Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

siłownia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

#101 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 września 2011 - 23:26

Ja sobie poki co dalam spokoj.... bo zbyt mocno mnie codziennie bola
co drugi dzien za duzo robilam cwiczen na nogi ...

#102 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 08 września 2011 - 08:13

Ja sobie poki co dalam spokoj.... bo zbyt mocno mnie codziennie bola
co drugi dzien za duzo robilam cwiczen na nogi ...

z moich obserwacji taki własnie jest błąd ćwiczacych dziewczyn jednego dnia wszystko chcą zrobić (aeroby, ręce, brzuch, nogi) a to jest błąd, na każdy dzień powinna przypadać inna partia ciała.
krowka17 dobrze że dałaś odpocząć dla organizmu bo tylko mogłabyś biedy sobie narobić, może skonsultuj się z jakimś DOBRYM lekarzem ? ale odczekaj z 2tyg. pójdź na siłkę i zobacz czy bół powraca czy ustąpił
Dołączona grafika

#103 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 08 września 2011 - 09:11

Ja sobie wymyśliłam już inne formy ćwiczenia :P
idę na pole dance i tak pod okiem trenera na pewno nie ucierpię tak jak a siłowni skazana sama na siebie.

#104 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 08 września 2011 - 10:33

idę na pole dance i tak pod okiem trenera na pewno nie ucierpię

Jeżeli przeciążyłaś kolana to lepiej odczekaj trochę, bo to nie zniknie z dnia na dzień.

a siłowni skazana sama na siebie.

Ja na siłowni mam trenera, który zawszę jest chętny do pomocy :-)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#105 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 08 września 2011 - 13:56

idę na pole dance

to jest jeszcze ciężne niż siłownia :mrgreen: rzeczy umieć tańczyć, wygibać się ,wspinać trzeba mieć najpierw mięśnie i siłę, ale próbuj i zdaj relacje koniecznie :mrgreen: ja sama się wstydzę iść ale chętnie bym poszła

tak pod okiem trenera na pewno nie ucierpię tak jak a siłowni skazana sama na siebie.

a na siłowni nie masz trenera :?: :shock: jeżeli nie to strasznie słaba siłownia, teraz instruktor to podstawa

Ja na siłowni mam trenera, który zawszę jest chętny do pomocy :-)

często pewnie korzystasz z pomocy .co ? :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Dołączona grafika

#106 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 08 września 2011 - 17:56

często pewnie korzystasz z pomocy .co ?

Ja nie, ale moja dobra kumpela zawszę :-) Ogólnie on sam do nas zawszę podchodzi pogadać, coś pomóc.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#107 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 08 września 2011 - 22:07

ja sama się wstydzę iść ale chętnie bym poszła

a czego tu sie wstydzić ?starsze od nas chodzą i się świetnie bawią :) A co ludzie powiedzą to miej to gdzieś :) Ja idę bo marzę o tym i tyle.

Na siłowni jest trener ale jest tak nie przyjemny.... :/

#108 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 września 2011 - 17:54

dobra mam pytanko do Ciebie, bo z tego co widzę to dość dużo ćwiczysz...-czy orbitrek w połączeniu z rowerkiem i bieżnią daje dobre efekty :?:

Po takim trio na pewno uzyskasz efekty ale wszystko zależy ile czego.

Nie rozumiem dziewczyn które mają następujący schemat : 15 min rowerek, 15 min bieżnia i do tego z 10 min orbitrek ..jak dla mnie jest to bez sensowne przeskakiwanie na sprzęt bo po co ?

Wg mnie najlepszy był by taki schemat : przez 1-2 mies po 60 min bieżnia, następne 1-2 mies orbitrek, kolejne miesiące rowerek.

A czemu tak? bo jak każdy organizm do wszystkiego się przyzwyczaja.

Ja już wszystko testowałam (drugim schematem czyli 45-90 min na jednym sprzęcie przez pół roku) i wiem jak na co mój organizm reaguje.

Dlatego nie powiem co DLA CIEBIE będzie najlepsze bo sama musisz sprawdzić to.

Zaczęłam od rowerku (po 90 min non stop przez pół roku) w tym czasie zgubiłam boczki - taki miałam cel ALE przez to tyłek się spłaszczył jak można to tak powiedzieć. Ale rowerek był rewelacyjny na tracenie kg.

Później bieżnia (przez 60 min non stop biegałam, czasami interwały) i wpłynął tak , że poprawiłam kondycję - takie ćwiczenia wytrzymałościowe i brzuch wyrzeźbił się.

A znowu orbitrek z tego wszystko jest najcięży (jak dla mnie ) pracują tam każde mięśnie, sama musisz siłą je popychać (bo w przypadku bieżni to bieżnia cię napędza).

Zależy co jeszcze chcesz osiągnąć ja gdy chciałam schudnąć to minimum 60-90 min ćwiczyłam na urządzenaich przy NAJLŻESZYM OBCIĄŻENIU.
Teraz chce przytyć, załapać masę mięśniową i katuje się na najcieżnych levelach.

Ale się rozpisałam, a Ty już zaczęłaś chodzić na siłownię?
Jaki chcesz otrzymać efekt ?
Dołączona grafika

#109 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 15 września 2011 - 07:07

Ty już zaczęłaś chodzić na siłownię

zaczęłam... tylko póki co nieregularnie bo na razie mogę 2 góra 3 razy w tygodniu :-/ mam nadzieję że wygospodaruję więcej czasu
jak na razie najbardziej odpowiada mi bieżnia( w rytmie interwałowym) i orbitrek, rowerek jakoś mnie nudzi <bezradny></span> ale myślę że i do niego się przekonam ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#110 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 września 2011 - 17:54

ę 2 góra 3 razy w tygodniu :-/ mam nadzieję że wygospodaruję więcej czasu

dobre i to, ja na początku takze zaczynałam przygodę z siłką od 2-3 razy na siłce (u mnie to był aerobik) , ale wiadomo że przy 2 razach spektakukarnych efektów nie ma co się spodziewać

jak na razie najbardziej odpowiada mi bieżnia( w rytmie interwałowym) i orbitrek, rowerek jakoś mnie nudzi <bezradny></span> ale myślę że i do niego się przekonam ;-)

pewnie, spórbuj wszystkiego i sama wybierzesz to co najbardziej odpowiada
Dołączona grafika

#111 deadlift

deadlift
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17 września 2011 - 10:47

Świetny temat:)Pamiętajcie dziewczyny - tylko wszystko z umiarem:) i mała uwaga, choć widzę że Wasza wiedza jest imponująca..:) cardio zaczynajcie od mniejszej ilości minut i stopniowo zwiększajcie ich ilość. Organizm przyzwyczaja się do wysiłku i trzeba go stopniowo bombardować. Maksymalny czas aerobów to 60 minut. Zacznijcie więc np. od 20 minut a w czasie zwiększycie intensywność do 60:) Gdy zwiększacie wysiłek na ponad 60 minut to co prawda kortyzol umożliwi jego nieprzerwaną realizację (wysiłku) ale odbędzie się to kosztem naszych mięśni:)
Aha - interwały róbcie do południa - nakręcają metabolizm na cały dzień:)

#112 Paulinna

Paulinna
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 19 września 2011 - 15:40

Za 3 dni zaczynam chodzić i kupuję karnet. Jupi :)

#113 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 19 września 2011 - 15:48

Za 3 dni zaczynam chodzić i kupuję karnet. Jupi :)

to wytrwałości życzę i systematyczności :mrgreen: daj znać jak efekty i ogólnie
Dołączona grafika

#114 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 15 października 2011 - 21:10

systematyczności

u mnie z tym marnie ostatnio :-/ mam nadzieję że jak koleżanki powracają już zdrowe do pracy to będę miała mniej dyżurów i się za siebie wezmę sumiennie :-|
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#115 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 28 marca 2013 - 20:23

zaczęłam chodzić do nowo otwartej siłowni tylko dla kobiet :)
mam nadzieję, że uda mi sie raz w tygodniu + raz w tygodniu basen

#116 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 marca 2013 - 17:27

tz chodzilam do kobiecej , malutka , ale fajnie bylo , nie bylo tak anonimowo i fajna instruktorka :-)

teraz chodze do kooedukacyjnej :-P niby sprzetów mnostwo, ale ludzi tez i taki halas , rzucanie krazkami , glosna muzyka...

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#117 Iwona Waleczko

Iwona Waleczko
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29 maja 2013 - 11:59

3 razy w tygodniu co 2 dzień regularnie tak dla zdrowia i kondycji :)

#118 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 maja 2013 - 15:59

slyszalam, ze mniej niz 2 razy w tygosniu taka rekreacja , dla schudniecia powinno sie ponad 3 razy w tygodniu ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#119 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 11:19

Od lipca zaczynam chodzić na zumbę :P ciekawa jestem tego cuda. Podobno babeczka z którą są zajęcia jest rozchwytywana i trzeba się do niej wcześniej zapisywać, takie ma tłumy, a że koleżanka ma tam zniżkę, to chętnie po sesji zacznę chodzić :)
Mam nadzieję, że ze dwa dni w tygodniu poświęcę na ćwiczenia na siłowni oprócz tego :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#120 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 16:47

Od lipca zaczynam chodzić na zumbę :P

<ookk></span>

Ja również myślę nad jakimiś zajęciami. Koło domu K otwierają szkołę tańca, widziałam, że będzie tam taniec brzucha, towarzyski jakiś i nawet pole dance :-P Ciekawa jestem tylko cen <hmm></span> W sobotę otwarcie to może nawet się przejdziemy

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>