Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

siłownia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

#81 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 08:04

co kto lubi ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#82 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 09:57

Ja się zastanawiam czy się zapisać na fitness moze by mi to dało więcej niż ta siłownia... bo ja sobie mięśnie wyrabiam :D

Aerobik tzn. ? jeżeli o to chodzi to myślę, że więcej korzyści z tego będzie, na aerobiku wszystkie partie pracują po trochu, i generalnie myślę że ładnie wyszczupli Ci to sylwetkę czyli tak jak chcesz, bo jak sama zauwazyłam że mięśnie Ci rosną to czego nie chcesz, zapisz 2-3 razy w tyg. i myślę że będzie dobrze, ja tak samo zaczyłam od Aerobiku.
Dołączona grafika

#83 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 20:50

ja przez chwile pomysłałam o silowni , ale jednak to nie dla mnie . moze pomysle o aerobiku , od wrzesnia ma byctam gdzie pracuje 8 razy kosztuje 50 zł. ale na wrzesnien nie planowałam kupowac biletu , w ramach dabania o kondycje, wiec moze u mnie zapytam o aerobik , wiem, ze jest w 2 miejscach, tylkow jednym wiem, ze babeczka to meczy i to bardzo :-/

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#84 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 21:09

ja przez chwile pomysłałam o silowni , ale jednak to nie dla mnie .

a dlaczego tak uważasz ?

8 razy kosztuje 50 zł.

to bardzo tanio

tylkow jednym wiem, ze babeczka to meczy i to bardzo :-/

to dobrze :mrgreen: ja jak chodziłam to tylko takie uwielbiłam, wkurzało mnie to gdy robiła lekkie zajęcia (a zapisałam się dla zaawansowanych) po to na taki się zapiuje aby takie były zajęcia, ale dużo os. się zapisało gdzie marudziło, że za cieżko że to i owo :evil:
Dołączona grafika

#85 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 21:47

na uczeli byla mozliwosc wybrania silowni , ale ja juz wolałam basen , choc wody nie lubue i plywac nie potrafie . byłam raz , ale nie czułam sie dobrze.

to dobrze :mrgreen: ja jak chodziłam to tylko takie uwielbiłam

no tak jak w liceum mielismy co zajecia 20 minut cwiczen rozciagajacych , to na poczatku bylo ciezko, ale po kilku tygodniach bylo ok. natomaist tu bym nie chcaial placic , po 10 minutach miec kolke i przesiedziec reszte zajec.

#86 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 11:11

u mnie karnet na areobik na miesiąc kosztuje 116zł :) Ale od 15tego po wypłacie chcę iść na pole dance ;) Marzę o tym i w końcu chcę spróbować :)

#87 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 18:57

krowka17, hehehe ja pierwszy raz na orbitreku 30 min wytrzymałam i to było baaaardzzzo ciężko, teraz też jest ale ja mam tak, że jak założę sobie 60 min to co do minuty robię 30 min, i za każdym razem zwiększam obciążenie, żeby być pięknym trzeba cierpieć :mrgreen:

natomaist tu bym nie chcaial placic , po 10 minutach miec kolke i przesiedziec reszte zajec.

ale to tylko za pierwszym razem tak będzie, a następne zajęcia w 100% wykorzystasz, albo proponuję przed tym pobiegać aby przyzwyczaić organizm i tyle
Dołączona grafika

#88 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 sierpnia 2011 - 19:54

proponuję przed tym pobiegać aby przyzwyczaić organizm i tyle

wszystko tylko nie biegania , moge przejść 20 km , ale nie przebiegne wiecej niz 100 m .

#89 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 16:22

proponuję przed tym pobiegać aby przyzwyczaić organizm i tyle

wszystko tylko nie biegania , moge przejść 20 km , ale nie przebiegne wiecej niz 100 m .

hhehehe a co nie lubisz ? nudzi Cię ? czy męczy ? czy po prostu nie lubisz ?

to jak biegać nie lubisz to proponuję w domu urządzić sobie ala aerobik np z kasetą dvd lub jakie kolwiek ćwiczenia (na youtubie ) masa tego jest bodyrock - taki użytkownik wrzuca filmiki z ćwiczeniami
Dołączona grafika

#90 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 21:50

czy męczy ?

własnie <bezradny></span> nie lubie intesywnych cwiczen <bezradny></span> ale moze na jakie jedna zajecia z aerobiku sie skusze, aby choc zobaczyc jak to wyglada.

#91 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 19:12

czy męczy ?

własnie <bezradny></span> nie lubie intesywnych cwiczen <bezradny></span> ale moze na jakie jedna zajecia z aerobiku sie skusze, aby choc zobaczyc jak to wyglada.

nie wszystkie są męczące ..wybierz program dla podstawowych , o ile jest taka możliwość, tam ćw.są na prawdę lekkie
Dołączona grafika

#92 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 06 września 2011 - 13:02

ja zrobiłam pierwszy krok do pracy nad własną formą i zakupiłam spodnie dresowe na siłownię :-D i siłownię blisko siebie też znalazłam ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#93 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 września 2011 - 18:44

ja zrobiłam pierwszy krok do pracy nad własną formą i zakupiłam spodnie dresowe na siłownię :-D i siłownię blisko siebie też znalazłam ;-)

a zapisałaś się ?czy tylko na razie plany ?
Dołączona grafika

#94 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 września 2011 - 21:58

Mnie teraz zaczynają się pojawiać skutki uboczne treningów... bolą mnie bardzo kolana czasami muszę się podpierać na dłoniach by wstać... przed treningami nie miałam nigdy problemów....

#95 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 06 września 2011 - 22:19

Dziś byłam 3 raz na siłowni i jestem zadowolona. Wykupiłyśmy z koleżanką karnet i mamy zamiar chodzić 2 razy w tygodniu.

bolą mnie bardzo kolana czasami muszę się podpierać na dłoniach by wstać...

Przeciążyłaś kolana.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#96 JulkaSz

JulkaSz
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 września 2011 - 12:52

ojj tak.
naprawdę przeciążone kolana.
może powinnaś skonsultować się z lekarzem?

#97 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 07 września 2011 - 12:55

Mnie teraz zaczynają się pojawiać skutki uboczne treningów... bolą mnie bardzo kolana czasami muszę się podpierać na dłoniach by wstać... przed treningami nie miałam nigdy problemów....

no tak, to normalne bo podczas treningów bardzo stawy są obciążone, ja tego akurat problemu nie mam (a ćwiczę już o 6 lat) ale znam ludzi któych jak nie kolana to plecy-lędźwiowe siadają

poponuję albyś zrobiła sobię przerwę, albo zabezpieczenie (opaski uciskowe) ale to też nie na długą metę albo ćwiczyć a później się męczyć ale to już głupota

może powinnaś skonsultować się z lekarzem?

a co lekarz jej powie? to co wszystkim przestać ćwiczyć albo maści przepisze smiech , bo na tomografię czy coś podobnego w życiu nie przepiszę ,,przepisze ale jak już będzie jakiś stan zapalny

bolą mnie bardzo kolana czasami muszę się podpierać na dłoniach by wstać...

Przeciążyłaś kolana.

kolana nawet od biegania czy długich marszów można przeciążyć, jak ktoś ma słąbe albo COŚ z nimi zrobił (złanane, nadwyrężone) to raczej nic nie pomoże przy każdym ćwiczeniu będzie boleć i tyle taka uroda
Dołączona grafika

#98 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 07 września 2011 - 13:16

kolana nawet od biegania czy długich marszów można przeciążyć, jak ktoś ma słąbe albo COŚ z nimi zrobił (złanane, nadwyrężone) to raczej nic nie pomoże przy każdym ćwiczeniu będzie boleć i tyle taka uroda

Oczywiście, że tak. Od stojącej pracy kolana również mogą bolec, ale moim zdaniem powinna odwiedzić lekarza i troszkę odciążyć kolana podczas wysiłku. Może okazać się, że wcale to nie kolana mają problem lecz zbyt napięte mięśnie i co odbija się na kolanach.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#99 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 07 września 2011 - 13:41

a zapisałaś się ?czy tylko na razie plany ?

już mam karnet open ;-) tylko teraz pozałatwiać swoje wszystkie sprawy i w wolnych chwilach śmigać na siłownię :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#100 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 września 2011 - 19:22

a co lekarz jej powie? to co wszystkim przestać ćwiczyć albo maści przepisze smiech , bo na tomografię czy coś podobnego w życiu nie przepiszę ,,przepisze ale jak już będzie jakiś stan zapalny

czyli albo zrezygnowac , albo przyzwyczajac sie do bólu , lub brak kg leków