Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
716 odpowiedzi w tym temacie

#581 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 10 listopada 2011 - 09:44

Czy uważacie, że wypada mi napisać do niej 'ponaglającego' maila?

Ja u siebie często pisałam do promotora "ponaglające" maile. Promotor też człowiek, zapomnieć może, a jak napiszesz kulturalnie i bez złych emocji, to napewno sobie nie zaszkodzisz :)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#582 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 listopada 2011 - 22:22

A masz jej numer telefonu? Zawsze w rozmowie to trochę swobodniej. Może udałoby ci się przynajmniej w katedrze z nią skontaktować ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#583 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 10 listopada 2011 - 22:31

Zawsze w rozmowie to trochę swobodniej

oj nie, to już wole mailowo - nie cierpię rozmów przez telefon <bezradny></span>
Skoro mówicie, że wypada mi ją kulturalnie 'ponaglić' to chyba jutro sklecę jakąś wiadomość ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#584 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 listopada 2011 - 22:36

nie(d)oceniona napisał/a:
Zawsze w rozmowie to trochę swobodniej
oj nie, to już wole mailowo - nie cierpię rozmów przez telefon

ja mam to samo, nienawidzę przez telefon, a zwłaszcza a z wykładowcami <bezradny></span>

Skoro mówicie, że wypada mi ją kulturalnie 'ponaglić' to chyba jutro sklecę jakąś wiadomość

pisz pisz, nic w tym złego ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#585 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 08:09

Ja jak pisałam swoją pracę to musiałam mojego erotomana katować smsami, telefonami, mailami i przyjeżdząc na uczelnię specjalnie do niego ok 40 km a zazwyczaj okazało się ze nie miał czasu bo zapominał.... ale oczywiście tekst pani Agnieszko niech pani mi przypomina.... brak słów.

#586 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 14:58

promotor też człowiek.. jak my się opóźniamy to tez chcemy, żeby zrozumiał ;)

chyba ze wam się nie zdarza -mi od dwóch lat ;P
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#587 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 19:58

kurwa dostaje na głowę juz z tłumaczeniami! Wybrałam trudny temat, wiem, ale nie spodziewałam się że nie znajdę żadnego źródła po polsku :!:

Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę na temat książek lub publikacji naukowych na temat melanizmu u motyli byłabym wdzięczna. Albo znalazł (przypadkowo) w necie pdf'y. Wiem o jednej pracy, która została opublikowana w rocznikach górnośląskich: Melanizm Motyli Śląskich ale ani w mojej bibliotece ani w necie dostać jej nie mogę...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#588 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 20:16

Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę na temat książek lub publikacji naukowych na temat melanizmu u motyli byłabym wdzięczna. Albo znalazł (przypadkowo) w necie pdf'y. Wiem o jednej pracy, która została opublikowana w rocznikach górnośląskich: Melanizm Motyli Śląskich ale ani w mojej bibliotece ani w necie dostać jej nie mogę...

w katalogu Biblioteki Śląskiej również nic

#589 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 20:54

Natalka, dzięki za poświęcenie czasu.

Będę musiała poszukać tłumacza, tyko, że znającego słownictwo typowo biologiczne...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#590 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 22:15

halynka, a nie pytałaś promotora, czy są jakieś publikacje polskie ? Bo takie szukanie po omacku to jest ciężkie :-/

#591 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 10:55

pewnie promort z tych "ambitnych" -ja za panią nie zrobię ;P
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#592 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 18:29

ZuziaDD, wręcz przeciwnie, dużo mi pomaga

Niestety temat jest z tych ambitnych i nie ma polskich publikacji na ten temat zbyt wiele, jak ktoś już robi jakieś badania to zazwyczaj na swoim podwórku i nie publikuje niestety <bezradny></span> Siał się, że ja napisze coś :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#593 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 18:34

halynka, no to powodzenia w tłumaczeniu tylko pozostaje i życzyć :* I dobrze znam ten ból, bo na temat mojej pracy też nic po polsku nie ma, więc wszystkie materiały mam po grecku i po angielsku ;-)

#594 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 31 października 2012 - 17:59

Więc, zaczynam małymi krokami :)
I gdyby ktos posiadał cokolwiek związanego z olejami opałowymi byłabym wdzięczna za jakieś książki, czasopisma i inne artykuły.
Bardziej chodzi mi pod kątem ochrony środowiska :) :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#595 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 31 października 2012 - 18:51

Więc, zaczynam małymi krokami

powodzenia ;-) Tylko pamiętaj, że zabieraj się też za pisanie jak najszybciej, żeby mieć z głowy :mrgreen: :mrgreen:

#596 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 09:37

Ja w tym tygodniu zabieram się za znalezienie bibliografii i napisanie planu pracy.
Dopiero jak na następnym zjeździe mi zaakceptuje, to zaczne działać konkretniej w tym temacie.:)
Temat pracy mgr wybrał mi promotor, zresztą jak każdemu, nikt nic nie miał do gadania ,no ale myslę, że moglam gorzej trafić.
" Odpowiedzialność karna za plagiat"... to mój temat :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#597 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 09:46

" Odpowiedzialność karna za plagiat"... to mój temat

Powiem Ci, że bardzo mi się ten temat podoba. Nie wime jak z książkami ale pewnie dużo info znajdziesz w sieci. Kurcze aż człowiek by siadł i pisał i pisał...

Ja miałam beznadziejnie, bo w czasach kiedy pisałam swoją magisterkę to na mój temat nie było materiałów a teraz... można szaleć. :->

#598 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 09:53

Temat pracy mgr wybrał mi promotor, zresztą jak każdemu, nikt nic nie miał do gadania

Że co?? Jak to on wybrał? I niby masz teraz pisać temat, który Cię w ogóle nie interesuje? Dla mnie to jest nie do przyjęcia. Moja mgr i mój temat, a nie jaki promotor mi wybrał.

Ja mam trochę problem z moim tematem. Mam dwa pomysły, ale niestety dość ciężkie do realizacji, gdyż nie wiem czy znajdę tyle osób do wywiadu. A babeczka chciała aż 30 osób, gdzie ja ich znajdę.
A że temat jest bardzo drażliwy i bardzo osobisty mało kto będzie chciał ze mną rozmawiać tak szczerze.
A myślałam nad tematami: Coś o współuzależnieniu dzieci od uzależnionych rodziców bądź o DDA, coś jak wpływa na ich dorosłe życie wychowywanie się w rodzinie gdzie był uzależniony rodzic.
Tematy ciężkie, nie za dużo literatury, bo są to nowe tematy, ale mają coś w sobie.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#599 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 09:56

Że co?? Jak to on wybrał? I niby masz teraz pisać temat, który Cię w ogóle nie interesuje? Dla mnie to jest nie do przyjęcia. Moja mgr i mój temat, a nie jaki promotor mi wybrał.

No tak to wygląda. Nikt nie mógł zaproponować swojego tematu, bądź też rozszerzyć pracy lic. Ale i tak nie jest najgorzej , moglam gorzej trafić, bo gość dał same tematy dot prawa karnego, a inne to były masakryczne chyba nic bym nie napisała.

iv09i09kftvt0mdm.png

#600 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 listopada 2012 - 10:18

Melodia,trochę dziwny twój promotor, wygląda to tak jakby znał się tylko na kilku tematach i żeby się nie błaźnić nie pozwala pisać o czymś innym...
Ja pisałam lic. o aktywizacji zawodowej kobiet w dobie planu 6- letniego, sama sobie taki temat wybrałam, bo mam fioła na punkcie lat 50. w Polsce, a dodatkowo lubię historię gospodarczą i muszę powiedzieć, że się świetnie bawiłam pisząc o tym :-D Nie mogę tego tematu niestety kontynuować, bo go wyczerpałam, a przynajmniej tak twierdzi promotorka, dlatego teraz będę pisać monografię czasopisma Moda i Życie Praktycznie (1946-1952). Na razie przekopuję się przez roczniki...