Ci ćwiczyć jak na najlżejszym levelu (bieżnia , rowerek) i najdłużej wtedy tłuszczyk się spala
bo jak wezmiesz wyższy poziom/cieższy to mięśnie Ci się będa robić a na początek najpierw trzeba tłuszczyk spalic a późneij wyrabiać mieśnie
tym bardziej Ty i tak na mieśnie robisz na sprzetach - taka moja mała podpowiedź
Dołączona grafika

#77 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 10:30

dobra, no ja wiem że jak będę ćwiczyła na większym to sobie mięśnie wyrobię i zamiast schudnąć to ja się rozrosnę bo mięśnie mi się wyrobią :D

#78 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 17:33

Ogólnie podoba mi się siłownia

ja też lubię siłownię ale nie sama ;-) ale moja koleżanka - partnerka do ćwiczeń niedawno urodziła dzieciątko i kompana brak ;-)
ogólnie wolę siłownię od zajęć aerobiku bo czuję się bardziej swobodna <bezradny></span> na aerobiku było ok dopóki nie znałam kroków i się gubiłam (było śmiesznie) ale jak już poznałam kroki to jakoś mnie nudziło powtarzanie tych samych schematów...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#79 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 17:47

było ok dopóki nie znałam kroków i się gubiłam

początki są całkiem trudne, pamiętam jak ja zaczynałam ale nie należy się zrażać i poddawać, po miesiącu wszsytki układy na pamięć już znałam, nie jest to trudne

) ale jak już poznałam kroki to jakoś mnie nudziło powtarzanie tych samych schematów...

hmm u mnie na aero nigdy nudno nie było, zawsze coś innego, to na piłkach, na stepku, bez, z gumami
Dołączona grafika

#80 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 22:23

monik_ka, ja tak jak dobra wolę iść sama na siłownie bo wtedy się skupiam na sobie i na ćwiczeniach a jak poszłam pare razy z kolegą albo z bratem to lipa była... nie mogłam się skupić na sobie i na ćwiczeniach bo ciągle było gadanie...

Ja się zastanawiam czy się zapisać na fitness moze by mi to dało więcej niż ta siłownia... bo ja sobie mięśnie wyrabiam :D